Home » , » Μοιράζουν δημόσιο χρήμα στους ημετέρους.

Μοιράζουν δημόσιο χρήμα στους ημετέρους.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 13 Μαΐου 2012 | 6:10 μ.μ.

 Όλα μέχρι αυτή την στιγμή δείχνουν ότι θα έχουμε καινούργιες εκλογές σε λίγο καιρό. Λογικό και αναμενόμενο είναι ότι θα έχουμε και μπαράζ νέων δημοσκοπήσεων. (Την άποψη μας για την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων την έχουμε γράψει επανηλημένα και θα ήταν πλεονασμός να την επαναλάβουμε).

Σ’ αυτό που θέλουμε να σταθούμε είναι στο πόσο διαπλεκόμενες είναι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων με κυβερνητικούς και κρατικούς παράγοντας και με την λογική ο «πελάτης έχει πάντα δίκιο» που επικρατεί σ’ αυτούς τους χώρους τα συμπεράσματα βγαίνουν μόνα τους.

Αφορμή γ’ αυτή την ανάρτηση παίρνουμε από ένα δημοσίευμα που έχει σήμερα η εφημερίδα «Το Παρόν». Η είδηση που μαθαίνουμε απ’ αυτό είναι ότι το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου προσέλαβε, χωρίς να έχουν κανένα αντεικείμενο απλώς για να τσεπώσουν δημόσιο χρήμα,  μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες, εταιρεία δημοσκόπησης –την MRB- όπως και μια διαφημιστική εταιρεία την οποία το δημοσίευμα δεν κατονομάζει, πληροφορώντας μας μόνο ότι αυτή «συνδέεται με οικογένεια γνωστού πολιτικού της Ν.Δ».

Δεν ξέρουμε που αποσκοπεί το δημοσίευμα και δεν μπορεί να αποκλείσουμε άλλες «ριγμένες» από νταλαβέρια με το δημόσιο εταιρείες δημοσκοπήσεων να «κάρφωσαν» στην εφημερίδα την όλη φάση.

Ανεξάρτητα όμως απ’ αυτό διαβάστε το δημοσίευμα και σίγουρα θα γίνεται πιο επιφυλακτικοί για την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων στην επόμενη δημοσκόπηση που θα διαβάσετε:

"Κάποιος πρέπει να τραβήξει τα αυτιά του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου κ. Μητρόπουλου. Ισως αρμοδιότερος είναι ο Εισαγ-γελέας.
Διόρισαν τον κ. Μητρόπουλο για να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση απέναντι στην «τρόικα». Και αντί να κάνει τη δουλειά που ανέλαβε, να αρχίσει να πουλάει και να εισρέει χρήμα στο Ταμείο, ο Μητρόπουλοε προσέλαβε εταιρεία δημοσκόπησης, την MRB συγκεκριμένα, για να του κάνει πανελλαδική έρευνα! Και επίσης γνωστή διαφημιστική εταιρεία, που συνδέεται με οικογένεια γνωστού πολιτικού της ΝΔ.

Πέραν του ότι δεν υπήρξε καμία διαφανής διαδικασία για τις προσλήψεις αυτές, το ερώτημα είναι τι χρειάζεται τη δημοσκόπηση. Να ρωτηθούν τι οι Έλληνες; Αν συμφωνούν με το ξεπούλημα ή αν προτίθενται να αγοράσουν τα... ΕΛΠΕ και την εταιρεία Ύδρευσης; Ή λιμάνια και αεροδρόμια;

Και τι να διαφημίσετε, κύριε Μητρόπουλε; Πουλάμε, ελάτε ν' αγοράσετε τον ΟΣΕ;

Ποιες θα είναι οι αμοιβές της MRB και της διαφημιστικής εταιρείας; Γιατί δεν κάνατε δημόσιο διαγωνισμό; Δημοσιεύθηκε πουθενά πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος;

Την ώρα που πετσοκόβουν μισθούς και συντάξει, κόβουν επιδόματα, απολύουν κόσμο, ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου μοιράζει λεφτά... Και μετά θυμώνουν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς γιατί ο κόσμος ψήφισε Τσίπρα... Τι θέλατε, τον Μητρόπουλο να ψηφίσει;
Κύριε Εισαγγελέα, έχετε τον λόγο".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger