Home » , » Κοινή δήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της κομμουνιστικής οργάνωσης ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

Κοινή δήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της κομμουνιστικής οργάνωσης ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 28 Μαΐου 2012 | 1:31 μ.μ.

1. Οι εκλογές της 6ης του Μάη έδωσαν ένα ισχυρό πλήγμα στο «μαύρο μέτωπο των δυνάμεων του μνημονίου», του ΔΝΤ, της ΕΕ του κεφαλαίου. Στην ήττα των δυνάμεων αυτών αποτυπώθηκαν οι μεγάλοι αγώνες και τα κινήματα της περιόδου, η δίχρονη αντίσταση της εργατικής τάξης και του λαού. Η απόρριψη του πολιτικού συστήματος και της πολιτικής του Μνημονίου κατευθύνθηκε κυρίως προς την αριστερά, πράγμα που αντικειμενικά ανοίγει νέες δυνατότητες για την ανάπτυξη και κλιμάκωση των λαϊκών αγώνων το επόμενο διάστημα.

2. Οι δυνάμεις του κεφαλαίου, τρόικα και συνολικά το «μαύρο μέτωπο» επιχειρούν ήδη να αντεπιτεθούν, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα. Από τους αφόρητους εκβιασμούς και την κινδυνολογία πάνω στον λαό έως την προσπάθεια αφομοίωσης και ευνουχισμού του ξεκάθαρου μηνύματος καταδίκης του Μνημονίου της 6ης του Μάη με επιμέρους, προσωρινές παραχωρήσεις που θα αφήνουν άθικτο όλο τον μηχανισμό επιτροπείας και κυριαρχίας της τρόικα και της ΕΕ, τους στόχους και την κατεύθυνση της ασκούμενης πολιτικής.

3. Για να γίνει το επόμενο ακόμα πιο ισχυρό βήμα καταδίκης του Μνημονίου και απαλλαγής των εργαζόμενων από τον εφιάλτη της συνέχισης αυτής της πολιτικής απαιτείται η ανάπτυξη ενός εργατικού και λαϊκού κινήματος, στην βάση του προγράμματος εκείνου που μπορεί να βελτιώσει ριζικά την ζωή των εργαζόμενων, να αποκρούσει τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, σε ρήξη με τις βασικές επιλογές των κυρίαρχων δυνάμεων και του αστικού πολιτικού συστήματος, με βασικά σημεία:

•    άμεση καταγγελία μνημονίων και δανειακών συμβάσεων - κατάργηση εφαρμοστικών νόμων
•    παύση πληρωμών - μονομερής διαγραφή του χρέους εκτός αυτού προς τα ασφαλιστικά ταμεία
•    έξοδος από ευρώ και ΕΕ
•    εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο
•    αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Απαγόρευση των απολύσεων. Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων και αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων και διαπραγματεύσεων. Κατάργηση των χαρατσιών και των φορομπηχτικών νόμων. Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών και των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και των επαγγελματιών που προλεταριοποιούνται.
•    Ικανοποίηση των ώριμων διεκδικήσεων του εργατικού συνδικαλιστικού και νεολαιίστικου κινήματος

4. Οι δυνάμεις της επαναστατικής αριστεράς επιδιώκουν την επιβολή και την εφαρμογή αυτού του προγράμματος στοχεύοντας και διεκδικώντας την κυβερνητική και τη συνολική ταξική εξουσία της εργατικής τάξης, βασισμένη στους αγώνες, τις οργανώσεις και τα όργανα της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού. Η πορεία αυτή θα είναι αντικειμενικά πορεία ρήξης με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, όχι διαχείρισής του.

5. Η στάση μας στην εξωκοινοβουλευτική πάλη και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο απέναντι στην προτεινόμενη αριστερή κυβέρνηση ή «κυβερνήσεις με την συμμετοχή της αριστεράς», και γενικά σε κάθε κυβέρνηση καθορίζεται με κριτήριο την προώθηση των άμεσων στόχων και διεκδικήσεων του εργατικού και λαϊκού κινήματος, σε ρήξη με την πολιτική και τις θέσεις των δυνάμεων του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ. Μία αριστερή κυβέρνηση για επαναδιαπραγμάτευση και όχι ριζική ανατροπή και καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, των Μνημονίων και των ασφυκτικών ορίων που θέτει η γενικότερη πολιτική της ΕΕ δεν μπορεί να έχει την ανοχή μας. Θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα την Αριστερά σε ενσωμάτωση, οπισθοχώρηση και οδυνηρή ήττα και θα διαψεύσει τις λαϊκές προσδοκίες και ελπίδες.

6. Προϋπόθεση για κάθε επί μέρους κατάκτηση και για συνολικότερες ανατροπές υπέρ της εργατικής τάξης και του λαού σε μια κατεύθυνση ρήξης και αποδέσμευσης από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του ευρώ και της ΕΕ είναι η αποφασιστική ενίσχυση της επαναστατικής Αριστεράς και του λαϊκού κινήματος

7. Με βάση τις παραπάνω κοινές εκτιμήσεις η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ συνεργάζονται στην επερχόμενη κρίσιμη εκλογική μάχη. Οι δύο οργανώσεις διατηρούν το δικαίωμα αυτοτελούς προβολής των ιδιαίτερων απόψεών τους.

27-05-2012
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 15 σχόλια

Ανώνυμος
28 Μαΐου 2012 στις 2:36 μ.μ.

Μπραβο παιδιά ,αργήσατε λίγο αλλά το καταλαβατε.

Ανώνυμος
28 Μαΐου 2012 στις 3:07 μ.μ.

ΜΑΚΑΡΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΚΡΙΚΟ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ. ΜΕ ΑΝΥΣΗΧΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΠΟΥ ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

28 Μαΐου 2012 στις 3:36 μ.μ.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ ..

28 Μαΐου 2012 στις 5:12 μ.μ.

ξεκόλα ρε φίλε με το Κ.Κ.Ε.
Είναι καιρός να καταλάβουμε όλοι ότι αυτό το κόμα έχει τελειώσει ιστορικά, και το μόνο που κάνει είναι να εγκλωβίζει τίμιους αγωνιστές που θα μπορούσαν να προσφέρουν στο κίνημα.
Το ζήτημα είναι στις σημερινές πολύπλοκες συνθήκες η επαναστατική αριστερά και ο αντιεξουσιαστικός χώρος, με ενιαία δράση στο κίνημα , να συνισφέρουν να πάνε τα πράγματα μπροστά σε ρίξη συνολικά με το σύστημα εξουσίας και εκμετάλευσης.

Ανώνυμος
28 Μαΐου 2012 στις 5:18 μ.μ.

στις εκλογές της 6ης Μάη η Άκρα Αριστερά συγκέντρωσε το διόλου ευκαταφρόνητο 2%. Μπορεί κανείς να πει ότι σε συνθήκες κρίσης το ποσοστό αυτό είναι σχετικά λίγο. Εγώ θεωρούσα ότι είχε κατέβει πολυδιασπασμένη η άκρα αριστερά, έτσι ώστε να γίνει καταμέτρηση δυνάμεων, για να γίνει διαπραγμάτευση μετά με άλλους όρους προς την κατεύθυνση κάποιας συνεργασίας. Διαφωνούσα με τέτοιους τακτικισμούς, αλλά το δέχτηκα. Η άρνηση, όμως, του ΕΕΚ, της ΟΚΔΕ, των ΜΛ-ΚΚΕ και ΚΚΕ-ΜΛ, για κοινή συστράτευση θεωρώ πως είναι απαράδεκτη. Κάποιοι προτίμησαν την περιχαράκωση και τη μάχη "τιμής' για το μαγαζί τους και όχι να ενωθούν με γνώμονα την κοινοβουλευτική εκροσώπηση. Πριν σπεύσουν ορισμένοι να μου προσάψουν κοινοβουλευτίστικες ψευδαισθήσεις, απλά θα τους πω πόσο σημαντικό πράγμα θα ήταν να διαδίδεται και μέσω της τηλεοπτικής κάλυψης των κοινοβουλευτικών διεργασιών σε όλη τη χωρα το πρόταγμα της αντικαπιταλιστικής Επανάστασης. Κρίμα. 8 επαναστάτες κομμουνιστές μέσα στη βουλή θα άπλωναν σε πολύ κόσμο τις θέσεις της άκρας αριστεράς. Θεωρώ τη μη ένωση της Άκρας Αριστεράς, ιστορικό λάθος μεγάλης ισχύος. Όποια προσχήματα και αν υπάρχουν, δεν πείθουν κανένα. Φάνηκε η αδυναμία και δυστυχώς κρινόμαστε κατώτεροι των περιστάσεων. Αν δεν μπορούμε στο σήμερα να ενωθούμε, στα πιο δύσκολα πως θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε; Δηλαδή, για να καταλάβω, κατεβαίνουν κάποιοι τώρα για να κάνουν τους 2000 ψήφους, 2001; Αντί να κατέβουν όλοι μαζί και να διεκδικηθεί κάτι σημαντικό, προτίμησαν την περιχαράκωση. Πραγματικά νιώθω θλίψη.

Ανώνυμος
28 Μαΐου 2012 στις 6:28 μ.μ.

Η κο ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ προσδοκά μέσα από αυτη τη συνεργασία να προωθλησει τη γραμμη του ενιαίου μετώπου με όλες τις δυνάμεις του μεταβατικού προγράμματος μέσα σ΄αυτές είναι και οι δυνάμεις κα τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ!και να συνδέσει το πρόγραμμα αυτό με τη αμεση διεκδίκηση της εξουσία μέσα από μια εργατική κυβέρνηση που θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την επανάσταση στην Ελλάδα

Ανώνυμος
28 Μαΐου 2012 στις 7:08 μ.μ.

Οι αριστεροί άνθρωποι νιώθουμε θλίψη όταν μέσα στο κίνημα υπάρχει περιχαράκωση, υπάρχει προσπάθεια καπελώματος, υπάρχουν απαράδεκτοι αποκλεισμοί. Επειδή στις μέρες μας οι "κωλοτούμπες" βρίσκονται σε διάφορους χώρους (ακόμα και σε αριστερές οργανώσεις) εκεί που θα δοκιμαστεί η ενότητα θα είναι στο κίνημα. Οι καλές προθέσεις θα δοκιμαστούν στην πραγματική κοινή δράση και όχι στην συγκόλληση μόνο για εκλογικούς λόγους. Δεν γίνεται από τη μια να χρησιμοποιείς επιχειρήματα τύπου "ψηφίστε εμάς για να βγούμε στη βουλή και όχι τους άλλους γιατί χάνεται η ψήφος σου" και μετά από δέκα μέρες να ζητάς συνεργασία με τους άλλους. Με αυτούς τους όρους δεν αναπτύσσονται συναγωνιστικές και ισότιμες σχέσεις. Τελικά ο στόχος πρέπει να είναι η συγκρότηση επαναστατικού κινήματος και όχι η χωρίς αρχές ενίσχυση της εκλογικής καταγραφής. Το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ το αποδεικνύει περίτρανα αυτό.

Ανώνυμος
28 Μαΐου 2012 στις 10:51 μ.μ.

Αγαπητε 7:08 χρησιμοποιήσε ποτέ η κο ανασύνταξη αυτό το επιχείρημα?μη ψηφισετε αυτούς γιατί θα χαθεί η ψήφος σου γιατί το λές εδώ αυτό?

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2012 στις 4:02 μ.μ.

Εντάξει παιδιά, ελπίζω να κατάλαβε το μεγαλο λάθος του ο λαός,ωστε στις επόμενες εκλογές «Να διορθώσει τη ψήφο του» και να σας βγάλει περισσότερους
tragic

30 Μαΐου 2012 στις 1:10 π.μ.

ποτε θα σταματησουμε την "ποδοσφαιρικη "
συζητηση και να βγουμε να μιλησουμε και να πεισουμε το κοσμο στις γειτονιες ?..ας πεισθουν απο μας και δεν πειραζει που δεν θα εχουν το ιδιο οραμα και στρατηγικο στοχο !!!
..ας ξεκολλησει ο κοσμος, ας μαθει να μη φοβαται,ας συνειδητοποιησει οτι μπορει !!!και τοτε μην ανησυχειτε συντροφοι ....τρωγωντας ερχεται η ορεξη !!! θα μαθει και θα μαθουμε οτι μπορουμε και να νικουμε!!!!!!!!

Ανώνυμος
31 Μαΐου 2012 στις 6:05 μ.μ.

Δε νομίζω ότι η Ανασύνταξη άργησε αλλά το κατάλαβε όπως λέει ο πρώτος. Αν ήταν έτσι θα πήγαινε από τις πρώτες εκλογές που υπήρχε η προοπτική του 2,5%. Ενώ τώρα πάει, παρότι η προοπτική είναι 0.5%.

Η Ανασύνταξη πάει τώρα απλά γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δέχτηκε να διαπραγματευτεί κάποιους όρους, ενώ πριν τις εκλογές ΔΕΝ δεχόταν. Όπως πχ και με το ΕΕΚ (που πήρε το 10% περίπου των ψήφων τις ΑΝΤΑΡΣΥΑ), που νομίζω ότι ο μόνος όρος που έβαζε ήταν να εμφανίζεται κάπου το όνομά του (καθ' όλα λογικό κατά τη γνώμη μου) και το ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν το δέχτηκε.

Να θυμίσω ότι τα 2 βασικά ζητήματα της Ανασύνταξης πριν τις εκλογές ήταν:
1ον. Να υπάρχει στις προτάσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κυβερνητική πρόταση
2ον. Να υπάρχει θετική αντιμετώπιση (ψήφος ανοχής υπό όρους) σε ενδεχόμενο συγκρότησης αριστερής κυβέρνησης

Και τα 2 η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (όχι όλες οι συνιστώσες) τα απέρριπταν μετά βδελυγμίας: όποιος έλεγε για κυβέρνηση ήταν "κυβερνητιστής, οπορτουνιστής, δεξιός" κλπ, ενώ η στροφή του κόσμου στην αριστερή κυβέρνηση ήταν "πασοκοποίηση του εκλογικού σώματος", "ψήφος αλα ΠΑΣΟΚ" κλπ.

Η παραπάνω κοινή δήλωση δείχνει ότι και στα 2 θέματα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναγκάστηκε (όχι φυσικά από την Ανασύνταξη) να απαντήσει στα ερωτήματα που έβαζε σκληρά η πραγματικότητα. Παράγραφος 4 "επιδιώκουν την επιβολή και την εφαρμογή αυτού του προγράμματος στοχεύοντας και διεκδικώντας την κυβερνητική και τη συνολική ταξική εξουσία της εργατικής τάξης" και παράγραφος 5 "Μία αριστερή κυβέρνηση για επαναδιαπραγμάτευση και όχι ριζική ανατροπή και καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, των Μνημονίων και των ασφυκτικών ορίων που θέτει η γενικότερη πολιτική της ΕΕ δεν μπορεί να έχει την ανοχή μας". Δηλαδή, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΑΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.

Με λίγα λόγια δεν άργησε αλλά το κατάλαβε η Ανασύνταξη, αλλά το ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ελπίζω να μην είναι αργά όταν θα καταλάβει ότι έπρεπε να δεχτεί και την πρόταση του ΕΕΚ.

Ανώνυμος
3 Ιουνίου 2012 στις 6:05 μ.μ.

Καλοπροαίρετες Ερώτησεις.

Το 5 (..Μία αριστερή κυβέρνηση για επαναδιαπραγμάτευση και όχι ριζική ανατροπή και καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, των Μνημονίων και των ασφυκτικών ορίων που θέτει η γενικότερη πολιτική της ΕΕ δεν μπορεί να έχει την ανοχή μας...)

πρακτικά τι σημαίνει;

Ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Που πιθανόν να την κάνει με ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ;

Μήπως ακόμα έχετε τις αυταπάτες πως θα καταργηθούν τα 2 μνημόνια χωρίς να μπει μνημόνιο-light με την ονομασία του "Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης" που το προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως "καλός διαπραγματευτής";

H KO ανασύνταξη(ΚΟΑ), παρά τα κάποια καλά κείμενα που έχει ειδικά για το χρέος, στην πρακτική της είναι εκτός πραγματικότητας(πολύ θεωρητικοί χωρίς επαφή με τις εργατικές μάζες).

Πριν τις εκλογές του Μαϊου η ΚΟΑ είχε λανσάρει τον όρο "αριστερή εξουσία". Αυτό το υβρίδιο είναι η σύνθεση της "αριστερής κυβέρνησης" του ΣΥΡΙΖΑ και της "εργατικής εξουσίας" που πρότειναν συνιστώσες του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αν όμως όλα τα υβριδιοποιείται ρε παιδιά της ΚΟΑ, χωρίς να λαμβάνετε υπόψη την ταξική πάλη, στο τέλος θα καταλήξετε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ..

4 Ιουνίου 2012 στις 1:17 μ.μ.

Ανώνυμε των 6:05 ΑΝΟΙΞΕ τα μάτια σου και ΔΙΑΒΑΣΕ.

Αρχικά να πω ότι τα συμπεράσματά σου είναι αυθαίρετα και εμπαθή.

ΠΟυ βρήκες γραμμένο ότι η ΚΟΑ θέλει Μνημόνιο λάιτ?
Πως συμπεραίνεις ότι είναι εκτός πραγματικότητας η ΚΟΑ επειδή δεν έχει γείωση με την εργατική τάξη? (Εσύ έχεις καλύτερη γείωση με την εργατική τάξη και είσαι εντός πραγματικότητας? λέω μήπως)
Που βρήκες γραμμένο ότι υιοθετεί η ΚΟΑ την "αριστερή εξουσία"?

Η ΚΟΑ υιοθετεί την τακτική της "εργατικής κυβέρνησης" όπως αυτή διατυπώθηκε και επεξεργάστηκε στο 4ο συνέδριο της Τρίτης Διεθνούς (την θυμάσαι?, ναι αυτή μωρέ του Λένιν που σήκωσε το κεφάλι της εργατικής τάξης απέναντι στον ταξικό εχθρό). Δεν την "γεννήσαμε" την φέραμε στο φως.


Πάμε παρακάτω.Τι δεν καταλαβαίνεις στο σημείο 5?

Αν κάποιος βγει και πει ότι καταγγέλει το Μνημόνιο, πάει μισθό και σύνταξη στα προ-Μνημονίου εποχή λύνει τα αιτήματα του λαού?

Ναι ή ου? Βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο της εργατικής τάξης?

Αν πει κάτι τέτοιο ο ΣΥΡΙΖΑ και κάνει κυβέρνηση για να το εφαρμόσει, τον στηρίζεις με ψήφο ανοχής ή όχι?

Εγώ πιστεύω ότι δεν θα το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αν το έκανε εσύ τι θα έλεγες?

Δεύτερον, ΔΕΝ είσαι καλοπροαίρετος και ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙΣ τα πράματα.

Πότε λάνσαρε η ΚΟΑ τον όρο "αριστερή εξουσία" και πως είσαι ΒΕΒΑΙΟΣ (!!!!???) ότι είναι και υβρίδιο?

Έχεις κάποιο ντοκουμέντο να στηρίξεις την άποψή σου? Ιδού η Ρόδος...

Για την ιστορία δες (δείτε όλοι οι σύντροφοι και συναγωνιστές) πως έχουν τα πράματα:

Πρόταση της ΚΟΑ προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ πριν τις εκλογές:
http://anasyntaxi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=815:2012-04-04-anakoinwsi-gia-nea-synantisi-me-antarsya&catid=1:announcements-koanasyntaxi&Itemid=2

Πρόταση της ΚΟΑ μετά τις εκλογές προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
http://anasyntaxi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=824:2012-05-13-pros-to-kentriko-panelladiko-syntonistiko-organo-ths-antarsya&catid=1:announcements-koanasyntaxi&Itemid=2

Κοινή δήλωση ΚΟΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
http://anasyntaxi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=830:2012-05-27koinnh-anakoinwsh-antarsya-ko-anasyntaxi&catid=1:announcements-koanasyntaxi&Itemid=2

Δελτίο Τύπου της ΚΟΑ για την κάθοδο στις εκλογές:
http://anasyntaxi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=832:2012-06-01-deltio-typou-gia-ekloges-2012-antarsya&catid=1:announcements-koanasyntaxi&Itemid=2


Και κλείνω.
Τώρα Ανώνυμε, που τα βρήκες αυτά που λές δεν ξέρω.

Δες όμως (και το λέω συντροφικά) τι πραγματικά συμβαίνει γύρω σου και τι πρέπει να κάνουμε απέναντι στις συνθήκες αυτές.

Και επειδή βλέπω ότι αφορίζεις έυκολα (μια δεν έχει γείωση η οργάνωση με την εργατική τάξη, μια τα υβρίδια που μόνος σου ανακάλυψες) για πες μας εσύ τι προτείνεις να λανσάρει το κομμουνιστικό
κίνημα της Ελλάδας για να μην γίνει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ?

Έχεις κάποια πρόταση ή μόνο θολούρα, οπαδισμό και διαστρέβλωση θέλεις να προσφέρεις?

Και επειδή είναι αργία σήμερα, αν δεν δουλεύεις ξόδεψε μια ώρα και διάβασε αυτό: http://anasyntaxi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=559&Itemid=57

Ανώνυμος
5 Ιουνίου 2012 στις 4:31 μ.μ.

Σύντροφοι μπροστά μας έχουμε δύσκολη μάχη.

Η επόμενη μέρα δεν θα είναι εύκολη για κανέναν.

Οι κομμουνιστές πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Η ανυπαρξία λενινικού κόμματος σήμερα είναι ΕΜΦΑΝΗΣ σε κάθε καμπή του κινήματος.

Οι κομμουνιστές και οι πρωτοπόροι αγωνιστές, οι οποίο είναι διάσπαρτοι σε κόμματα και οργανώσεις μεγαλύτερης ή μικρότερης δυναμικής πρέπει να σηκώσουν το βάρος της καθοδήγησης του ταξικού απελευθερωτικού αγώνα της εργατικής τάξης.

Κόμματα, οργανώσεις, μέτωπα, ανένταχτοι πρέπει να προκαλέσουν διάλογο, καθένας με τον τρόπο του. Πρέπει από την διαδικασία αυτή να συναντηθούν οι κορυφές, οι πιο ικανοί σύντροφοί μας και να οικοδομηθεί ένα επαναστατικό κόμμα.

Σε κανένα αγωνιστή δεν αντιστοιχεί η αποστράτευση.

Είναι το ταξικό μας καθήκον ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών.

Στης 17 Ιούνη ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την επόμενη μέρα είμαστε στην πρώτη γραμμή όχι μόνο για να αντιπολιτευτούμε αλλά για να σηκώσουμε το βάρος της πολιτικής καθοδήγησης της εργατικής τάξης και του λαού μας!

Ανώνυμος
10 Ιουνίου 2012 στις 2:05 μ.μ.

Η Ανασύνταξη ουδέποτε πρότεινε, διατύπωσε κλπ πρόταση για "αριστερή εξουσία". Ουδέποτε. Λίγη προσοχή στο τι γράφεται ...αν δε γράφεται επί τούτου.

Αν θες να μάθεις για την ταξική σύσταση της Ανασύνταξης, ρώτα τους ίδιους. Πέφτεις έξω πάντως. Κυρίως εργάτες είναι στην Ανασύνταξη και όχι φοιτητές.

Στο σημείο 5. αυτό που λέει είναι με απλά ελληνικά το εξής:

Αν ο Τσίπρας πάρει ας πούμε 32% και είναι στο όριο για αυτοδυναμία, και εξαρτάται τους βουλευτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο σχηματισμός Κυβέρνησης τι πρέπει να κάνουμε; Πρέπει (λέει η κοινή ανακοίνωση) να δώσουμε ΨΗΦΟ ΑΝΟΧΗΣ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ, χωρίς να συμμετέχουμε στην κυβέρνηση. Τι αβαντάζ έχει αυτή η τακτική:

Ένα κομμάτι κόσμου έφυγε από το ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Αυτόν τον κόσμο, θα τον συγκρατούσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αν είχε αυτή την τακτική προεκλογικά. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνει ψήφο ανοχής ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ σημαίνει ότι αν στους 3 (πχ) πρώτους μήνες, ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ έχει καταγγείλει το μνημόνιο, τη δανειακή σύμβαση κλπ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποσύρει την ψήφο ανοχής. Αν δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ πουλήσει το πρόγραμμά του, τους ψηφοφόρους του κλπ, τότε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει τη δύναμη ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα, αφ ενός γιατί πιέζει το ΣΥΡΙΖΑ εξ αριστερών, να εφαρμόσει τις βασικές εξαγγελίες του. Αφ εταίρου γιατί υποκλέπτει από αυτόν ένα σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων που ψηφίσανε "Αριστερή Κυβέρνηση" χωρίς να έχουν αυταπάτες, ενισχύοντας έτσι σημαντικά το εκλογικό σου ποσοστό. Επιπλέον, μια τέτοια πρόταση δημιουργεί έναν ΑΡΙΣΤΕΡΟ χώρο υποδοχής όλων των απογοητευμένων ψηφοφόρων, από τη καταδικασμένη στην αποτυχία διακυβέρνηση του Τσίπρα.


Τώρα 'ντάξ'; Κομπλέ;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger