Home » , » Ο ναζιστής Κασιδιάρης γρονθοκοπεί την Λ. Κανέλλη (3 Βίντεο)

Ο ναζιστής Κασιδιάρης γρονθοκοπεί την Λ. Κανέλλη (3 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 | 11:53 π.μ.

Δυσκολεύεσαι να βρεις λέξεις να σχολιάσεις τα όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί με πρωταγωνιστή το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρη. Είναι θράσος των νεοναζιστών ή τα στελέχη της νεοναζιστικής συμμορίας διακατέχονται από κάποιου είδους ψυχοπάθεια; Παρακολουθώντας τα 3 βίντεο που παραθέτουμε και τα όσα ακούγονται σ' αυτά οι αναγνώστες μας μπορεί να δώσουν την απάντησή τους.

 Δεν φτάνει μόνο που ο Κασιδιάτης πέταξε ένα ποτήρι νερό στην Δούρου και γρονθοκόπησε την Λιάνα Κανέλλη, αλλά μαζί με άλλους του φυράματος του που τον συνόδευαν βαρούσαν όποιον τεχνικό και δημοσιογράφο έβρισκαν όταν αποχωρούσε από το τηλεοπτικό κανάλι το πρωτοπαλίκαρο της νεοναζιστικής συμμορίας.
 Οι μπάτσοι τον αναζητούν και θα δείτε ότι δεν θα τον εντοπίσουν μέχρι να περάσει το αυτόφωρο.









Οι τραμπουκισμοί Κασιδιάρη δείχνουν πως εχθρός της Χρ. Αυγής και του φασισμού είναι η Αριστερά, όχι το σύστημα 

Οι τραμπουκισμοί του Κασιδιάρη, στελέχους της φασιστικής Χρ. Αυγής, σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή σε βάρος της Λ. Κάνελλη του ΚΚΕ και της Ρ. Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε ότι κύριος εχθρός των φασιστών είναι η Αριστερά, αλλά και κάθε κομμάτι της κοινωνίας που είναι ανυπεράσπιστο. Ποτέ η εξουσία.

 Η έκρηξη βίας από το στέλεχος της Χρ. Αυγής έρχεται μετά από μια σειρά οργανωμένων επιθέσεων σε βάρος μεταναστών, αλλά και αγωνιστών της αριστεράς, επιδείξεων δύναμης του παρακρατικού μηχανισμού με δήθεν μηχανοκίνητες πορείες υπό την επίβλεψη της αστυνομίας.

Η βαρβαρότητα σε ζωντανή μετάδοση είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι υποτιμήθηκαν όλα αυτά, εξωραΐστηκαν ως «λάιφ στάιλ», αξιοποιήθηκαν για να ξεχαστεί το Μνημόνιο, ότι αντιμετωπίστηκαν οι τραμπούκοι της Χρ. Αυγή με το γάντι.

Δεν πρέπει να ξεχνά κανένας ότι ο Κασιδιάρης είναι γνωστός τραμπούκος, υπόδικος για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Είναι αποτέλεσμα επίσης του γεγονότος ότι η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, τσαλακώνοντας κάθε δημοκρατική κατάκτηση και διαδικασία σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, επιβάλλουν την πολιτική των Μνημονίων ενάντια στη θέληση και τα συμφέροντα των λαών. Στις χώρες της ΕΕ η δημοκρατία, τα δικαιώματα και οι πολιτικές ελευθερίες θεωρούνται εμπόδιο για την οικονομική ανάπτυξη.
Οι φασίστες αναβαθμίστηκαν επίσης με την εξίσωση κομμουνισμού και φασισμού που προπαγανδίζει η ΕΕ, τη στοχοποίηση της Αριστεράς και των κοινωνικών αγώνων γενικότερα

Τα μεγάλα λόγια της Χρ. Αυγής ενάντια στο σύστημα είναι ψεύτικα. Προσπαθεί να καθιερωθεί με το λαϊκισμό ενάντια στους μετανάστες, κάτι που βολεύει το μνημονιακό μπλοκ, για να υπερασπιστεί μετά τα ιερά και τα όσια του κεφαλαίου, από τα συμφέροντα του Μάνεση του Χαλυβουργίας μέχρι την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Αυτός είναι ο φασισμός: δε συζητά και όταν νομίζει ότι έχει πλάτες, χτυπά όσους υπερασπίζονται δικαιώματα, σε μια κοινωνία όπου η Τρόικα και οι πολιτικοί της λένε πως στο όνομα του χρέους τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας είναι πολυτέλεια.

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Δεν πρέπει να περιμένουμε να δούμε στα κανάλια το νέο τρομοκρατικό χτύπημα των φασιστών. Η πάλη ενάντια στο Μνημόνιο είναι πάλη ενάντια σε κάθε φασισμό.
Πρώτη απάντηση το αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 8 Ιούνη, στην Ομόνοια στις 7μμ.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γραφείο Τύπου
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 35 σχόλια

Ανώνυμος
7 Ιουνίου 2012 στις 12:21 μ.μ.

Αποκαλυφθηκε το πραγματικο προσωπο της Χρυσης Αυγης,τραμπουκοι,εγκληματιες,ανθρωποι του υποκοσμου.Στοχος τους ειναι να χτυπησουν τη δημοκρατια.Να τους χαιρονται οσοι τους ψηφισανε.Σημερα χτυπανε την Κανελη,αυριο οποιονδηποτε βρουν αντιθετο τους.ΑΙΣΧΟΣ!!!!!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος
7 Ιουνίου 2012 στις 1:18 μ.μ.

Ο Κασσιδιάρης είναι αθώος! Και δεν εννοώ ποινικά για επίθεση με χειροδικία απέναντι σε γυναίκα, απέναντι σε έναν άνθρωπο. Είναι αθώος, γιατί δεν έκανε τίποτα παραπάνω, από αυτά που πρεσβεύει η νεοναζιστική γκρούπα. Και μάλιστα σε μία light εκδοχή, την στιγμή που έχει βουίξει ο τόπος για το ποιόν αυτών των καθαρμάτων.

Όταν τα καλόπαιδα του Φύρερ της οργάνωσης τα τελευταία πολλά χρόνια, έχουν συστήσει τάγματα εφόδου με την προστασία της Ελ.Ας., το κκε και τα διάφορα γκρουπούσκουλά του, έβλεπαν τον εχθρό στις ταξεις του αντιεξουσιαστικού/αναρχικού χώρου, δίνοντας δρόμους και πλατείες στις μπότες του ντόπιου ναζισμού.

Όταν ο α/α χώρος συγκρουόταν στα ίσια με τους νοσταλγούς του Χίτλερ στις δύο Φλεβάρη,2008 μαζί σε αγαστή συνεργασία με τους ψηφοφόρους τους, τους Ματάδες, το κόμμα του περισσού δεν είχε ούτε μια λέξη συμπάθειας για τους αντιφασίστες που έβαζαν το κεφάλι τους στον πάγκο του χασάπη. Χωρίς να ξεχνάμε βέβαια και τον σύντροφο που παρ' ολίγο να χάσει την σπλήνα του από τον γνωστό μαχαιροβγάλτη Καρεφυλάκη.

Όταν ξεκίνησε το "σαφάρι" μεταναστών στον Άγιο Παντελεήμονα, στην πλατεία Αττικής και αλλού, πάλι οι "κολασμένοι" ήταν εκεί για να αντιπαρατεθούν στην μπότα των καλόπαιδων της σβάστικας.
Μόνοι αβοήθητοι από όλο το φάσμα της καθεστωτικής αριστεράς, η οποία στην καλύτερη των περιπτώσεων έβγαζε μια καταδικαστική απόφαση.

Όταν οι κκ. Παναγιώταρος, Κασσιδιάρης, και λοιποί φέρελπις νέοι πήγαιναν στην Χαλυβουργία μαζί με κονσέρβες και σοκοφρέτες (sic!!!), το τιμημένο κόμμα της εργατιάς ανακάλυψε ...προβοκάτσια, αντί να "ανακαλύψει" μερικά στειλιάρια και να τους στείλει να πάνε να συναντήσουν τους παππούδες τους στην πηγάδα.

Μια χαρά το δουλεύει το παλούκι σε κεφάλια το κόμμα, όταν πρόκειται για ρεβιζιονιστές και λοιπές "αντιδραστικές δυνάμεις", όπως το είδαμε να συμβαίνει έξω από το κοινοβούλιο στην απεργία του περασμένου Φεβρουαρίου.

Μια χαρά λοιδόρησε η αυθεντία του περισσού τη νεολαιίστικη εξέγερση με αφορμή την δολοφονία του Αλέξανδρου, χαρακτηρίζοντας τους νέους με τις χειρότερες έννοιες που θα μπορούσε να ανασύρει από το σταλινικό ντουλάπι του παρελθόντος, αφήνοντας τους αυθεντικούς παρακρατικούς να κάνουν την δουλίτσα τους υπόγεια και ανενόχλητα όπως μόνο αυτοί ξέρουν...

Ας αφήσουν λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυά τους για το συμβάν με την Λιάνα, γιατί εδώ και μία 15ετία, η καθεστωτική αριστερά μπροστά στα εκκολαπτόμενα χρυσά αβγά πολύ απλά και λαϊκά, δεν έβαλαν ποτέ και πουθενά ...ΠΛΑΤΗ.

Γιαυτό λέμε, ο Κασσιδιάρης δεν έκανε τίποτα περισσότερο από αυτό που του αντιστοιχεί, και αυτό που έχει μάθει να κάνει μαζί με τους άλλους μαχαιροβγάλτες "συναγωνιστές" τους.
Οι ηθικοί αυτουργοί τέτοιων πρακτικών, είναι πίσω από κυβερνήσεις, κόμματα, πολιτικά γραφεία.

Γρηγόρης
7 Ιουνίου 2012 στις 1:33 μ.μ.

Μετά και από αυτό το αισχρό γεγονός ξεχειλίζει το ποτήρι.Αν και θέλοντας να είμαι έντιμος,το ποτήρι έχει ξεχειλίσει ήδη από το πογκρόμ της Πάτρας ή από τα νυχτερινά κυνηγητά με μοτοσυκλέτες και μαχαιρώματα μεταναστών τα βράδια στους δρόμους της Αθήνας με την κάλυψη της αστυνομίας.
Περιμένω από όλα τα κόμματα της αριστεράς,επίσημης και εξωκοινοβουλευτικής,να σκύψουν με προσοχή πάνω στο θέμα και να αποφασίσουν για την ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ πολυεπίπεδη αντιμετώπισή του.Και με λόγια και με πράξεις.
Ξέρω πως είναι δύσκολο σε προεκλογική περίοδο.Κι ούτε ζητώ να σταματήσει η διαφωνία ή η αντιπαράθεση πάνω σε άλλα κομβικά ζητήματα.Ούτε με αφορμή τον αντιφασιστικό αγώνα να κρυφτούν άλλες ουσιώδεις διαφωνίες κάτω από το χαλί.
Αλλά σε ένα ζήτημα όπου απειλούνται οι ελευθερίες και μελλοντικά οι ζωές ολονών,να σταματήσει ο στείρος πετροπόλεμος.Να υπάρξει συνεργασία,κοινή αντιμετώπιση και δράση.

Ένα μεγάλο μπράβο και στη Λιάνα και στη Δούρου,όχι μόνο για τη θαρραλέα στάση τους απέναντι στο απόβρασμα,αλλά και για την αλληλοϋποστήριξη και κοινή στάση τους απέναντι στον μαχαιροβγάλτη.Κοινώς μας έβαλαν τα γυαλιά σήμερα...

Ανώνυμος
7 Ιουνίου 2012 στις 2:03 μ.μ.

NAI ολοι να συμετεχουμε στο αντιφασιστικό συλαλητηριό.
ΟΜΩς ΔΕΝ ΦΤΆΝΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΌς ΚΑΙ Ο ΝΑΖΙΣΜΟς ΠΡΈΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΎΠΗΘΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΕΝΙΟΥΝΤΑΙ.
Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ Ο ΦΟΒΟς Η ΑΝΗΜΠΟΡΙΑ Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΣΤΡΩΜΆΤΩΝ ΤΗς ΚΟΙΝΩΝΙΑς ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΟΙ΄ΡΑ ΤΟΥς ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΑΧΕΊΑ ΛΟΓΙΆ ΤΗς ΑΡΙΣΤΕΡΆς ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗς ΦΑΣΙΣΤΙΚΉς ΙΔΕΟΛΟΓΙΑς
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΙς ΓΕΝΙΚΕς ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕς
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΏΡΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΕ ΓΕΙΤΟΝΊΑ ΝΑ ΦΤΑΞΟΥΜΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΎΗς ΠΟΥ ΘΑ ΧΕΙ ΑΜΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΡΑ ΧΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟς ΜΑς ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΝΟΙΩΣΗ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙ.
ΚΙ ΑΝ ΚΟΠΤΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥς ΜΕΤΑΝΑΣΤΕς ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΕΝΑς ΤΡΌΠΟς ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΤΟΥς ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΒΑΘΟς ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥς ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥς ΕΝΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΊΝΗ ΜΑς ΖΩΗ.

Ανώνυμος
7 Ιουνίου 2012 στις 2:57 μ.μ.

Αυτη ειναι η 'δημοκρατια' της ελλαδας σας ..χιτες και γερμανοτσολιαες κυβερνουσαν απο τον πολεμο και μετα παρεα με τα σταγονιδια του γεφυροποιου... και αυτους 'εστησαν' ξανα πασοκονουδουλιδες..μεσω λαορθοδοξιας..κ.λ.π....και αυτοι 'κυβερνουσαν' και τα τελευται σαρανα χρονακια της μεταπολιτευσης μεσω πασοκονουδουλας..αυτοι παλι ηταν και ειναι τα 'παλαια 'πασοκοφρουριδια' οι 'κυριοι' με τα τσεκουρια... κ.λπ. Κι υστερα τωρα 'ανακαλυψαν' τα κομματα και οι πολιτικοι να μην 'καθονται' ..μαζι τους στα πονελ... ΤΩΡΑ? ειναι αργα πολυ αργα ...για 'δακρια'...στελα ...!

Ανώνυμος
7 Ιουνίου 2012 στις 3:01 μ.μ.

Γ.Σ. Πάντα ο φασισμός ήταν ένα από τα όπλα του συστήματος για να μπει φραγμός στην τάση ριζοσπαστικοποίησης της κοινωνίας. Σήμερα η επιχείρηση εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας είναι προφανέστατη. Τα ναζιστικά δίποδα της χρυσής αυγής έχουν αποθρασυνθεί τελείως. Δεν είναι τρελός, ούτε παράφρον ο Κασιδιάρης, απλά είναι ένας φασίστας που δεν διστάζει να δείξει το πραγματικό πρόσωπο της ιδεολογίας του, στην οθόνη. Αν είναι τόσο εριστικοί στα κανάλια φανταστείτε πως φέρονται αυτά τα φασιστόμουτρα όταν δεν οι κάμερες, την ώρα που τρομοκρατούν ανυπεράσπιστους μετανάστες. Αυτοί που υπουργοποίησαν τσεκουροφόρους και δέχθηκαν να απενοχοποιήσουν τον φασισμό βάζοντας στα ψηφοδέλτια τους ακροδεξιούς τηλεπωλητές βιβλίων είναι τουλάχιστον υποκριτές όταν δήθεν καταδικάζουν τέτοιες συμπεριφορές. Αλήθεια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν συνεργάστηκαν με τον Καρατζαφυρερ που σε αυτές τις εκλογές έχει πρώτο όνομα στο ψηφοδελτιο Επικρατείας τον πατέρα Πλέυρη; Αλλά ας μην ξεχνούν οι νοσταλγοί του χίτλερ πως οι Κομμουνιστές και οι Αριστεροί έχουμε βαθιές ρίζες μέσα στον Ελληνικό λαό και δεν μας φοβίζουν τέτοιες συμπεριφορές, αντίθετα μας πεισμώνουν και μας ατσαλώνουν ακόμη περισσότερο. Αν αυτοί έχουν σαν πρότυπό τον χίτλερ τους θυμίζουμε πως εμείς έχουμε τον Άρη Βελουχιώτη...με ότι και αν σημαίνει αυτό!

Ανώνυμος
7 Ιουνίου 2012 στις 3:36 μ.μ.

Δυστυχώς ο φασίστας χρησιμοποιεί ορολογία και απόψεις που είχαν εκφράσει τόσο οι "αγανακτισμένοι",
όσο και η "Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος" για να δικαιολογήσουν το "πέσιμο" που έγινε στο ΚΚΕ στις 20/11/2011.

Να πάρουν θέση όλοι οι "συνταγματολάγνοι" συνιδιοκτήτες "της πλατείας" που τότε έβριζαν το ΚΚΕ, απαγόρευαν τις παρεμβάσεις συνδικάτων, μικρών αριστερών κόμματων να στήνουν τραπεζάκια, που η "περιφρούρηση" των αγανακτισμένων έδιωχνε αγρίως το ΚΚΕ-μλ, την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Να πάρουν θέση δηλαδή όλοι αυτοί που "συμβίωναν" αρμονικά με τους εθνικιστές νοικοκυραίους της "πάνω πλατείας".

Ανώνυμος
7 Ιουνίου 2012 στις 4:05 μ.μ.

Πίστεψέ με. Δεν πρόκειται να σου απαντήσουν.
Άλλο πράγμα αγανακτισμένος μικροαστός και άλλο μαρξιστής - λενινιστής.

Ανώνυμος
7 Ιουνίου 2012 στις 4:33 μ.μ.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΩΝ 3:36.ΗΜΟΥΝΑ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΚΕ μλ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΛΥΝΤΣΑΡΟΥΝ - ΣΚΟΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΟΥ ΜΕ ΜΙΣΟΣ.ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΙΧΑΘΗΚΑ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ. ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 19/6/2011 ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΙΡΟΥΝ.ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ (π.χ ΚΟΕ) ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΙΝΑΝ ΔΙΚΙΟ Σ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ.ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΣΑΚΩΝΟΜΟΥΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ μλ.

Ανώνυμος
7 Ιουνίου 2012 στις 4:45 μ.μ.

Το κίνημα της πλατείας ήταν μια χαρά, όπως κάθε μαζικό λαϊκό κίνημα στους καιρούς μας: ΑΝτιφατικό, ΚΑΙ με αριστερές ΚΑΙ με δεξιες τασεις.

Δεν φταίει το κίνημα, διότι η κοινωνική πραγματικότητα θρέφει ΚΑΙ την ακροδεξιά. Οι αριστερές οργανώσεις που συμμετείχαν στις πλατείες (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ) ποκλύ σωστά έκαναν που συμμετείχαν.

Αν ΔΕΝ συμμετείχαν οι ακροδεξιοι της χ.α. θα είχαν 15% τώρα.

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ σε γειτονιές, κλαδους, νεολαία για τη ναπόκρουση και το τσάκισμα του φασιστικού φαινομένου.

Ανώνυμος
7 Ιουνίου 2012 στις 5:01 μ.μ.

Ο ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ

Η τριήμερη δίκη στο Μεικτό Ορκωτό που κατέληξε στη βαριά καταδίκη του περιβόητου «Περίανδρου», υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, κατά κόσμον Αντώνη Ανδρουτσόπουλου, τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας μόνο στο τέλος της, χάρη στις γνωστές ασχήμιες των τελευταίων πιστών του δικαζόμενου φαλαγγάρχη. Βρισιές και απειλές εναντίον των δικαστών, των δικηγόρων των θυμάτων και των δημοσιογράφων, βεβήλωση του εθνικού ύμνου με ναζιστικούς χαιρετισμούς, χουλιγκανισμοί, χειρονομίες, και άλλα...

Βιβλίο. Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής


«Συμπλέουν με το σύστημα»


(..Στο βιβλίο, ο συγγραφέας παραδέχεται ότι ήταν απολύτως πειθαρχημένος στις «ορέξεις» του «αρχηγού», όπως γράφει, και απολύτως εμποτισμένος με το μίσος κατά των αριστεριστών και των μεταναστών. Ο ίδιος είχε συμμετάσχει σε καβγάδες με τους «άλλους» και μάλιστα είχε υποστεί τις συνέπειες. Σαράντα πέντε ράμματα του έκαναν μια φορά, όταν 15 άγνωστοι του επιτέθηκαν με λοστούς στον σταθμό της «Βικτώριας», όπως αναφέρει...

Καθώς ανεβαίνει στην ιεραρχία της οργάνωσης -έγινε ταμίας κάποια στιγμή-, αντιλαμβάνεται ότι ο «αρχηγός» δεν θα ανεχθεί κανέναν ανταγωνιστή - έτσι δικαιολογεί και την εμπλοκή του Περίανδρου στον ξυλοδαρμό του Δημήτρη Κουσουρή το 1998 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, αλλά και τα «καρφώματα» που υπέστη από μέλη της Χρυσής Αυγής. Αυτό, σε συνδυασμό με την ιδεολογία της οργάνωσης που είχε ξεφύγει από τον εθνικοσοσιαλισμό, έκανε τον Κουσουμβρή να αποχωρήσει..)



Απολαυστική συζήτηση μεταξύ χρυσαυγιτών, αναρχικών, κομμουνιστών, κ.α.
με πληροφορίες αληθινές και ψεύτικες, αλληλοκαρφώματα για χαφιεδισμό και ροζ καταγγελίες..

Ανώνυμος
7 Ιουνίου 2012 στις 6:00 μ.μ.

και μια ιδεα για επικαιρη μουσικη υποκρουση σε βιντεακι http://www.youtube.com/watch?v=rwbYEOKzBYo

γι αυτους που λενε οτι ειναι πειθαρχημενοι κ' υφαρπαζουν την ψηφο των πολιτων οπως οι μαυραγοριτες παιρναν εισοδηματα στην κατοχη

Ανώνυμος
7 Ιουνίου 2012 στις 9:53 μ.μ.

Οι φασίστες βγηκαν απο τις τρύπες τους οταν καποιοι νομιζαν οτι
εχουν το μμονοπώλιο της βιας στους δρομους και μιλάω για τους λαιφ-σταιλ
και αυτάρεσκους α/α που νομίζουν πως παριστάνουν κατι και μας εχουν ζαλίσει τα μυαλά
με τα βιντεακια ως απόδειξη ύπαρξης ,χαρακτηριστικός ο τενεκες 1.18 που εγραψε τις
παπαριες του άμεσος-αμεσος ,και τι μας ειπε οτι ειναι μαγκας οι αλλοι δαγκες και ετέλειωσε
αντε ρε τράβα παραπέρα ....
Οταν ενας κοσμος και ειναι πολυς, που δεν εχει πολίτικη συνείδηση παλεύεις
να επικοινωνήσεις μαζι του και οχι να τον στείλεις απεναντι βάζοντας ελληνες και μη σε αντιπαράθεση
αντι να συνεννοηθούν σε ενα υπαρκτό και κοινο πρόβλημα οπου με την απουσία του κρατους
βρηκαν τρυπα οι ψειριάριδες και μπηκαν κάνοντας κακο στους ιδιους τους μετανάστες οταν μετα το "καθήκον" σου
μένουν μονοι αγκαλιά με το πρόβλημα,, στην πραγματικότητα τους εκμεταλλεύεσαι και δεν τους βοηθας
επίσης αμα καις ανθρώπους ΜΑΡΦΙΝ και κάνουν οι φασίστες μνημόσυνα στην Σταδιου
ε" τοτε λοιπόν ο καθημερινός άνθρωπος που ειναι απολιτικός και βιώνει
την καθημερινότητα κανει αλλον λογαριασμό απο τον δικο σου αγορι μου και δεν σε έχρισε ουτε σου ζητησε κανενας
να αποδίδεις δικαιοσύνη όντας ανώνυμος και δηλώνοντας κατι ετσι απο μόνος σου
ΥΓ
Και στην πλατεία σας μια χαρα τα βρήκατε για χαρη της "άμεσης δημοκρατίας" ΣΑΣ αλλα
στις κινητοποιήσεις που δεν ειναι τοσο του γουστου σας τοτε είσαι ασυγκράτητος
και διαλύεις τις πορείες των αλλων για να παιξεις την τρεχαλα

Ανώνυμος
7 Ιουνίου 2012 στις 10:11 μ.μ.

Το ΚΚΕ καταντησε καρπαζοεισπρακτορας της Χ.Α .Επρεπε να βγαλει τα ΚΝΑΤ και να τους ισοπεδωσει.Αλλα ξεχασα αυτα τα εχει για να κτυπαει αλλους....
Λιγα μαθηματα ιστοριας
http://zaxariadis.blogspot.gr/2011/11/blog-post.html

Ανώνυμος
7 Ιουνίου 2012 στις 11:41 μ.μ.

10:11 Επειδή ίσως δεν έμαθες, πριν λίγες ημέρες την έπεσαν χρυσαύγουλοι για να διαλύσουν το δημοτικό συμβούλιο της Πετρούπολης. Όταν κατέβηκαν κάτω όμως τους περίμεναν τα "ΚΝΑΤ" όπως λες και τις έφαγαν με την ψυχή τους. Το ήξερες;

8 Ιουνίου 2012 στις 1:48 π.μ.

Στο ίδιο πάνελ με τον χρυσαυγίτη λούμπεν αλητάκο ήταν και ο κυριλέ αληταράς Προκόπης Παυλόπουλος,ο άνθρωπος που όχι απλά γρονθοκόπησε αλλά κατακρεούργησε την δημοκρατία με το bonus των 50 εδρών.Με αυτόν δεν ασχολείται κανένας,καμμιά αστυνομία δεν τον καταζητεί και μοστράρει παντού σαν κύριος.Μήπως το σύστημα θέλει να ασχολούμαστε με τον Κασιδιάρη για να ενεργούν οι Παυλόπουλοι ανενόχλητοι?
Αλλά κι εσύ,Λιάνα μου,τα ήθελε ο κ... σου. Φασίστα τον ανέβαζες,φασίστα τον κατέβαζες.Εντάξει,δεν θα σταθώ τώρα στο οτι η καμήλα δεν βλέπει την δική της καμπούρα αλλά μόνο αυτές των αλλωνών,εντάξει,είναι φασίστας αλλά πες του το και συ πιό διακριτικά.Ποιός νόμιζες οτι ήταν,ο Μπουμπούκος που σε άλλο πάνελ τον έλεγες φασίστα και χαζογέλαγε?

Σ
8 Ιουνίου 2012 στις 2:12 π.μ.

κνιτο-τενεκε 9.53 ειδαμε και σας πως βοηθατε τους μεταναστες,ολο βοηθεια ειστε για αυτο αλωνιζουν τα χρυσα αυγα ανενοχλητα.Προφανως καπου κολλησε η επικοινωνια σας με τους απολιτικους οι οποιοι ειναι ΗΔΗ απεναντι και οχι βεβαια εξαιτιας των αναρχικων οπως ανοητως υποστηριζεις.Οσο για τα περι τρεχαλας αστο καλυτερα.Ειδαμε στις 12 Φεβρ π.χ ποιοι αρχισαν την τρεχαλα με τα πρωτα χημικα και ποιοι κρατουσαν οδοφραγματα ως εκει που μπορουσαν...

Μάρκομ Ξ
8 Ιουνίου 2012 στις 7:45 π.μ.

Παιδιά ΕΛΕΟΣ!

Όχι ΚΑΙ εδώ ενδοαριστερός εμφύλιος. Οι πλατείες είχαν τις αντιφάσεις τους, η χαλυβουργία είχε τις αντιφάσεις τις, όπως και καθένας που κινητοποιείται σε έναν αγώνα δεν μπορούμε να προεξοφλούμε από που ξεκινά και τι ακριβώς έχει στο μυαλό του.

Μέτωπο δημοκρατίας ενάντια στους φασίστες, μην ξεχνιόμαστε όμως: στις 17 δεν κρίνεται μόνο αν θα μπει η Χ.Α. στη βουλή. Κρίνεται και το αν θα συνεχίσει το μαύρο μπλοκ να αιματοκυλά τον λαό.

8 Ιουνίου 2012 στις 8:54 π.μ.

Δεν θα σταθώ στη συμπεριφορά του κακομαθημένου παλιόπαιδου. Αλλά παρακολουθώ και την Κα Κανέλλη από το 1999 μέχρι σήμερα, μέσα από την συμμετοχή της σε τηλεοπτικές συζητήσεις.
Η εν λόγω κυρία, γνωστή και ως "Μαντάμ ντε Κομπανί ντε ΚΚΕ", συγχέει σαφώς την ευφράδεια του λόγου, με το βυζαντινισμό και την έπαρση. Θεωρεί δικαίωμά της να μην απαντά στα ερωτήματα τα οποία της τίθενται και να απαριθμεί διάφορα τετριμμένα πράγματα, συνήθως απολίτικα.
Ο τρόπος που αναλύει τα γεγονότα είναι επιπέδου τηλεοπτικού show με πολλές "μελό" αναφορές σε παιδάκια που πεινάνε, σε εργάτες που αγωνίζονται σε Κομμουνιστές που εκτελέστηκαν...και πιστέψτε με δε νοιώθει τίποτε από όλα αυτά.
Κρατάει εντελώς αυθαίρετα και αποκλειστικά για τον εαυτό της, το δικαίωμα να εξισώνει την αναίδεια με την δήθεν-τάχα ιδεολογική υπεροχή της.
Ένα άτομο μηδενικής Μαρξιστικής κουλτούρας ένας "τενεκές ξεγάνωτος" της άθλιας Αμερικανόφερτης τηλεφάμπρικας.
Ένα άτομο για το οποίο οι παλινωδίες του 18ου Συνεδρίου αφήνουν αδιάφορο τον μυώδη και ηλιοκαμένο εργάτη.Αρκεί αυτός να είναι πιστός στο Κόμμα να αγαπάει το κελί του και να τρώει το φαΐ του.
Με δυό λόγια είναι ο τύπος του ασυνάρτητου Αγανακτισμένου, πολύ καιρό πριν, αυτό το φρούτο εγκατασταθεί στις πλατείες.
Λιάνα, αντί να απαριθμείς ανούσια περιστατικά κλεμμένα από ποικίλα έντυπα (Economist,National Geographic,Γυναίκα, Vogue Patterns κ.α.)καλύτερο θα ήταν 1)Να μάθεις για τη ιστορία του ΚΚΕ από το 1918 έως τουλάχιστον το 1955, έτσι ώστε να είσαι σε θέση ν΄απαντάς στον κάθε Ντινόπουλο 2)Να μάθεις στοιχειώδη πράγματα γύρω από το Μαρξισμό. 3)Και κυρίως να εξετάσεις τις σχέσεις Θεοκρατίας και Ορθολογισμού.4)Να αφήσεις τα καφενειακά "τσαμπουκαλέματα" με τον κάθε διαταραγμένο, με μόνο σκοπό, την συγκομιδή συμπαθειών και την δημιουργία τηλεοπτικού "χαβαλέ".
Αυτά για την ώρα.

Ανώνυμος
8 Ιουνίου 2012 στις 9:51 π.μ.

Εαν το ΚΚΕ είχε κότσια θα έστελνε 500 παιδιά στα κεντρικά γραφεία της ΧΑ για να το κάνουνε μαντάρα!

Ανώνυμος
8 Ιουνίου 2012 στις 10:22 π.μ.

Μπράβο στην Λιάνα που σηκώθηκε να υπερασπισθεί την κυρια Δουρου

Ανώνυμος
8 Ιουνίου 2012 στις 3:29 μ.μ.

@7 Ιουνίου 2012 4:45 μ.μ.

Η άκρα Δεξιά μαζί με τους φασίστες ξεπέρασαν το 15% που είπες και πήραν 21%. Οι φασίστες βλέπουν πως μειώνονται τα ποσοστά τους, με κίνδυνο να μείνουν εκτός Βουλής και αφηνίασαν. Η έλλειψη ψυχραιμίας, και η προσπάθεια δημιουργίας επεισοδίων(Πάτρα-Αθήνα) αυτό δείχνει.
Στην χαλυβουργεία οι φασίστες αποκαλύφθηκαν ως "κολαούζοι της εργοδοσίας". Τόσο με την προτροπή τους να γυρίσουν οι εργηαζόμενοι πίσω στις δουλειές τους,(ανακοίνοση στην Μαγνησία), όσο και μέσα από το ΣΚΑΪ, όπου απεργοσπαστες τους καλούσαν να σπάσουν την απεργία και αυτοί θα τους ψήφιζαν

Τα "καλά"(αν μπορούμε να τα πούμε καλά) με την επίθεση κατά της Καννέλη είναι δύο.

1)Αποκαλύφθηκαν οι τραμπούκοι με το αντι-αριστερό, αντι-ΚΚΕ μένος τους πριν τις εκλογές. Κάποιοι σαν το "Θέμα" τους έλεγαν "προσκοπάκια" που βοηθούν γιαγιούλες, που θα τους "ασφάλεια" στους "πολίτες". Η μεγάλη δεξαμενή που παίρνει η χ.α είναι νεαροί που είτε είναι trendy απολιτίκ ή αυτοπροσδιόριζονται ως δεξιοί(έρευνα της Public Issue στην "Καθημερινή").
Τα ιδεολογικά εγγόνια των ταγματασφαλητών και τα παιδιά των χουντικών,"ριζοσπαστικοποιήθηκαν" και θέλουν να πάρουν τον τίτλο του "προστάτη". Στα Τούρκικα ο προστάτης λέγεται νταβατζής.

Κάποιοι που έκρυβαν την ιδιότητα του αριστερού, πέρσυ στο Σύνταγμα, έβλεπαν τους καμουφλαρισμένους φασίστες ως "αγνούς πατριώτες", "ως νέο ΕΑΜ" ή ακόμα και ως μέρος της νέας "αγοράς του Δήμου".

Κάποιοι προχώρησαν παραπάνω ζητούσαν να γίνουν οι δύο "πλατείες" του συντάγματος στα πλαίσια μίας ευρύτερης "ΣΥΝδιαμόρφωσης".
Κάποιοι μέσω της "δημοκρατικής περιφρούρησής τους" έσκιζαν ή κατέβαζαν πανώ (π.χ. αντιρατσιστικά ή σωματείων),απωθούσαν βιαίως το ΚΚΕ-μλ, έβριζαν τα σωματεία, με αποκορύφωμα το σωματείο της ΔΕΗ, ζητούσαν από το βήμα της Κάτω Πλατείας Συντάγματος να μην μιλάνε κομματικοί εκπρόσωποι.

Στην ουσία οι "αμεσοδημοκράτες" απαγόρευαν επισήμως την ομιλία στους αριστερούς εκπροσώπους. Μόνο που η "απαγόρευση" των κομμάτων δεν είναι "προοδευτικό" φαινόμενο αλλά ανάγεται σε χούντες και στην εποχή πριν την Γαλλική επανάσταση. Κάποιοι "αμεσοδημοκράτες" και "συνιδιοκτήτες" των "πλατειών" γύρισαν "δημοκρατικά" το ρολόι της ιστορίας 200 χρόνια πίσω.

Οι δεξιοί ένιωθαν άνετα στην "πάνω πλατεία" όπου τα πράγματα στο δεξιό σύμπαν ήταν ποιο απλά. Με τα "Ελάς-Ελάς", με το "δεν υπάρχει αριστερά δεν υπάρχει δεξιά παρα μόνο των Ελλήνων τα ιερά", με "τους 300 στο Γουδί", με τους "αλήτες προδότες πολιτικούς"(σύνθημα της χ.α) με τις ακίνδυνες μούντζες, με τις κρεμάλες, με τον Παπαδήμο για πρωθυπουργό, με τις θέσεις των "300 ελλήνων", με τις φιλικές κουβεντούλες με τους ΜΑΤατζήδες κ.α.


2)Αποκαλύπτονται πολλοί ακόμα και σε αυτό το BLOG από την θέση τους για το ποιος είναι ποιος. Και το ποιον ο καθένας θεωρεί εχθρό του.

π.χ.ο theodore theodore και spyros xypolopoulos.

Όταν δέχεται επίθεση ένα αριστερό κόμμα από φασίστες και εσύ ασχολείσαι με την τηλεοπτική εκπρόσωπό του ή παίρνεις "ίσες αποστάσεις" τότε δεν λέγεσαι όχι αριστερός αλλά ούτε δημοκράτης αστός πολίτης.

Η χ.α.είναι φασίστες και εξωραϊσμός σε φασίστες δεν υπάρχει. Γιατί πολύ απλά κανένας φασίστας δεν θα σου δώσει ούτε τον λόγο ούτε δικαίωμα όπως έδειξε περίτρανα χτες ο εκπρόσωπός τους. Αν κάποιοι θέλουν να τους δικαιολογήσουν ας το κάνουν. Μετά ας λουστούν τις συνέπειες από την "δημοκρατική συμβίωση" τους με "τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες που κρατούν ελληνικές σημαίες".

-Καλά τα λέει ο Πρωτούλης

Γιάννης Πρωτούλης για τους ναζιστές της Χ.Α.

Εδώ θα κάνετε ένα σχολιασμό; Λέει ότι του κατέβει ο σύντροφος Πρωτούλης ή όντως λέει αλήθειες που "πονάνε";

Ανώνυμος
8 Ιουνίου 2012 στις 4:22 μ.μ.

To περίεργο είναι πως μόνο ο κ.Παπαδάκης και η συντρόφισσα
Κανέλλη υπερασπίστηκαν την κ.Δούρου. H οποία "θύμισε" την αναβολή μίας δίκης για θέματα του κοινού ποινικού δικαίου στον φασίστα. Και για αυτό αυτός εξεράγηκε.

Οι άλλοι Παυλόπουλος, Δελλατόλας (εκδότης στο Ποντίκι) κ.α. γιατί απλώς κοιτούσαν; Τι έκαναν;

Και καλά ο κ.καθηγητης.

Ο κ.Δελλατόλας, άνθρωπος της δημοσιογραφικής πιάτσας, ο δημοκράτης, με τα τόσα "τρυπώνω-ξετρυπώνω" δεν ήξερε το ποιόν του φασίστα;

@8 Ιουνίου 2012 9:51 π.μ.
Αυτός ήταν ο χθεσινός φόβος ενός δημοσιογράφου του ALPHA. Είπε ότι φοβάται γιατί το ΠΑΜΕ έχει μπρατσομένα παιδιά και τι θα γίνει

Το ΚΚΕ χειρίζεται ψύχραιμα την κατάσταση. Και καλά κάνει. Οι φασίστες έχουν αφηνιάσει γιατί εδώ και μισό μήνα, αρχίζουν να χάνουν την επηρροή τους. Και προσπαθούν να δημιουργήσουν επεισόδια με μετανάστες.

Ευτυχώς που στην συγκεκριμένη περίπτωση φάνηκε
Βοήθησε όπως και στην Χαλυβουργία, στο να βγάλει την "κουκούλα του πατριώτη","του προστάτη του εργάτη" από τους νοσταλγούς του Παπαδοπουλου και του Χίτλερ.

"Όσο ποιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο ποιο πολύ φαίνεται ο κώλος της" λέει μία παροιμία.

Ανώνυμος
8 Ιουνίου 2012 στις 4:22 μ.μ.

Γεια στο στομα σου Μαρκομ Ξ.Κοινος αγωνας εναντια στους φασιστες.ΚΟΙΝΟΣ.

Ανώνυμος
8 Ιουνίου 2012 στις 4:31 μ.μ.

Παρακαλούνται ΠΑΣΟΚοι και λοιποί συγγενείς, να μην εμφανίζονται ως υπεραριστεροί ή αναρχικοί.

To KKE είχε κάνει παρέμβαση για τους Αιγύπτιους αλλιεργάτες στην Μηχανιώνα, και για τους εργάτες γης για την Αμαλιάδα.

Το πρόγραμμα του ΚΚΕ για τους μετανάστες είναι ποιο "αριστερό" από τα αριστερά της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.Με την εξαίρεση του ΣΕΚ, δεν είναι γνωστός άλλος πολιτικός χώρος που να προσπαθεί να οργανώσει σε υπαρκτά βήματα με εργατική βάση τους μετανάστες. (Το Δίκτυο ασχολείται γενικώς με δικαιώματα χωρίς αυτό να είναι κατακριτέο).

Αν στις 12 Φεβρουαρίου κάποιοι ήθελαν να το παίξουν "υπερεπαναστάτες" κανένα ΚΚΕ δεν τους εμπόδισε.
Η πραγματικότητα είναι άλλη.Ο κόσμος έχει διάθεση να το παλέψει μέχρι ενός σημείου. Ακόμα έχει να κάτι να "χάσει" ή δεν εμπνεέται-δεν έχει πειστεί από κάποιο όραμα για την "επόμενη ημέρα".
Στο μυαλό του ήταν το "μετά τον Παπαδήμο τι;"

Ανώνυμος
8 Ιουνίου 2012 στις 4:42 μ.μ.

Απεργοσπασία με «Χρυσή Αυγή»

Ανοιχτό κάλεσμα στο φασιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής» να βοηθήσει για να σπάσει η απεργία των χαλυβουργών, απηύθυνε χθες, γνωστός πλέον απεργοσπάστης μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα του ΣΚΑΪ. Συνομιλώντας με τους Α. Πορτοσάλτε και Μπ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στη «Χρυσή Αυγή» λέγοντας: «Θα ζητήσουμε τη βοήθειά τους. Στο φινάλε θα τους ψηφίσουμε άμα είναι να μας βοηθήσουν»! Θα ζητήσει δηλαδή να σπάσουν την απεργία, να τσακίσουν τους απεργούς εργάτες. Και αυτό το κάλεσμα δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Η «Χρυσή Αυγή» από την πρώτη στιγμή τάχθηκε κατά της απεργίας. Είναι αυτή που παρενέβη για να τρομοκρατήσει τους εργάτες. Ο «πυρήνας» της στη Μαγνησία έλεγε το Γενάρη του 2012 πως:

«Μην τολμήσετε να απεργήσετε. Κάντε ό,τι σας ζητάει ο εργοδότης. Αλλιώς θα χάσετε τη δουλειά σας. Η πρόταση της Ελληνικής Χαλυβουργίας προς τους εργαζόμενους (σ.σ. για απολύσεις και περικοπές των μισθών) ήταν λογική υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά».

Οποιος δεν αποδέχεται την πρόταση της εργοδοσίας είναι «αδιάλλακτος» όπως «το συνδικάτο του Ασπρόπυργου», που με τη στάση του στέκεται ενάντια στο ζητούμενο, το οποίο «είναι να μην κλείσουν τα εργοστάσια και να μην βρεθεί ο κόσμος στον δρόμο». Και ας κλείνουν τα εργοστάσια οι ιδιοκτήτες τους είτε αλλάζοντας τομέα επενδύσεων, είτε μεταφέροντάς τα έξω από την Ελλάδα όπου υπάρχει ακόμη πιο στυγνή εκμετάλλευση με μισθούς - ψίχουλα. Τέτοιες εργασιακές συνθήκες θέλει η «Χρυσή Αυγή», μεσαίωνα για να αυξάνουν τα κέρδη.
Αν συνεχιστεί η απεργία «θα έχουμε επανάληψη της ιστορίας της Πιρέλι», η οποία έκλεισε τάχα λόγω της αντίδρασης των συνδικάτων και ας έκλεισε γιατί μετέφερε αλλού την παραγωγή της αναδιοργανώνοντάς την διεθνώς.


Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο απεργοσπάστης απευθύνθηκε σε αυτούς που στηρίζουν τα αφεντικά του, που θέτουν στόχο «το συμβιβασμό των διαφόρων συμφερόντων προς όφελος των εργοδοτών και εργαζομένων». Δηλαδή, ταξική συνεργασία! Κεφάλαιο και εργάτες, εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι μπορούν τάχα να τα βρουν! Ούτε είναι τυχαίο ότι, όπως και η «Χρυσή Αυγή», ο Α. Πορτοσάλτε του ΣΚΑΪ, σχολίασε την απεργία λέγοντας στον απεργοσπάστη: «Και σε εσάς έχει βάλει στοίχημα το ΚΚΕ να σας κλείσει»! Και η συγκεκριμένη ιστορία αποκαλύπτει ποιοι στηρίζουν τους κεφαλαιοκράτες ενάντια στους εργάτες, ποιοι είναι οι σύμμαχοί τους και ποιοι στηρίζουν τους εργάτες. Και είναι ένα μάθημα για όλους τους εργάτες να κατανοήσουν και αυτοί ποιοι είναι οι αντίπαλοι και ποιοι οι πραγματικοί φίλοι τους.

Ανώνυμος
8 Ιουνίου 2012 στις 5:08 μ.μ.

Όπως ακριβώς, η Κανέλλη ήταν η μοναδική -πέρα του συντονιστή- που πετάχτηκε να υπερασπίσει την συνανθρωπό της και έφαγε το ξύλο, με τον ίδιο τρόπο βλέπω ότι πάλι εμείς οι κομμουνιστές θα είμαστε αυτοί που θα κληθούμε να βγάλουμε "τα κάστανα απ'τη φωτιά".

O αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι ο αγώνας για το χτίσιμο ενός αποτελεσματικού μαζικού εργατικού λαϊκού κινήματος που να παλεύει για την ανατροπή δίνοντας ελπίδα και προοπτική.

Οσο πιο δυνατό είναι αυτό το κίνημα τόσο πιο αδύναμη θα είναι η θεση του φασισμού που δεν θα βρίσκει αφορμή για να υπαρξει. Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει, αλλά αυτό το κίνημα περιλαμβάνει ένα δυνατό ΚΚΕ.

Ή να σας το θέσω αλλιώς. Χωρίς την 90χρονη παρουσία του ΚΚΕ, εργατικά -πολιτικά δικαιώματα δεν θα υπήρχαν. Και όποιος λέει το αντίθετο ψεύδεται και το γνωρίζει. Ο φασισμός έδειξε το πρόσωπό του και το ποιος πραγματικά τον ενοχλεί.

Το έδειξαν και οι αστοί όταν πολιτικοί τους εκπρόσωποι μιλούσαν για "άκρα του πολιτικού συστήματος", εξομοιώνοντας τις ενέργειες των κομμουνιστών με τις ενέργειες των φασιστών. Την ίδια καραμέλλα λένε εδώ και χρόνια

Το έδειξε και ο δήμαρχος Αθηνών Καμίνης ο οποίος προσπάθησε να εξομοιώσει τους φασίστες της χ.α. με το ΚΚΕ-μλ και το ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ βγάζοντας τον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη της ΝΕΤ έξω από τα ρούχα του.

Να μην ξεχνάμε ότι ο δήμαρχος Καμίνης στηρίχθηκε με ψηφους της ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ-Νεοφιλελεύθερων.

8 Ιουνίου 2012 στις 5:53 μ.μ.

Φυσικά και θα παίρνω ίσες αποστάσεις απο φασίστες είτε είναι δεξιοί είτε αριστεροί.Γιατό ο φασισμός δεν είναι ιδεολόγία αλλά πολιτική πρακτική.Φασισμός για μένα είναι η στέρηση της δημοκρατίας και της ελευθερίας και για αυτό γελάω όταν το ΚΚΕ κατηγορεί τους άλλους σαν φασίστες.''Κανένας φασίστας δεν θα σου δώσει ποτέ τον λόγο"" είπε ο ανώνυμος που με κατακρίνει κι εγώ του απαντώ οτι αυτό ακριβώς έκαναν αυτοί που τόσο θαυμάζει για 70 χρόνια στην Σοβιετική Ένωση και για 50 σχεδόν στην μισή Ευρώπη,στην δε Κίνα επέστρεψε ο καπιταλισμός και η κομματική χούντα συνεχίζεται.Όσο για το ποιός είναι ποιόςανώνυμε φιλαράκο, εγώ έχω το θάρρος και τα καρύδια να λέω ποιός είμαι. Εσύ τα έχεις?

Ανώνυμος
9 Ιουνίου 2012 στις 2:42 μ.μ.

@spyros xypolopoulos
1) Στο Internet υπάρχει ψευδονυμία όχι ανωνυμία(υπάρχουν π.χ.ips)

2) Το παρακάτω κείμενο 70 ετών+, είναι λες και γράφτηκε για ανθρώπους παρόμοιας ιδεολογίας(αστικής ιδεολογίας) με εσένα. Είναι από τον Τρότσκι, για να μην μας λέτε και "σταλινικούς". Άραγε ο Τσε που μας έχεις στο σήμα, θα είχε την ίδια άποψη με εσένα;


Η ηθική τους και η ηθική μας


(..Ο αστικός εξελικτισμός σταματά ανίσχυρος στο κατώφλι της ιστορικής κοινωνίας γιατί δεν θέλει να αναγνωρί-σει την κινητήρια δύναμη στην εξέλιξη των κοινωνικών μορφών: την πάλη των τάξεων. Η ηθική είναι μια από τις ιδεολογικές λειτουργίες σ’ αυτήν την πάλη. Η άρχουσα τάξη επιβάλλει τους δικούς της σκοπούς πάνω στην κοινωνία και την συνηθίζει να θεωρεί όλα αυτά τα μέσα που αντιτίθενται στους δικούς της σκοπούς σαν ανήθικα. Αυτή είναι ουσιαστικά η δουλειά της επίσημης ηθικής. Επιδιώκει τη «μεγαλύτερη δυνατή ευτυχία» όχι για την πλειοψηφία, αλλά για μια μικρή και ολοένα συρρικνούμενη μειοψηφία. Ένα τέτοιο καθεστώς δεν θα μπορούσε, μόνο με τη βία, να κρατήσει ούτε για μια βδομάδα. Έχει ανάγκη από το τσιμέντο της ηθικής. Η παραγωγή αυτού του τσιμέντου είναι το επάγγελμα των μικροαστών θεωρητικών και ηθικολόγων, που ακτινοβολούν όλα τα χρώματα της ίριδας, αλλά σε τελευταία ανάλυση παραμένουν οι απόστολοι της σκλαβιάς και της υποταγής...)

(…Σε μια εποχή όπου η αντίδραση θριαμβεύει, οι κ.κ. δημοκράτες, σοσιαλδημοκράτες, αναρχικοί και άλ-λοι εκπρόσωποι του «αριστερού» στρατοπέδου, αρχίζουν να διπλασιάζουν τις συνηθισμένες ηθικές αναθυμιάσεις τους, όμοια με τους ανθρώπους εκείνους που τους πιάνει ταχύπνοια μπροστά στο φόβο. Παραφράζοντας τις Δέκα Εντολές ή την Ομιλία του Όρους των Ελαιών, οι ηθικολόγοι αυτοί απευθύνονται όχι τόσο στη θριαμβεύουσα αντίδραση όσο στους επαναστάτες εκείνους που υποφέρουν κάτω από τις διώξεις της, γιατί με τις «υπερβολές» και τις «αμοραλιστικές» αρχές τους «προκαλούν» την αντίδραση και την δικαιώνουν ηθικά. Επιπλέον, προτείνουν έναν απλό, μα σίγουρο τρόπο για την αποφυγή της αντίδρασης: το μόνο που χρειάζεται είναι να παλεύει κανείς και ηθικά για να ανανεώνει τον εαυτό του. Δείγματα ηθικής τελειότητας, για όσους τα χρειάζονται, προσφέρονται δωρεάν απ’ όλα τα ενδιαφερόμενα εκδοτικά γραφεία.

Η ταξική βάση του ψεύτικου και πομπώδους αυτού κηρύγματος είναι η μικροαστική ιντελιγκέντσια. Η πολιτική βάση η αδυναμία και η σύγχυσή τους μπροστά στην αντίδραση που πλησιάζει. Η ψυχολογική βάση η προσπάθεια τους να υπερνικήσουν το αίσθημα της δικής τους κατωτερότητας, μεταμφιεζόμενοι με τη γενειάδα ενός προφήτη.

Η αγαπημένη μέθοδος του ηθικολόγου φιλισταίου είναι να καταχωρεί τη συμπεριφορά της αντίδρασης και τη συμπεριφορά της επανάστασης κάτω από τον ίδιο τίτλο. Και πετυχαίνει στο τέχνασμά του, καταφεύγοντας σε τυπικές αναλογίες
...)

Ανώνυμος
9 Ιουνίου 2012 στις 4:42 μ.μ.

Άρα xypolopoulos
συμφωνείς με τον Δήμαρχο Καμίνη, ο οποίος προσπάθησε να εξομοιώσει τους φασίστες της χ.α. με το ΚΚΕ-μλ και το ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ. Kαι απέφυγε να απαντήσει στον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη της ΝΕΤ.

ΚΑΜΙΝΗΣ ΝΕΤ ΠΡΩΪΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 5/4/2012


Η Α. Παπαρήγα για το ναζιστικό φαινόμενο

Οι ευθύνες της ΕΕ είναι μεγάλες για την άνοδο του φασισμού.
Στην Πολωνία-Εσθονία απαγορεύονται δια νόμου βιβλία σήματα κομμουνιστικά και επιτρέπονται τα φασιστικά.
Στην Ουγγαρία στην εξουσία είναι οι κωλοτούμπες ως προς το ΔΝΤ άκραδεξιοι. Που παίρνουν δάνειαμ από το ΔΝΤ και την ΕΕ. Και που επιτείθονται σε χωριά γηγενών τσιγγάνων.
Πρόσφατα έβγαλαν τον επίσημο τίτλο "δημοκρατία της Ουγγαρίας" και έμεινε σκέτο "Ουγγαρία". Η δημοκρατία, έστω και η αστική, μάλλον τους πέφτει "βαριά". Και όλα αυτά είναι σε γνώση της ΕΕ που περιορίζεται σε φραστικές καταδίκες..Αρκεί που η Ουγγαρία πληρώνει τις δόσεις των δανείων.

Αυτό είναι το 50-50 της "δημοκρατικής" ΕΕ της ευρώπης των λαών, του Μάαστριχ της Σέγκεν και του Δουβλίνου 2. Αυτή είναι η "δημοκρατία" της καπιταλιστικής ΕΕ. Είναι το "Νταχάου" των εργατικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

Ο φασισμός είναι το "μπαστούνι" της αστικής δημοκρατίας. Όταν η αστική δημοκρατία "κουτσαίνει"(δεν μπορεί πλέον να πείσει τον κόσμο) τότε χρησιμοποιεί το φασιστικό της μπαστούνι(την απροκάλυπτη βία) και πορεύεται όπως-όπως.

Ανώνυμος
10 Ιουνίου 2012 στις 2:02 μ.μ.

Δεν υπάρχει "κόκκινος φασισμός" όπως δεν υπάρχει "μπλε κομμουνισμός".
Ο φασισμός έχει ένα χρώμα και αυτό είναι το μαύρο χρώμα της Δεξιάς.
Όταν παίρνεις "ίσες αποστάσεις" σημαίνει πως δεν θες να ανακατευτείς(να έχεις μία "πισινή"), ή πως "συμβαδίζεις" με το γενικότερο κλίμα που πηγαίνει προς τα "δεξιά".
Αυτά για τους "απολογητές" της ΕΕ που θέλουν να πάρουν "ίσες αποστάσεις".

12 Ιουνίου 2012 στις 1:53 π.μ.

Ωραίο το κειμενάκι του Τρότσκι.Το μόνο που δεν κατάλαβα είναι τι σχέση έχει με αυτά που είπα εγώ,Αν μας το ανέφερες για να δούμε οτι είσαι διαβαστερό παιδί,μπράβο και συνέχισε να διαβάζεις, αρκεί και να καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις.
Και το σημαντικότερο, να έχεις δική σου άποψη αντί να μας αραδιάζεις τι έγραψε ο α και ο β.
Δεν διαμορφώνω την προσωπική μου άποψη από το τι λέει ο κάθε Καμίνης.Φασιστικά καθεστώτα θεωρεί τα καθεστώτα του υπαρκτού
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ και στην Ελλάδα και παντού εκτός από όσους
φυσικά εξακολουθούν συνειδητά ή ασυνείδητα να είναι φασίστες.
Και αυτό το δείχνουν τα ποσοστά που έχουν τα κόμματα νοσταλγοί αυτών των καθεστώτων σε όσες χώρες ακόμα υπάρχουν αυτά τα κόμματα.Ποσοστά δηλαδή σχεδόν μηδαμινά.
Κι αν σας ενοχλεί ο όρος ''φασιστικά'' που χρησιμοποίησα για αυτά τα καθεστώτα και θεωρείτε τον φασισμό σαν δεξιά ιδεολογία,
εγώ το τόνισα αλλά δεν το προσέξατε οτι μίλησα για τον φασισμό σαν πρακτική κι όχι σαν ιδεολογία,όταν τα λέω δηλαδή φασιστικά
εννοώ ΤΥΡΑΝΝΙΚΑ.Δεν είναι Γιάννης λοιπόν,είναι Γιαννάκης.Κι όσοι
απαγόρευαν στις χώρες τους την διαφωνία,την διαμαρτυρία,την απεργία,τον συνδικαλισμό,τα σοβιέτ,τις λαικές συνελεύσεις,τα άλλα κόμματα,την δημοκρατία και τα δημοκρατικά δικαιώματα,τις ανθρώπινες ελευθερίες,όσοι προσπαθούσαν να επιβάλλουν τον εαυτό τους με τα τανκς δεν ήταν φασίστες αλλά απλά και μόνο τύραννοι. Ελπίζω με τον όρο τύραννοι να είστε ευχαριστημένοι.

Ανώνυμος
12 Ιουνίου 2012 στις 2:22 π.μ.

Μοναδική απάντηση στη «Χρυσή Αυγή»: Ισχυρό ΚΚΕ, ισχυρό λαϊκό κίνημα
Η προχθεσινή επίθεση ενάντια στην Λ. Κανέλλη και στη Ρ. Δούρου στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 αποκαλύπτει τον τραμπούκικο, βαθιά αντικομμουνιστικό χαρακτήρα τέτοιων δυνάμεων όπως η «Χρυσή Αυγή». Δυνάμεις που συντηρούνται και ενισχύονται μέσα από τις σχέσεις τους με κρυφούς και φανερούς μηχανισμούς του αστικού κράτους. Πίσω από το δήθεν «αντισυστημικό» προφίλ τέτοιων δυνάμεων κρύβεται ο πραγματικός τους ρόλος ως σιδερένιο χέρι του συστήματος, ως μαστίγιο, για το χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Ρόλο που θα κληθούν να παίξουν ειδικά σε συνθήκες έντασης της αντιλαϊκής επίθεσης, περαιτέρω πτώχευσης του λαού, είτε με την εφαρμογή ενός νέου αντιλαϊκού πακέτου είτε με ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Σε συνθήκες δηλαδή που ο λαός θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να βγει στο προσκήνιο, να περάσει στην αντεπίθεση, να πάρει την τύχη του στα χέρια του.
***
Δυνάμεις όπως η «Χρυσή Αυγή» εκκολάφθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα στο έδαφος του αντικομμουνισμού, της συκοφαντίας των ταξικών αγώνων της εργατικής τάξης, στο έδαφος της ταύτισης ναζισμού - κομμουνισμού που προωθούν τα αστικά πολιτικά κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑ.Ο.Σ. διάφορα αστικά κέντρα, τα ΜΜΕ, τα αντικομμουνιστικά μνημόνια της ΕΕ.
Εχουν ευθύνη όλοι αυτοί που κηρύσσουν σε όλους τους τόνους το τέλος της ταξικής πάλης, το συμβιβασμό του εργάτη με τον κεφαλαιοκράτη.
Εχουνε ευθύνη όλοι αυτοί που με συκοφαντίες, ψέματα και λάσπη επιτίθενται όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα μετά το 2007 ενάντια στο ΚΚΕ διαστρεβλώνοντας την πολιτική του γραμμή, τις θέσεις και τη δράση του.
Εχουν ευθύνη όλοι αυτοί που υπέθαλπαν και ενθάρρυναν τις «μούντζες» και τα «γιαούρτια» ως μορφή πάλης, την τυφλή αγανάκτηση και την οργή με συνθήματα «να καεί η Βουλή» και «οι 300 στο Γουδή» στις πλατείες, που οδηγούν και σε αντιδραστικές επιλογές με την ψευδαίσθηση ότι είναι αντισυστημικές, κόντρα στο ΚΚΕ που έθετε ως βασική γραμμή την οργάνωση στο εργοστάσιο, στο χώρο δουλειάς, την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας για σύγκρουση με το κεφάλαιο, την εξουσία του και την ΕΕ. Και πρέπει να προβληματιστούν οι αριστεροί, οι ριζοσπάστες από το ρόλο και την επίδραση των πλατειών όχι μόνο στην τυφλή αγανάκτηση αλλά και στο πού οδηγούν τέτοια συνθήματα.
***
Πρέπει επίσης να προβληματιστούν οι εργαζόμενοι τι θα σημάνει αποδυναμωμένο ΚΚΕ την επόμενη ημέρα των εκλογών. Τι θα σημάνει ανίσχυρο και αδύναμο εργατικό λαϊκό κίνημα. Είτε σε συνθήκες που θα έχει επικρατήσει ο εκφοβισμός είτε σε συνθήκες που θα γκρεμιστούν οι αυταπάτες και οι ψευδαισθήσεις που επιμελώς καλλιεργούνται από το ΣΥΡΙΖΑ για φιλολαϊκή διέξοδο στο έδαφος της ΕΕ και της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλίων. Εάν το εργατικό λαϊκό κίνημα δε βρεθεί σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και τη μοιρολατρία και το κλίμα των ψεύτικων προσδοκιών, της ανοχής και της αναμονής, εάν το εργατικό λαϊκό κίνημα δε βρεθεί έτοιμο να περάσει με αποφασιστικότητα στην αντεπίθεση, τότε η αγανάκτηση, η διαμαρτυρία, αντί να οδηγήσει σε ριζοσπαστική κατεύθυνση θα οδηγηθεί σε υποχώρηση, θα αφήσει έδαφος για την αξιοποίηση και ενίσχυση αντιδραστικών δυνάμεων που αποτελούν εφεδρεία του συστήματος.
***
Αξιοποιώντας το συγκεκριμένο γεγονός κάποια αστικά ΜΜΕ, εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ανοίγουν ξανά την συζήτηση περί «άκρων». Πρέπει να σημειώσουμε το εξής: Οποιοι ταυτίζουν τους απεργούς με τις ομάδες που αξιοποιούνται ως μπράβοι της εργοδοσίας, το εργατικό σωματείο με την εγκληματική συμμορία, την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία με την εργατική - λαϊκή αντίσταση, τον εργαζόμενο συνδικαλιστή με τον τραμπούκο, στην πραγματικότητα προετοιμάζουν μια εφ' όλης της ύλης επίθεση στο εργατικό - λαϊκό κίνημα για να το τσακίσουν, για να συμβιβαστούν οι εργαζόμενοι με την πολιτική που τους οδηγεί στη χρεοκοπία.

Ανώνυμος
12 Ιουνίου 2012 στις 2:22 π.μ.

Δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν οι εργαζόμενοι από τα φλέγοντα ζητήματα της πτώχευσης του λαού, το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, τα νέα αντιλαϊκά πακέτα και το ενδεχόμενο εμπλοκής της χώρας σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην περιοχή.
Δεν πρέπει επίσης να περάσει ένα κλίμα καθαγιασμού των αστικών πολιτικών κομμάτων, του αστικού πολιτικού συστήματος, του κράτους του κεφαλαίου, των οργάνων που συντηρούν και ενισχύουν τέτοιες ομάδες, που στηρίζουν και προωθούν την επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους.
Μόνη λοιπόν απάντηση σε αντιδραστικές οργανώσεις τύπου «Χρυσή Αυγή» είναι η ισχυροποίηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος και γι' αυτό χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ στις 18 Ιούνη.

Ανώνυμος
13 Ιουνίου 2012 στις 2:36 μ.μ.

xypolopoule η άποψη σου αντανακλά τα ταξικά σου συμφέροντα. Δηλαδή όπως λέει και ο Τρότσκι, την άποψη του μικροαστού φιλισταίου που μπροστά στην κορύφωση της ταξικής πάλης, υποκρίνεται πως δεν βλέπει και προτιμά την γενειάδα του προφήτη. Προτιμά να κρυφτεί πίσω από την απουσία του μιλώντας για «αιώνιες αλήθειες».

Η ιστορία των κοινωνικών αγώνων δείχνει πως δεν υπάρχουν «αιώνιες αλήθειες». Η μόνη αλήθεια είναι ότι η κοινωνία είναι χωρισμένη σε τάξεις με διαφορετικά αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα.

Τα ίδια με τον Καμίνη, ποιο "επιθετικά", λέει και ο Τζήμερος.

«Οταν το ΠΑΜΕ έχει καταλύσει κάθε έννοια νομιμότητας, όταν έρχεται ο τουρίστας από την Ιαπωνία ένα ταξίδι ζωής για να επισκεφτεί την Ακρόπολη και τη βρίσκει κλειστή από δέκα νταβατζήδες του ΠΑΜΕ, τι είναι αυτό; Δεν είναι φασισμός; Οταν προσπαθεί να αποπλεύσει ένα πλοίο και πάνε και καταλαμβάνουν τον καταπέλτη αυτό δεν είναι φασισμός; Οταν ξεκινάνε εκδρομές επαναστατικής γυμναστικής από την Αθήνα και πηγαίνουν στο Βόλο, απαγορεύοντας στους εργάτες της "Χαλυβουργίας" εκεί να δουλέψουν στη δουλειά που έχουν αποφασίσει να δουλέψουν, και πλακώνονται με τους εργάτες της "Χαλυβουργίας" και τους χτυπάνε υποχρεώνοντάς τους να μην πάνε να δουλέψουν, αυτό δεν είναι φασισμός; Είναι αδικήματα του κοινού ποινικού κώδικα, τα οποία κανονικά θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Αυτό προβλέπει ο νόμος. Η παρακώλυση συγκοινωνιών λέει ο νόμος ότι είναι αυτόφωρο αδίκημα και πρέπει όποιος εμποδίζει ένα πλοίο να φύγει, όποιος κλείνει ένα δρόμο, να συλλαμβάνεται, να πηγαίνει στο αυτόφωρο και το βράδυ, να περνάει τη νύχτα του στη φυλακή και πολλές άλλες νύχτες ακόμα. Οταν όμως έχουμε τόσα χρόνια δείξει τέτοια ανοχή στην κατάλυση της νομιμότητας από την πλευρά του ΚΚΕ και των αριστεριστών, θα έρθει η ώρα που και οι ακροδεξιοί θα καταλύσουν τη νομιμότητα, με λοστούς, με μαχαίρια. Ε, καιρός να απαλλαγεί η δημοκρατία μας και από τους μεν και από τους δε».

Είναι φανερό πως οι «ίσες αποστάσεις» σε περίοδο έντασης της ταξικής πάλης, εξυπηρετούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Ειδικά οι αναφορές στον ηρωϊκό αγώνα των Χαλυβουργών συμπίπτουν με «διαπιστώσεις» που έκανε η χ.α. Μαγνησίας.

Ο διαφημιστής Τζήμερος ,
που υποτιμά τους μουσουλμάνους αλλά είχε κύκλο εργασιών με κρατικά ελεγχόμενα μεταναστευτικά ιδρύματα,

που είναι φορέας του "νέου", αλλά έχει -όπως λέγεται-στο ψηφοδέλτιο τον σοφέρ και την γραμματεά του,

που δεν ήθελε -αν και φιλελεύθερος- στο ψηφοδέλτιο τον αρχηγό της φιλελεύθερης συμμαχίας λόγω ιδιαιτερότητας του τελευταίου, αλλά τελικά τον έχει για να πάρει ψήφους,

που δεν συνεργάζεται με παλιούς πολιτικούς αλλά έχει τον Μάνο στο ψηφοδέλτιό του

ανήκει στον «σκληρό πυρήνα» του ΣΕΒ.

Το ΚΚΕ δείχνει ότι "πονά" τους αστούς. Ένας παραπάνω λόγος που το στηρίζουμε και το ψηφίζουμε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger