Home » , » Για την προεκλογική διαφήμιση της ΝΔ υπέρ του ευρώ με τα παιδάκια

Για την προεκλογική διαφήμιση της ΝΔ υπέρ του ευρώ με τα παιδάκια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 | 5:08 μ.μ.

Του Πάνου Ντούλα, 
Καθηγητή Αγγλικών στην Κόρινθο,
Μέλους των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων ΔΕ,
Αχαρνές, 06/06/2012

Φαντάζομαι αρκετοί θα είδατε τη διαφήμιση της ΝΔ υπέρ του ευρώ που δείχνει μια μαθήτρια σε ένα ελληνικό σχολείο του κοντινού μέλλοντος, στην Ελλάδα της δραχμής, να ρωτά το δάσκαλό της γιατί δεν είναι η Ελλάδα στο ευρώ («Γιατί, κύριε;;;») κι ο δάσκαλος να κομπιάζει να απαντήσει. Η διαφήμιση βρίσκεται εδώ

Αφήνοντας στην άκρη τη χρήση παιδιών στη διαφήμιση και άλλα τέτοια μικροζητήματα, έχω να κάνω το εξής σχόλιο για το στήσιμο της διαφήμισης:

Tα παιδιά (όλα κι όλα 12!!!) είναι καλοταϊσμένα, καλοντυμένα (αν κι ελαφριά, οπότε μάλλον καίει καλοριφέρ...) και απίστευτα ήρεμα. Ο δάσκαλος εμφανίσιμος, ήρεμος, κάθεται σε μια συνεδριακή καρέκλα(!!!) και έχει μια καταπληκτική σε σύνθεση ikeoέδρα ενώ φοράει ένα πολύ ακριβό ρολόι και γενικά ωραία ρούχα -άρα καλοπληρωμένος-. Η τάξη μεγάλη, φωτεινή και πεντακάθαρη με 2 πίνακες(!!!). Βιβλία, φυσικά, υπάρχουν σε κάθε θρανίο μαζί με μια ωραία ikeoβιβλιοθήκη. Γενικά όλα μου φαίνονται μια χαρά. Μόνο τα ipad και τα e-books λείπουνε.

Κανονικά, αν η ΝΔ ήθελε να περιγράψει τον Αρμαγεδδώνα της δραχμής θα έπρεπε να δείχνει:

• 30 παιδάκια μες στην τάξη στοιβαγμένα όπως να ‘ναι.
• Τα παιδάκια να είναι πεινασμένα και μερικά να λιποθυμάνε από την πείνα.
 • Τα παιδάκια να φοράνε κουρέλια.
• Τα παιδάκια να τουρτουρίζουν από το κρύο γιατί δεν υπάρχει πετρέλαιο για καλοριφέρ.
• Τα παιδάκια να ουρλιάζουν από τα νεύρα τους και τη δυστυχία τους που έχουν άνεργους γονείς και κατσούφηδες δασκάλους.
• Το δάσκαλο χωρίς ρολόι, κουρελή και με τρύπιο (άντε μπαλωμένο...) παντελόνι λόγω του μισθού του που είναι κατώτερος από το βασικό.
• Την καρέκλα του δασκάλου μισοσπασμένη, αν υπάρχει.
• Την έδρα του δασκάλου απλά ένα θρανίο με διάφορα συνθήματα πάνω.
• Την αίθουσα σκοτεινή και βρώμικη.
• Καθόλου βιβλιοθήκη μες στην αίθουσα.
• Βιβλία να μην υπάρχουνε αλλά τα παιδιά να διαβάζουν από φωτοτυπίες.
• Και βέβαια, να μην υπάρχουνε ipad και e-books.

Το τελευταίο το πέτυχε. Σε όλα τα άλλα έχει πέσει έξω. Σας θυμίζουνε, όμως, τίποτε αυτές οι εικόνες που έπρεπε να έχει το «σχολείο της δραχμής»;;;
Α ναι, έχετε δίκιο, είναι το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ελληνικό σχολείο ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ, στην Ελλάδα του ευρώ. Δυσκολεύομαι δηλαδή να καταλάβω τη λογική της διαφήμισης γιατί η ΝΔ μας λέει ότι με τη δραχμή θα είναι καλύτερα για τα παιδιά μας και εμένα προσωπικά με έπεισε ότι μάλλον είναι προτιμότερο να ΦΥΓΟΥΜΕ από το ευρώ για να φτιάχτούν τα σχολεία μας.

 Κι εγώ που νόμιζα ότι θα πεθάνουμε με τη δραχμή! Άμα είναι έτσι η δραχμή, θέλω κι εγώ ρε παιδιά!

ΥΓ: Ας με συγχωρήσουν οι φίλοι μου της ΝΔ για το περιεχόμενο των παρακάτω γραμμών αλλά, αφού η ΝΔ αποφάσισε να διεξάγει τέτοιου είδους προεκλογικό αγώνα, προτείνω κάτι πιο τολμηρό και προωθημένο για το επόμενο σποτάκι. Η ιδέα μου ήρθε όταν διάβασα (μαζί με εκατομμύρια άλλους) το παρακάτω άρθρο μιας μεγάλης αμερικανικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας.
Το άρθρο αναφέρεται στην ελληνική κρίση και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας συγκεκριμένος κλάδος του τριτογενούς τομέα παροχής υπηρεσιών, ο κλάδος του Έρωτα. Το άρθρο βρίσκεται εδώ

Αφού αναφέρεται στη μεγάλη πτώση του τζίρου των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο αυτό λόγω της κρίσης, το άρθρο καταλήγει ως εξής (η μετάφραση δικιά μου):
 "...Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του σεξ (πορνοταινίες, σεξουαλικά εξαρτήματα, φουσκωτές κούκλες, χειροπέδες κ.λπ.) τρέμουν την επιστροφή στη δραχμή. Καθώς τα περισσότερα προϊόντα εισάγονται από τη Γερμανία και την Πολωνία, η επιστροφή στη δραχμή θα τα καταστήσει απρόσιτα για τον απαιτητικό Έλληνα ή Ελληνίδα. Όπως δηλώνει ένας από τους εμπόρους που συμμετέχει στην έκθεση: «Σήμερα ένας δονητής στοιχίζει 20 ευρώ. Αν επιστρέψουμε στη δραχμή, θα είναι σαν να στοιχίζει 50…»".

Εμπρός λοιπόν, ηγέτη του «μεγάλου πατριωτικού ευρωπαϊκού μετώπου», κληρονόμε της παράταξης του Γιώργου Σεφέρη, του Οδυσσέα Ελύτη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Σταύρου Ξαρχάκου και της Κικής Δημουλά! Μπορείς να φτιάξεις κι ένα τέτοιο σποτάκι με τη μελλοντική απαιτητική Ελληνίδα (ή ...Έλληνα) της δραχμής που θα θέλει ένα τέτοιο προιόν αλλά θα δυσκολεύευται να το αγοράσει. Και εις Ανώτερα!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

6 Ιουνίου 2012 στις 5:17 μ.μ.

Στα διφημιστικά σποτ, η ΝΔ έπαιξε με το εθνικό σύμβολο και τον πατριωτισμό των Ελλήνων (επίκληση στο συναίσθημα μέσω συμβολισμών με την υποστολή της σημαίας). Η νέα διαφήμιση με τα παιδιά παίζει με την επίκληση στο συναίσθημα για τα παιδιά...
Η ΝΔ φλερτάρει με τη γκρίζα διαφήμιση και ακόμα δεν έχει σκοπό να διαφημίσει τις προτάσεις της... Ούτε καν την επαναδιαπραγμάτευση. Από το δώστε μου τη δύναμη ενός έθνους φτάσαμε στη "χώρα της δραχμής", της χρεοκοπίας...
Και αρνούνται κιόλας ότι μας τρομοκρατούν...

Ανώνυμος
6 Ιουνίου 2012 στις 10:38 μ.μ.

#giati_kyrie Μας λέτε μαλακίες;;; http://babushkagr.blogspot.gr/2012/06/giatikyrie.html

7 Ιουνίου 2012 στις 12:57 π.μ.

Ο Αντώνης κύριε, δεν είναι?
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bLP1F40Pb7g

8 Ιουνίου 2012 στις 2:08 π.μ.

Κανένα μικρό παιδί δεν το απασχολεί το αν θα είμαστε στο ευρώ ή την δραχμή,γιατί τα μικρά παιδιά έχουν πιο σοβαρές ασχολίες απο αυτό.
Ίσως μια καλή ιδέα στις επόμενες εκλογές να ήταν να ψηφίσουν μόνο τα μικρά παιδάκια και ειδικά όσα δεν βλέπουν τηλεοπτικές ''πολιτικές'' συζητήσεις μαζί με τους γονείς τους.Και γενικότερα,να ψηφίσουν όσοι δεν έχουν τηλεοράσεις και όσοι δεν βλέπουν τηλεόραση.Μπας και ψηφίσουν με βάση την ζωή τους,με βάση το σήμερα κι όχι με βάση μελλοντικούς εφιάλτες.
Το μέλλον δεν το γνωρίζει κανένας.Αντίθετα,όλοι γνωρίζουμε το παρόν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger