Home » , » H ‘’χαμένη ψήφος’’ και η χαμένη τιμή της αριστεράς

H ‘’χαμένη ψήφος’’ και η χαμένη τιμή της αριστεράς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 | 8:07 μ.μ.

Του Παναγιώτη Μαυροειδή*

 Περισσεύουν αυτές τις μέρες οι τεχνικές αναλύσεις για την ‘’ματαιότητα της ψήφου’’ σε σχηματισμούς που ενδεχομένως να βρεθούν κάτω από το όριο του 3% που φασιστικά και αυθαίρετα έχει θέσει το άθλιο πολιτικό σύστημα,  μέσω των αστικών κομμάτων.
Είναι παλιά συστημική θεωρία αυτή. Έχει χρησιμοποιηθεί τόσες και τόσες φορές από τις δυνάμεις του συστήματος ενάντια στην αριστερά.
Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι σε αυτή τη  σύντομη προεκλογική περίοδο,   σε εραστές  της θεωρίας  της ‘’χαμένης ψήφου’’, έχουν μετατραπεί και τα κόμματα της κοινοβουλευτικής αριστεράς. Την επιστρατεύουν ενάντια στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο σχηματισμός της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που απαρτίζεται από αγωνιστές του κοινωνικού κινήματος και της επαναστατικής  πολιτικής πάλης, δίνει ένα θαρρετό αγώνα με σαφή λόγο. Προτάσσει την ανάγκη της ανατροπής της επίθεσης ενάντια σε λογικές ‘’Δευτέρας Παρουσίας’’, είτε στην εκδοχή της ‘’λαϊκής εξουσίας’’   του τύπου μιας νέας Σοβιετικής ένωσης, είτε στην εκδοχή μιας δημοκρατικής μετασχηματισμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προβάλλει ένα άλλο αντικαπιταλιστικό δρόμο, απάντησης στην καπιταλιστική κρίση, την ΕΕ και την ελληνική οικονομική πολιτική ολιγαρχία. Με το όπλο του ξεσηκωμού και της εξέγερσης του οργανωμένου λαού. Χωρίς κοινοβουλευτικές αυταπάτες και μανίες για την διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης, που αποδεικνύονται όλο και πιο μάταιες.

Η απήχηση που έχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι πολύ σημαντική. Ξεπερνάει τα επίπεδα των Περιφερειακών εκλογών, όπου είχε κινηθεί πάνω από 2%. Ανεξάρτητες έρευνες που δεν είναι ‘’επί χρήμασι’’, όπως αυτή του Πανεπιστημίου Πατρών, δείχνουν δυνατότητα σπασίματος του ορίου του 3%. Κάτι τέτοιο θα ήταν ένα ισχυρό πολιτικό σήμα βαριάς καταδίκης του μαύρου μετώπου, αλλά και ηχηρό μήνυμα υπέρ μιας αναγκαίας ανατρεπτικής λογικής.
Και έρχονται τώρα  ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ να ισχυριστούν ότι  ‘’η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι χαμένη’’.
Θα κάνουμε τρείς καλόπιστες παρατηρήσεις.

Πρώτα από όλα, γιατί, αλήθεια, τόση μειωμένη αυτοπεποίθηση; Από τα σχεδόν 3 εκατομμύρια ανθρώπους που είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, δεν φαίνεται να μένουν στο μαντρί πάνω από ένα εκατομμύριο. Αλλά και η ΝΔ χάνει σχεδόν το 40% της δύναμης της. Δεν στοχεύει η κοινοβουλευτική αριστερά να κερδίσει με το σπαθί της και την πολιτική της αυτόν τον κόσμο; Τον θεωρεί άραγε απλησίαστο και έχει ορμήσει με τόση κακία ενάντια σε μια αγωνιστική αντικαπιταλιστική φωνή; 

Γιατί, τόση μιζέρια;

Δεύτερον,  τι προσθέτει περισσότερο στην αριστερά; Γνωρίζουν πολύ καλά ότι το απαραίτητο μισό ή ένα τοις εκατό για να μπεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Βουλή, αν συμβεί, θα σημάνει αμέσως κοντά στους 10 επιπλέον κομμουνιστές και αριστερούς βουλευτές. Ενώ, αν, με τη θεωρία της ‘’χαμένης ψήφου’’, πάνε στο ΚΚΕ ή στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σημαίνει παρά 1-2 βουλευτές παραπάνω.

Τρίτο και σπουδαιότερο: Υπάρχουν αριστεροί που θεωρούν ότι υπάρχουν πολιτικοί και κοινωνικοί αγώνες χαμένοι; Δηλαδή οι απεργίες διαρκείας στον ALTER ή στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ, αν δεν έχουν ένα άμεσο αποτέλεσμα, εδώ και τώρα, η αριστερά θα τις θεωρεί ‘’χαμένες υποθέσεις’’; Και οι διαδηλώσεις μας, ο σκληρός αγώνας ενάντια στα μνημόνια, τα χαράτσια, τη λιτότητα, τις απολύσεις, είναι και αυτός ‘’χαμένος’’, αν δεν έχει άμεσο αποτέλεσμα, ή  αν ‘’δεν βγάζει βουλευτή’’; Και ο Τσε ‘’πήγε τζάμπα’’ στα βουνά διότι δεν πρόλαβε να δει ‘’αριστερή κυβέρνηση’’ στη Βολιβία μήπως; Όχι και έτσι, ‘’για μια χούφτα ψήφους’’ καλοί μας σύντροφοι…

Έτσι αντιμετωπίζουν οι φορείς της κοινοβουλευτικής αριστεράς, την στράτευση χιλιάδων εργαζομένων και νεολαιών αγωνιστών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για την υπόθεση της επαναστατικής χειραφέτησης και κομμουνιστικής απελευθέρωσης; Θα πρέπει να ανησυχήσουμε σε αυτή την περίπτωση.

Να αντιπαρατεθούμε, ναι. Για το αναγκαίο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα. Για το νικηφόρο εργατικό κίνημα που δεν έχουμε. Για την ΕΕ και πως θα ξεφύγουμε από την τανάλια της. Για τον σύγχρονο κομμουνισμό που απαιτεί η εποχή μας. Για το πώς θα νικήσει το δίκιο της εργατικής τάξης και του λαού.  Αλλά με ένα συντροφικό πολιτικό πολιτισμό. Πάνω στα προγράμματα και τις ιδέες. Μακριά από την αλληλοαπαξίωση και τα δάνεια μιας πρόστυχης αστικής πολιτικής ανηθικότητας. Το χρωστάμε στον αγώνα της αριστεράς και του λαϊκού κινήματος.

Καμιά ταλάντευση.
Μαύρο στο μαύρο μέτωπο.
Ισχυρό μήνυμα αντικαπιταλιστικής ανατροπής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Βουλή. 

Από όλες τις τιμωρίες διαλέγουμε την πιο βαριά, την πιο συνειδητή, την πιο αποφασιστική
Να τα τινάξουμε όλα στον αέρα και εκεί. Και μέσα στη Βουλή που έχει κηρύξει το λαό ως εχθρό. Ο λαός θα νικήσει. Η χούντα ΕΕ, ΔΝΤ και ελληνικής ολιγαρχίας, μαζί με τους άθλιους πολιτικούς υπηρέτες τους, θα σαρωθούν. Και θα είναι ντάλα μεσημέρι…

* Yποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 18 σχόλια

Ανώνυμος
23 Απριλίου 2012 στις 9:11 μ.μ.

Καταλαβαινω το αγχος της ανταρσυας προεκλογικα να προσαψει κατι κακο στο ΚΚΕ για να κερδισει κανενα ψηφαλακι αλλά καλό θα ηταν οι κατηγορίες να ειχαν καποια βαση και να μην είναι απλες συκοφαντιες
Απου που προκυπτει ότι ‘
(…) Και έρχονται τώρα ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ να ισχυριστούν ότι ‘’η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι χαμένη’’ (…) τουλάχιστον οσο αφορά το ΚΚΕ ?

Στη διαστρεβλωση πρωτοι

ΒΑΓΓΟΣ
23 Απριλίου 2012 στις 9:58 μ.μ.

ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΠΕΛΑ.ΕΙΝΑΙ ΟΙΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ...ΑΝΤΑΡCIA.

Ανώνυμος
23 Απριλίου 2012 στις 10:02 μ.μ.

παντού στο διαδίκτυο διάφοροι φίλοι του ΚΚΕ δήθεν «τεκμηριωμένα» προσπαθούν να αποδείξουν ότι η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα προκαλέσει καταστροφή!!! Πατάνε πάνω στις άθλιες δημοσκοπήσεις που το κόμμα τους καταγγέλλει και χρησιμοποιούν επιχειρήματα ολόιδια με αυτά του ΣΥΡΙΖΑ! Ντροπή παιδιά

Ανώνυμος
23 Απριλίου 2012 στις 10:22 μ.μ.

Η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι μια βαθεα ΕΡΓΑΤΙΚΗ κυπόθεση. ΟΥΤΕ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΚΚΕ ουτε ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΎΡΙΖΑ.ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ

Ανώνυμος
23 Απριλίου 2012 στις 11:11 μ.μ.

Πράγματι οι συνειδησιακοί εκβιασμοί του Τσίπρα για "χρήσιμη ψήφο" ξαναφέρνουν στην επικαιρότητα τις χυδαίες θεωρίες περί "χαμένης ψήφου" του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ του 80. Η εκβιαστική αυτή λογική οδηγεί ένα πραγματικά ριζοσπαστικό κομμάτι του λαϊκού κινήματος, που είναι αυτή την περίοδο στις γραμμές του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στην ΠΑΣΟΚοποίηση και εν τέλει στο συμβιβασμό και την ενσωμάτωση στις αστικές αλητείες. Ωστόσο αν αυτή η απαράδεκτη τακτική του κ. Τσίπρα είναι καταδικαστέα, που είναι, εξίσου καταδικαστέα είναι και η πολιτική λαθροχειρία του αρθρογράφου να αποδίδει παρόμοια τακτική στο ΚΚΕ.

Ας κουβεντιάσουμε, στο μαζικό κίνημα καταρχήν, γιαυτά που πραγματικά μας χωρίζουν και όχι για αυτά που θα θέλαμε να μας χωρίζουν... Ας είναι ένα πρώτο βήμα η συνάντηση την πρωτομαγιά στην χαλυβουργία!!!!!!

Αλ

Ανώνυμος
24 Απριλίου 2012 στις 1:29 π.μ.

Ναι στη Χαλυβουργία! Για όσους βιάζονται να απαγορευθούν οι διαδηλώσεις στην Αθήνα, είναι ό,τι πρέπει...
Αν σας δώσει συγχαρητήρια ο Καμίνης μην κλαίγεστε για προβοκάτσια

24 Απριλίου 2012 στις 1:30 π.μ.

Η λογική της "χαμένης ψήφου" ΔΕΝ στέκει ΟΥΤΕ με βάση τον εκλογικό νόμο.

γιατί;;;;

1. Για να μην σχηματιστεί αστική κυβέρνηση δεν αρκεί να μην πάρουν αθροιστικά ΠΑΣΟΚ/ΝΔ πάνω από 151 βουλευτές.

Για να μην σχηματιστεί αστική κυβέρνηση μετά τις εκλογές θα πρέπει ταυτόχρονα και όλα τα άλλα αστικά κόμματα (Κουβέλης, Καμμένος, ΛΑΟΣ, Χρυσή αυγή, Οικολόγοι Πράσινοι) ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ, ή, ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ κοινοβουλευτικά κόμματα ΜΑΖΙ να μην πιάσουν το μαγικό αριθμό των 151 βουλευτών!!!

Γιατί;;;;

Διότι πολύ απλά, υπάρχει κάποιος σοβαρός αγωνιστής που να πιστεύει πως εάν η άρχουσα τάξη της χώρας θέλει τον σχηματισμό αστικής κυβέρνησης, δεν θα κάνει τα πάντα για να τη σχηματίσει;;

Δηλαδή δεν θα έχουμε μετεκλογικά όργιο αποστασιών με το αζημίωτο απο τα υπόλοιπα αστικά κόμματα προκειμένου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (ή και άλλοι πρόθυμοι) να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας;;;

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τρόπος για να μην σχηματιστεί αστική κυβέρνηση θα ήταν να είχε έγκαιρα η Αριστερά συγκροτήσει μέτωπο με καρδιά το μεταβατικό πρόγραμμα άμεσης βελτίωσης της ζωής του λαού μας και αντικαπιταλιστικής ανατροπής της πολιτικής του ελληνικού κεφαλαίου της ΕΕ και του ΔΝΤ!!!!!

Και εδώ τις κύριες ευθύνες τις φέρουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ: Το μεν ΚΚΕ το οποίο σεχταρίζει απίστευτα, ο δε ΣΥΡΙΖΑ για τις φιλοΕΕ εμμονές του!!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει και αυτή τις ευθύνες της, αλλά είναι άλλης τάξης και μεγέθους.

Να, λοιπόν γιατί η λογική της "χαμένης ψήφου" ΔΕΝ πατά πουθενά και είναι απλά, ΨΕΥΤΙΚΗ!!!

ΝΑΙ, λοιπόν ανήκω και εγώ στο μεγάλο κομμάτι των αγωνιστών που καλούν την εργατική τάξη και τα σύμμαχα λαϊκά στρώματα να ψηφίσουν ελεύθερα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ!!!

24 Απριλίου 2012 στις 3:16 π.μ.

Δεν ξέρω αν το ΚΚΕ είπε χαμένη ψήφο την ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ξέρω όμως οτι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκανε πρόταση συμμαχίας στο ΚΚΕ(όπως και στον ΣΥΡΙΖΑ) για απόκρουση του μαύρου μετώπου σε πρώτη φάση και με προοπτική οικοδόμησης του σοσιαλισμού σε δεύτερη.Το ΚΚΕ την αρνήθηκε κατηγορώντας γκαιμπελιστικά, κάνοντας το άσπρο μαύρο,την ΑΝΤΑΡΣΥΑ οτι η πρόταση της είναι στείρα αντιμνημονιακή χωρίς να έχει σοσιαλιστική προοπτική,οτι δεν κάνει κουβέντα για τα μονοπώλια και το κεφάλαιο κι οτι συνεπώς είναι μια πρόταση διαχείρισης του αστικού,καπιταλιστικού συστήματος,ενώ είναι σαφής η αναφορά στην πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον σοσιαλισμό σαν στόχο.Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έθεσε σαν πρώτα βήματα την κοινωνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και το ΚΚΕ σκόπιμα διαστρέβλωσε την αλήθεια λέγοντας οτι αυτός είναι και ο τελικός στόχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,να κοινωνικοποιήσει μόνο αυτά,αφήνοντας τα υπόλοιπα μονοπώλια απείραχτα.Λες και το ΚΚΕ είναι πιο σοσιαλιστές απο τα κόμματα που απαρτίζουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ,το ΝΑΡ,το ΕΚΚΕ,την ΟΚΔΕ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ,την ΚΟΑ.
Αυτό που πραγματικά θέλει το ΚΚΕ είναι μακιαβελικά να ηγεμονεύσει στο χώρο της μαρξιστικής αριστεράς αλλά δεν θα το πετύχει.Γιατι στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο όλο,χρειάζεται ένα σοσιαλιστικό κόμμα με δημοκρατικές αρχές και διαδικασίες,κάτι που το ΚΚΕ δεν είναι και ποτέ δεν ήταν.Όσο για την λαική εξουσία που θέλουν,δηλαδή την κομματική εξουσία,να λείπει το βύσσινο.Για αυτούς λαός είναι το κόμμα.
Ότι είναι καλό για το κόμμα,είναι και για το λαό,έλεγε ο Ζαχαριάδης.
Και δυστυχώς απο τότε τίποτα δεν έχει αλλάξει στο ΚΚΕ.Αν διαβάσει μάλιστα κανείς την κριτική τους για την κατάρρευση του υπαρκτού-ανύπαρκτου σοσιαλισμού,θα δει οτι όλα τα άλλα φταίγανε εκτός από την έλλειψη δημοκρατίας και την κομματική δικτατορία,που καλυπτόταν πίσω απο τον φερετζέ της δικτατορίας του προλεταριάτου.
Υστερόγραφο.Δεν μου αρέσει να κρύβομαι στην ανωνυμία και αναφέρω το όνομα μου.Και το προτείνω σε όλους όσους σχολιάζουν σαν ανώνυμοι.Εκτός αν ντρέπονται για τις ιδέες τους.

24 Απριλίου 2012 στις 3:48 π.μ.

Δεν ξέρω αν το ΚΚΕ είπε χαμένη ψήφο την ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ξέρω όμως οτι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκανε πρόταση συμμαχίας στο ΚΚΕ(και στον ΣΥΡΙΖΑ) για την απόκρουση του μαύρου,μνημονιακού μετώπου σε πρώτη φάση και για την σοσιαλιστική οικοδόμηση σε δεύτερη.Το ΚΚΕ την αρνήθηκε κατηγορώντας γκαιμπελιστικά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ,κάνοντας το άσπρο μαύρο,οτι η πρόταση του είναι στείρα αντιμνημονιακή χωρίς σοσιαλιστική προοπτική,οτι δεν λέει κουβέντα για τα μονοπώλια και το κεφάλαιο κι οτι συνεπώς είναι μια πρόταση διαχείρισης του αστικού,καπιταλιστικού συστήματος,ενώ είναι σαφής η αναφορά στην πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον σοσιαλισμό σαν στόχο.Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έθεσε σαν πρώτο στόχο την κοινωνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και το ΚΚΕ διαστρέβλωσε την αλήθεια λέγοντας οτι αυτός είναι και ο τελικός στόχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,να κοινωνικοποιήσει μόνο αυτά,αφήνοντας τα υπόλοιπα μονοπώλια απείραχτα.Λες και το ΚΚΕ είναι πιο σοσιαλιστές απο τα κόμματα που απαρτίζουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ,το ΝΑΡ,την ΚΟΑ,το ΕΚΚΕ,την ΟΚΔΕ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Αυτό που πραγματικά θέλει το ΚΚΕ είναι να ηγεμονεύσει μακιαβελικά στον σοσιαλιστικό,μαρξιστικό χώρο αφανίζοντας όλους τους άλλους.Δεν θα το πετύχει όμως.Γιατί και στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο όλο χρειάζεται ένα σοσιαλιστικό,μαρξιστικό κόμμα με δημοκρατικές αρχές και διαδικασίες,κάτι που το ΚΚΕ δεν είναι και ποτέ δεν ήταν.Όσο για την λαική εξουσία που θέλουν,δηλαδή την κομματική εξουσία,να λείπει το βύσσινο.Για αυτούς λαός είναι το κόμμα.Ότι είναι καλό για το κόμμα,είναι και για τον λαό,έλεγε ο Ζαχαριάδης.Δυστυχώς από τότε δεν έχει αλλάξει τίποτα στο ΚΚΕ.Αν διαβάσει μάλιστα κανείς και την κριτική τους για την κατάρρευση του υπαρκτού-ανύπαρκτου σοσιαλισμού,θα δει οτι για το ΚΚΕ όλα τα άλλα φταίγανε εκτός από την έλλειψη δημοκρατίας και την κομματική δικτατορία,που κρυβόταν πίσω απο τον φερετζέ της δικτατορίας του προλεταριάτου.

Ανώνυμος
24 Απριλίου 2012 στις 9:48 π.μ.

Ότι να 'ναι.
Ο ανώνυμος των 1:29 π.μ. κατηγορεί το ΠΑΜΕ ότι συμβάλει στην απαγόρευση των στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την πρόταση για την απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη στην χαλυβουργεία!!!! Μήπως και η ΠΝΟ την απεργία την έκανε στο λιμάνι για να κάνει πλάτες στο ΠΑΣΟΚ? Άλλα επιχειρήματα μήπως και μας πείσεις να πάμε με ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ?

Ο άλλος πάλι με το ονοματεπώνυμο σπαρταράει με πάθος για ενότητα και συμαχία με αυτούς που θέλουν να "ηγεμονεύσουν μακιαβελικά αφανίζοντας όλους τους άλλους"! με τους "γκεμπελικούς"! με τους αντιμαρξιστές!! Μα καλά σκέφτηκες ποτέ το ενδεχόμενο να έλεγε ναι το ΚΚΕ στην πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ. Τότε θα ίσχυαν όλοι οι ωραίοι χαρακτηρισμοί που προσάπτεις στο ΚΚΕ; Ή απέκτησε όλα αυτά τα μαύρα χαρακτηριστικά μετά την απόρριψη της "πρότασης" σας; Και τη σόι αριστερά με αρχές είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όταν επιδιώκει συνεργασία με το ΚΚΕ που το παρουσιάζεις χαλαρά ως μίασμα? Αυτό δεν είναι οπορτουνισμός του χειρίστου είδους?

Δυστυχώς η ΑΝΤΑΣΡΥΑ εξάντλησε όλη τη δυναμική της σε αστικές πρακτικές τύπου Μελανσόν. Το παιγνίδι όμως αυτό το παίζει αντικειμενικά καλύτερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιαυτό οι συριζαίοι μιλάνε για χαμένη αντιμνημονιακή ψήφο και τρέχει ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μας πείσει ότι και να φύγει κάνα 10χίλιαρο ψήφων προς ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κερδίσει και πολλές έδρες το αντιμνημονιακό μέτωπο!!! Αυτή είναι η κατάληξη όταν η πολιτική έχει αντικατασταθεί με την επικοινωνιακή τακτική και δυστυχώς τον αντικομουνισμό.

Αλ

24 Απριλίου 2012 στις 1:14 μ.μ.

Από απορία: πότε είπε ο Συ.Ριζ.Α ότι η ψήφος προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι χαμένη;

Γιατί ψάχνω αρκετά στο internet, και για αυτό το ζήτημα το μόνο που βρήκα είναι αυτό το άρθρο.

Ανώνυμος
24 Απριλίου 2012 στις 2:51 μ.μ.

Δεν ξέρω πότε είπε ο Τσίπρας για χαμενη ψηφο, ουτε λεμε για χαμενη ψηφο, και μακαρι να μπειτε βουλη. Το θεμα θα παραμεινει: ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Κάποιος, όχι κοσμοπολίτης απο Διεθνιστικη Εργατική Αριστερά

Ανώνυμος
24 Απριλίου 2012 στις 5:23 μ.μ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συναγωνιστή Αλ, κάνει πολιτική -με ανεπάρκειες- βάσει αρχών! Ούτε βάσει θρησκευτικών προκαταλήψεων, ούτε βάσει θυμικού.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύει:

- για κόκκινη ψήφο επικύρωσης της αντίληψης του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ρήξης και ανατροπής πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων!

- Για ψήφο επικύρωσης του μεταβατικού προγράμματος/καρδιά του μετώπου, το οποίο παλεύει 2 χρόνια τώρα, μέσα στο μαζικό λαϊκό κίνημα.

- Για ψήφο επικύρωσης της αντίληψης οικοδόμησης λαϊκών θεσμών/εμβρύων της αυριανής εργατικής εξουσίας/δημοκρατίας!

- Για ψήφο επικύρωσης της αντίληψης για την ανάγκη αντικαπιταλιστικής ανατροπής της πολιτικής και των κυβερνήσεων της ΕΕ, του ελληνικού κεφαλαίου και του ΔΝΤ, στην προοπτική της εργατικής εξουσίας/δημοκρατίας.

Και για την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του μετώπου που θα ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ στην υλοποίηση αυτού ακριβώς του μεταβατικού προγράμματος θα συμπλήρωνα εγώ!!!

Για ΟΛΑ αυτά, στις 6 Μάη στηρίζουμε/ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!!

25 Απριλίου 2012 στις 1:08 π.μ.

Για τον ανώνυμο φίλο του ΚΚΕ των 9.48 πμ με το ψευδώνυμο Αλ(ίσως τον εξιτάρει ο Αλ-Καπόνικος τρόπος που το κόμμα του μεταχειρίζεται όσους απο τον μαρξιστικο χώρο δεν ανήκουν σε αυτό).
1.Επειδή μίλησε για αντικομμουνισμό,τον πληροφορώ οτι δεν υπάρχει πιο αντικομμουνιστικό κόμμα απο το ΚΚΕ.ΤΟ κόμμα που ακόμα ασπάζεται όσους εκφύλισαν τον κομμουνισμό και τα ιδανικά του,το κόμμα που πρόδωσε το λαικό κίνημα με την συμφωνία της Βάρκιζας,το κόμμα που προτιμάει να συνεργαστεί με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ,όπως έκανε με τις κυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα,παρά με αυτούς που συγγενεύει ιδεολογικά,
2.Αυτά που πιστεύω για το ΚΚΕ δεν θα άλλαζαν ακόμα και σε ενδεχόμενη συνεργασία του με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Το οτι θέλω την συνεργασία μαζί του είναι γιατί παρά τις διαφωνίες που έχω μαζί του είναι συγγενικός ιδεολογικός χώρος.Ο αστικός ιδεολογικός χώρος έχει συμμαχήσει σε ένα μαύρο μέτωπο,το οποίο αν δεν βγαίνουν τα κουκιά μετα τις εκλογές θα διευρυνθεί και με άλλα κόμματα προθύμων νεροκουβαλητών,κάτι που έχει αναγνωρίσει και η ΓΓ Αλέκα αλλά δεν την απασχολεί και ιδιαίτερα.Το ΚΚΕ στην κοσμάρα του περιμένει να εξαθλιωθούμε τελείως για να ανέβουν τα ποσοστά του.Τουλάχιστον έτσι νομίζει,γιατί δεν έχει ακόμα καταλάβει γιατι δεν το ακολουθεί ο κόσμος τόσα χρόνια,γιατί τα ποσοστά του έχουν μείνει τόσα χρόνια στάσιμα και γιατί ακόμα και σε μιά εποχή που όλος ο κόσμος διαμαρτύρεται κι έχει βγει στους δρόμους,το ΚΚΕ δείχνει να ειναι γύρω στο 7,5%.Κι ενώ οι αστοί ενώνονται για να αντιμετωπίσουν το λαικό κίνημα,το κίνημα μένει διασπασμένο και ο λαός ανυπεράσπιστος με ευθύνη του κόμματος.... του λαού.
Και 3. Επειδή με αποκάλεσε οπορτουνιστή,καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιεί όρους που δεν ξέρει τι σημαίνουν και να πει στους κατηχητές του στο κατηχητικό της κομματικής του βάσης να του κάνουν καλύτερη κατήχηση.

Theo
25 Απριλίου 2012 στις 3:07 π.μ.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ 22-4 ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΑ
ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΚΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΟΣ !!
http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=26855

Οι δημοσκοπήσεις τελείωσαν προχθές. Οι πραγματικές δημοσκοπήσεις για εμάς είναι η επαφή μας με τον κόσμο που βλέπουμε ένα πρωτοφανές ρεύμα ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προς εμάς. Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά απ’ όλες τις υπόλοιπες αντιμνημονιακές δυνάμεις. Συνεπώς, τώρα ο κόσμος πρέπει να καταλάβει την κρισιμότητα της ψήφου και τη χρησιμότητα της ψήφου. Εμείς είμαστε αυτοί οι οποίοι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Εμείς είμαστε αυτοί που καταθέτουμε την εναλλακτική πρόταση και έχουμε πρόταση εξουσίας και δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε τους βουλευτές μας από 10 20 ή 30 ή 40, αν αθροίζονται σε μια μειοψηφία στη βουλή. Θέλουμε να είναι πλειοψηφική η δυνατότητά μας. Καλούμε ακόμα και αυτούς που δεν μας έχουν εμπιστευτεί ακόμα, που δεν είναι απόλυτα πεισμένοι ότι λέμε σε όλα τα σωστά, αλλά σκέφτομαι να τιμωρήσουν τα δυο κόμματα και σκέφτονται ποιο από τα κόμματα τα αντιμνημονιακά να ψηφίσουν, να είναι χρήσιμη η ψήφος τους. Αν ανατρέψουμε τους συσχετισμούς και βγούμε μπροστά τότε το βράδυ των εκλογών θα έχουμε ένα μεγάλο πολιτικό σεισμό στην Ελλάδα, ένα μεγάλο πολιτικό σεισμό στην Ευρώπη. Θα είναι μια μεγάλη ανατροπή και ένα ισχυρό μήνυμα αλλαγής. Αυτή τη φορά η χρήσιμη ψήφος έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα. Χρήσιμη, αποτελεσματική ψήφος είναι η ψήφος στην ενωτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2012 στις 8:40 π.μ.

Οσο εσυ θα ψάχνεις τι ειναι η λαικη εξουσια το ΚΚΕ σου λεει στα ισια οτι
η μαχη δεν θα τελειώσει στο κοινοβούλιο φυσικα αλλα θα ειναι η αρχη και επίσης
μιλάει καθαρά και σε ολους τους τονους πλέον για κοινωνικοποίηση των
μεσων παράγωγης και ο λαος στην εξουσια οχι το κομμα, η ανταρσια δεν τολμα
ουτε να τα ψελλίσει αυτα ενω αυτο που κανει ειναι να λεει αλλα να μην λεει και να
κανει άλματα με ασάφειες και κύκλους με εργατικό ελενχο εθνικοποιήσεις τραπεζών ,
και διεκδικήσεις στα δεξια του ΚΚΕ ε πως να γινει να κανει το κκε βημα πισω δεξια απο
τις θεσεις του για να ευχαριστηθεί η ανταρσυα και οι σοσιαλδημοκράτες του ΣΕΚ
εδω στην σύσκεψη δεν μπόρεσε να μπει θα συγκρουστεί κιολας ? κοροϊδευόμαστε τωρα
To KKE διαμαρτυρήθηκε για τον αποκλεισμό την ΑΝΤΑΡΣΥΑ απο την σύσκεψη
στο Υπ.εσωτερικών και η ανταρσυα ανταποδίδει χαρακτηρίζοντας το φασιστικό κομμα
μπράβο συγχαρητήρια ,τοτε γιατι ζητάτε απο το ΚΚΕ συνεργασία και γιατι στα συνδικάτα
μας γεμίζεται απο σάλια αγκαλιές και φιλία...

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2012 στις 11:06 π.μ.

προς spyros xypolopoulo

Βρε Σπυρο δεν απάντησες σε αυτο που σου ειπε ο Αλ γιατι
υπεκφεύγεις απάντησε ξέρουμε να διαβάζουμε ,παρασύρθηκες
και γραφεις επώνυμα ασε τις γενικότητες,τι παει να πει συγγενικός
χωρος οταν μιλας για αντικομουνισμό ποση "συγγένεια" εχει ο
κομμουνισμός με τον αντικομουνισμό θα καραφλιασουμε ρε συ Σπυρο
λυπησου μας

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2012 στις 11:52 π.μ.

Ο κομμουνισμός ΔΕΝ έχει συγγένεια, με τα αντικομμουνιστικά καθεστώτα του λεγόμενου "υπαρκτού σοσιαλισμού", που κατέρρευσαν το '89...

Αγωνιζόμαστε για την εργατική εξουσία/δημοκρατία και τον κομμουνισμό, όπου το βασικό του γνώρισμα είναι η διεύθυνση της κοινωνίας από τους ελεύθερα συναιτερισμένους παραγωγούς και η ελευθερία λόγου και έκφρασης σε ΟΛΑ τα επίπεδα!

Η μεταβατική περίοδος της εργατικής εξουσίας/δημοκρατίας έχει ως χαρακτηριστικά της γνωρίσματα, την διεύθυνση της παραγωγής από την εργατική τάξη, τις λαϊκές συνελεύσεις και τα εργατικά συμβούλια ως πυλώνες της, και τον πολυκομματισμό/ελευθερία λόγου και έκφρασης υπό σοσιαλιστικό σύνταγμα!

Αυτή είναι η θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!!!

Κοινή δράση λοιπόν στο κίνημα με το ΚΚΕ, ακι ας υπερασπίζεται αυτό τον "σοσιαλισμό" που -δεν- γνωρίσαμε, και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τη θέση που ανέφερα παραπάνω!

Και η χωή θα δείξει ΠΟΙΟΣ έχει δίκιο!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger