Home » , » Πρώτη προσέγγιση στα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών

Πρώτη προσέγγιση στα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών

Από giorgis , Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012 | 2:48 π.μ.

Του Γ.Γ

Προσωπικά δεν με αιφνιδίασαν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών. Αναμενόμενη για μένα η πρωτιά της Ν.Δ όπως και η δυναμική που εκφράστηκε στο Σύριζα.
Απρόσμενη για τις εκτιμήσεις μου η τεράστια εκλογική πτώση του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως και ότι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής κράτησαν ανέπαφες τις δυνάμεις τους.

Το κόμμα του Καμμένου είχε την προβλεπόμενη πτώση ενώ το πολιτικό μόρφωμα του Κουβέλη άντεξε την πόλωση που υπήρξε βελτιώνοντας ελαφρά τα ποσοστά του.

Δεν πρέπει επίσης να προσπεράσουμε ότι σ’ αυτές τις εκλογές είχαμε το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής που υπήρξε διαχρονικά. (37,9% ανεβασμένο κατά 3% περίπου απ’ τις περασμένες εκλογές).

Τα τρομοκρατικά-εκβιαστικά διλλήματα που υπήρξαν τις τελευταίες μέρες επέδρασαν στο εκλογικό σώμα και έδωσαν μια πρωτιά στην Ν.Δ έναντι του Σύριζα που υπερβαίνει το 2,5%. Θεωρώ ότι αυτό έδωσε μια βαθιά ανακούφιση στο επιτελείο του Σύριζα.





Πιστεύω ότι ενδόμυχα τα στελέχη του Σύριζα δεν θα ήθελαν να είναι πρώτο κόμμα και να έμπαιναν στην διαδικασία να σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό του κόμμα του Σύριζα. Κι αυτό γιατί αναλαμβάνοντας την εξουσία δεν θα μπορούσαν να εφαρμόσουν την προεκλογική τους τακτική: «Και στον κλέφτη ψωμί και στον χωροφύλακα χαμπέρι».
Απ’ την μια δηλαδή να θέλουν να ακυρώσουν το μνημόνιο και να διαπραγματευτούν την δανειακή σύμβαση και από την άλλη να παραμένουν στο ευρώ και στην ευρωζώνη. Τώρα είναι άνετοι. Κατοχυρώθηκαν σαν την μεγαλύτερη δύναμη της αριστεράς, θα μπορούν να ασκούν δριμύτατη κριτική «στο κόμμα του Μνημονίου» εκ του ασφαλούς.

Επίσης γνωρίζουν ότι ντόπια και ξένα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα θα επιβάλλουν να υπάρξει μια κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ πιθανόν και ΔΗΜΑΡ. Σ’ αυτή την περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια ρωμαλέα αριστερή αντιπολίτευση κάτι που έχει να συμβεί στην χώρα μας από το 1958. Ξέρουν επίσης ότι τα μνημονικά κόμματα που θα σχηματίσουν κυβέρνηση είναι αναγκασμένα να πάρουν τέτοια αντιλαϊκά μέτρα, για τα οποία έχουν ήδη δεσμευτεί που θα προκαλέσουν τέτοια κοινωνική αναστάτωση που η όποια κυβέρνηση σχηματιστεί θα έχει βραχύβιο βίο.

Πιστεύω ακράδαντα ότι οι όποιες κινήσεις κορυφής υπάρξουν –είτε «κυβέρνηση σωτηρίας» που λέει ο Σαμαράς, είτε «κυβέρνηση συνευθύνης» που επαγγέλλεται ο Βενιζέλος- δεν μπορεί να έχουν καμιά τύχη όταν ο λαϊκός παράγοντας βγει στο προσκήνιο.
Και αυτό θα γίνει σύντομα. Εκτιμώ ότι έχει απόλυτο δίκιο του ΚΚΕ ότι η επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας θα ενταθεί στο αμέσως χρονικό διάστημα και προσωπικά πιστεύω ότι είναι τόσο εύφλεκτο το κοινωνικό τοπίο που ακόμα και μια τυφλή κοινωνική εξέγερση δεν πρέπει να αποκλείεται.

Εδώ να σημειώσω ότι δεν πρέπει να προσπεράσουμε την δραματική μείωση του εκλογικού ποσοστού του ΚΚΕ. Αυτό όμως θα το συζητήσουμε αναλυτικά με συντρόφους που πρόσκεινται στο ΚΚΕ σε μια απ’ τις επόμενες συζητήσεις που θα οργανώσουμε και θα παραθέσουμε σε βίντεο.

Πολύ προβληματικό είναι επίσης ότι η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής διατηρεί τις εκλογικές τις δυνάμεις κάτι που χρειάζεται περισσότερη ανάλυση πράγμα που θα κάνουμε σε επόμενες αναρτήσεις μας.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 14 σχόλια

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2012 στις 3:40 π.μ.

Συύνροφοι...τον ήπιαμε.
Ας το παραδεχτούμε. Η αριστερά ηττήθηκε. Το ΚΚΕ πήγε κατά διαόλου, ο Σύριζα έχασε με διαφορά 3 μονάδες από την ΝΔ που είχε κάνει στροφή προς την άκρα δεξιά, και η ΔΗΜΑΡ απλώς δεν ανήκει στην αριστερά.
Γιατί δεν παραδεχόμαστε ότι ο Ελληνικός λαός είναι κατά βάση ένας άκρως συντηριτικός λαός που φοβήθηκε μήπως βγει κυβέρνηση της αριστεράς; Ακόμη και τώρα που έχουμε καταστραφεί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ακόμη και τώρα που έχουμε καταντήσει πρωτεκτοράτο, επέλεξε να μας κυβερνήσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ...
Εδώ η αριστερά έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί ακόμη και τώρα, την ύστατη ώρα, ήταν διαιρεμένη ενώ οι δεξιές και ακροδεξιές δυνάμεις ενώθηκαν μπροστά στον κύνδινο μιας αριστερής κυβέρνησης.
Καληνύχτα μας, και τα σκατά που θα φάμε από εδώ και πέρα μας αξίζουν ως λαό.

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2012 στις 4:52 π.μ.

οσες ευθυνες και να εχει το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα ΜΛ για την συρρικνωση τους κατα 47, 72, και 52% της δυναμης τους...δεν μπορουμε να τα ισοπεδωσουμε και ολα

το ευκολο και το ευπεπτο αρεσουν...

Χάρης
18 Ιουνίου 2012 στις 9:12 π.μ.

Θα μείνω στο τελευταίο για τη Χρυσή Αυγή. Το 1928 το NSDAP ήταν στο 2.5%. Το 1930 τα ποσοστά του είχαν εκτοξευθεί στο 18.5%. Είχε προηγηθεί η κατάρρευση του 1929. Ο εθνικοσοσιαλισμός και η άκρα δεξιά είναι το τελευταίο δεκανίκι του καπιταλισμού. Και το χειρότερο είναι ότι η αριστερά ζει στη χίμμαιρα πριν τον Ά ΠΠ όταν όλοι πίστευαν ότι μια νέα πολεμική σύγκρουση είναι αδύνατη, ακόμα και λίγες μέρες πριν ξεσπάσει ο Ά παγκόσμιος πόλεμος (που και αυτός ακολούθησε μια παγκόσμια οικονομική ύφεση και μια Γερμανία που ανταγωνιζόταν με τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης για τις διεθνείς αγορές) ίσως γιατί πίστευαν ότι η ιστορική συγκυρία θα έφερνε από μόνη της στο προσκήνιο την αριστερά και τις δυνάμεις της. Είναι αστείο τελικά το πώς επαναλαμβάνεται η ιστορία. Και είναι χρέος της αριστεράς να δει τον όλεθρο που κατά τη γνώμη μου πλησιάζει πολύ πιο γρήγορα από ότι νομίζουμε.

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2012 στις 11:09 π.μ.

Πολιτική ανάλυση που αφορά τα κόμματα, με τη ζωή του Ελληνικού λαού τι γίνεται; ας το σκεφτεί αυτός που φταίει και να μην περιορίζεται σε αναλύσεις αυτονόητες και χιλιοειπωμένες όσο για τις μύχιες σκέψεις δεν απασχολούν και τόσο τον κόσμο!

Nίκος
18 Ιουνίου 2012 στις 2:00 μ.μ.

Είπα να μην ξαναγράψω, αλλά... είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας το να διαδίδω κάποιες απόψεις μου :) (τώρα εάν υπάρχει ψυχή, αυτό είναι άλλο θέμα!). Κάθομαι να σας γράψω την άποψη μου για την άνοδο της ΧΑ. Γιατί αυτό και αν με έστειλε! Το ότι πήρε τα ίδια ποσοστά. Ότι και να λέμε, δεν είναι η ΧΑ το νούμερο 1 πρόβλημα. Εξάλλου δεν υπάρχει ούτε νούμερο 1 ούτε νούμερο 2 πρόβλημα. Η ΧΑ είναι μέρος του προβλήματος. Η πολιτική που ασκούν τα χρυσαύγουλα, να ξέρετε ότι είναι ο κρυφός πόθος των G20!!! Έτσι και χειρότερα θέλουν να κυβερνούν τους λαούς.

Τώρα θα σας πω την άποψη μου γιατί η ΧΑ έχει τόσο ψηλά ποσοστά. Αυτοί, οι φασίστες, προσπαθούν ανέκαθεν να επιβάλουν έναν τρόπο ζωής που εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους, έχουμε ξαναπεί. Πάνω κάτω όλοι ξέρουμε τις μεθόδους τους. Στην Ελλάδα όμως, γιατί για αυτήν ξέρω καλύτερα και θα μιλήσω γι’ αυτήν, ο νούμερο 1 λόγος που έχει τόση μεγάλη αύξηση ο φασισμός, είναι γιατί κάποιοι ηθελημένα (και μη στην συνέχεια), κάθονται σε κάποιες πορείες και φωνάζουν ‘φαντάζει ωραία καμμένη η σημαία’ , εχθές κάπου διάβαζα λέγαν ‘γαμώ την σημαία και το έθνος σας’, γιατί κάποιοι φασίστες δείραν και μαχαίρωσαν μετανάστες μετά την νίκη της εθνικής στη μπάλα. Για τους ψευτοαναρχικούς μιλάω, και όχι για κάποιους Άνθρώπους με το Α κεφαλαίο. Για κάποιους που αυτοαποκαλούνται αναρχικοί και καίνε την σημαία, και βρίζουν την πατρίδα, και για να κάνεις παρέα μαζί τους πρέπει να βρίζεις την Ελλάδα κάποιες στιγμές! Αυτοί, για εμένα, είναι οι συνυπεύθυνοι αυτού του εγκλήματος. Πρώτα αυτοί και μετά η φτώχεια και η αμάθεια σπρώχνουν, χρόνια τώρα, την νεολαία στον φασισμό. Για εμένα η σημαία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα πανί. Μέχρι ο άνθρωπος να αρχίσει να χρησιμοποιεί περισσότερο και καλύτερα τον εγκέφαλο του, μέχρι αυτός ο πλανήτης θα έχει σύνορα και όπλα, μέχρι τότε αυτό το πανί θα είναι το σήμα της γειτονιάς μου. Και ξαναλέω για εμένα πάντα ένα πανί θα είναι, αλλά πάντα θα το δέχομαι και δεν θα το καίω, γιατί κάποιοι πρόγονοι μου πέθαναν για αυτό το πανί. Αγαπητοί αναρχικοί. Επειδή δεν είστε όλοι έτσι. Επειδή ανάμεσα σας υπάρχουν τα πιο υγιή μυαλά. Πως είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνεται ότι εάν έχεις να πεις σε κάποιον 100 όμορφα πράγματα, που ίσως δεν τα έχει σκεφτεί καν, εάν του πεις γαμώ το έθνος και γαμώ την πατρίδα, τα υπόλοιπα 99 δεν πρόκειται να τα ακούσει; Ποιός σας εμποδίζει να αγαπάτε ΚΑΙ την πατρίδα και τους αδύναμους; Δεν σας το λέω για marketing (έτσι δεν λέγεται;!) αλλά θα σας πείραζε στις πορείες που κάνετε και έχετε χιλιάδες κόσμου να έχετε και μία ελληνική σημαία; Έχετε σκεφτεί πόσα παιδιά που τώρα βαράν αδύναμους ανθρώπους ύπουλα θα ήταν δίπλα σας και θα βαράγατε στα ίσα τους μπάτσους μαζί;!!! Λωλ π’ λεν’ κι βλάχ!

Αυτά.... Το μήνυμα εστάλθει.
Αν θέλετε ανεβάστε το εδώ γιατί το indymedia δεν το ανεβάζει. Μάλλον τα θεωρεί αιρετικό!

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2012 στις 4:16 μ.μ.

Νίκο…
Κι εγώ δε συμφωνώ με το να καίγεται η σημαία ή να βρίζονται οι πατρίδες. Άλλο αυτό όμως και άλλο το να φορτώνουμε στους αναρχικούς, τη στροφή της νεολαίας στο φασισμό.
Και για ποιό λόγο όταν διεκδικείς έναν ταξικό πόλεμο να παίρνεις μαζί σου στις πορείες εθνικά σύμβολα;
Και για ποιόν επίσης λόγο να πρέπει να προσεταιριστείς παιδιά που βαράν αδύναμους ανθρώπους, ύπουλα όπως εσύ είπες, μόνο για να βαράμε στα ίσα τους μπάτσους μαζί; Αν αυτά τα παιδιά δεν έχουν την κριτική σκέψη για τους αδύναμους και τους εξουσιαστές γιατί να βάλεις μπροστά τους ένα πανί όπως είπες, για να τα οδηγείς σαν πρόβατα;
Κακώς οι πατριώτες χαρίζονται με περισσή ευκολία στους εθνικιστές, όμως είναι αυτοί και μόνοι τους υπεύθυνοι, όταν αποφασίζουν να συνταχθούν στις τάξεις των ρατσιστών και των μισανθρώπων.
Δε φταίει ο Αναρχικός χώρος για το φασισμό και ας μην ξεχνάμε τις μάχες που δίνει καθημερινά και το κόστος που έχει.

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2012 στις 5:55 μ.μ.

απλα και καθαρα το θετει ο νικος. ειναι 1000% διαπιστωμενο πως λειτουργει ετσι αυτο με τη σημαια. Υπαρχουν κι αλλα προβληματα και πολλα επιπεδα αναγνωσης στο γιατι ο αλλος παει και συντασσεται με τραμπουκους.

Αλλα και ποια ειναι η συνεισφορα ομαδων που μονη τους εγνοια εδω και μερικα χρονια ηταν "μικροαστους φασιστες" να τους ανεβαζουν "ελληνες ρατσιστες βιαστες" να τους κατεβαζουν, οποιον τολμαγε και μιλαγε για εγκληματικοτητα στη γειτονια του ή πηγαινε γηπεδο και κουναγε μια σημαια? Φασιστες δεν εντοπιζαν παντου?? δεν υποθαλφθηκε μια ταση εκφασισμου εμμεσα? Δεν αποφευγει κι ο μεσος αριστερος να μιλησει για πατριδα, αν δεν την περιφρονει κιολας? τι σας κανει εντυπωση λοιπον, ας λουστουμε τα αποτελεσματα τωρα

18 Ιουνίου 2012 στις 6:34 μ.μ.

Πάντως, με 48% σύμπραξη τριών κομμάτων δε θα το πεις κι επιτυχία των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων (ειδικά αν λάβουμε υπόψη ένα +45% αντιμεταρρυθμιστικών κοινοβουλευτικών δυνάμεων και -40% αποχή).
Ο Σαμαράς εχθές δε θυμήθηκε καν να μιλήσει για αναδιαπραγμάτευση και τόνισε ότι θα τηρήσει την υπογραφή του γιατί το κράτος έχει συνέχεια. Με τέτοια ποσοστά, μάλλον πάμε για πλήρη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και νέο κύμα κοινωνικής αντιπολίτευσης.

Προσωπικά, έκανα μία διαφορετική πρώτη προσέγγιση

Νίκος
18 Ιουνίου 2012 στις 7:21 μ.μ.

Συμφωνώ ότι ο Αναρχικός χώρος έχει δώσει και δίνει τις μεγαλύτερες μάχες καθημερινά. Αλλά, χωρίς να θέλω να το παίξω έξυπνος, είμαι 39 χρονών, και όταν ήμουν αρκετά πιο νέος, είχα και εγώ λανθασμένα αυτή την άποψη που επικρατεί στους περισσότερους νέους για την πατρίδα. Στο ερώτημα που θέτεις 'για ποιό λόγο όταν διεκδικείς έναν ταξικό πόλεμο να παίρνεις μαζί σου στις πορείες εθνικά σύμβολα;' η απάντηση μου είναι γιατί εάν συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο ο Αναρχικός χώρος η νέοι θα συνεχίζουν να σπρώχνονται στην ΧΑ. Επιμένω δηλαδή στην άποψη μου. Και λάθος που μιλάω τόσο λαϊκά, σίγουρα αυτά που λέω δεν αποσκοπούν μόνο και μόνο για να έρχεται η νεολαία στον χώρο για να βαράει μπάτσους. Αυτό που ξέρω πραγματικά είναι ότι άμα οι νέοι δουν ότι οι Αναρχικοί ΔΕΝ μισούν την πατρίδα τους,( γιατί αυτό νομίζουν πολλά παιδιά που είναι στην ΧΑ), και έλθουν στον χώρο, σίγουρα θα γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Δεν θέλω τους νέους για να βαράν τους μπάτσους. Λάθος διατύπωση από μέρος μου. Και ούτε θέλω να τους βάλω ένα πανί μπροστά να τα οδηγώ σαν πρόβατα. Λυπάμαι, που αυτό γίνεται τώρα, να βλέπω νέα παιδιά να φωνάζουν φαντάζει ωραία καμμένη η σημαία. Και δεν θα χαϊδέψω αυτιά και ούτε θα κάτσω να πω για τα καλά που κάνουν τα παιδιά του Αναρχικού χώρου. Είναι αυτονόητο για μένα. Και ούτε χρειάζονται κολακίες. Και αν εμείς έχουμε κριτική σκέψη, κάποια παιδιά δεν φάνηκαν τόσο δυνατά όσο εμείς και νικήθηκαν από την προπαγάνδα των εξουσιαστών και πέρασαν στο άλλο στρατόπεδο. Και εδώ είναι που νομίζω ότι πρέπει να αλλάξει προπαγάνδα ο χώρος. Δεν λέω να τους πούμε, πάμε γερά Ελλαδάρα και σημαίες και άλλες τέτοιες παπαριές, αλλά να πούμε, παιδιά, επειδή έχουν σφετεριστεί αυτόν τον τόπο βασιλιάδες, παπάδες, πολιτικοί, εφοπλιστές και άλλα τέτοια αποβράσματα, δεν πάει να πει ότι δεν αγαπάμε τον τόπο μας; Και όλο τον κόσμο; Ο αγώνας ναι είναι ταξικός. Όχι όμως να δέχονται πάνκηδες με αγγλικές σημαίες και να θεωρείται απαγορευτική η ελληνική; Κλείνοντας για να τεκμηριώσω την άποψη μου, θα πω τα εξής δεδομένα: οι εξουσιαστές κατά την άποψη μου πάντα και λαϊκά όπως μιλάω γιατί ένα λύκειο έβγαλα, είναι χαζοί. Μόνο και μόνο που καταστρέφουν την φύση, μόνο και μόνο που δεν καταλαβαίνουν ότι μπορούμε να τρώμε όλοι και να πίνουμε και να είμαστε ελεύθεροι και ότι και αυτοί οι ίδιοι θα πέρναγαν καλύτερα, μου δίνει την αφορμή να τους θεωρώ εκτός από επικίνδυνους και χαζούς. Εδώ είναι που θεωρώ υπεύθυνο των χώρο γιατί στον χώρο υπάρχουν και οι περισσότεροι αγωνιστές της ελευθερίας και της αλληλεγγύης, οπότε κατά την άποψη μου οι πιο έξυπνοι άνθρωποι, και έπρεπε να είχαν προβλέψει που θα οδηγούμασταν με ότι είπα παραπάνω.

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2012 στις 7:40 μ.μ.

1. Πόση ήταν η πραγματική αποχή;
Λογαριάζει κανείς, άραγε, το ποσοστό των ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΝΕΩΝ που έχουν ξενιτευθεί και δεν είχαν τα εισητήρια για ναρθουν να ψηφίσουν;
Γιατί άραγε δεν δίνουν ψήφο στους ξενιτεμένους; Έλα ντε... γιατίίί;
2. Για το ... "βραχύβιο βίο" της τροϊκανικής κυβέρνησης : Για το αντίθετο να σαι σίγουρος. Με ΜΑΤ, στρατό κατοχής και ότι άλλο δεν πρόκειται ο τόπος να δει ξανά εκλογές (μετά απ' τη λαχτάρα που πήραν) για πολλά πολλά τέρμινα. Θυμήσου το.

Σ
19 Ιουνίου 2012 στις 3:12 π.μ.

Συγγνωμη αλλα οι αναλυσεις καποιων εδω μπαζουν λιγακι θα'λεγα...Το να λεγεται οτι αιτιοι της ανοδου των ναζι ειναι οι αναρχικοι που καινε σημαιες ειναι, επιεικως,τραβηγμενο.Οι αναρχικοι-χωρις εισαγωγικα- ειναι απατριδες και διεθνιστες το καψιμο και τα βρισιδια ειναι αντιδραση [εστω ακραια] στη πατριωτικη ρητορεια που εκτοξευεται νυχθημερον απο την εξουσια.Οσο για τους νοικοκυραιους οταν μιλουσαν για εγκληματικοτητα ευθυς εξαρχης στοχοποιουσαν τους μεταναστες.Το αυγο του φιδιου ειχε επωαστει ηδη μεσα τους και δε φταινε οι οποιες ομαδες.Αληθεια που ειδατε τον΄μεσο αριστερο΄΄ να περιφρονει τη πατριδα?Η αριστερα ,η κοινοβουλευτικη τουλαχιστον, συνεχως κανει χρηση εθνικοπατριωτικου λογου και πολυ προθυμα μαλιστα.Αν αποφευγει μια λεξη αυτη ειναι η λεξη διεθνισμος.Ελπιζω να μη προταθει στις επομενες πορειες να κουβαλαμε τιποτα λαβαρα του ΄21...

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 6:01 μ.μ.

Πράγματι έχω ξανακούσει το επιχείρημα ότι η εγκατάλειψη του πατριωτισμού από την αριστερά δίνει στους εθνικιστές τη δυνατότητα να επηρεάζουν περισσότερο κόσμο. Προσθέτω ότι το ίδιο μπορεί να ισχύει και για την ορθοδοξία, οπότε μαζί με τις ελληνικές σημαίες στις πορείες να πάρουμε και λάβαρ με τον δικέφαλο αετό...

Το να κατηγορεί κανείς τον μοναδικό, δυστυχώς, χώρο που με συνέπεια και συνέχεια δίνει μάχες με τους φασίστες εδώ και δεκαετίες σε κοινωνικό, πολιτικό και "στρατιωτικό" επίπεδο, απλά προδίδει ότι είναι αντιαναρχικός και εμφανώς εμπαθής.

Την ίδια στιγμή που μετά το χαστούκι στην Κανέλλη το ΚΚΕ έκανε την πάπια δίνοντας χώρο στα τσαμπουκαλεμένα χρυσαύγουλα, την ίδια στιγμή που ειδικά η καθεστωτική αριστερά αγνοεί τους ναζί για να μην χρειαστεί να τοποθετηθεί ρητά και κατηγορηματικά απέναντι σε θολά ιδεολογικά μορφώματα και μπορεί να χάσει και κανά ψηφουλάκι από τα μικροαστικά στρώματα ή κάθονται στο ίδιο δημοσιογραφικό πάνελ και συνομιλούν όλοι μαζί νομιμοποιωντας τα σκουλήκια ως συμμέτοχους στον πολιτικό διάλογο, κι ο άλλος βλέπει τους αναρχικούς ως υπεύθυνους για την άνοδο της χ.α., τότε τι να πει κανείς;
Το προεκλογικό σποτάκι της ν.δ ήταν λόγος της χ.α., μαζί και τα καλόπαιδα Βοριδη, Πλεύρη, Μπουμπούκο που έχουν συρρεύσει στο κωλοχανείο τους. Η εμετική προπαγάνδα των μμε ενάντια σε μετανάστες, απεργούς ναυτεργάτες και γενικά ενάντια σε κάθε απεργό, στις οροθετικές και κάθε αγωνιζόμενο ή πεινασμένο δεν πριμοδοτεί τους φασίστες αλλά το κάνει η καμμένη σημαία; Τότε γιατί τόσα χρόνια που καίγονταν σημαίες τα αυγά ήταν κλούβια;

Με τέτοια επαφή με την πραγματικότητα η αριστερά δεν πάει καλά...

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 6:23 μ.μ.

Πιστευω δεν πρεπει να προσπεράσουμε το γεγονός η πλειοψηφία των αγωνιστών του αντιεξουσιατικού χώρου και πολλοί αγωνιστές που δήλωναν δημόσια τα γνωστά περί αποχής, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Είναι και αυτό κατι που αξιζει να σχολιαστεί και που αποτελεί μεγάλο εκφυλισμό

Ανώνυμος
20 Ιουνίου 2012 στις 4:32 π.μ.

τιποτα δεν καταλαβαινετε μερικοι και επιχειρηματολογειτε μιλωντας με τον εαυτο σας, επειδη αυτα που σας ειπε ο αλλος τα διαβασατε οπως θελατε εσεις.
Τονισα πως "Υπαρχουν κι αλλα προβληματα και πολλα επιπεδα αναγνωσης στο γιατι ο αλλος παει και συντασσεται με τραμπουκους"
Και μετα συνεχισα μιλωντας για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ και τις πρακτικες τους, (ΜΙΑ εκ των οποιων ειναι το εφηβικα εμμονικο ξεφτιλισμα της σημαιας) και οχι για τον α/α χωρο γενικα.
Αυτο για τον μεσο αριστερο ισως εκφραστηκε λιγο λαθος - ηθελα να επισημανω πως για το μεταναστευτικο και αλλα συναφη, η αριστερα εβαλε μεγαλειωδες ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ αυτογκολ - και δεν πα να λεμε εμεις σε μπλογκ και θεωριες τα δικα μας.

"Οσο για τους νοικοκυραιους οταν μιλουσαν για εγκληματικοτητα ευθυς εξαρχης στοχοποιουσαν τους μεταναστες." Αληθεια, αυτοι που δεν ασχοληθηκαν ποτε με τον νοικοκυραιο οσο φωναζε, που δεν τον ακουσαν ποτε, να μαθουν τους φοβους και τις αγωνιες του, παρα τον εφτυναν φασιστα επειδη φωναζε όσα του ξεπλενε η χυδαιοτητα του δελτιου ειδησεων, εκπλησσονται που ο 19χρονος γιοκας του βγηκε εντελει μαθητευομενος μαχαιροβγαλτης ? Δεν συνετελεσαν εμμεσα σε αυτο το τερας που ξεδιπλωνεται μπροστα μας? Που ζειτε, χαμπαρι δεν εχετε παρει τι συμβαινει γυρω σας??

Πανω σε αυτα θα ηθελα να ακουσω γνωμη. Οι εξυπναδες περι δικεφαλου και λαβαρων δε βγαζουν γελιο ουτε βοηθανε στην κουβεντα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger