Home » , » Παφίλης-Παπαδημούλης 13-6 (Βίντεο)

Παφίλης-Παπαδημούλης 13-6 (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 | 3:53 π.μ.

Μια ενδιαφέρουσα πολιτική συζήτηση που διήρκησε μέχρι τις σημερινές πρώτες πρωινές ώρες έγινε στα τηλεοπτικά πλατό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και στην εκπομπή του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.

Το βίντεο που παραθέτουμε είναι αρκετά μεγάλο (διαρκεί σχεδόν 24 λεπτά) αλλά θα προτείναμε στους αναγνώστες μας να το παρακολουθήσουν.
Πέρα απ’ τις θέσεις που διατυπώνει το στέλεχος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται στον διάλογο που είχε με το στέλεχος του Σύριζα Δ. Παπαδημούλη και στην απάντηση (;) που έλαβε στην ερώτησή του αν στην πρόταση νόμου που θα φέρει το ΚΚΕ στην βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές στις 17 Ιούνη με την οποία θα ζητά την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, ο Σύριζα θα την ψηφίσει.

Θα μπορούσαμε να γράφουμε πολλά για την συγκεκριμένη συζήτηση. Προτιμάμε όμως όσοι παρακολουθήσουν το βίντεο που αναρτούμε να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 47 σχόλια

Τολστόϊ
13 Ιουνίου 2012 στις 5:34 π.μ.

ντάξει....θα τα βρούνε σιγά-σιγά.
υπήρχε καλή διάθεση.

ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΥΤΕΨΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ??

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΠΑΝΑΝΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΡΕ !!

κουκουβάγια
13 Ιουνίου 2012 στις 10:25 π.μ.

To KKE, στην βάση του ότι δεν υπάρχει πραγματικός αντίλογος (και όχι αντίπαλος) μέσα στο χώρο της κομμουνιστικής αριστεράς, έχει το ελεύθερο να επικαλείται και να προβάλει όποιο κομμάτι της θεωρίας θέλει και φυσικά με τον τρόπο που θέλει, δίνοντας μια επίφαση επαναστατικότητας σε μία ουσιαστικά συντηρητική πολιτική.

Καταρχάς η άποψη του ΚΚΕ για τον Ελληικό καπιταλισμό και την θέση που έχει αυτός στον Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας έχει αλλάξει. Όσο κι αν παίζει ακόμη ένα παιχνίδι λέξεων, στην πραγματικότητα η άποψή του είναι ότι η Ελλάδα από μια εξαρτημένη χώρα έχει μετατραπεί σε ένα μικρό ιμπεριαλισμό. Ουσιαστικά δηλαδή πιστεύει ότι στην Ελλάδα ο καπιταλισμός είναι πλήρως ανεπτυγμένος, ότι οι αντικειμενικές συνθήκες είναι ώριμες και το μόνο που μένει είναι ο λεγόμενος υποκειμενικός παράγοντας, η απόφαση δηλαδή του λαού να περάσει σε ένα άλλο σύστημα, εν προκειμένω το σοσιαλισμό.

Η άποψη αυτή φυσικά είναι εντελώς λάθος. Στην πραγματικότητα η Ελλάδα όχι μόνο δεν μετέχει στην μοιρασιά του κόσμου, όχι μόνο δεν αποτελεί μία από τις μεγάλες δυνάμεις που διεκδικούν κομμάτι της πίτας, αλλά σήμερα είναι περισσότερο εξαρτημένη από ποτέ, με μια παραγωγή που φθίνει, ακόμη και σε τομείς που παλιά είχε πλήρη αυτάρκεια, π.χ. τον αγροτικό και σε ένα κόσμο όπου πλέον τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν μπαίνουν ούτε καν ως διαπραγματευτικό ατού στον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό.

Σήμερα η Γερμανία δεν κάνει τίποτε άλλο από το να επαναφέρει τον παλιό της πόθο και επιθυμία να κυριαρχήσει στην Ευρώπη και να ξαναμπεί δυναμικά στο παιχνίδι του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού με τις άλλες υπερδυνάμεις που υπήρχαν ή μπαίνουν σήμερα στο παιχνίδι. Το σχέδιο αυτό είναι σε γενικές γραμμές "απλό": Μια Γερμανική Ευρώπη, με τις χώρες του Βορρά να λειτουργούν συμπληρωματικά προς τις επιδιώξεις, την παραγωγή και τους στόχους του Γερμανικού κεφαλαίου και ένας Νότος υποβαθμισμένος, στα όρια της τριτοκοσμικής αντίληψης, που θα παρέχει πρώτες ύλες, φθηνό εργατικό δυναμικό και μια βιομηχανία που δεν θα ξεπερνά ιδιαίτερα το επίπεδο της απλής τυποποίησης κάποιων προϊόντων.
Ο στόχος αυτός δεν είναι καινούριος, καινούρια είναι η μεθοδολογία, μιας και προς το παρόν η επιβολή των συμφερόντων μπαίνει αποκλειστικά με οικονομικούς όρους και όχι με ένα ακόμη πανευρωπαϊκό (και άρα παγκόσμιο) πόλεμο, όπως πριν 100 χρόνια. Σε αυτό το παιχνίδι βοηθά φυσικά πρώτον η κρίση που είναι όντως παγκόσμια και καπιταλιστική και δεύτερον η εξαφάνιση του πολύ σημαντικού παράγοντα του Ανατολικού μπλοκ, που κρατούσε δεμένη την Γερμανία με διάφορους τρόπους και στένευε πολύ τα περιθώρια ελιγμών και επιβολής των συμφερόντων της.

Με αυτή την έννοια λοιπόν η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί όντως ένα πολύ σημαντικό αίτημα, μιας και η Ελλάδα, ως μια εξαρτημένη χώρα του Νότου θα υποστεί μια συμπίεση που θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που "γενικά" προστάζει η καπιταλιστική κρίση, θα είναι μία σύνθλιψη ουσιαστικά του λαού της και πιθανά και κομματιού του κεφαλαίου της που ή θα προσδεθεί στα Γερμανικά και γενικότερα Ευρωενωσιακά (και μεσοπρόθεσμα -αν δεν διαλυθεί η ΕΕ- Γερμανικά) συμφέροντα ή θα εξαφανιστεί χωρίς πολλές πολλές "διατυπώσεις".

κουκουβάγια
13 Ιουνίου 2012 στις 10:26 π.μ.

Όμως η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποτελεί κυρίαρχο αίτημα για κάποιον ο οποίος δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει ένα τέτοιο ρόλο στον νέο διεθνή καταμερισμό εργασίας ή για όποιον πιστεύει ότι ο Ελληνικός λαός απλά υφίσταται τις επιπτώσεις της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, χωρίς κανένα άλλο "ιδιαίτερο" εξαναγκασμό και καταπίεση. Και αυτό ακριβώς πιστεύει σήμερα το ΚΚΕ. Γι αυτό και το αίτημα του ΚΚΕ περί εξόδου δεν μπαίνει μόνο του: Συνοδεύεται ως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ από το αίτημα για λαϊκή εξουσία και ουσιαστικά (να μην κοροϊδευόμαστε) για σοσιαλιστική επανάσταση.
Όμως το δεύτερο κομμάτι του αιτήματος κάνει περιττό το πρώτο! Πράγματι, τι νόημα έχει για μια σοσιαλιστική χώρα να είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Η απάντηση είναι ΚΑΝΕΝΑ! Ούτε η ΕΕ την θέλει, ούτε η χώρα φυσικά θα υπακούσει σε καπιταλιστικούς μονόδρομους τύπου συνθήκης του Μάαστριχτ, Μπολώνιες και άλλες αηδίες. Η έλευση του σοσιαλισμού κάνει την έξοδο από την ΕΕ ένα φυσικό επακόλουθο! Θα ήταν τόσο φυσική όσο φυσικά επήλθε η διάλυση της ΚΟΜΕΚΟΝ, όταν οι χώρες του Ανατολικού μπλοκ ενσωματώθηκαν πλήρως (ουσιαστικά ΚΑΙ τυπικά) στο ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Γιατί λοιπόν το ΚΚΕ βάζει ως κεντρικό ένα σύνθημα που ομολογουμένως -και σύμφωνα με όλη την υπόλοιπη λογική του- είναι περιττό; Δεν είναι περίεργο;
Όχι, δεν είναι περίεργο, γιατί αυτή την στιγμή και με βάση τις δεδομένες συνθήκες (στον Ελληνικό λαό) το σύνθημα αυτό είναι άσφαιρο: Ο Ελληνικός λαός δεν έχει πεισθεί για μια τέτοια αναγκαιότητα (η οποία φυσικά υφίσταται, άσχετα με την ωριμότητα του Ελληνικού λαού να την αποδεχθεί) και το έδειξε και στις εκλογές, όπου παρόλη την απόλυτη απόρριψη του μνημονίου, η άποψη περί άνευ όρων και διαπραγματεύσεων εξόδου από την ΕΕ είναι το ίδιο μειοψηφική με παλιά. Το ΚΚΕ λοιπόν βάζει κεντρικά ένα άσφαιρο -αυτή την στιγμή- σύνθημα το οποίο ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ επί της ουσίας, για ένα και μόνο λόγο: Για να διαφοροποιηθεί, για να μπει στην άκρη, για να μην παίξει στην πολιτική αναταραχή που ήδη είναι παρούσα.

Έτσι έχουμε το εξής παράδοξο: Ενώ το ίδιο το ΚΚΕ λέει ότι κατάργηση του μνημονίου σημαίνει έξοδος από την ΕΕ, ΔΕΝ επιχειρεί να δημιουργήσει τους πολιτικούς όρους να καταργηθεί το μνημόνιο!!! Και φυσικά μη μας πει κανένας ότι η περίφημη "πρόταση νόμου" που θα κατεβάσει δημιουργεί τους πολιτικούς όρους, γιατί όπως λένε ακόμη και οι ίδιοι που θα την καταθέσουν, την κατεβάζουν μόνο και μόνο για να "αποκαλύψουν" τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εν ολίγοις το ΚΚΕ αυτή την στιγμή, μόνο και μόνο για να αποφύγει την εμπλοκή του στην πολιτική κρίση και να μπει εθελοντικά στην γωνία, βάζει κεντρικά ένα αίτημα το οποίο δεν πιστεύει ότι λύνει τίποτε και ούτε φυσικά κάνει το παραμικρό για να ικανοποιηθεί!!
Πραγματικοί μάγοι της ακινησίας.

Ανώνυμος
13 Ιουνίου 2012 στις 10:45 π.μ.

Ε! εντάξει, έκαναν όλη αυτή επίθεση φιλίας έτσι ώστε να είναι σίγουροι πως ο αντίπάλος που ενδεχομένος τους φέρνει σε δύσκολη θέση αποδυναμώνεται(ΚΚΕ), δε θα καταψηφίσουν το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση όποιος και αν κατεβάσει τέτοιο σχέδιο νόμου γιατί απλά είναι ήδη αποφασισμένό ότι θα πάνε σε τρίτο μνημόνιο και αυτό νοείται αριστερό και πρωτοπόρο...ΟΚ αλλά εννοείται ότι αυτός που φταίει είναι το ΚΚΕ γιατί δεν συμπορεύεται

Ανώνυμος
13 Ιουνίου 2012 στις 10:57 π.μ.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η στάση του κύριου Βορίδη που σιγοντάρει τον κύριο Παφίλη.Έτσι σύντροφοι!!!Συγχαρητήρια!!!!!Τί θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα το δούμε στην πράξη!!!

Ανώνυμος
13 Ιουνίου 2012 στις 1:33 μ.μ.

Εγώ δεν κατάλαβα ποιο είναι το ζήτημα του Παφίλη. Θέλει με το 6αράκι που θα πάρει το ΚΚΕ να κατεβάζει νομοσχέδια και να τα ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα μιας ένωσης της Αριστεράς; Το λογικό είναι να κατεβάζει τα νομοσχέδια ο ΣΥΡΙΖΑ αν είναι πρώτο κόμμα και αν συμφωνεί το ΚΚΕ να τα ψηφίζει, αν όχι μη σώσει. Άντε γιατί μας τα έχουν πρήξει. Και κυρίως αυτό το εσταντανέ με ψιθύρους και γελάκια Βορίδη-Παφίλη μου φέρνει εμετό, καθώς το έχω ξαναδεί και σε κάποιο άλλο κωλοκάναλο σε άλλη περίπτωση. Ο Παφίλης κάνει συμμαχία με τον φασιστοτσεκούρα Βορίδη. Θα τρελαθούμε δηλαδή... Έτσι αντιλαμβάνεται το ΚΚΕ τις Λενινιστικές συμμαχίες στη δεδομένη ιστορική συγκυρία; ΟΥΣΤ ρε από δω....

Ανώνυμος
13 Ιουνίου 2012 στις 2:01 μ.μ.

Συγγνώμη δεν είναι πρόβλημα που ο Βορίδης γελάει με τον Παφίλη (εις βάρος του Παπαδημούλη;) Είναι δυνατόν να θεωρεί επιχείρημα υπέρ του ο Βορίδης την ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τον νόμο του ΚΚΕ; Δλδ πόσο πιο κάτω;

Ανώνυμος
13 Ιουνίου 2012 στις 2:48 μ.μ.

O σύντροφος Παφίλης ρώτησε κάτι πολύ απλό τον Παπαδημούλη.

"Το ΚΚΕ μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης θα καταθέσει πρόταση νόμου, με ένα άρθρο, για την ακύρωση των μηνομονίων και των δανειακών συμβάσεων. Εσείς θα τον ψηφίσετε;"

O Παπαδημούλης περίπου για ένα δεκάλεπτο δεν απάντησε με ένα ναι ή ένα όχι.
Επί της ουσίας απέφυγε να πάρει πολιτική θέση.

Αν δεν ήταν το ΚΚΕ δεν θα ξέραμε το ποιος ψήφισε ή δεν ψήφισε. Και ο καθένας πολιτευτής θα το έπαιζε "αντιμνημονιακός". Ο Παφίλης θύμισε ότι το ΚΚΕ με τους 22 βουλευτές του στην Βουλή πρωτοστάστησε και ζήτησε ονομαστικές ψηφοφορίες για μνημόνια δανειακές συμβάσεις. Το οποίο και παραδέχτηκε και ο συντονιστής.

Από εδώ και πέρα ας βγάλουν συμπεράσματα τους όσοι ψηφίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος
13 Ιουνίου 2012 στις 2:54 μ.μ.

έχετε πάθει "κυβερνίαση" συριζαιοι... Όμως από σεπτέμβριο που θα βγεί ο κόσμος στους δρόμους και θα βγάλετε τα ματ για να προφυλάξξει την κυβέρνησή σας και το 3ο μνημόνιο, θα τα πούμε. "στους δρόμους της ταξικής πάλης". Καλά έκανε ο τσίπρας και πήγε στην γαδα και ζήτησε να σωθεί η κοινωνική συνοχή και να έρθει και οι χωροφύλακες στην γειτονιά, να σώσετε τους μικροαστούς και τους αστούς που κινδυνεύουν τα κέρδη τους. !!!

Ανώνυμος
13 Ιουνίου 2012 στις 3:02 μ.μ.

Μία χαρά τα λέει ο Παφίλης.

Ή είσαι διαχειριστής του καπιταλισμού ή είσαι Κομμουνιστής.

Ή επιδιώκεις λύσεις μέσα στην ΕΕ ή θέλεις να τις βρεις βγαίνοντας από την ΕΕ.

Ή είσαι με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες.

Δεν υπάρχει "ολίγον έγγυος". Με τους καπιταλιστές είναι ο "εργατολόγος" του παλαιού ΠΑΣΟΚ και νυν ΣΥΡΙΖΑ Μητρόπουλος(διαβάστε δηλώσεις του για την Χαλυβουργεία)

Μονομερής διαγραφή του χρέους.
Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Εργατικός - λαϊκός έλεγχος σε τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Ανώνυμος
13 Ιουνίου 2012 στις 3:18 μ.μ.

μια ζωή το ΠΑΣΟΚ
έλεγε το ΚΚΕ
συνεργάτη της ΝΔ

τώρα που ο Σύριζα
αναλαμβάνει τη θέση του Πασόκ
μας υπενθυμίζει όμορφα
πως μπορεί μια χαρά
να αναλαμβάνει και την ίδια βρώμικη προπαγάνδα.

ψ.

Ανώνυμος
13 Ιουνίου 2012 στις 4:49 μ.μ.

Βήξε λίγο ρε Παφίλη,μας ζάλισες...

Ανώνυμος
13 Ιουνίου 2012 στις 5:02 μ.μ.

Προς ανώνυμο 1:33
Το ζήτημα είναι απλό:
Όταν το ΚΚΕ φέρει στη βουλή νομοσχέδιο για την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης ο Συριζα , τι θα κάνει;
Εγώ μάλλον θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρέπει να ξέρω τι θα κάνει; Αν σκοπεύει να μην καταργήσει μνημόνιο κλπ ΠΡΕΠΕΙ να το ξέρω από πριν.

Ανώνυμος
13 Ιουνίου 2012 στις 5:28 μ.μ.

Μ ΑΡΕΣΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 2 ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΗ ΚΡΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΤΑΙ. Α! ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ :ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΟΥ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ- ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΠΑΣΟΚΟΙ. ΩΣ ΤΟΤΕ ,ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΨΗΦΙΖΩ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΦΙΛΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΟΥΡΤΟΥΝΑΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

Ανώνυμος
13 Ιουνίου 2012 στις 5:39 μ.μ.

Ρε αλήθεια κάποιοι εδώ αναμετράστε με τη λογική και την κερδίζετε. Θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το ν/σ του ΚΚΕ; αυτή είναι η ερώτηση. Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η! δεν είναι άλλή. Είναι αυτή ακριβώς. Απαντήσεις πιθανές: είναι Δύο: ναι ή όχι. Τι απάντησε ο Παπαδημούλης;

ΥΓ:
"Θέλει με το 6αράκι που θα πάρει το ΚΚΕ να κατεβάζει νομοσχέδια και να τα ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ;" να χαρώ εγώ δημοκράτες αριστερούς.
Ε Υ Γ Ε. το ΣΥΡΙΖΑ γιατί κατέβαζε προτάσεις νόμου στη Βουλή; Λερώνετε τον τίτλο αριστερος με αλαζονεία και υφάκια. Ψήφος στην αντικαπιταλιστική αριστερά, που τώρα μπορεί να εκφραστεί μόνο από το ΚΚΕ. Δε θα σας το συγχωρέσει αυτό κανείς. Ενας από αυτούς που σας πίστεψαν κάποτε

Πνουρος
13 Ιουνίου 2012 στις 5:55 μ.μ.

Οσο πλησιαζουν οι εκλογες ο ΣΥΡΙΖΑ δια των εκπροσωπων του μετατρεπεται σε ολο και περισσοτερο ΥΠΕΥΘΥΝΗ πολιτικη δυναμη. Τουτο σημαινει οτι πριν δεν ηταν τετοια? Οταν για παραδειγμα εσκιζαν τα ιματια τους οτι θα καταργησουν το μνημονιο απαξ και δια παντος δεν ηταν υπευθυνη πολιτικη δυναμη? Καλη η προσφορα "ελπιδας" στους τεως ψηφοφορους του πασοκ με ανταλλαγμα την ψηφο τους, αλλα ας μην αλληλο(αυτο)δουλευομαστε. Τωρα σε σχεση με το πολιτικο κουραγιο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτο δεν εχει αποδειχτει οτι ειναι αρκετο για να τα βαλει, οχι με τα οικονομικα μονοπωλια της ΕΕ, αλλα ουτε καν με το ξεφτισμενο υπαρχον πολιτικο κατεστημενο των Βρυξελλων! Βλεπετε, ειναι μια υπευθυνη πολιτικη δυναμη!

Ανώνυμος
13 Ιουνίου 2012 στις 5:58 μ.μ.

ΚΟΚΚΟΝΟΣ
Με πολιτικους ορους του στυλ 6ρακι θα παρετε,οι συριζεοι απαιτουν απο το Κ.Κ.Ε να προσκυνησει οπως οι ιδιοι την λυκοσυμμαχια της Ε.Ε και να υποταχει στους διαχρονικα ιστορικους δεσμους-αλλυσιδες του Ελληνικου αστικου κρατους και της ντοπιας πλουτοκρατιας με το ΝΑΤΟ τις οποιες θα διατηρησει φυσικα και ο Τσιπρας.Θελουν τις υπογραφες και τις σφραγιδες του Κ.Κ.Ε κατω απο τις αποφασεις τους για να φορτωσουν στον Ελληνικο λαο το χρεος που αναγνωριzουν και που θα προκυψει μεσα απο την διερευνηση μιας επιτροπης λογιστικου ελεχγου δηλαδη απο επιτροπες εργαλεια του κεφαλαιου,και απο την προσφυγη μας στα διεθνη δικαστηρια με οπλο το διεθνες δικαιο.Ενα οργιο δηλαδη διασπαθησης αυταπατων.Αυτο κατα τον ΣΥΝ ονομαζεται διαπραγματευση της δανειακης συμβασης.Μιλαμε για την πληρη αποδημηση του συστηματος απο την μερια του ΣΥΝ(αυτο ηταν χωρατο).Θελουν το Κ.Κ.Ε στην συγκυβερνηση για να μην μας εχουν αυριο οι συριζεοι στα ποδια τους και απεναντι τους στους χωρους δουλειας στις γειτονιες και στους δρομους.Οι συριζεοι δεν θελουν με τιποτα να κλωνιστει και να αμφισβητηθει η εξουσια και η κυριαρχια των καπιταλιστων στην συνειδηση του λαου και της εργατικης ταξης απο την δραση του Κ.Κ.Ε και που μοιραια τους ριζοσπαστικοποιει.

Οσο για τον κουκκουβαγια τι να πω.Κλασσικος συριζεος που εξανθρωπιζει τον αντιδραστικο και ακρως αντιλαικο χαρακτηρα και τον ρολο της Ε.Ε και θετει σε δευτερη μοιρα την αποδεσμευση μας απο αυτην,δηλαδη αυτο που ζηταει το Κ.Κ.Ε για να απαλαχτουμε απο τις αγκιστρωσεις τις υποχρεωσεις και τον ελεγχο της παραγωγικης ποσοστοσης που απορεουν και επιβαλουν απο την συμμετοχη της Ελλαδας στην ενωση και που εμποδιζουν την αναπτυξη ολων των τομεων της οικονομιας.Αποπροσανατολιζει για τα πραγματικα αιτια της κρισης που ειναι βαθια και δομικη και προκυπτει οπως και σε αλλες στιγμες της ιστοριας απο τις καπιταλιστικες σχεσεις παραγωγης και απο την υπερσυσσωρευση κεφαλαιων και πλουτου που προκυπτει απο την εκματαλλευση πορων,μεσων παραγωγης αλλα και του ανθρωπινου εργατικου δυναμικου.Ριχνουν τα αιτια στον καζινοκαπιταλισμο του τραπεζικου κεφαλαιου,στην οικονομικη πολιτικη του νεοφιλελευφερισμου και στις ανεξελεγχτες αγορες σε παγκοσμιο επιπεδο αλλα και στην κακη διαχειρηση του καπιταλισμου που εχουν δειξει οι ανικανες ταχα μου δεξιες κυβερνησεις στην Ευρωπη με μπροσταρη την Γερμανια στην οποια προσδιδουν μανια επικρατησεως, παραβλεποντας ετσι οτι ειναι στην φυση του καπιταλιστικου συστηματος που υποστηριζουν οι οξεις ανταγωνισμοι και οι συγκορουσεις συμφεροντων οπου πολλες φορες λυνονται με αιματηρους πολεμους για τον ελεγχο των αγωρων, αφου στην πραγματικοτητα η Γερμανια συμπεριφερεται οπως καθε καπιταλιστικο κρατος στην Ευρωπη αλλα και σε ολοκληρο το κοσμο για να επικρατησουν τα δικα της μονοπωλλια αλλα και οι μεγαλοι επιχειρηματικοι ομιλοι.

Το αλλο παραμυθι που θετουν οι συριζεοι ειναι οτι στην Ελλαδα λογο διαφορων συνθηκων οπως η αποικιοκρατια,η μικρη οικονομια αλλα και η καθυστερηση αναπτυξης αστικης ταξης στην Ελλαδα δεν ειχαμε ποτε ολοκληρομενα ανεπτυγμενο καπιταλιστικο μοντελο οπου αυτο ειναι φυσικα ειναι μεγαλο ψεμα καθως οι ιδιωτες δραστηριοποιουνται σε ολους τους τομης της οικονομιας, σε ολη την παραγωγικη διαδικασια αλλα και στην παιδια στην υγεια στην προνεια στον αθλητισμο και στις τεχνες..Οσο για την επιρροη και την εμβελεια της εγχωρια πλουτοκρατιας,ενα κομματι της το εφοπλιστικο π.χ κατεχει το σημαντικοτερο μεριδιο στην παγκοσμια αγορα της εμποροκης ναυτηλιας και με τους εφοπλιστες να εχουν επεκταθει και να δραστηριοποιουνται και σε αλλους τομης οπως σε τραπεζες,ενεργεια και στο εμποριο και να κατεχουν υψηλες θεσεις στις λιστες των πλουσιοτερων ανθρωπων του πλανητη.Και για του λογου το αληθες δες τις καταθεσεις δισεκατομμυριων ευρω στο εξωτερικο.

Ανώνυμος
13 Ιουνίου 2012 στις 6:03 μ.μ.

Thumbs up όποιος βλέπει Παφίλη-Βορίδη να αλληλοσυμπληρώνονται και να του σηκώνεται η τριχα..

Ανώνυμος
13 Ιουνίου 2012 στις 6:21 μ.μ.

ΣΥΡΙΖΑ: καθαρές κουβέντες.
Ρε ΣΥΡΙΖΑιοι μην τρελαίνεστε! μια έρωτηση έκανε ο Παφίλης. Ν Α Ι ή Ο Χ Ι;
όποιος και μετά τη χτεσινή συνέντευξη του Τσίπρα έχει ακόμα αυταπάτες για "αριστερά" και αυτοπροσδιορίζεται σαν αριστερός, ριζοσπάστης κτλ τι να πω; Ο Τσίπρας μίλησε χωρίς καμία υπερβολή σαν το ΓΑΠ το 2009 (χωρίς το "στις κάλτσες").Τα προγράμματα παιδιά είναι καρμπόν... Δεν αξίζει να την πατήσουν με το νέο ΠΑΣΟΚ αυτοί που δε θέλανε τη δεξία και δεν τη θέλουν και τώρα. Με ψήφο και με αγώνα στηρίζουμε το ΚΚΕ.

Ανώνυμος
13 Ιουνίου 2012 στις 6:24 μ.μ.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ...................
Πολιτικους ορους καταργησης του μνημονιου προβαλει ο ΣΥΝ μαζι τ αλλα αστικα κομματα και οχι το Κ.Κ.Ε.Το Κ.Κ.Ε μεσο της καταθεσης προτασης νομου ΝΟΜΙΚΗΣ καταγγελιας του μνημονιου και της διανειακης συμαβασης απο την πρωτη κιολας μερα της συγκρωτησεως του σωματος της βουλης και της εναρξης των εργασιων προσβλεπει στο να αποκαλυψει στον Ελληνικο λαο τις πραγματικες προθεσεις τους και να επαληθευσει τις θεσεις του κομματος οτι Ε.Ε και λιτοτητα πανε πακετο και εφαρμοζονται σε ολα τα κρατοι μελη της Ε.Ε ειτε με μνημονια ειτε οχι.Ο μοναδικος και ρεαλιστικος δρομος για να απαλαγουμε απο τα μνημονια και να βγουμε απο την κριση ειναι αυτος που προτεινει το Κ.Κ.Ε
ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ-ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ-ΛΑΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μια καλοπροαιρετη παρατηρηση στα συντροφια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Το Κ.Κ.Ε μιλαει για ΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και οχι απλα για Εργατικό - λαϊκός έλεγχο σε τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις.Εδω εντοπιζεται η διαφορα μας διοτι πιστευω οτι με αυτην την θεση σας δεν καταργητε την ατομικη ιδιοκτησια στα μεσα παραγωγης και στον πλουτου.Διαλογος δεκτος.

Ανώνυμος
13 Ιουνίου 2012 στις 6:38 μ.μ.

Το τραπεζικο συστημα που μεχρι τωρα πηρε 200 δις ... τωρα ειναι εξασφαλισμενο ... θα το διασωσει οπωσδηποτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλεξης το ειπε χτες τεσσερις πεντε φορες να το καταλαβουμε. Πισω τα λεφτα στις τραπεζες ωρε αδερφια ... πισω τα λεφτα στις μπαγκες για να στηριξουμε την κυβερνηση του Τσε.
Πισω τα λεφτα ... ο Αλεξης πετυχε και στις χτεσινες προφορικες εξετασεις. Οσο αφορα τον νομο του ΚΚΕ ... αν θελει το ΚΚΕ ... να ρθει στην κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ ... και τοτε το συζηταμε.Ετσι μας τα ειπε ο Παπαδημουλης. Ο Βοριδης ... γελασε εις βαρος του ... και το συμπερασμα βγηκε.Ρε παιδια ποσο χαμηλα θα πεσει αυτο το ΚΚΕ ... ΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ ΣΥΜΜΑΧΗΣΕ .

Ανώνυμος
13 Ιουνίου 2012 στις 6:41 μ.μ.

Ποσο ΠΑΣΟΚΟΙ,ποσο ΠΑΣΟΚΟΙ εισαστεεεε, ποσο ΠΑΣΟΚΟΙ εισαστε. Βαλτε και τον Ακη στη βουλη, στη βουλη, στη βουληηηη.
Υ.Γ
ΠΑΣΟΚΟΙ ρουφιανοι ΣΥΡΙΖΟΚΙΜΩΝΟΚΟΥΡΟΥΠΛΗΔΟΚΑΤΣΕΛΟΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΧΩΡΑΦΑΔΕΣκ.λ.π,κ.λ.π
Υ.Γ β
Τωρα στις 130 εδρες προσφορα δωρο 21 Πασοκοεδρες απο το περισσευμα. Ετοιμαστειτε για πολυ γελιο και δραμα.

Ανώνυμος
13 Ιουνίου 2012 στις 6:49 μ.μ.

Μωρη κουκουβαγια που το βρηκες ολο αυτο.Το ΚΚΕ μιλαει δηθεν εναντια στην ΕΕ ... απλα για να δικαιολογησει την ακινησια του.
Μεγαλειωδες.
Προτεινω να αλλαξεις το username σε ασβος ειπε

κουκουβάγια
13 Ιουνίου 2012 στις 6:56 μ.μ.

ΚΚΕδες ένα απλό ερώτημα:
Πιστεύετε πραγματικά στο αίτημα "Έξω από την ΕΕ";
Αν ναι, τότε γιατί βάζετε ως ΟΡΟ (όρο και όχι στόχο) την λαϊκή εξουσία; Υπάρχει και περίπτωση να έχουμε λαϊκή εξουσία...μέσα στην ΕΕ;

Κι ένα δεύτερο:
Αν εσείς το πιστεύετε το "Έξω από την ΕΕ", την καθοδήγησή σας την έχετε ρωτήσει αν το πιστεύει;
Δεν νομίζω...

Ανώνυμος
13 Ιουνίου 2012 στις 7:39 μ.μ.

Ο κάθε κολαούζος στην τηλεόραση, που πετάγεται για να διευκρινίσει κάτι μεταξύ δύο μερών, αυτόκλητα παρουσιάζεται σαν ενδιαφερόμενος ουδέτερος, σαν τρίτο πρόσωπο να λειτουργεί υπέρ του καλόπιστου τηλεθεατή, ο οποίος ζητά διευκρίνιση. Αν ο καλόπιστος και δη μαλάκας ταυτιστεί μαζί του για να μάθει το δρόμο, εύκολα η αντίστασή του μειώνεται. Δύναται να σύρεται προς την μια ή την άλλη πλευρά κατά τη βούληση που τον ποδηγετεί, εντέλει να ακυρώνει τα μέρη και να εξομοιώνεται μαζί του. Το σχηματάκι λειτουργεί καλά.

Ο σπόρος της διαλυτικής αυτής διαλεκτικής φυτρώνει ταχύτατα εν μέσω των δύο μερών. Τότε, το ένα μέρος χρεώνει τον ΟΛΕΤΗΡΑ στο άλλο μέρος! Συνεπάγεται πως ένα των μερών ταυτίζεται με τον ΟΛΕΤΗΡΑ! Συνεπάγεται πως ένα των μερών δεν έπρεπε να τοποθετηθεί!

ΝΤΡΟΠΗ σε ορισμένους πιο πάνω!

Πρόσφατα συνειδητοποιημένος φίλος του ΚΚΕ.
20 Οκτώβρη 2011
Ορεινός.

13 Ιουνίου 2012 στις 8:15 μ.μ.

Τελικά δεν μας είπε ο Παπαδημούλης? Θα το ψηφίσουν ή όχι. Το γεγονός ότι δεν απαντά ο Παπαδημούλης λέει πολλά!

Ανώνυμος
13 Ιουνίου 2012 στις 8:41 μ.μ.

Ποιος κοροϊδεύει ποιον; Μόλις προκηρύχτηκαν οι εκλογές έσπευσαν όλα τα κόμματα να δηλώσουν αντιμνημονιακά.... ακόμη και το πασοκ και η νδ που ψήφισαν τα μνημόνια.... τι ακριβώς εννοούν όμως; εννοούν επαναδιαπραγμάτευση.... κι ενώ σ' όλους τους τόνους οι αξιωματούχοι της εε, δηλώνουν πως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της... γιατί ο σύριζα που επικαλείται πως θα σχηματίσει μια 'αριστερή' κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει αν θα καταψηφίσει το μνημόνιο ή όχι; τι κρύβει;σε λίγες μέρες ο ελληνικός λαός θα γίνει θεατής και πάλι των παράλογων απαιτήσεων του κεφαλαίου και της εε. Τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστούν ακάθεκτα, απλώς θα περιτυλιχτούν με ωραία λόγια και ψέματα.Ο λαός μας θα γίνει πραγματικά κυρίαρχος, μόνο αν αποδεσμευτεί από την εε και τον καπιταλισμό. Δεν γίνεται να το παίζουν αντιμνημονιακοί όλοι και να είναι υπέρ του καπιταλισμού και της εε, να παραβλέπουν δηλαδή τις αιτίες που προκάλεσαν τα μνημόνια. Αυτή η πολιτική είναι απόλυτα αντιφατική και υποκρύπτει τις πραγματικές προθέσεις των πολιτικών δυνάμεων που την υποστηρίζουν.

Ανώνυμος
13 Ιουνίου 2012 στις 9:35 μ.μ.

.ΚΟΚΚΙΝΟΣ.................
................."Πιστεύετε πραγματικά στο αίτημα "Έξω από την ΕΕ";
Αν ναι, τότε γιατί βάζετε ως ΟΡΟ (όρο και όχι στόχο) την λαϊκή εξουσία; Υπάρχει και περίπτωση να έχουμε λαϊκή εξουσία...μέσα στην ΕΕ;"...................
Κουκουβαγια παρατητω οτι εχεις αυτο το συπτωμα που λεγεται τρικυμια εν κρανιο.
Δεν μπορει να αυτοανερησε τρεις φορες.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εχεις μπερδεψει την ταμπελα ΡΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μια ερωτηση επι προσωπικου.
Μηπως εισαι λιγο αντικομμουνησταρας???????????????????

Ανώνυμος
13 Ιουνίου 2012 στις 9:58 μ.μ.

Όσο συνεχίζετε έτσι είστε καταδικασμένοι να αυτοκαταστραφείτε!6αράκι?Πολύ αισιόδοξο βλέπω το φίλο πιο πάνω.Αλλά δε θα διαφωνήσω ότι τα χαριεντίσματα με το φασίστα είναι πραγματικά εμετικά.Όσο για τους δρόμους σιγά τα ωά!Αν υπάρχετε μέχρι τότε θα κάνετε ότι σας βλέπουμε να κάνετε 2 χρόνια τώρα.Περιπάτους της μισής ωρίτσας για να ικανοποιήσετε τα συμφέροντα της συστημικής ηγεσίας και των στελεχών σας.

κουκουβάγια
13 Ιουνίου 2012 στις 10:17 μ.μ.

Προφανώς η ερώτηση δεν απευθύνεται στο δικό σου iq "κόκκινε". Παρέκαμψέ την.

Αλήθεια, γιατί όλοι οι χουλιγκάνοι διαλέγετε εντυπωσιακά ψευδώνυμα του τύπου "κόκκινος", "κομμουνιστής", "αντάρτης", "λενινιστής" και πάει λέγοντας; Νομίζετε ότι δεν φαίνεται η κερκίδα;

Ανώνυμος
13 Ιουνίου 2012 στις 11:23 μ.μ.

Ο συριζα οπως και κατι αξιοθρήνητα συριζακια δεν ξερουν να κανουν κριτική στο ΚΚΕ
και πολλες φορες εκτίθενται μονοι τους ακομα και τωρα που εχει μεγάλο
αερα ποσοστών ο συριζα δυσκολεύεται ,αν ήμουν πολυ αφελής θα ελεγα πως ειναι και ενοχικοί
Με το συμπάθιο αλλα ενας συριζεος λεει αφου έχω μεγαλύτερα εκλογικά (εκλογομανια)
νουμερα ο στυριζα θα θετει νομοσχέδια και το ΚΚΕ θα απαντάει,συγχαρητήρια και
γαμω τις συνεργασίες ουτε αστικό κομμα να ηταν η" μήπως ειναι τελικα αλλα δεν
ειναι μονο αυτο λεει παρακάτω μη σώσει αν δεν θελει ,εχει πλακα ο καιροσκοπισμός πισω απο
το ευγενικό προσωπείο ,οτι εκανε και στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ χυδαίος εκβιασμός.
Ρε σεις μια ζωη στην καρπαζιά σας εχει ο Περισσός και σας έχει γινει και συνήθεια
ΥΓ
Α και δεν ζητάει το κκε συνεργασία αλλα ο συριζα η¨" καλύτερα εκλιπαρεί

Ανώνυμος
14 Ιουνίου 2012 στις 1:06 π.μ.

Προς Κουκουβαγια:
οσον αφορα το ζητημα της ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ οι προγραμματικες θεσεις του ΚΚΕ ηταν σαφεις και μιλουσαν για τον ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ και ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ χαρακτηρα του ελληνικου καπιταλισμου ή αλλιως μιλουσε (και μιλαει) για ΑΝΙΣΟΤΙΜΗ ΑΛΛΗΛΕΞΑΡΤΗΣΗ, αλλο μικρος ιμπεριαλιστης αλλο διεισδυση ελληνικων κεφαλαιων στα Βαλκανια. (οι αναπτυξιακες τασεις του ελληνικου κεφαλαιου δεν εντασσει τη χωρα μας στις ιμπεριαλιστικες χωρες)
Και πραγματικα ειναι ενα κρισιμο στοιχειο γιατι επηρεαζει και (τους στοχους αμεσους και εμμεσους):
1) αν αντιμετωπισουμε την Ελλαδα σαν απολυτα εξαρτημενη χωρα (προτεκτορατο-μισοαποικια) τοτε πρεπει να ορισουμε και ενδιαμεσους στοχους, προπαρασκευαστικους του Σοσιαλισμου. (εθνικη ανεξαρτησια κλπ)
2)αν την αντιμετωπισουμε σαν χωρα ανισοτιμης αλληλεξαρτησης ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ΠΡΕΠΕΙ να συνδεουμε την ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ απο την ΕΕ με τη ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.
Το αιτημα ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ απο την ΕΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ θα μπορουσε να τεθει αν η Ελλαδα δεν ειχε ενδιαμεση θεση στην ιμπεριαλιστικη αλυσιδα. Ομως με τα σημερινα δεδομενα, ακομα και μετα την καταστροφη ενος κομματιου του ελληνικου κεφαλαιου, ενα τετοιο συνθημα θα ηταν ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΣΦΑΙΡΟ αν δεν το συνδεσουμε με τη λαικη εξουσια.
Ισχυριζεσαι πως το βασικο αντιιμπεριαλιστικο αιτημα της αποδεσμευσης απο την ΕΕ με μονομερη διαγραφη του χρεους ΜΑΖΙ με την πραγματοποιησης σοσιαλιστικης επαναστασης ειναι ΑΣΦΑΙΡΟ, αρα να πρεπει να δημιουργησει τους ορους καταργησης του μνημονιου (και οχι της δανειακης συμβασης?) ωστε να οδηγηθουμε DE FACTO εκτος ΕΕ και με ενα ελληνικο παραγωγικο και τραπεζικο κεφαλαιο αρρηκτα συνδεδεμενο με το ευρωενωσιακο? ΠΩΣ? αποκρυπτοντας το βασικο αντιιμπεριαλιστικο αιτημα για αποδεσμευση επειδη ο λαος δεν ειναι ετοιμος να το ακολουθησει? (θα ηθελες να φανταστεις τις συνεπειες για τον κοσμο της αριστερας και το λαικο κινημα?) εκβιαστικα ο λαος δεν μπορει να σε ακολουθησει ουτε με μισολογα και συνδικαλιστικα τρικ.
Ο διαπαιδαγωγητικος ρολος του Κομματος μεσα στο κινημα ειναι ενας απο τους βασικους παραγοντες που μπορουν να κανουν τις μειοψηφικες δυναμεις πλειοψηφια.
ΑΣΦΑΙΡΟ μαλλον θα θεωρουσα ενα αιτημα αντικαταστασης ενος μνημονιου δηλαδη μιας ΔΕΣΜΗΣ ΜΕΤΡΩΝ εφοσον ολοι γνωριζουμε οτι αν θελουμε να διατηρησουμε τη δανειακη συμβαση πρεπει να τα αντικαταστησουμε με μια ΑΛΛΗ ΔΕΣΜΗ ΜΕΤΡΩΝ η οποια οπως κι αν βαφτιστει (ανορθωση, αναδιαταξη, αναπροσαρμογη, ανα....) ΠΡΕΠΕΙ να κινειται στα πλαισια του ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ του ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ και ολου του ευρενωσιακου πλαισιου. Εκτος κι αν συγκρουστουμε και μ'αυτα οποτε κι εγω ειμαι μεσα..... φανταζομαι και το ΚΚΕ.
Νίκος

κουκουβάγια
14 Ιουνίου 2012 στις 7:51 π.μ.

Καταρχάς για να μην πελαγοδρομούμε σε διατυπώσεις και αποφάσεις συνεδρίων: Είπα από την αρχή ότι "όσο κι αν παίζει ακόμη ένα παιχνίδι λέξεων" η άποψη του ΚΚΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ (κι όχι στην βιτρίνα) έχει αλλάξει. Αν θέλεις ψάξε την λέξη "μικροϊμπεριαλισμός" στον Ριζοσπάστη. Θα βρεις και άρθρο με τίτλο "Ο Ελληνικός μικροϊμπεριαλισμός". Εκτός κι αν "μικροϊμπεριαλισμός" δεν σημαίνει "μικρός ιμπεριαλισμός". :)
Αν λοιπόν θέλεις να κουβεντιάζουμε επί της ουσίας, ναι η άποψη έχει αλλάξει και μάλιστα έχει πλησιάσει πολύ αυτή του ΝΑΡ. Αν θέλεις να κουβεντιάζουμε βάσει συνεδριακών αποφάσεων, τα πράγματα μπλέκουν με ενδιάμεσες εξαρτήσεις και..."ανισότιμες αλληλεξαρτήσεις" (τι όρος κι αυτός!). Προσωπικά όμως θεωρώ μάταιη μια τέτοια κουβέντα.

Για το πρώτο που λες:
Ναι, φυσικά και αυτό είναι απαραίτητο. Θέλουμε δεν θέλουμε το πρώτο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει μια επαναστατική ή ακόμη και μια ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΙΚΗ κυβέρνηση είναι η βαθιά εξάρτηση της χώρας, μέσα από χιλιάδες οικονομικές και πολιτικές διαδρομές. Την εθνική του ανεξαρτησία λοιπόν θα πρέπει να την διεκδικήσει ο λαός, αλλιώς είναι χαμένος από χέρι. Σήμερα αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο καθήκον μπορώ να σου πω κι από τον ίδιο το σοσιαλισμό κατά την γνώμη μου, σ' ένα κόσμο όπου (όπως έγραψα και πριν) "τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν μπαίνουν ούτε καν ως διαπραγματευτικό ατού στον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό".

Δεν είπα ότι το σύνθημα είναι άσφαιρο αν διατυπωθεί μαζί με την "λαϊκή εξουσία". Επειδή το διατύπωσα όμως λίγο περίεργα είναι λογικό να μπερδευτείς.

Είπα λοιπόν δύο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ πράγματα:
1. Ότι το σύνθημα είναι ΠΕΡΙΤΤΟ αν το κολλήσεις δίπλα στην σοσιαλιστική επανάσταση, γιατί μια σοσιαλιστική χώρα είναι ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ έξω από την ΕΕ. Αυτό έχει την σημασία του:
Οι Τροτσκιστές π.χ. που λένε κάτι ανάλογο, δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το "μέσα" ή "έξω" από την ΕΕ. Και είναι λογικό: Το θέμα είναι γι αυτούς ο σοσιαλισμός κι όχι αν την ώρα της σοσιαλιστικής επανάστασης η χώρα θα βρίσκεται στον ένα ή τον άλλο οργανισμό/συμμαχία κλπ. Είναι προφανές ότι μόλις ολοκληρωθεί επιτυχώς η επανάσταση θα φύγει.
Εκείνοι που φέρνουν αντιρρήσεις σε αυτή την ιδέα, είναι όσοι έχουν την άποψη περί εξάρτησης. Γιατί αυτοί λένε ότι δεν είναι το ίδιο να είσαι μέσα ή έξω από την ΕΕ. Οι όροι της σοσιαλιστικής επανάστασης/μετάβασης δυσκολεύουν κατά πολύ.

και το ΔΕΥΤΕΡΟ που είπα είναι ότι το σύνθημα "Έξω από την ΕΕ" σήμερα (άσχετα αν είναι σωστό για μένα) είναι άσφαιρο. Αυτό συμβαίνει είτε διατυπωθεί μόνο του είτε "παρέα" με κάποιο άλλο, από την στιγμή που ο λαός δεν το αποδέχεται. Μπαίνει λοιπόν ΜΟΝΟ προπαγανδιστικά και δεν έχει και ιδιαίτερη αξία σαν ΑΜΕΣΟΣ στόχος πάλης. Για να γίνει πραγματικά επικίνδυνο θα πρέπει ο λαός με κάποιο τρόπο να ΠΕΙΣΘΕΙ για την αξία του, να ΔΕΙ ότι η ΕΕ δεν μεταρρυθμίζεται, αλλά ανατρέπεται.

Δεν είπα λοιπόν να "αποκρύψουμε" το αίτημα. Είπα ότι όταν προβάλλεται ως ΟΡΟΣ ένα τέτοιο αίτημα σήμερα, από κάποιους μάλιστα που δεν το πιστεύουν στην πραγματικότητα (και εξήγησα στο σημείο (1) γιατί), τότε προβάλλεται μόνο και μόνο για να πετύχει το διαχωρισμό και το "δεν κουβεντιάζω με κανένα".
Ελπίζω να με καταλαβαίνεις τι εννοώ.

κουκουβάγια
14 Ιουνίου 2012 στις 10:03 π.μ.

Κι ένα συμπλήρωμα.
Λες: "...εκβιαστικα ο λαος δεν μπορει να σε ακολουθησει ουτε με μισολογα και συνδικαλιστικα τρικ."

Καταρχάς ο λαός αυτή την στιγμή υφίσταται ένα τεράστιο εκβιασμό και όχι από το ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο ν' ακούσεις τα κανάλια, να δεις κάποια site κλπ. αυτό φαίνεται, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Ο λαός καλείται σε λίγες μέρες να ψηφίσει όχι απλά εκβιαστικά, αλλά με το μαχαίρι στο λαιμό και μάλιστα από ΟΛΗ την ΕΕ (ακόμη και τις...ΗΠΑ!), όχι μόνο από την Ελληνική άρχουσα τάξη.

Δεύτερο ο λαός αυτός θα πρέπει κάπως να καταλάβει ότι ο εχθρός δεν είναι οι διάφορες απόψεις μέσα στην αριστερά (που μπορεί να είναι σωστές ή λάθος), αλλά το παραμύθι που του πουλούσαν τόσα χρόνια για την ΕΕ που θα τον στηρίξει και θα τον οδηγήσει σε καπιταλιστικούς παραδείσους...πρώτης ταχύτητας.

Μιλάς για "συνδικαλιστικά κόλπα". Συνδικαλιστικό κόλπο προσωπικά θεωρώ αυτό που κάνει το ΚΚΕ, που για μένα χρησιμοποιεί ένα σωστό αίτημα (που όμως το ίδιο δεν πιστεύει, γι αυτό και το "συμπληρώνει", ακυρώνοντάς το ουσιαστικά). Συνδικαλιστικό κόλπο είναι πιθανά (γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύσκολο να καταλάβεις τι πραγματικά πιστεύουν και τι όχι) κι αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το να λέει ότι οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν και να θέλουν να διώξουν την Ελλάδα.

Δεν είναι όμως συνδικαλιστικό κόλπο να λες στον κόσμο ότι "Εγώ θα μεταφέρω το ΑΠΟΛΥΤΟ αίτημά σου να καταργηθούν αυτές οι πολιτικές και να δούμε τι θα μου απαντήσουν". Δεν κοροϊδεύεις κανένα, απλά του λες του άλλου ότι εφόσον δεν πιστεύεις ότι αυτοί οι τύποι ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για το αν ζεις ή αν πεθαίνεις, εφόσον δεν πιστεύεις ότι αυτοί οι τύποι σε έχουν πλήρως αναλώσιμο για τις τράπεζές τους, θα στο δείξω και έμπρακτα και πάρε τις αποφάσεις σου.
Γνώμη μου φυσικά.

Ανώνυμος
15 Ιουνίου 2012 στις 2:19 π.μ.

Προς Κουκουβάγια:
επι της ουσίας λοιπόν να αποδεχτουμε οτι το ΚΚΕ εχει εισαγει και αποδεχτει τον ορο "μικροιμπεριαλιστης" αφηνοντας πισω το Ενδιαμεση και Εξαρτημενη των συνεδριων (συγνωμη για τον πολυ κακο νεολογισμο Ανισοτιμη Αλληλεξαρτηση, ήταν δικος μου και τον αποσυρω παραυτα ως λιγο αστειο!) και εστω οτι εχει πλησιασει τις προσεγγισεις του ΝΑΡ σε αυτο το θεμα. Θεωρεις οτι η εξαρτηση - μη εξαρτηση ειναι ενα μονοδιαστατο διπολο (ειμαι ή δεν ειμαι), ειναι ιδια η σχεση εξαρτησης ιδια για την Ελλαδα και για το Μπαγκλαντες και για να μην παω μακρυα Ελλαδας-Μακεδονιας (Φιρομια για τους ευαισθητους)?
Μπορει στην Ελλαδα να τεθει ζητημα επαναστασης αστικοδημοκρατικου χαρακτηρα για εθνικη ανεξαρτησια? Αποψη μου ειναι πως οχι.
Ουτε εγω εχω λυμενο στο μυαλο μου απολυτα το σχημα της εξαρτησης για να μιλησω ειλικρινα αλλα δε νομιζω οτι το ΚΚΕ θετει ως πρωτιστο αιτημα την αποδεσμευση μαζι με το σοσιαλισμο σαν δικαιολογια για να αυτο-απομονωθει και να περιχαρακωθει πολιτικα.
Αλλα ας θεωρησουμε την αποδεσμευση ΠΕΡΙΤΤΟ αιτημα οπως το λες, με βασικο αιτημα το Σοσιαλισμο τι θα μπορουσε να συζητησει με ενα ρεφορμιστικο σχηματισμο? Η ΚΟΕ για παραδειγμα συνεργαζεται οντως στη βαση των αιτηματων στο ζητημα της εξαρτησης (ασχετο αν ο κορμος συν δεν εργαζεται προς τα εκει) αλλα εφοσον το ΚΚΕ δεν εχει τετοιες θεσεις περι εξαρτησης τι να διαπραγματευθει ως αιτηματα ειδικα μετα την τρελη σοσιαλδημοκρατικη στροφη του συν?
Τωρα για το ασφαιρο συνθημα που τιθεται και ΠΑΛΙ με αφετηρια την πολιτικη (κυριως) εξαρτηση απο την ΕΕ και τιθεται ως ΟΡΟΣ. Οταν ολη η οικονομικη πολιτικη σε ολους τους τομεις περναει μεσα απο απανωτες συμφωνιες και σκονταφτει παντα ακομα και σε επιμερους μετρα ποια θα ειναι η βαση της συζητησης? Καταργηση του μνημονιου αλλά οχι της δανειακης συμβασης? αναγνωριση του "δικαιολογημενου" χρεους αλλα οχι των "επαχθων" τοκων?
Αρα δε νομιζω οτι ειναι θεμα φοβικου συνδρομου συνεργασιων ουτε περιχαρακωσης ιδεολογικης καθαροτητας απλα δεν υπαρχει κοινη βαση κουβεντας. Φοβαται μηπως εκτεθει το ΚΚΕ απο το διαλογο? μα εστω κι αν πηγαινε στο διαλογο ΧΩΡΙΣ το αιτημα της αποδεσμευσης ΧΩΡΙΣ ουτε το αιτημα του Σοσιαλισμου η συζητηση θα σταματουσε σε απλα οικονομικα ζητηματα (φορολογικο, μισθολογικο, συνταξιοδοτικο, ασφαλιστικο) σιγουρα θα συμφωνησουμε σε 5 ή και 10 κοινωνικα ζητηματα αλλα εδω θελει κυβερνητικο σχεδιασμο.
Εκβιαστικα δεν μπορει να διαπαιδαγωγήσεις το λαο ειδικα με τους τωρινους συσχετισμους αλλα και αλλιως να ηταν τα πραγματα θα ηταν εντιμο να εκβιαζεται ο λαος για να ακολουθησει τις επιλογες σου? ΣΥΜΦΩΝΩ εκβιαστικα ο λαος οδηγειται στο "ΕΕ ή ΧΑΟΣ" και ΣΥΜΦΩΝΩ οτι και η Ευρωπη και οι ντοπιοι θελουν ΝΔ για την "ευκολια" τους αλλα πως απαντα ο Συριζα στον εκβιασμο? μηπως υποκυπτοντας και υπαναχωρώντας? Πως ριζοσπαστικοποιεις το λαο με το να λες θα εξανθρωπισουμε την ΕΕ, θα σωθει το τραπεζικο συστημα πρωτα απο ολα, σχεδιο ανορθωσης αντι μνημονιου?
Συνδικαλιστικα κοπλα: κι αλλη ατυχη εκφραση απο μερους μου ισως να ηταν καλυτερη το "επικοινωνιακη πολιτικη": οντως επικοινωνιακα το ΚΚΕ μπορουσε να κατεβει στο διαλογο και να πει δεν τα βρισκουμε γιατι δεν συμφωνουμε στις 3,5,7,9 κοκκινες γραμμες που θεσαμε (χωρις να θεσει θεματα σοσιαλισμου ή αποδεσμευσης) αυτο αλλωστε εγινε και μετεκλογικα με τα πηγαινελα στο προεδρικο. Αρα μαλλον το ζητημα ειναι επικοινωνιακο οχι τοσο ουσιαστικο γιατι ξερουμε οτι δεν προκειται να υπαρξει συγκλιση θεσεων.
Συγνωμη ξανα για τους νεολογισμους μου!
Νικος

κουκουβάγια
15 Ιουνίου 2012 στις 11:11 π.μ.

Ο "νεολογισμός" που χρησιμοποίησες μπορεί εμένα να μου φαίνεται λίγο αλλοπρόσαλλος ως όρος, αλλά περιγράφει νομίζω ακριβώς αυτό που πιστεύει το ΚΚΕ. Απλά αυτό που πιστεύει μου φαίνεται εμένα αλλοπρόσαλλο. Επίσης νομίζω ότι δεν είναι ακριβώς νεολογισμός: Έχει χρησιμοποιηθεί κι από άλλους και νομίζω και μέσα από το ΚΚΕ (Τώρα δεν μπορώ να σε παραπέμψω κάπου συγκεκριμένα, αλλά τον έχω ξανακούσει σίγουρα).

Το επιχείρημα περί Μπαγκλαντές/Ελλάδας που γράφεις, κατά την γνώμη μου απαντιέται ως εξής: Η έννοια της εξάρτησης δεν παραπέμπει στην υπανάπτυξη. Είναι προφανές ότι μια υπανάπτυκτη χώρα είναι εξαρτημένη, αλλά δεν συμβαίνει και το αντίθετο: Δεν σημαίνει ότι μια εξαρτημένη χώρα είναι και υπανάπτυκτη. Αυτό μπορείς πολύ εύκολα να το διαπιστώσεις αν διαβάσεις τον Ιμπεριαλισμό του Λένιν, όπου αναφέρει ως εξαρτημένες χώρες το Βέλγιο ή την Πορτογαλία, χώρες δηλαδή που όχι απλά δεν ήταν αποικίες, αλλά είχαν αποικίες εκείνη την εποχή. Ο ιμπεριαλισμός δεν επιφυλάσσει τον ίδιο ρόλο σε όλες τις χώρες. Δεν θέλει να τις κάνει όλες Αφρική ή Μπαγκλαντές. Θα ήταν πολύ ισοπεδωτικό και ασύμφορο εν τέλει για τον ίδιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν απλώνει τα νήματα της πολιτικής και οικονομικής εξάρτησης σε αυτές τις χώρες, ούτε "στρεβλή ανάπτυξη" σημαίνει ανυπαρξία ανάπτυξης και εξαθλίωση. Το Βέλγιο εξακολουθεί και σήμερα να είναι μια πολύ ανεπτυγμένη χώρα, απλά αν το καλοσκεφτείς είναι υπό...διάλυση, είναι ουσιαστικά μια "μη χώρα"!

Δεύτερον θα πρέπει να δούμε κάποιες έννοιες στην εξέλιξη του χρόνου. Π.χ. η Λεγεώνα των Ξένων δεν θυμίζει σε τίποτε σήμερα εμφανισιακά ή σαν σύνθεση αυτό που έχουμε σαν εικόνα την εποχή του Ναπολέοντα, όμως όχι μόνο υπάρχει, αλλά και ο ρόλος της είναι ακριβώς ο ίδιος. Η βιτρίνα λοιπόν αλλάζει, όμως ουσία της εξάρτησης νομίζω ότι παραμένει η ίδια, ειδικά σήμερα που αναπτύσσεται ένας νεοαποικισμός που, όσο περνά ο χρόνος, όλο και περισσότερο μοιάζει με την παλιά αποικιοκρατία.

Για το θέμα της αστικοδημοκρατικής επανάστασης: Επειδή δεν υπάρχουν πλέον στην Ελλάδα φεουδαρχικά κατάλοιπα, δεν τίθεται ζήτημα αστικοδημοκρατικής επανάστασης. Όπως έλεγε και ο Λένιν: "Αστικοδημοκρατικό περιεχόμενο της επανάστασης σημαίνει το ξεκαθάρισμα των κοινωνικών σχέσεων (θεσμών, ιδρυμάτων) της χώρας από το μεσαιωνισμό, από τη δουλοπαροικία, από το φεουδαρχισμό." Τέτοια ζητήματα δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Επομένως ακόμη κι αν γίνει μια τύπου "συμμαχία" με κομμάτια της αστικής τάξης που νοιώθουν ότι υποβαθμίζονται, καταστρέφονται και πετιούνται (μην ξεχνάμε ότι η κρίση βάζει έντονα το ζήτημα της καταστροφής ΚΑΙ κεφαλαίων), αυτή θα έχει πολύ προσωρινό χαρακτήρα και πολύ γρήγορα θα τεθεί το ζήτημα του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού. Αν δεν τεθεί, τότε είναι βέβαιη η ενσωμάτωση σε όποιον το επιχειρήσει, σε πολύ μάλιστα αντιδραστικές κατευθύνσεις.

Ειλικρινά δεν μπορώ να προβλέψω τις τακτικές κινήσεις που μπορεί να κάνει κανείς, εκείνο που μπορώ να πω με μια σχετική σιγουριά, είναι ότι θα πρέπει να έχει πολύ καθαρό στο μυαλό του το στόχο. Αν δεν τον έχει, θα τον φάνε λάχανο. Πράγμα το οποίο πιστεύω ότι έγινε και την εποχή του εμφυλίου: Δεν έφταιγε η άποψη της εξάρτησης για την Βάρκιζα. Έφταιγε που το ΚΚΕ δεν είχε καθαρό ότι ανεξάρτητα από τις όποιες τακτικές συμμαχίες, διεκδικεί την εξουσία τότε κι όχι σε...30 χρόνια, αφού πρώτα περάσουμε από ένα αστικοδημοκρατικό στάδιο. "Αστικοδημοκρατικό" στάδιο που "ολοκληρώθηκε" στην Μακρόνησο και την Γυάρο όπως γνωρίζεις.

κουκουβάγια
15 Ιουνίου 2012 στις 11:11 π.μ.

Για τα υπόλοιπα εν τάχει:
Συμφωνώ μαζί σου ότι το μνημόνιο -μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με το Ελληνικό σύνταγμα- όμως όχι μόνο δεν έρχεται σε αντίθεση με το Μάαστριχτ, αλλά "πατάει" στο Μάαστριχτ και στις λοιπές συμφωνίες. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που θα επιχειρήσει την ακύρωσή του θα αναγκαστεί είτε να ριζοσπαστικοποιηθεί πολύ σύντομα γιατί θα συναντά συνέχεια προσχώματα από την ΕΕ, είτε θα...ακυρώσει την ακύρωση του μνημονίου.

Όμως γιατί θεωρείτε/θεωρείς τόσο ληγμένη την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ; Πιστεύετε ότι αποτελεί ένα τεχνητό μόρφωμα της αστικής τάξης όπως π.χ. ο Τζήμερος ή ο Μάνος κλπ; Εγώ δεν το πιστεύω, παρόλο που διαφωνώ με την λογική του ΣΥΝ. Ο ΣΥΝ αντιπροσωπεύει κάποια στρώματα (σήμερα πολύ περισσότερα απ' ότι πριν 2 χρόνια κι αυτό έχει σημασία) που κι αν δεν υπήρχε ο ΣΥΝ θα τον έφτιαχναν, γιατί πολύ απλά θα όπως φαίνεται νοιώθουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να αντιπροσωπεύσει καλύτερα τα συμφέροντά τους. Αυτά τα στρώματα δεν σας ενδιαφέρουν; Δεν θέλετε να ριζοσπαστικοποιηθούν πραγματικά; Δεν πρέπει άρα να επιλέξετε μια πολιτική γραμμή που θα τους δείχνει τον δρόμο της ριζοσπαστικοποίησης κι όχι τον δρόμο της υποταγής; Πιστεύεις ότι μια τακτική που στην βιτρίνα (γιατί στην ουσία κάνει υποχωρήσεις) δείχνει ανυποχώρητη και (κυρίως) ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΗ από μη "μυημένους", είναι ο σωστός δρόμος να τα προσεγγίσετε;

Για μένα πάλι είναι εντελώς λάθος κι αυτός είναι ο λόγος που δεν θα ψηφίσω ΚΚΕ, όχι γιατί διαφωνώ με την γραμμή περί εξάρτησης (που διαφωνώ) ή επειδή θεωρώ "πεθαμένο" τον μαρξισμό λενινισμό (που δεν τον θεωρώ) ή επειδή μ' αρέσει να βλέπω το ΚΚΕ στο χώμα.

Υγ: Άσχετα με το αν συμφωνούμε ή όχι, σ' ευχαριστώ που δεν χρησιμοποιείς επιχειρήματα ψυχολογικού και συναισθηματικού χαρακτήρα και πίεσης όπως κάτι άλλοι. Το εννοώ.

Ανώνυμος
15 Ιουνίου 2012 στις 4:22 μ.μ.

Η κοινωνία είναι χωρισμένη σε τάξεις; H κύρια αντίθεση εξακολουθεί να είναι μεταξύ κεφαλαίου - εργασίας;

Ποιο είναι το πρόγραμμα της εργατικής τάξης και πως αυτή μπορεί να το υλοποιήσει;

Με βάση την τρέχουσα κατάσταση στην ταξική πάλη, ποια είναι αναγκαία η οργάνωση της εργατικής τάξης; Αν θεωρείται ότι το κόμμα είναι ξεπερασμένο, τότε τι προτείνεται;

Εως ότου απαντήσετε, ΚΚΕ και ξερό ψωμί

κουκουβάγια
15 Ιουνίου 2012 στις 6:04 μ.μ.

Αφού και ν' απαντήσουμε θα μας πεις ότι δεν απαντήσαμε και τελικά πάλι στο ΚΚΕ και ξερό ψωμί θα καταλήξεις.

Αλήθεια, μου λες γιατί να ψηφίζω εσένα κι όχι π.χ. το ΚΚΕ(μ-λ); Επειδή δεν πιστεύει ότι η κοινωνία είναι χωρισμένη σε τάξεις ή επειδή πιστεύει ότι δεν είναι αναγκαία η οργάνωση της ταξικής πάλης;

Ανώνυμος
16 Ιουνίου 2012 στις 2:33 π.μ.

Προς Κουκουβάγια:
για να μην επανελθω στο δυσκολο (για μενα) ζητημα της εξαρτησης, αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι δε νομιζω οτι το ΚΚΕ θεωρει τον συν ενα τεχνητο μορφωμα οπως αλλα αστικα μορφωματα απλα πιστευει οτι η ανανεωτικη αριστερα εκφραζει κυριως ανωτερα στρωματα της εργατικης ταξης ή/και μεσαιους αστους αλλα εγκλωβιζει και μεγαλα κομματια της εργατικης ταξης εμποδιζοντας τα να ριζοσπαστικοποιηθουν περισσοτερο. Ο οπορτουνισμος υπηρχε υπαρχει και θα υπαρχει ακομα και μετα τη νικη της εργατικης ταξης και δεν ειναι τεχνητο δημιουργημα προκυπτει κυριως απο τις αδυναμιες του ιδιου του κινηματος.
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεν θεωρω τελειωμενη την υποθεση συριζα αλλα ειμαι πολυ επιφυλακτικος ειδικα μετα τη σοσιαλδημοκρατικη στροφη μετα τις εκλογες και δεν το λεω με χαιρεκακια (να κυβερνησει για να φαει τα μουτρα του) στο χερι τους ειναι (κυριως των συνιστωσων) να συγκρουστουν και μακαρι να ακολουθησουν εναν τετοιο δρομο συγκρουσης γιατι σε περιοδους κρισης δεν υπαρχουν περιθωρια φιλολαικων ελιγμων σε επιπεδο διαχειρισης.
Οπως και να εχει χαιρομαι πολυ να συζηταω νηφαλια χωρις γηπεδικο υφακι ακομα κι αν διαφωνω. ειδικα με εναν ανθρωπο που δε γνωριζω προσωπικα οφειλω να ειμαι ακομα πιο προσεκτικος και ηρεμος. Σ'ευχαριστω κι εγω απο τη μερια μου για την ωραια κουβεντα
Αντε και με τη ΝΙΚΗ (δεν εννοω την κυριακη!!!)
Νίκος

Ανώνυμος
16 Ιουνίου 2012 στις 12:14 μ.μ.

Τα ποσοστα των κομματων δεν δειχνουν παντα την σωστη λυση, το κκε μενει σταθερο στις αξιες του και συνεχιχει εναν εντιμο αγωνα .Το σχολιο <> δειχνει την τεραστια διαφορα που εχουν οι ψηφοφοροι ,φαινετε οταν παιρνανε 4% εκανε καποιους να αισθανονται μικροι και λιγοι αλλα αυτο ειναι εσωτερικο τους θεμα

16 Ιουνίου 2012 στις 6:12 μ.μ.

Επέτειος της δολοφονίας του Άρη Βελουχιώτη σήμερα από τους γερμανοτσολιάδες που μαζί με τους σταλινοτσολιάδες του Μπόκοτα τον περικύκλωσαν στην Μεσούντα.Ο Άρης ήταν,είναι και θα είναι η ενσάρκωση του αδούλωτου Έλληνα,ο αιώνιος φάρος στον αγώνα για ελευθερία,λαοκρατία και σοσιαλισμό.Η μικρή και λίγη ηγεσία του ΚΚΕ που τότε τον διέγραψε,τον κατασυκοφάντησε, τον λοιδώρησε και τον κυνήγησε με μίσος μέχρι θανάτου είναι σήμερα όχι απλά ξεχασμένη αλλά περιφρονημένη από τον ελληνικό λαό κι ο ''μιζέριας'' έχει γίνει θρύλος και λαικός ήρωας.Το κόμμα ''του λαού'' 70 σχεδόν χρόνια μετά την Βάρκιζα και την συνθηκολόγηση με το αστικό κατεστημένο συνεχίζει και σήμερα να υπηρετεί την αντίδραση,όχι μόνο με την μορφή της ουδετερότητας και με τα τηλεοπτικά χαριεντίσματα μεταξύ σταλινιστών τύπου Παφίλη και φασιστών τύπου Βορίδη αλλά οι φήμες οργιάζουν οτι υπάρχει κομματική γραμμή για προμοδότηση της ΝΔ από το κόμμα σε εκλογικές περιφέρειες που το ΚΚΕ δεν έχει πιθανότητα να βγάλει βουλευτή.Κάτι τέτοιο φυσικά είναι εύκολο να επαληθευθεί από την Δευτέρα και κοντός ψαλμός αλληλούια.Μακάρι να έχω άδικο.Άν όμως αποδειχθεί κάτι τέτοιο,
οι σφαλιάρες του ναζί δεν θα είναι τίποτα μπροστά στις πέτρες που θα πέφτουν βροχή σε οτι ΚΚΕδικο υπάρχει.
Την Δευτέρα ελπίζω η νίκη να είναι του λαού και όχι της αντίδρασης.Αν θα έρθει,θέλω να την αφιερώσω στην μνήμη του Άρη.
Είμαι σίγουρος οτι και σήμερα αν ζούσε θα πήγαινε κόντρα στην γραμμή του ΚΚΕ και θα ήταν δίπλα στον λαό και τον αγώνα του.
Δεν ξέρω τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ,θέλω να ελπίζω οτι θα είναι στο πλευρό του λαού και με την ελπίδα αυτή θα τον στηρίξω.
Καλύτερα Συριζαίος παρά Βαρκιζαίος.

κουκουβάγια
16 Ιουνίου 2012 στις 9:03 μ.μ.

Σπύρο λίγο ηρεμία δεν βλάπτει.
Οι φήμες μπορούν να οργιάζουν όσο θέλουν. Είναι το λιγότερο που μπορεί να πετύχουν κάποιοι προεκλογικά.

Αν όμως βάλεις το μυαλουδάκι σου να σκεφτεί θα δεις ότι
1. Οι υπόγειες γραμμές για να έχουν μια απόδοση θα πρέπει να αφορούν αρκετό κόσμο κι όχι 5-10 άτομα. Δηλαδή θα πρέπει "υπογείως" να πεισθούν κάτι εκατοντάδες ή και χιλιάδες φίλοι/μέλη του ΚΚΕ να ψηφίσουν ΝΔ, με ό,τι σημαίνει αυτό.
2. Θα πρέπει το ΚΚΕ σε μια εποχή που κινδυνεύει έτσι κι αλλιώς να πέσει πολύ να θέλει να δωρήσει και ψήφους.
3. Επειδή οι έδρες βγαίνουν με το πανελλαδικό ποσοστό, δεν υπάρχει θέμα αν βγαίνει βουλευτής σε μια περιφέρεια ή όχι.

Σταμάτα λοιπόν να λες χαζομάρες που ενωμένες με τις ουκ ολίγες μαλακίες που ακούγονται από την άλλη πλευρά (ΚΚΕ) δημιουργούν ένα κλιματάκι γενικής ηλιθιότητας και χουλιγκανισμού.

Υγ1: Δεν ήξερα ότι ο Βελουχιώτης ήταν τροτσκιστής ή ευρωκομμουνιστής. Για "σταλινοτσολιά" τον είχα κι αυτόν. Έχεις κάποια άλλη πληροφόρηση;
Υγ2: Το αυριανό αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό και μαζί μ' αυτά που θα ακολουθήσουν θα κρίνουν πράγματα για την αριστερά και το κομμουνιστικό κίνημα στην Ελλάδα. Προσωπικά αν ήμουν Παπαρήγα όχι μια κουβέντα, αλλά μερόνυχτα ολόκληρα θα προσπαθούσα να κουβεντιάσω με τον Τσίπρα.
Αλλά το ΚΚΕ ως γνωστόν τα έχει μελετήσει και επιλύσει αυτά τα "θεματάκια"...

Ανώνυμος
16 Ιουνίου 2012 στις 10:07 μ.μ.

1. @κουκουβάγια και @Νίκο
Γεια και χαρά και στους δυο σας!
Παρακολουθώ τόσες μέρες με ενδιαφέρον τον διάλογό σας, τα επιχειρήματά σας. Δεν κρύβω πως θα ήθελα να σας ξαναδιαβάσω σύντομα.
Με τη ΝΙΚΗ! (με τον τρόπο που το είπε ο Νίκος)

2. @spyros xypolopoulos
Προτείνω να διαβάσεις το πιο πάνω σχόλιο: 13 Ιουνίου 2012 7:39 μ.μ.
Κατόπιν να αναρωτηθείς, αν είσαι ο μοναδικός κάτοχος της αλήθειας, αποκαθαρμένος από προπατορικό αμάρτημα, αναβαπτισμένος με ένα εικονίδιο, τιμητής και κριτής με τον πιο χυδαίο τρόπο.
Θα μπορούσα να πω πολλά ακόμα, αλλά ας συνοψίσω... ΚΡΙΜΑΣ!
...Φαντάζομαι με ψάχνεις για πετριές στις διαδηλώσεις. Πες μου όμως, πως να σε ξεχωρίζω από χρυσαυγίτες και παρακρατικούς για να ξέρω πως πρόκειται για ΣΕΝΑ απέναντί μου; Να ξέρω που να χρεώνω το «δίκιο».

http://inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2011/2011_10_22.html

Ορεινός

17 Ιουνίου 2012 στις 1:07 π.μ.

Στις διαδηλώσεις που κάνει ο λαός αποκλείεται να φάτε πέτρες γιατί απλούστατα δεν είσαστε ποτέ εκεί μιάς και προτιμάτε να κατεβαίνετε χωριστά και μόνοι σας.Και μάλλον θα είναι περιττό να σας πάρει ο λαός με τις πέτρες γιατί έτσι κι αλλιώς από Δευτέρα θα πλακώνεστε μεταξύ σας.
Και κάτι για τον κουκουβάγια που είναι σκέτος κούκου χωρίς τα βάγια.
1. Δεν ξέρω αν γούσταρε τον Στάλιν ο Άρης.Στην εποχή του Άρη άλλωστε ο Στάλιν ήταν για τον αριστερό χώρο Θεός.Αργότερα έγιναν γνωστά τα κατορθώματα του.Ξέρω όμως οτι είχε τα καρύδια να κάνει το αυτονόητο,να βάλει δηλαδή το συμφέρον της πατρίδας πάνω από τις διαταγές της Μόσχας-γιατί διαταγή της Μόσχας στο ΚΚΕ ήταν η συμφωνία της Βάρκιζας-μέσα σε ένα κόμμα που και τότε αλλά και πριν και μετά δεν ήταν τίποτα άλλο από παράρτημα του ΚΚΣΕ στην Ελλάδα.
2. Η πλειοψηφία των εδρών στη βουλή δίνεται από την α κατανομή, δηλαδή στο τοπικό επίπεδο κι όχι πανελλαδικά.Το πανελλαδικό ποσοστό ισχύει για όσες έδρες περισσεύουν από την α κατανομή.
Για αυτό πριν αρχίσεις να προσβάλλεις τους άλλους,διάβασε τον εκλογικό νόμο.

Ανώνυμος
17 Ιουνίου 2012 στις 5:14 π.μ.

Μονο για τον εκλογικο νομο να διρθωσ κατι:
η πλειοψηφια των εδρων δινεται απο την Α' Κατανομη δηλαδη απο το ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ του καθε κομματος και ετσι μοιραζονται οι εδρες των κομματων με βαση 1ον το εκλογικο μετρο (ο απολυτος αριθμος των ψηφοφορων δια τον αριθμο των εδρων της καθε περιφερειας) 2ον το εκλογικο μετρο που δεν πιανει το καθε κομμα απο κατω προς τα πανω απο το 3% και πανω και 3ον ο,τι περισσευει το παιρνει το 1ο κομμα και αν δεν του φτανουν για τις 50 κατα βαση τις "κλεβει" απο το 2ο κομμα και παλι με βαση το εκλογικο μετρο.
Αυτα περι συνεργασιας ΝΔ και ΚΚΕ χωρις καμια διαθεση προσβολης
Τωρα για οσους μπορουν να κρινουν, καταλαβαινουν αν υπαρχει μια τετοια συνεργασια
Νικος

κουκουβάγια
17 Ιουνίου 2012 στις 9:17 π.μ.

Εσύ προσβάλλεις τους άλλους όταν μιλάς για υπόγειες συνεργασίες.

Όσο για τον εκλογικό νόμο, σίγουρα κάποιος από τους δυό μας είναι λίγο νυχτωμένος: Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι οι 250 δίνονται με απλή αναλογική βάσει του πανελλαδικού ποσοστού και οι 50 στο πρώτο κόμμα. Είναι λάθος;
Ξέρεις κάτι άλλο που δεν το ξέρω;

Γιατί αν δεν είναι λάθος τότε η ψήφος έχει την ίδια αξία σε όλες τις περιφέρειες, αφού αυξάνει το γενικό ποσοστό.
Οπότε; Για εξήγησέ μου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger