Home » , » Τα 29 αργύρια

Τα 29 αργύρια

Από mitsos175 , Τρίτη 10 Απριλίου 2012 | 2:26 π.μ.


Σερβίρανε πάλι κουτόχορτο τα κανάλια των ναζί, για μεγάλους μισθούς προέδρων που στηρίζουν την απεργία. Απάντησε η Λιάνα Κανέλλη γι αυτό κι δε θα επεκταθώ περισσότερο. Θα σταθώ σε ένα που είπε: Αυτοί που τα λένε αυτά, πόσα παίρνουν; Μάλιστα θα το επεκτείνω. Ας με πουν λαϊκιστή, όπως θέλουν, δε με νοιάζει.

Αναφέρομαι στην τροπολογία της ντροπής για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Υπενθυμίζουμε, ότι πρόκειται για 28.900.000,00 ευρώ. Κατά της τροπολογίας τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Η τροπολογία πέρασε καθώς 155 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 56 «όχι» και 3 «παρών».

Την ίδια ώρα που κόβονται μισθοί, που οι κόρακες κεφαλαιούχοι έχουν σα στόχο τα 186 ευρώ το μήνα! βασικό μισθό, που κόβουν συντάξεις, φάρμακα, βιβλία, δουλειές, όνειρα, τα γουρουνάκια του κυνοβουλίου (με υ όχι με οι), αμείβουν τους εαυτούς τους για τη χρεοκοπία, την εξαπάτηση, τη δικτατορία, το ξεπούλημα.

Και ερωτώ: Πόσο «στοιχίζουν», κομματόσκυλα, τα δίκαια αιτήματα των απεργών; Γιατί αφού «κόπτεσθε» για την «εξυπηρέτηση του κοινού», δεν παίρνετε εσείς λιγότερα και να δώσετε μέρος από αυτά τα 29 εκατομμύρια, για να πληρωθούν οι απλήρωτοι ναυτεργάτες;

Με ποιο δικαίωμα απατεώνες πληρώνεστε; Επειδή κλέψατε τα ταμεία και ρημάξατε τον τόπο; Γιατί οι συνταξιούχοι, που δεν φταίνε, να κάνουν θυσίες και εσείς όχι μόνο να μην κάνετε περικοπές, αλλά να τα παίρνετε και από πάνω;

Εμένα κηφήνες, θα μου πάρουν το σπίτι (καλά, ας κοπιάσουν…), επειδή χρωστάω πάνω 300 ευρώ, αυτό ψηφίσατε σήμερα, εσείς όμως  πότε θα ξεπληρώσετε τα δισεκατομμύρια που χρωστάτε; Απορείτε μετά, γιατί σας γιαουρτώνουμε.  Γιατί με το χοιρινό πάει το τζατζίκι, γι αυτό.

Λένε τα φερέφωνα: Τα δικαιούνται, αφού μάλιστα θα γίνουν εκλογές… Ρε ξεφτιλισμένα παλιοτόμαρα, ο μισθωτός δεν δικαιούται μισθό; Ο άρρωστος δεν δικαιούται περίθαλψη; Ο συνταξιούχος δεν δικαιούται σύνταξη; Πρώτα δικαιούνται οι εργαζόμενοι.

Λένε και το άλλο: Tι δηλαδή, θέλετε να μας αναγκάζετε, να τα «παίρνουμε» από άλλες πηγές; Τι λέτε ρε γελοίοι; Τις μίζες τόσο καιρό γιατί τις παίρνατε; Ήσασταν απλήρωτοι; Δηλαδή με 29 εκατομμύρια είστε έντιμοι οι 300, και με λιγότερα απατεώνες; Δεν πάτε να πνιγείτε;

Δεν προκαλεί απλά ο ρόλος της Αντουανέτας, εξαγριώνει το καταλάβατε; Τώρα δε θα μιλήσω άλλο για τα πράσινα άλογα και τα στρουμφ. Σέβομαι το blog που με φιλοξενεί, για να πω με τις κατάλληλες λέξεις, αυτό το σεξουαλικό, που χρειάζεται στις συμμορίες των δοσίλογων. Θα απευθυνθώ στην Αριστερά που είναι στη Βουλή.

Καταρχήν χαίρομαι που κάνατε το αυτονόητο. Που δεν ψηφίσατε το νόμο του αίσχους. Σύντροφοι, δεν αρκεί. Προσέξτε σε τι λάκκο πάνε να σας ρίξουν: Από αυτά τα χρήματα κατ αρχήν, θα σας δώσουν ψίχουλα, τα οποία υπολογίζουν βάσει των ποσοστών που πήραν στις προηγούμενες εκλογές. Δηλαδή σας κλέβουν. Όχι μόνο αυτό, αλλά, αν πάρετε αυτά τα χρήματα, θα γίνετε συνυπεύθυνοι. Θα πουν «μαζί τα πήραμε» κατά το «μαζί τα φάγαμε» και «διαφωνείτε, διαφωνείτε, αλλά τα παίρνετε»…

Σύντροφοι, ξέρω πολύ καλά, ότι το ΚΚΕ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται να δώσουν εξετάσεις σε κανένα. Τα κόμματα αυτά, τα στηρίζει ο λαός. Το ΚΚΕ πχ, έκανε πετυχημένη οικονομική εξόρμηση. Επίσης, ότι τα κόμματα της Αριστεράς δεν έχουν τις πλάτες των πλουτοκρατών, εφοπλιστών, καναλιών, βιομηχάνων, τραπεζιτών ή άλλων «δοντιών». Είναι έντιμα και καθαρά. Και πραγματικά χρειάζονται και το τελευταίο ευρώ.

Όμως, επειδή η προπαγάνδα θα οργιάσει, προτείνω κάτι. Πάρτε αυτά τα χρήματα που σας αντιστοιχιστούν, μη τους τα χαρίζετε σε καμία περίπτωση. Δώστε τα όμως εκεί που ανήκουν. Πίσω στο λαό. Δώστε τα πχ τους φτωχούς αρρώστους, δώστε τα στους μετανάστες, κάντε τα συσσίτια για τον κόσμο. Η όπως εσείς θέλετε και κρίνετε απαραίτητο. Μην τα κάνετε αφίσες, ή τα χρησιμοποιήσετε για τους συνήθεις λόγους. Και εξηγήστε το αυτό στο λαό.

Τρίψτε στην μούρη των βρικολάκων την προπαγάνδα, και χρησιμοποιήστε τα για να δείξετε ότι εννοείτε και εφαρμόζετε τα όσα λέτε. Εγώ το ξέρω, αλλά πρέπει να το μάθουν και άλλοι. Στρέψτε την παγίδα των καπιταλιστικών κομμάτων εναντίον τους. Έχω εμπιστοσύνη σε σας.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
10 Απριλίου 2012 στις 8:51 π.μ.

Δυνατο το αρθρο.Συμφωνω στο συνολο του. Μπραβο
στο συντακτη. Νασε καλα! Αυτη η παγιδα με τη χρηματοδοτηση ειναι ηδη στημενη,γι αυτο το ΚΚΕ
και ο ΣΥΡΙΖΑ πρεπει να ειναι προσεκτικοι!

10 Απριλίου 2012 στις 10:52 π.μ.

Η αλήθεια είναι πως ηχεί ωραία μια τέτοια πρόταση. Δεν ξέρω όμως αν είναι εφαρμόσιμη. Με την έννοια πως οι αφίσες είναι μικρό κλάσμα του κόστους χρηματοδότησης ενός κόμματος. Παρ' όλα αυτά κάποιες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης θα είχαν τόσο ανακουφιστικά όσο και επικοινωνιακά αποτελέσματα.
Πάρε τηλέφωνο την Αλέκα τώρα!

Ανώνυμος
10 Απριλίου 2012 στις 1:32 μ.μ.

Ένα πραγματικά αριστερό κόμμα δεν έπρεπε να δεχόταν να πάρει δεκάρα από την κρατική χρηματοδότηση. Αν πάρει τα χρήματα νομιμοποιεί το επιχείρημά τους ότι όλοιμε ίσους όρους συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, που είναι ένα μεγάλο ψέμα. Δεύτερο ένα πραγματικά αριστερό κόμμα έπρεπε αποκλειστικά και μόνο να στηρίζεται στο λαό όχι μόνο σε πολιτικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο. Τι πάει να πει ότι αυτά τα χρήματα είναι του λαού και πρέπει να τα πάρει για να του τα επιστρέψει. Καθήκον ενός αριστερού κόμματος είναι να συμβάλει έτσι ώστε ο λαός με την πάλη του να διεκδικήσει και να πάρει πίσω μέρος από αυτά που του κλέβουν. Με την διεκδίκηση και τους αγώνες για αυξήσεις στους μισθούς, για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για δωρεάν σπουδές. Οι εκπτώσεις της επίσημης αρειστεράς δεν ήταν όλα αυτά τα χρόνια μόνο οικονομικές. ήταν και πολιτικές. Κανένα αλισβερίσι με το κράτος και τους μηχανισμούς του. Αυτή είναι η άποψή μου.

Ανώνυμος
11 Απριλίου 2012 στις 11:31 μ.μ.

να τα δώσουν όλα πίσω σε μεταφορικά για το σ/κ των εκλογών. δηλαδή να μπορεί να μετακινηθεί ο οποιοσδήποτε δωρεαν με λεωφορεία προς τον τόπο που ψηφίζει.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger