Home » , » Aυτοκτονούν-Δολοφονούν το λαό μας και συνεχίζουν να αγοράζουν όπλα

Aυτοκτονούν-Δολοφονούν το λαό μας και συνεχίζουν να αγοράζουν όπλα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 | 2:23 μ.μ.

Και ενώ οι ΜΑΤατζήδες τραμπούκοι-πραιτωριανοί της κυβέρνησης Παπαδήμου και της Τρόικας προσπαθούν με την ασύδοτη κρατική βία να καταπνίξουν κάθε κοινωνική αμφισβήτηση και έκφραση αγωνίας, η οργή συσσωρεύεται και αναζητά ανατρεπτική διέξοδο, τη μόνη που θα επιτρέψει στη ζωή μας να πάει αλλιώς.

Η επιστολή της κόρης του αξιοπρεπούς δολοφονημένου 77χρονου γέροντα αντικατοπτρίζει τα συναισθήματα και τους πόθους της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας:

«Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής. Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους, είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε. Στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, σκοτώνουν τα αυτονόητα. Για κάποιους, για "τα πεισματάρικα παιδιά της χίμαιρας", σε μια τέτοια κατάσταση, η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη, όχι σα φυγή αλλά σαν κραυγή αφύπνισης. Για το λόγο αυτό προσλαμβάνει ένα άλλο περιεχόμενο, αυτό το περιεχόμενο που τραγουδήσαμε παρέα για πρώτη φορά στη συναυλία του αγαπημένου μας Μίκη το 75, που τραγουδάγαμε πάντα στις δικές μας γιορτές και για τους δικούς μας νεκρούς.

.Κοιμήσου πατέρα, κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου. Μόνο αυτό ονειρευόσουν για τους νέους και νομίζω τα κατάφερες. Στο σημείο που έφυγες υπάρχει το σημείωμα, ενός νέου  "To όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία..μα είμαστε 11 εκατομμύρια οι ζωντανοί και το όνομα μας είναι Αντίσταση".
Έμμυ Χριστούλα

Μέσα σε ένα χρόνο, από το 2010, οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 45% εξαιτίας κυρίως της οικονομικής κρίσης. Χθες μόνο, λίγες ώρες μετά τον 77χρονο, μια κοπέλα στην Ηλεία και μια γυναίκα στο Ρέθυμνο προσπάθησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς τις ώθησε εκεί. Η γυναίκα στο Ρέθυμνο, πριν προσπαθήσει να αυτοκτονήσει, στραγγάλισε το αυτιστικό κοριτσάκι της. Από τις αρχές του 2009 έως τον Δεκέμβριο του 2011, οι αυτοκτονίες ή οι απόπειρες αυτοκτονίας είναι 1.750 σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας. Η αύξηση των αυτοκτονιών έχει ξεκινήσει από το 2009. Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και Βόρειο Αιγαίο έχουν τη θλιβερή πρωτιά. Πάνω από 100 αυτοκτονίες έχουν σημειωθεί και στην Κρήτη. Στην Αττική, το 2009 έγιναν 158 απόπειρες ή τετελεσμένες αυτοκτονίες, το 2010 έφτασαν τις 178 και το 2011 τις 198.

Kαι όμως ενώ η κυβέρνηση Παπαδήμου σχεδιάζει δεκάδες χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, διαλύει τη δημόσια υγεία-παιδεία-ασφάλιση, κλείνει σχολεία-ΑΕΙ-ΤΕΙ-νοσοκομεία, καταργεί το αφορολόγητο και ΠΑΣΟΚ-ΝΔ επεξεργάζονται την επιβολή νέας άγριας φορολογίας την επομένη των εκλογών, παράλληλα, αγοράζουν όπλα χαρίζοντας δις ευρώ σε αμερικανικές, γερμανικές, ελληνικές, ισραηλινές πολεμικές βιομηχανίες.

Χαρακτηριστικά τα όσα καταγγέλλονται από τον τουρκικό τύπο. Στο άρθρο της εφημερίδας Μπιρλίκ (4-4-2012), με τίτλο ¨Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΟΠΛΑ¨-"O ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΟΠΛΑ", επισημαίνεται ότι: «Την ώρα που τις τελευταίες τρεις μέρες στην Ελλάδα τρία άτομα αυτοκτόνησαν από την φτώχεια και την απελπισία, ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την επίσκεψη στις ΗΠΑ συζητά να πάρει όπλα. Ο Αβραμόπουλος μετά την συνάντηση του με αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας ανέφερε πως τα αιτήματα της Ελλάδας σε μεγάλο βαθμό αντιμετωπίστηκαν. Τον Αβραμόπουλο σε αυτήν του την επίσκεψη τον συνοδεύει ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Κοσταράκος. Φαίνεται σίγουρο πως από τα αποθέματα των ΗΠΑ στα πλαίσια του σχεδίου Μάρσαλ θα δοθούν στην Ελλάδα όπλα. Τα όπλα που θα δοθούνε από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα είναι τα εξής : 400 αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrams και υποστηρικτικών οχημάτων, 224 Τεθωρακισμένων Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) Μ113Α2, 110 οχημάτων αντιαρματικών βλημάτων TOW (ITV) Μ901A2, 80 Οχημάτων Ομάδας Πυρών Υποστήριξης (FIST-V) Μ981 για προωθημένους παρατηρητές πυροβολικού, 57 ερπυστριοφόρων μεταφοράς φορτίου Μ548A1, ενός αυτοκινούμενου όλμου M106A2 των 4,2in (107mm) και 3.000 πυρομαχικών αρμάτων 120mm τύπου M830 HEAT ενώ έχει εκδηλωθεί επίσης ενδιαφέρον για μεταφορικά ελικόπτερα UH-60 Black Hawk, Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) M2A2 Bradley, Τεθωρακισμένα Οχήματα Αμφίβιας Εφόδου AAV7A1, Τεθωρακισμένα Οχήματα Διοικήσεως M577, εξομοιωτές επιθετικών ελικοπτέρων AH-64 Apache και διατρητικά πυρομαχικά αρμάτων».

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η έκφραση «κοίτα ποιος μιλάει» κολλάει γάντι. Η Τουρκία μόνο το 2011 υπέγραψε 280 εξοπλιστικά προγράμματα αξίας 27,3 δισ. $!

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ και οι Τούρκοι πολιτικοί που προβάλλουν το οικονομικό θαύμα, αποκρύπτουν ότι αυτό βασίζεται στους μισθούς των 200-330 ευρώ, στα ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, στις βαθιές κοινωνικές αντιθέσεις, στην πλήρη εξαθλίωση και εγκατάλειψη των αγροτικών πληθυσμών. Αυτή η βίαιη αστική πολιτική ουσιαστικά στρέφεται κατά της κουρδικής μειονότητας, που είναι καταδικασμένη να ζει περιθωριοποιημένη και σε συνθήκες ένδειας. Έτσι πυροδοτείται από την κυβέρνηση ο εθνικισμός και ρατσισμός, αποκρύπτεται η πραγματική ουσία της πολιτικής Ερντογάν, του Νεοοθωμανισμού και της έντασης του πολέμου κατά των ανταρτών.

Όμως η ένταση του ταξικού πολέμου έχει νεκρούς και θύματα. Κατά τη διάρκεια σύγκρουσης των δυνάμεων ασφαλείας με αντάρτες του ΡΚΚ στα σύνορα με το Ιράκ στην περιοχή Σέμντινλι του νομού Χακκάρι, ένας στρατιωτικός ο υπολοχαγός της Στρατοχωροφυλακής Αχμέτ Οζάν, σκοτώθηκε και τραυματίστηκε ένας στρατιώτης.

Παράλληλα, σοκάρει η είδηση για το αντιμετωπίζει ποινή 9 χρόνια φυλακής. Σε παρόμοιο περιστατικό που είχε συμβεί πριν από χρόνια στο Γκαζιάντεπ, 4 παιδιά είχαν σταλθεί στην φυλακή επειδή είχαν κλέψει ένα ταψί μπακλαβά!

Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού των Παπαδήμου, Χρυσοχοίδη, Σαμαρά και Καρατζαφέρη, δημοσιογράφοι και πολίτες καταλήγουν στα νοσοκομεία, βαριά τραυματισμένοι από τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των ΜΑΤ κατά ειρηνικών διαδηλωτών, ενώ ένα 16χρονο Κρητικόπουλο χαροπαλεύει καθώς βασικά του όργανα έχουν καταστραφεί μετά από τα άγρια βασανιστήρια κουκουλοφόρων αστυνομικών μέσα σε κρατητήριο αστυνομικού τμήματος.

Αλλά, το ποτάμι της κοινωνικής οργής φουσκώνει. 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com           
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger