Home » , » Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μητρόπουλος και ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών (Βίντεο)

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μητρόπουλος και ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 | 2:10 π.μ.

Το τηλεοπτικό κανάλι του Αλαφούζου έχει προβοκάρει από την πρώτη στιγμή των αγώνα των Χαλυβουργών. Οπότε δεν μας εντυπωσιάζει ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζει την δικαστική απόφαση που έβγαλε παράνομη την απεργία τους.
Στο ίδιο βίντεο όμως παραθέτουμε και την άθλια στάση που κράτησε σ’ αυτό το θέμα ο Μητρόπουλος σε πρωινή εκπομπή του Αντένα.

Αναδημοσιεύσουμε την σχετική ανάρτηση που έκανε ο σύντροφος kokkiniotis στην ιστοσελίδα μας:

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μητρόπουλος και ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών

 Το έμβλημα της εκλογικής μάχης του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές της Αττικής, ο  εργατολόγος (τρομάρα του!) Αλέξης Μητρόπουλος,  βιάστηκε να εκφωνήσει τον επικήδειο  του ηρωικού αγώνα των χαλυβουργών. Ο αγώνας αυτός, που όσοι έχουν το ελάχιστο ταξικό κριτήριο αντιλαμβάνονται την εμβληματική σημασία που έχει για ολόκληρη  την εργατική τάξη, βρίσκεται ίσως στην πιο κρίσιμη καμπή του.

Με χθεσινή απόφαση το δικαστήριο έβγαλε παράνομη την 7μηνη απεργία των χαλυβουργών.
Σήμερα το πρωί στην πύλη του εργοστάσιου, η ομάδα των απεργοσπαστών κάλεσε την  αστυνομία για να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση. Η αστυνομία φυσικά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι, αποσύρθηκε και μείναν οι διευθυντές με τα τσιράκια να «διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία»… Αυτό ακριβώς δηλαδή που υπερασπίζονται για τους 119 απολυμένους συναδέλφους τους εδώ και 220 μέρες οι χαλυβουργοί.

Διαβάστηκαν ανακοινώσεις συμπαράστασης του ΠΑΜΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  και της Ταξικής Πορείας.

Χθες υπήρχε και τριμερής στο Υπουργείο, όπου δεν προσήλθε και πάλι ο Μάνεσης με αποτέλεσμα ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Α.  Ρουπακιώτης να εκφράσει τη δυσφορία του.

Σήμερα το πρωί λοιπόν, στον Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, ο γνωστός εργατολόγος –που πιθανότατα ονειρεύεται υπουργικούς θώκους- σε συμπληρωματικό ρόλο με την ‘Δικαιοσύνη’ σφύριξε πριν της ώρας της τη λήξη της απεργίας – μετά πολλών επαίνων βεβαίως. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να τηρούνται. Ξέρουμε, τόσα χρόνια στη ζωή μας δεν ακούμε τίποτ’ άλλο, «παράνομη και καταχρηστική», αποφάσεις –καρμπόν.
«-Εκαναν έντιμο αγώνα τα παιδιά της χαλυβουργίας, έκαναν έντιμο και παλληκαρίσιο αγώνα… Βεβαίως, οι δικαστικές αποφάσεις …»
«-είναι δικαστικές αποφάσεις», συμπληρώνει ο Παπαδάκης.
Φαντάσου να γίνει και υπουργός…

Δείτε το εύγλωττο βίντεο, όπου μια θλιβερή δεξιά απεργοσπάστρια –τσιράκι των αφεντικών φωνάζει «έχουμε δικαστική απόφαση», νομίζει ότι δίνει απεργούς  που είναι υποψήφιοι με κόμματα της Αριστεράς ή εμφανίζονται στον 902 –η ίδια εμφανίζεται-πού αλλού;- στον ΣΚΑΙ και είναι παρατρεχάμενη του Σαμαρά.

Πριν το δείτε όμως υπενθυμίζουμε: όσοι μπορούν, και σήμερα το πρωί από τις 6.30΄ μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι, εκεί που χτυπάει η καρδιά του εργατικού κινήματος σήμερα, στην πύλη της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Έτσι είναι, έκαστος εφ’ ώ ετάχθη: Η Αριστερά της ανατροπής στην πύλη της Χαλυβουργίας, ενώ εκείνη  της κυβερνητικής γραβάτας στα τηλεοπτικά πάνελ να υπερασπίζεται την τήρηση των δικαστικών αποφάσεων…

kokkiniotis


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
7 Ιουνίου 2012 στις 3:22 π.μ.

Γεια σου ρε Σύριζα που μας ήθελες και στην κυβέρνηση!!!
Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ...
ΜαρκομΞ θελω απίστευτα ενα σχόλιο σου...
Σε εκλιπαρώ!
Να δω πάλι τι θα σκαρφιστείς για να στηρίξεις τον Κ.Μητρόπουλο...

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!

Ανώνυμος
7 Ιουνίου 2012 στις 8:08 π.μ.

Αργα η γρηγορα και αν αναλαβει και καποιο κυβερνη τικο ποστο και ειδικα στο υπουργειο εργασιας ο Μητροπουλος θα ειναι ενας αξιος αντικαταστατης του
Κουτρουμανη και του Πρωτοπαπα ετοιμος κι αυτος να
γραψει τη συνεχεια της μαυρης αντεργατικης σελιδας
των προκατοχων του

Ανώνυμος
7 Ιουνίου 2012 στις 4:19 μ.μ.

Απεργοσπασία με «Χρυσή Αυγή»
http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=16/5/2012&pageNo=14&direction=1

Ανοιχτό κάλεσμα στο φασιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής» να βοηθήσει για να σπάσει η απεργία των χαλυβουργών, απηύθυνε χθες, γνωστός πλέον απεργοσπάστης μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα του ΣΚΑΪ. Συνομιλώντας με τους Α. Πορτοσάλτε και Μπ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στη «Χρυσή Αυγή» λέγοντας: «Θα ζητήσουμε τη βοήθειά τους. Στο φινάλε θα τους ψηφίσουμε άμα είναι να μας βοηθήσουν»! Θα ζητήσει δηλαδή να σπάσουν την απεργία, να τσακίσουν τους απεργούς εργάτες. Και αυτό το κάλεσμα δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Η «Χρυσή Αυγή» από την πρώτη στιγμή τάχθηκε κατά της απεργίας. Είναι αυτή που παρενέβη για να τρομοκρατήσει τους εργάτες. Ο «πυρήνας» της στη Μαγνησία έλεγε το Γενάρη του 2012 πως:

«Μην τολμήσετε να απεργήσετε. Κάντε ό,τι σας ζητάει ο εργοδότης. Αλλιώς θα χάσετε τη δουλειά σας. Η πρόταση της Ελληνικής Χαλυβουργίας προς τους εργαζόμενους (σ.σ. για απολύσεις και περικοπές των μισθών) ήταν λογική υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά».
Οποιος δεν αποδέχεται την πρόταση της εργοδοσίας είναι «αδιάλλακτος» όπως «το συνδικάτο του Ασπρόπυργου», που με τη στάση του στέκεται ενάντια στο ζητούμενο, το οποίο «είναι να μην κλείσουν τα εργοστάσια και να μην βρεθεί ο κόσμος στον δρόμο». Και ας κλείνουν τα εργοστάσια οι ιδιοκτήτες τους είτε αλλάζοντας τομέα επενδύσεων, είτε μεταφέροντάς τα έξω από την Ελλάδα όπου υπάρχει ακόμη πιο στυγνή εκμετάλλευση με μισθούς - ψίχουλα. Τέτοιες εργασιακές συνθήκες θέλει η «Χρυσή Αυγή», μεσαίωνα για να αυξάνουν τα κέρδη.
Αν συνεχιστεί η απεργία «θα έχουμε επανάληψη της ιστορίας της Πιρέλι», η οποία έκλεισε τάχα λόγω της αντίδρασης των συνδικάτων και ας έκλεισε γιατί μετέφερε αλλού την παραγωγή της αναδιοργανώνοντάς την διεθνώς.


Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο απεργοσπάστης απευθύνθηκε σε αυτούς που στηρίζουν τα αφεντικά του, που θέτουν στόχο «το συμβιβασμό των διαφόρων συμφερόντων προς όφελος των εργοδοτών και εργαζομένων». Δηλαδή, ταξική συνεργασία! Κεφάλαιο και εργάτες, εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι μπορούν τάχα να τα βρουν! Ούτε είναι τυχαίο ότι, όπως και η «Χρυσή Αυγή», ο Α. Πορτοσάλτε του ΣΚΑΪ, σχολίασε την απεργία λέγοντας στον απεργοσπάστη: «Και σε εσάς έχει βάλει στοίχημα το ΚΚΕ να σας κλείσει»! Και η συγκεκριμένη ιστορία αποκαλύπτει ποιοι στηρίζουν τους κεφαλαιοκράτες ενάντια στους εργάτες, ποιοι είναι οι σύμμαχοί τους και ποιοι στηρίζουν τους εργάτες. Και είναι ένα μάθημα για όλους τους εργάτες να κατανοήσουν και αυτοί ποιοι είναι οι αντίπαλοι και ποιοι οι πραγματικοί φίλοι τους.

8 Ιουνίου 2012 στις 2:56 μ.μ.

Έτσι έκλεισε η Πιρελι, και μείνανε στο δρόμο 240 οικογένειες. Δεν είδα το αντίστοιχο ΠΑΜΕ τότε να δώσει δουλειά στους εργάτες. Τους εγκατέλειψε.

Ανώνυμος
8 Ιουνίου 2012 στις 5:31 μ.μ.

Πήγαινε να δουλέψεις ΕΣΥ Αργοναυτης στην Χαλυβουργική με 500€ το μήνα αργοναυτη. Αφού σου φτάνουν αυτά. Και να δεχτείς την απόλυση 120 συναδέλφων σου αφού μάλλον νοιάζεσαι μόνο για το εαυτό σου.


Όταν οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν βγάλει ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, μεταφέροντας την "επιχειρηματικότητά τους" στα Σκόπια, στην Βουλγαρία στην Ρουμανία, στην Ουκρανία, με τα φτηνά μεροκάμματα και τους αποικιακούς όρους, δεν σε είδα να πολυενδιαφέρεσαι. Να σου πω και το αστείο; Όλα αυτά γίνονται με ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ του Ελληνικού αστικού κράτους.Μάλλον θα είσαι εθνικά υπερήφανος για την "ελληνική επιχειρηματική απόβαση".

Ενώ τα 600 δις στην Ελβετία Ελλήνων Καταθετών, τα 500 δις σε offshore Ελλήνων, την στιγμή που η χώρα χρωστά 350 δις και κομμάτια του πληθυσμού της πεινούν, μάλλον θα σου φαίνονται "φυσιολογικά", ε

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger