Home » , » Όλα θυσία για μια χούφτα ψήφους;

Όλα θυσία για μια χούφτα ψήφους;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 | 5:29 μ.μ.

Του Θανάση Τσιριγώτη

Salus populi suprema lex
(Η σωτηρία του λαού ύψιστος νόμος)

Ανατρίχιασαν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι επιμένουν να θυμούνται και να σκέφτονται, όταν άκουσαν ότι ο Τσίπρας πρότεινε τον Αρσένη για υπηρεσιακό πρωθυπουργό.

Διότι ο Γ. Αρσένης, επονομαζόμενος και στρατηγός, μάτωσε την παιδεία στη μεγάλη απεργία των καθηγητών το 1997 και απείλησε να κατεβάσει το στρατό στους δρόμους στο ματωμένο ΑΣΕΠ το 1998.

O Γ. Αρσένης, εκλεκτός σε διεθνείς ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς (ΟΟΣΑ), αποτυχημένος το 1985 στο κόμμα του (Ελληνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα). Αποτυχημένος υποψήφιος το 1996 (μαζί με τον... Άκη) στην ηγεσία του ΠΑΣOK, βρέθηκε μετωπικά απέναντί μας. Στήνοντας παρακρατικούς μηχανισμούς, εχθρικός, τρομοκρατικός.

Έτσι τους παλιούς μου φίλους καλώ «με φοβέρες και μ’ αίματα», για να μη γίνουμε αμνήμονες και επιλήσμονες.

Διότι καλά τα διαφημιστικά τρικ και οι οικογενειακές ρεβεράντζες, αλλά... τον Αρσένη συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπαίδευση; Και αν ο Τσίπρας ήταν μικρός ως φοιτητής και δεν θυμάται, εσείς πάθατε «πολιτικό αλτσχάιμερ»;
Όλα στο βωμό των κάλπικων εκλογικών σκοπιμοτήτων.
Όλα θυσία για μια χούφτα ψήφους;
Όλα υποταγμένα στο δρόμο προς τή Βουλή;
Αλλά εμείς θα είμαστε εδώ, άμμος στα γρανάζια της εξουσίας, σταθερά κεριά στο βαθύ σκότος, ακλόνητοι στην πλημμυρίδα της επέλασης καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού.

Ακόμα κι αν χρειαστεί να φυλάξουμε Θερμοπύλες.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 9 σχόλια

18 Μαΐου 2012 στις 5:49 μ.μ.

Εντάξει, η κίνηση ίσως ήταν άστοχη, όμως μην παραλείπουμε ότι η πρόταση έγινε για υπηρεσιακό πρωθυπουργό 4 εβδομάδων. Δεν τον πρότεινε για πρόεδρο της δημοκρατίας.
Συνεπώς, νομίζω ότι εξίσου άστοχο είναι το συγκεκριμένο άρθρο που προσπαθεί να εκμεταλευτεί πολιτικά και συναισθηματικά τη συγκεκριμένη επιλογή.

Δεν ξέρω αν την πρόταση περί υπηρεσιακού πρωθυπουργού Αρσένη ακολουθήσει η μετακίνηση της συζύγου του προς τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Σίγουρα στη Λούκα μπορεί να προσάψει κάποιος πιο πρόσφατα "αμαρτήματα" σε σχέση με τον άνδρα της. Δυστυχώς όμως τα πολιτικά παιχνίδια, και ειδικά τα προεκλογικά, αυτά έχουν...
Μην ξεχνάμε ότι ο Συνασπισμός το 1989 ενσωμάτωσε μια σειρά πρώην παπανδρεϊκών στελεχών πριν τις εκλογές του Ιούνη του 1989 με στόχο την εκλογική ενίσχυση του από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης η Λιάνα Κανέλη ήταν στο ...ΚΟΔΗΣΟ (χωρίς βέβαια κυβερνητική ή βουλευτική θητεία).

Πέρα από την ουσία και τις θέσεις, στις εκλογές μετρούν και οι συμβολισμοί. Και αν από μια κίνηση προκύπτουν λάθος συμβολισμοί, πολλοί είναι πρόθυμοι να το αναδείξουν. Φίλοι και εχθροί.

Ανώνυμος
18 Μαΐου 2012 στις 5:51 μ.μ.

Δυο σχόλια με αφορμή το άρθρο.

1. Η παρατήρηση για το ΣΥΡΙΖΑ σωστή.
2. Οσο για το Μ-Λ, ο στόχος σας επίσης σωστός. Μείνετε εκεί ακριβώς που λές, κερί στο βαθύ σκότος. Έτσι κι αλλιώς εδώ και χρόνια ΔΕΝ μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο.

Ανώνυμος
18 Μαΐου 2012 στις 5:51 μ.μ.

Δεν μας λές όμως τι να ψηφίσουμε;
Τι................;
Είσαι με την αποχή;

Μάρκομ Ξ
18 Μαΐου 2012 στις 6:02 μ.μ.

Ευτυχώς που υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ και έχουν κάτι να ασχοληθούν οι καθοδηγητές σ/φοι εκεί στο Μ-Λ Λ-Μ...

Ανώνυμος
18 Μαΐου 2012 στις 6:09 μ.μ.

Προς ΛαμογοΣυριζαίους:
Να είστε σίγουροι ότι όσων το 1998 καταστράφηκε η ζωή μας, ούτε έμεις όυτε οι οικογένειες μας δεν θα ψηφίσουν ποτέ πλέον Συριζα.
Άντε καλές καρέκλες..

ΥΓ: Ο λογαριασμός θα σας έρθει μια μέρα. Να είστε σίγουροι γιαυτό.

18 Μαΐου 2012 στις 7:50 μ.μ.

μια σημείωση..
το 1989 κατέβηκε με το ΕΣΚ ο Αρσένης στις εκλογές.
Μετα το αποτέλεσμα (13.843 ,21 %, ενώ το ΕΡΚ του Τρίτση είχε 4.269 ,07 % και η Αμεση Δημοκρατία του Γλέζου 5.844 ,09 %) επανέκαμψε στο πασοκ .

*στις ευρωεκλογες που ειχαν γινει με διπλη καλπη την ιδια μερα ειχε παει καλυτερα (και αυτος και οι Τριτσης-Γλεζος)

Ελληνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα 42.981 ,66 %
Ελληνικό Ριζοσπαστικό Κίνημα 40.806 ,62 %
Άμεση Δημοκρατία 25.150 ,38 %

Ανώνυμος
18 Μαΐου 2012 στις 8:54 μ.μ.

ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΕ 16000 ΦΗΦΟΥΣ ΜΟΝΟ ΤΕΤΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ,,, ΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΚΕΔΕΣ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΟΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΛΟΥΔΕΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2012 στις 1:51 π.μ.

Και για του Συριζαιους, έτσι όπως το πάτε, θα γράψει "οι λαγοί" της σοσιαλδημοκρατίας και οι "μάστοροι" της κωλοτούμπας. Πάντως το 81 έχει περάσει ανεπιστρεπτί και ζούμε σε ζόρικες εποχές κρίσης. Και όπως λέει και ο λαός μας "ανεμομαζώματα διαολοσκορπίσματα".

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2012 στις 11:51 π.μ.

Ο Τσίπρας είχει ήδη συμφωνήσει με την Κατσέλη και απλώς με την πρόταση ΑΡΣΕΝΗ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΣΕ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger