Home » , » Ζιώγας-Δελαστίκ για τις εκλογικές επιδόσεις ΚΚΕ και Σύριζα (Βίντεο)

Ζιώγας-Δελαστίκ για τις εκλογικές επιδόσεις ΚΚΕ και Σύριζα (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 19 Ιουνίου 2012 | 5:03 π.μ.

Η διαδικτυακή εκπομπή που κάνει ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι απ’ τις πιο αξιόλογες πολιτικές εκπομπές. Απ’ αυτήν είναι και το βίντεο που παραθέτουμε.
Σ’ αυτό ακούμε το μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ Κώστα Ζιώγα να αιτιολογεί γιατί, κατά την άποψη του υπήρξε τέτοια εκλογική μείωση του κόμματός του. Αν πείθουν ή όχι οι εκτιμήσεις του στελέχους του ΚΚΕ, που σημειωτέον δεν είναι προσωπικές του θέσεις αλλά επίσημες θέσεις του κόμματός του, αφήνουμε τους θεατές του βίντεο να το κρίνουν.

Στο ίδιο βίντεο επίσης παρακολουθούμε τον δημοσιογράφο Γ Δελαστίκ να κάνει αναφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα όσον αφορά τα κοινοβουλευτικά αριστερά κόμματα ΚΚΕ και Σύριζα διατυπώνοντας τις απόψεις τους ποιοι ήταν οι παράγοντες που συνετέλεσαν ώστε να υπάρξει στις εκλογές αυτή η μεγάλη μείωση του ΚΚΕ .

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 25 σχόλια

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 8:21 π.μ.

ειτε αριστερος,ειτε δεξιος ο ελληνας θελει να ειναι στην ευρωπη,δεν θελει να σκεφτει τι ακριβως φερνει στην ζωη του αυτο...ας το λουζεται καθημερινα αυτο και ας αυτοκτονει ευρωπαικα...το πως αντιμετωπιζονται σε ολα τα καναλια οι εκπροσωποι του κκε μου προκαλει αηδια, απο ποιους?απο αυτους που κανεναν ποτε δεν ρωτησαν και δεν ρωτουν τα αυτονοητα σε ολους αυτους που κυβερνησαν τοσα χρονια.Αδυνατω να καταλαβω τι εννοει ο δελαστικ..

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 8:29 π.μ.

to kke den psifistike giati apo tin arxi eipe ke vrontofonise, oti den thelei na kyvernisei ,alla thelei na kanei ton lao na orimasei stin skepsi tis anatropis tou systimatos.
Kala ekane pou den dextike tis protaseis tou syriza giati stin symerini katastasei pou vriskete i Ellada ke oli i dysi eine adynaton na vrethei lysi mesa s'afto to systima.Eine san na lene "vgalte to fidi apo tin trypa me ta dika mas ergaleia".
Eine sosto de, oti alla ta kommounistika komata pou akanan synergasies me komata styl PASOK symera exafanistikan.Oute pou akogonte pouthena.
Prosoxi omos.I dysi thelei dikomatismo pantou ke me kathe tropo prospathoun na to petyxoun

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 8:50 π.μ.

Αναρωτιέμαι ποιός είναι πιο αντικομμουνιστής. Ο Χατζηνικολάου ή ο Ζιώγας;

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 10:47 π.μ.

Μανόλης
Η ομάδα Παπαρήγα-Μαίλη παραδέχτηκε ότι λένε οι κομμουνιστές από την εποχή της καρατόμησης της ηγεσίας Ζαχαριάδη:
ότι δηλαδή δεν είναι Αριστερά!
1.Αυτοί που παρέδωσαν το κίνημα της Εθνικής Αντίστασης (Το ΕΑΜ-λάθος για τον Μαίλη)
2.Παρέδωσαν το 25% της ΕΔΑ του 58 με τη μετατροπή της σε ουρά της οικογένειας Παπανδρέου (της ίδιας με το 44
3.Πρόσπάθησαν να σβήσουν την επαναστατική φλόγα της Λ εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποχωρώντας το πρώτο βράδυ και μιλώντας για 300 προβοκάτορες που θα γκρέμιζαν τη Γέφυρα με τη Χούντα! (Βλέπε Πανσπουδαστική Νο 8)
4.Υπέγραψαν τον ν 59 το 74 σαν αντάλλαγμα για να κατεβούν στις Εκλογές αρνούμενοι και τυπικά τον επαναστατικό χαραχτήρα του κομμουνιστικού κόμματος
5.Συγκυβέρνησαν με Μητσοτάκη και Παπανδρέου το 89 για να κερδίσουν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό
6 Υποστήριξαν τα καθεστώτα του λεγόμενου υπαρκτού «Σοσιαλισμού» που είχε εκφυλιστεί σε αντιδημοκρατική κυριαρχία της Νομενκλατούρας!
Και τόσα άλλα που δεν χωράνε σ ένα σχόλιο.
Το καθήκον των κομμουνιστών σήμερα είτε βρίσκονται σ αυτό το κόμμα είτε στην Ανταρσία είτε στο Σύριζα είτε ανένταχτοι να βρουν δρόμους ενότητας για να γίνει διακριτός από το λαό ο πόλος που θα οργανώσει τους αγώνες του

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 12:08 μ.μ.

δεν ψηφισα κκε για 3 λογους:

γιατι δεν συμφωνω με τις θεσεις του για τον υπαρκτο σοσιαλισμο.
γιατι δεν συμφωνω με την μονολιθηκη αντιληψη του για την λειτουργια του κομματος και κατ' ακολουθια , την αντιληψη του για το πως θα διοικήθει η κοινωνια.
γιατι δεν συμφωνω με την αντιληψη του και την δραση του στο μαζικο εργατικό κινημα που είναι απορια της μονολιθηκης του αντιληψης.

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 12:43 μ.μ.

Δημόσια πρόταση προς τους βουλευτές της Αριστεράς.
1.Καθορισμός της μηνιάτικης αμοιβής τους σύμφωνα με την συλλογική σύμβαση του ανειδίκευτου εργάτη συνυπολογίζοντας τα προστατευόμενα μέλη της οικογενείας του και το κόστος κατοικίας.
2.Όλα τα υπόλοιπα ποσά περνάνε αυτόματα σε ειδικό λογαριασμό ενίσχυσης των πρωτοβουλιών στήριξης των ανέργων.
3.Κατάθεση στον ίδιο λογαριασμό των κρατικών κομματικών επιδοτήσεων.
4.Κατάργηση όλων των έμμισθων πολιτικών γραφείων των βουλευτών.
5.Συγκρότηση ομάδων πολιτικού ελέγχου των βουλευτών με την μέθοδο της κλήρωσης από μέλη των κομμάτων της αριστεράς.Κανείς έμισθος ,συγκρότησή τους σε εθελοντική βάση.
6.Μοναδική ενίσχυση των κομμάτων η εθελοντική συνεισφορά των μελών τους.
7.Απόσυρση όλων των αιρετών συνδικαλιστικών στελεχών από συνδικαλιστικές άδειες με αποδοχές και επιστροφή στην δουλειά τους.
8.Ολα τα αιρετά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης παραιτούνται από τις αμοιβές τους.
9.Συγκρότηση των εφημερίδωνραδιοφώνων,καναλιών της αριστεράς,σε εθελοντική βάση.
10.Απόσυρση των στελεχών της αριστεράς από τους ιδεολογικούς μηχανισμούς του ενσωματωμένου εργατικού κινήματος

19 Ιουνίου 2012 στις 1:15 μ.μ.

o ΓΔ θα πει καμιά φορά εκτός Πριν, ότι ηταν υποψήφιος και να δώσει έστω και μετεκλογικά έμμεσα τηλεοπτικό χρόνο στο σχηματισμό που μετέχει ;

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 1:16 μ.μ.

Αλήθεια τι άλλο περιμένετε για να αλλάξετε ηγεσία στον Περισσό;Να βγείτε απ'τη Βουλή;Το έβλεπαν όλοι να έρχεται το στραπατσάρισμα της εκλογικής επιρροής,το βλέπατε και σεις,και δεν κάνατε τίποτα.Αν σε 6 μήνες ξαναγίνουν εκλογές,
κινδυνεύετε να μείνετε απ'έξω.Ξεκουνηθείτε.20 χρόνια Παπαρήγα και της κλίκας της,και τα ποσοστά πήγαν εκεί από όπου ξεκίνησαν...το 1993!Όσο για το κίνημα...20 χρόνια πέρασαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ.Είναι η τελευταία ευκαιρία για αλλαγή ηγεσίας.Η πιο ΑΚΑΠΝΗ σε αγώνες,η πιο ΔΕΙΛΗ για συγκρούσεις με την άρχουσα τάξη,η πιο αποτυχημένη και η πιο συμβιβασμένη με το καθεστώς ηγεσία που υπήρξε ποτέ στο ΚΚΕ να πάρει πόδι επιτέλους!Αρκετό κακό έκανε.

19 Ιουνίου 2012 στις 1:28 μ.μ.

"Αν πείθουν ή όχι οι εκτιμήσεις του στελέχους του ΚΚΕ, που [...] αφήνουμε τους θεατές του βίντεο να το κρίνουν."

Μάλλον θα πρέπει να πάψετε να παίζετε τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου (ή μήπως; του Καϊάφα που μεταμφιέζεται σε Πόντιο Πιλάτο). Προφανώς δεν μπορεί να γίνει διάλογος με τον τρόπο αυτό.

Α. Πείτε αν ταυτίζεστε με την βαθύτατα σοβαρή και μαρξιστική θέση του κ. Χ''νικολάου...
Β. ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΜΛ γιατί μειώθηκαν;
Γ. Γιατί τα όποια (πραγματικά -πχ το ανόητο "δεν είμαστε αριστερά"- ή κατασκευασμένα από τα ΜΜΕ) λάθη κόστισαν στο ΚΚΕ και τις άλλες δυο δυνάμεις της αντισυστημικής αριστεράς, ενώ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ, ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ (πχ σε μικροκάναλο μέχρι και ότι ο κ Τσίπρας είναι ... "θεόσταλτος" !!! ακούστηκε) όχι μόνον δεν είχαν κόστος αλλά οδήγησαν σε πολλαπλασιασμό των δυνάμεων μιας οντότητας με τουλάχιστον ασαφή (ή και προβληματική/αντιφατική) πολιτική ταυτότητα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ (για να μη μιλήσουμε για την ΔΗΜΑΡ).
Δ. Αν πιστεύετε ότι ο λαός έχει πάντα δίκαιο, η απάντηση είναι -δυστυχώς- πολύ απλή... Δεν είναι πια ανάγκη να γυρίσουμε στον μεσοπόλεμο και να δούμε πως και γιατί οδηγηθήκαμε στην άνοδο του φασισμού. Απλώς, ρίξτε μια ματιά γύρω σας και, αν δεν φτάνει αυτό, πάτε και κατά Βαλτική μεριά.

Πάντως πραγματικά χρειάζεται σοβαρότατη ανάλυση η κατάσταση , γιατί η υποχώρηση της μη Ευρώ-φιλης (με τις δυο σημασίες του Ευρω) αριστεράς δεν θα έπρεπε να χαροποιεί κανέναν αριστερό...

Να είστε καλά...

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 3:09 μ.μ.

Ο κ. Δελαστικ κάνει κατά την τοποθέτησή του μία "πολιτική αφαίρεση". Θεωρεί τον συριζα "αριστερά", κάτι που δεν είναι, αφού πλέον οι θ'έσεις και το πρόγραμμά του είναι καθαρά σοσιαλδημοκρατικό και στην λογική της υπεράσπισης της ΕΕ και της κυριαρχίας των μονοπωλίων γιατί αρνείται την ρήξη τόσο με την ευρωζώνη- ΕΕ- ευρώ και δέχεται την συνύπαρξη με τα μονοπώλια. Από αυτήν την άποψη, το ΚΚΕ παραμένει βασικός πυλώνας της Αριστεράς και χρειάζεται τώρα να πάρει πρωτοβουλίες για την συγκρότηση του κοινωνικού-πολιτικού αντικαπιταλιστικού πόλου και μαζί με τις όποιες του χώρου, τους ανεξάρτητους αγωνιστές που αισθάνονται έτσι να πρωτοσταστήσουν όλοι και να αγωνιστούν για την λαίκή συμμαχία που θα σώσουν τον λαό από την επισιτιστική κρίση που είναι επί των θυρών λόγω της ενδεχόμενης άτακτης χρεωκοπίας και του 3ου μνημονίου, να οργανώσουν την πάλη για την λαίκή εξουσία (αποδέσμευση από ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους), το σοσιαλισμό. Ο συριζα, είναι πλέον παρελθόν από την αριστερά και όποιος λέει ισχυρίζεται το αντίθετο, απλά δημιουργεί αυταπάτες στην εργατική τάξη και το λαό, παίζει το παιχνίδι της αστικής τάξης για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού με το νέο διπολισμό (κεντροδεξιά με Ν.Δ και κεντροαριστερά με συριζα-δημαρ- πασοκ).

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 3:19 μ.μ.

Ανώνυμε 12¨08
ΔΕΝ ψήφισες ΚΚΕ γιατί απλά δεν θες να ψηφίσεις ΚΚΕ και πάντα μα πάντα θα βρίσκεις δικαιολογίες για να μην το κάνεις.....είτε την μια θα σου βρωμάει η Αλέκα ή την άλλη δεν θα σ αρέσει η άποψη του για τον υπαρκτό σοσιαλισμό (μάλλον για του πασοκ θα αναφέρεσαι)είτε γιατί απλά υπάρχει στο εργατικό κίνημα και χαλάει την συνταγή.....
Ας αφήσουμε την υποκρισία μεταξύ μας....

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 6:46 μ.μ.

"Ο κ. Δελαστικ κάνει κατά την τοποθέτησή του μία "πολιτική αφαίρεση". Θεωρεί τον συριζα "αριστερά", κάτι που δεν είναι.."

Τόσο απλά Ανώνυμε των 3.09; Όσα δεν φτάνει η αλεπού πηδάει και τα φτάνει..

Δημήτρης......

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 8:22 μ.μ.

To KKE θεωρεί το ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά διότι το κατατάσσει στην κατηγορία των οπορτουνιστικών κομμάτων.

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 9:01 μ.μ.

Παπασούζας:
ο κος Δελαστίκ ως στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορεί να μας πει πού οφείλεται ο υποτετραπλασιασμός του κόμματός του;

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 10:16 μ.μ.

Το καθετί κρίνεται εκ του αποτελέσματος.

Το εκλογικό αποτέλεσμα για το ΚΚΕ είναι αρνητικό, άρα κάτι δεν πάει καλά στο ΚΚΕ.
Επίσης, το εκλογικό αποτέλεσμα για το λαό είναι αρνητικό (υπερψήφιση Χ.Α., ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κτλ.), άρα κάτι δεν πάει καλά και στο λαό.

Κατά τη γνώμη μου, το ΚΚΕ πάσχει σημαντικά στην προπαγάνδιση των θέσεων του. Επίσης, πρέπει να επιχειρήσει την κοινή δράση με άλλα κόμματα και συνδικαλιστικές οργανώσεις για κοινά αιτήματα.

Δεν πιστεύω ότι το ΚΚΕ έχει λάθος θέσεις, ούτε λάθος εκτιμήσεις για το πού πάνε τα πράγματα. Φοβάμαι (ως μέρος του λαού, που θα πληρώσει τη νύφη) ότι πάλι θα δικαιωθεί. Επίσης το πρόγραμμά του και οι στρατηγικοί του στόχοι με πείθουν πιο πολύ από όλα τα κόμματα, γι'αυτό και το υπερψήφισα.

Θεωρώ υποκριτική τη λύπη του Δελαστίκ, ως μέλος άλλου κόμματος, αλλά και λάθος τη διαπίστωσή του. Είναι απόλυτα θεμιτό ένα μέλος ενός άλλου κόμματος να χαίρεται με την εκλογική ήττα ενός άλλου κόμματος. Προς τι αυτή η υποκρισία;

Όταν διαχωρίζε τη θέση του το ΚΚΕ από τα υπόλοιπα "αριστερά" κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, Οικολόγους κτλ.) , το έκανε όχι για να απομονωθεί, αλλά για το να αποφύγει την είσπραξη της απογόητευσης που θα προκαλέσει η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, όταν θα γίνει κυβέρνηση. Χρειάζεται ο λαός ένα ΚΚΕ που δε θα τον έχει προδώσει, όταν η "αριστερά" θα τον απογοήτευσει. Βέβαια, προπαγανδιστικά δεν το πέρασε σωστά.

Άγνωστος Χ

ΥΓ: Το τι συμβαίνει στο λαό, δεν ξέρω αν μπορώ να το αναλύσω σωστά. Έχω παρατηρήσει ότι ο μικροαστισμός περισσεύει και αυτό με προβληματίζει.

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 11:40 μ.μ.

Το κακο ειναι οτι νομιζουμε οτι η κοινη γνωμη ειναι αυτη που συναταμε στο δικο μας κυκλο....Φιλοι μου, οι αριστεροι ειναι ελαχιστοι...χθες γεμισε το πρακτικερ και ο κοσμος πηγε να καταναλωσει...μη ζουμε στον μικροκοσμο μας και νομιζουμε οτι ετσι ειναι και εξω...
Μιλησα με κοσμο που ελεγε "δεν ειμαι υπερηφανος για τις πολιτικες μου επιλογες αλλα ψηφισα ΝΔ...σιγα μη ψηφισω ΣΥΡΙΖΑ να μας πεταξει εξω απο το ευρω"
Καταλαβαινετε λοιπον οτι πριν φτασουμε πατο εχουμε ακομα τεσσερα τουλαχιστον σταδια....
1.Η Ελλαδα θα χρεωκοπησει...και ο κοσμος δε θα μπορει να καταναλωσει....
2.Ο κοσμος θα στραφει στον ΣΥΡΙΖΑ που πλεον εχει ξεπουληθει στο κεφαλαιο, με την ελπιδα να επιστρεψει σε παλιες εποχες
3.Ο συριζα θα συνεχισει πανω κατω τις ιδιες πολιτικες ειτε με ευρω ειτε οχι και ο κοσμος θα βγει στον δρομο...οχι ομως για τον λογο που νομιζετε....θα βγει και θα ζηταει παλι καταναλωση...δουλεια...μαγαζια ανοικτα...πολυεθνικες με τηλεορασεις υπολογιστες τελευταιας τεχνολογια ιphones ....
4.Οταν τελικα δε θα παρει τιποτα θα αρχιζει να καταλαβαινει που πρεπει να στραφει....οχι ομως επειδη θα το πιστευει αλλα απο αναγκη....με τη πρωτη ευκαιρια θα τη ξεπουλησει την αριστερα...

Ετσι ειναι το παιχνιδι....και ειναι ετσι γιατι ειμαστε ανθρωποι με ελλατωματα...και με πιο βασικο την ελλειψη αλληλεγγυης...παρτακιδες κοινως....

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 11:46 μ.μ.

Εγώ δεν ψήφισα ΚΚΕ για ένα και μόνο λόγο (ενώ θα μπορούσα να είχα άπειρους αν δεν τους είχα δώσει "άφεση αμαρτιών")

Έφαγε ξύλο ο δικός τους δημοτικός σύμβουλος (το "δικός τους" το βάζω για έμφαση μεν, αλλά χωρίς να θέλω να δείξω ότι είναι λιγότερο σύντροφός μας ή ότι επικροτώ τις πελατειακές σχέσεις) στην Αγ. Παρασκευή από φασίστες, και όχι μόνο δεν κάλεσαν / συμμετείχαν την επόμενη στην διαμαρτυρία αλλά βγάλαν και από πάνω ανακοίνωση επιπέδου δημοτικού "δεν είναι όλοι οι φουσκωτοί¨, φασίστες"... λες και μας πείραξε δηλαδή η εμφάνισή τους και όχι η πράξη τους...

Ε συγνώμη σύντροφοι, αλλά αν αυτοί (η διοίκηση ή όπως αλλιώς τους λέτε εκεί στο κόμμα) είναι η πρωτοπορία της εργατικής τάξης, όπως θέλουν να περηφανεύονται, καλύτερα να βαδίζουμε ανάποδα. Το πρόβλημα του ΚΚΕ δεν υφίσταται στο ότι δεν είναι αρκετά ρεφορμιστικό. Το πρόβλημα του είναι ότι μπάζει από παντού.

Ένας αναρχικός που, τελικά, ψήφισε Ανταρσύα.

20 Ιουνίου 2012 στις 2:46 π.μ.

Νομίζω οτι θα πρέπει να δούμε το γεγονός της πτώσης του ΚΚΕ στις εκλογές από μια άλλη διάσταση.Όσοι πιστεύουν οτι έπεσε το ΚΚΕ επειδή αρνήθηκε να συμμαχήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν σκέφτονται σωστά.
Το ΚΚΕ πολύ καλά έκανε και δεν συμμάχησε με τον ΣΥΡΙΖΑ για κοινή κυβέρνηση επειδή πολύ απλά οι θέσεις τους στα βασικά θέματα,όπως η ΕΕ,η οικονομία της αγοράς,δηλαδή ο καπιταλισμός,είναι εκ διαμέτρου αντίθετες τουλάχιστον με την βασική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ,τον ΣΥΝ αλλά στο θέμα της ΕΕ και με άλλες όπως η ΑΚΟΑ.Το θέμα βέβαια είναι οτι αντί για την κυβερνητική συμμαχία θα μπορούσε να υπάρχει μιά απλή συμμαχία σε θέματα όπως κοινές διαδηλώσεις και απεργίες για κοινά λαικά αιτήματα,για θέματα του μνημονίου πχ και για κοινωνικές κατακτήσεις που χάνονται.Πράγματα αυτονόητα δηλαδή,
που θα έκαναν και τον απλό κόσμο να πει οτι ναι το ΚΚΕ παλεύει
μαζί με τον υπόλοιπο λαό κι όχι ξεχωριστά από αυτόν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλήθεια οτι έφτιαξε αυτό το σλόγκαν για την αριστερή κυβέρνηση με το ΚΚΕ ενώ ήξερε εκ των προτέρων την απάντηση του ΚΚΕ κι έπαιξε έξυπνα με αυτό για να ανεβάσει τα ποσοστά του τραβώντας κόσμο από το ΚΚΕ δημιουργώντας ασυνείδητα σε αυτόν τον κόσμο την αντίληψη οτι αφού ζητάει συμμαχία με το ΚΚΕ η πολιτική του είναι παρόμοια κι οτι αυτός είναι ο καλός που θέλει την ενότητα ενώ το κακό ΚΚΕ την αρνείται.. Θεμιτό. Κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για αυτό.
Ο βασικός λόγος όμως που φίλοι του ΚΚΕ ψηφισαν ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί είδαν στον ΣΥΡΙΖΑ την μόνη ελπίδα για να σταματήσει η μνημονιακή πολιτική.Είναι ο λόγος για τον οπόιο ψήφισα κι εγώ ΣΥΡΙΖΑ,αν και δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ.Ούτε και ΚΚΕ.
Αυτό που θα πρέπει να απασχολεί το ΚΚΕ είναι γιατί ο λαός προτίμησε το ΣΥΡΙΖΑ από αυτό.Γιατί το ΚΚΕ δεν μπόρεσε να εκφράσει τον αντιμνημονιακό κόσμο,να αποτελέσει αυτό τον αντιμνημονιακό πόλο.Η απάντηση σε αυτό δεν είναι βέβαια οτι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ψεύτικες ελπίδες.Το να δίνεις ελπίδες δεν είναι κακό. Όσο για το αν είναι ψεύτικες ή όχι,αυτό πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη και προβλέψεις για αυτό δεν χωράνε.
Η πράξη μόνο θα έδειχνε τι θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.Απλά να θυμίσω εδώ,για να δούμε και ιστορικά το σωστό των εκτιμήσεων του ΚΚΕ, οτι το 73 αρχικά το Πολυτεχνείο ήταν για το ΚΚΕ ενέργεια προβοκατόρων.
Ούτε η απάντηση είναι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τα ποσοστά του στις δεύτερες εκλογές επειδή έβαλε νερό στο κρασί του!!! Οι ψήφοι που πήρε δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ κυρίωςαπό ΚΚΕ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έμειναν στα ποσοστά τους είναι ψήφοι συντηρητικές!!! Με τέτοιες αναλύσεις το ΚΚΕ είναι σίγουρο οτι δεν θα ανακάμψει.
Η απάντηση στο γιατί το ΚΚΕ στην πιο ευνοική για αυτό συγκυρία,σε μια Ελλάδα που εξαθλιώθηκε και συνεχίζει να εξαθλιώνεται,όχι μόνο δεν μπόρεσε ,όχι απλά να ανεβάσει τα ποσοστά του, αλλά να τα πολλαπλασιάσει ως όφειλε κι όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ,αλλά έχασε την μισή δύναμη από αυτή που πήρε πριν μόλις ένα μήνα και πήρε χειρότερο ποσοστό κι από το 93 της πτώσης του υπαρκτού και της διάσπασης είναι κατά την γνώμη μου η εξης.
Οτι αυτό το κόμμα επιμένει σε ένα μοντέλο που απέτυχε.Ένα μοντέλο δήθεν σοσιαλισμού το οποίο παρά τα θετικά του δεν ήταν
παρά τυραννία.Αν δεν το χωνέψουν αυτό η ηγεσία του ΚΚΕ και οι οπαδοί του,θα μείνουν μια ζωή σε αυτά τα μίζερα ποσοστά.Κι άντε το πολύ το 4,5 να γίνει πάλι 8.
Κλείνω λέγοντας οτι κατά την γνώμη μου ο χώρος των μαρξιστών που πιστεύουν στον πραγματικό σοσιαλισμό,δηλαδή σε ένα σοσιαλισμό αυτονόητα με λαοκρατία και ελευθερία θα πρέπει να απελευθερωθεί από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και από το ΚΚΕ,να ομογενοποιηθεί και να αποτελέσει έναν καθαρό ιδεολογικά καινούργιο χώρο,ένα χώρο που είναι κατά την γνώμη μου η μόνη ελπίδα και για τον λαό μας και για όλους τους λαούς.
Αυτοί οι μαρξιστές δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ στον ΣΥΡΙΖΑ παρέα με σοσιαλδημοκράτες και στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ παρέα με θιασώτες τυραννικών καθεστώτων

Ανώνυμος
20 Ιουνίου 2012 στις 2:56 μ.μ.

Μιά πρόβλεψη χωρίς κακία. Στις επόμενες εκλογές το ΚΚΕ είναι πολύ πιθανόν να μην μπει στη βουλή. Κι αυτό γιατί ο λαός πρέπει να "διωρθώσει" την ψήφο του !

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2012 στις 10:56 μ.μ.

Ποιο τελικά ήταν το αποτέλεσμα της δήθεν λαϊκής εντολής για εκλογές; Να στριμωχθεί ακόμα πιο πολύ στον τοίχο ο λαός

Πήραμε με ευκολία το χάπι με το όνομα "Δημοκρατία" ξεχνώντας ότι για να μπορεί αυτή να επιβιώσει θα έπρεπε τα κελιά των φυλακών να είναι μεσοτοιχία με τα έδρανα των βουλευτών. νόμιμοι εκλεγμένοι κηδεμόνες
Που δεν έχετε την ευθιξία τουλάχιστον να φορέσετε κουκούλα για να μη βλέπουμε την σιχαμένη φάτσα σας.
Σας πέταγαν ξεροκόμματα κομματόσκυλα για ένα σταυρωμένο κωλόχαρτο
Για να μας κάνετε ευρωπαϊκό είδος, να φτιαχνόμαστε με Μότσαρτ και να κλαίμε όταν ακούμε κλαρίνο.
Ακόμα και η ελπίδα σε αυτό τον τόπο είναι τελικά πουλημένη
Έλατε να τα πάρτε όλα. Και όσα πάλεψαν οι πρόγονοί μας και για τα δύο μέτρα κήπο που μας άφησαν οι παππούδες μας.
Έλατε να πάρετε τα πενιχρά μεροκάματα μας
Έλατε να πάρετε και τον ήλιο το χώμα που μας έθρεψε
Πάρτε ρε, και τις θάλασσές μας να εξάγετε αέριο
και τα ποτάμια μας να παράγετε ενέργεια φθηνή μόνο για την πάρτη σας.
Φτιάχνετε το νέο Νταχάου τη χώρα μας
δεν σέβεστε την ανθρώπινη υπόστασή να μας πεθαίνετε στα 16 και να θάβετε στα 86
Και όταν πεθάνουμε θα μας παραχώσετε σε ένα νεκροταφείο και οι δικοί μας θα σας πληρώνουν ενοίκιο.
Η ταυτότητά μου γράφει Υπηκοότητα Ελληνική αλλά δεν ξέρω σε ποια Ελλάδα ανήκω. Στην πουλημένη ή στην απούλητη;
Μα αν για σας όλα αυτά δεν ορίζουν την πατρίδα τότε τι θέλω εγώ σε αυτό το στρατόπεδο; τότε γιατί να μην φωνάξω «Αέρα»; στα γραβατοδεμένα καθίκια της δημοκρατίας
Έχουμε το υπόγειο, τον πολύγραφο και τα ηρωικά μας ψευδώνυμα. Ώρα να μάθουμε να «δουλεύουμε» και την πυρίτιδα. στα αναχώματα της δήθεν αριστεράς και τα έδρανα των πουλημένων βουλευτών
Και πριν αλέκτωρ λαλήσει
Τσίπρας Δεν θα βγάλουμε τον κόσμο στους δρόμους Reuters.

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2012 στις 2:06 μ.μ.

10.56 Ήταν τεράστιο λάθος ΚΑΙ του ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ του ΚΚΕ το ότι εδώ και 8 μήνες επένδυαν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εκλογικό παιχνίδι.Έπρεπε να ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΑΠ'ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ την υπόθεση του δημοψηφίσματος και να την κάνουν δική τους υπόθεση.Αντ'αυτού,ΚΑΙ οι δυο τους πήγαιναν και σφίγγανε το χέρι του Παπαδήμιου στο Μαξίμου και καλλιεργούσανε ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ότι οι εκλογές θα φέρουν λύση.Ακόμα και το ΚΚΕ υποτάχτηκε σεαυτήν τη λογική.Όπως όμως αποδείχθηκε,οι εκλογές μόνες τους,χωρίς τίποτα άλλο απ'τα κάτω,είναι ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ του αντιπάλου.ΕΚΕΙ ο αντίπαλος επικρατεί και ΘΑ επικρατεί όσο δεν υπάρχει ένα σαρωτικό λαϊκό ρεύμα που θα είναι τουλάχιστον 5-10 μονάδες παραπάνω.Στο τσίμα-τσίμα θα βγαίνει πάντα πρώτος οι αντίπαλος.'Έχει τα μέσα.
Επίσης,καταστροφική υπήρξε η υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στο ΒΑΣΙΚΟ επιχείρημα του αντιπάλου,δηλ.στο δόγμα ''έξοδος απ'΄την ΟΝΕ=καταστροφή'',
αλλά ΚΑΙ η ανεξήγητη στάση του ΚΚΕ απέναντι στην ΟΝΕ,στάση που απ'την άλλη πόρτα τοποθετούσε το ζήτημα σε δεύτερη μοίρα...
Ε,αν κωλώνεις να χτυπήσεις την πηγή του χρέους και των Μνημονίων δηλ.το ευρώ,ΠΑΝΤΑ θα χάνεις.
Όποιος θέλει να αμφισβητήσει την ΕΕ και τον καπιταλισμό,πρέπει ΑΜΕΣΑ να ΧΤΥΠΗΣΕΙ την ΚΕΝΤΡΙΚΗ επιλογή του κεφαλαίου και να μην μιλάει για τον θαυμαστό νέο κόσμο (πως θα έρθει ρε παιδιά;ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ;).
Το χειρότερο είναι ότι σκορπίζουν αυταπάτες στον κόσμο0.Οι μεν (ΣΥΡΙΖΑ) ότι μπορεί να υπάρξει μέσα στην ΟΝΕ οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που ζούμε...μέχρι και φιλολαϊκή πολιτική μέσα στην ΟΝΕ φαντασιώνονται,έλεος),οι δε (ΚΚΕ) υποβαθμίζουν το θέμα,λες και το ευρώ είναι απλά ένα χαρτονόμισμα και όχι ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΧΕΣΕΩΝ που πνίγει τους λαούς και φέρνει χρέος,Μνημόνια και Δανειακές Συμβάσεις).
Το στοίχημα της επόμενης περιόδου είναι ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ να εκφράσει την εναντίωση στην ΟΝΕ.Γιατί αν η όποια ''Αριστερά'' συνεχίζει να κωλώνει,θα βρεθεί σύντομα κάποιο ευπρεπές αστικοδημοκρατικό ρεύμα,θα εκφράσει την αντι-ΟΝΕ πολιτική,θα σαρώσει και θα δώσει και ανάσα στο σύστημα για καμιά 30ριά χρόνια.Η δε ''Αριστερά'' θα συνεχίσει να κοιμάται.

Ανώνυμος
25 Ιουνίου 2012 στις 3:18 π.μ.

19 Ιουνίου 2012 11:46 μ.μ., αναρχικέ που ψήφισες ΑΝΤΑΡΣΥΑ,
Μήπως σου πέρασε από το μυαλό ότι το έκαναν για να μη ρίξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά, για να μην καλλιεργήσουν εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα? Πράγμα που προπαγανδίστηκε επαρκώς σε όλη την προεκλογική περίοδο από διάφορους καλοθελητάδες και ηρωόπληκτους συμπεριλαμβανομένου και του δικού σου χώρου? Δεν ξέρω, εμένα μου κάνει για υπεύθυνη θέση.

20 Ιουνίου 2012 2:46 π.μ., spyros xypolopoulos,
Ότι νάναι. Μάλλον, όπως κι ο υπόλοιπος ελληνικός "λαός" έχεις να πληροφορηθείς τις θέσεις του ΚΚΕ από το '93. Με τον αφορισμό ότι 40 χρόνια τώρα τα ίδια λέει δεν μπήκατε ποτέ στον κόπο να ακούσετε τι λέι π ρ α γ μ α τ ι κ ά.

Τέλος όλοι οι πρώην "μαρξιστές" και "κομμουνιστές" -ο θεός να τους κάνει- ψηφοφόροι του ΚΚΕ που σ'αυτές τις εκλογές επέλεξαν το ΣΥΡΙΖΑ, ας λάβουν υπ'όψη τους ότι αυτούς που καταψήφισαν στην πραγματικότητα ήταν οι συνάνθρωποι τους και αγωνιστές της Ελληνικής Χαλυβουργίας και όλων όσων είχαν αρχίσει να συστρατεύονται μαζί τους. Εύχομαι να μην υποψιαστούν ποτέ ότι τα τσι(π)ράκια του βαθέος ΠΑΣΟΚ που καβαλήσανε το καράβι του ΣΥΡΙΖΑ όταν το δικό τους άρχισε να βουλιάζει, "πουλήσανε" την ψήφο τους στην "επάρατη" δεξιά.

Εξ'άλλου, από πότε γίναμε τόσο κυνικοί και αυτοκόλακες που δεν απευθύνουμε ίχνος σεβασμού σε ανθρώπους, που προκειμένου να παραμείνουν πιστοί στις πεποιθήσεις και τις αξίες τους επιλέγουν τη ρήξη αντί για το συμβιβασμό? Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, όσοι ε ν γ ν ώ σ ε ι τους παπαγαλίζουν τέτοιες θέσεις είναι εξ'ίσου ένοχοι αν όχι και περισσότερο με το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα εναντίον του οποίου υποτίθεται ότι καταφέρονται. Στους υπόλοιπους τόσο κόβει τόσα λένε.

Η μόνη γνήσια επαναστατική πράξη που θα μπορούσε κάποιος στα πλαίσια του αστικού κοινοβουλευτισμού να είχε κάνει σε αυτές τις εκλογές θα ήταν να είχε ψηφίσει ΚΚΕ.

Γαλάτεια

Ανώνυμος
25 Ιουνίου 2012 στις 10:34 π.μ.

Εντάξει Γαλάτεια,βάλτα με το λαό που διόρθωσε την ψήφο του,και το μέλλον θα ξανοιχθεί ευοίωνο για το ΚΚΕ...
Λοιπόν για να τελειώνουμε.Το ΚΚΕ πήρε αυτό που του άξιζε και να ξεκουνήσουν κάποιοι υπάλληλοι εκεί στον Περισσό τα μυαλά τους,γιατί άλλη ευκαιρία δεν θα υπάρξει.Αν συνεχίσουν έτσι,στις επόμενες θα μείνουν απ'έξω.Ο λαός θα διορθώσει και πάλι την ψήφο του.
Στην πραγματικότητα όσο δεν...διορθώνετε εσείς την ηγετική σας ομάδα,θα...διορθώνει ο λαός την ψήφο του.Τώρα αν μια κλίκα μαζί με μια ομάδα υπαλλήλων γύρω της έχουν βάλει τάμα να πάρουν μαζί τους ολόκληρο ΚΚΕ στην καταστροφή,ας βρεθούνε κάποιοι να τους πούνε ότι η ύπαρξη και το δυνάμωμα του ΚΚΕ είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ υπόθεση απ'το δικό τους βόλεμα...

Δ. Μουζάκης
25 Ιουνίου 2012 στις 8:50 μ.μ.

Το ΚΚΕ προτίνει στο κόσμο έναν έντιμο μα και δύσκολο δρόμο, δηλαδή οργάνωση σε συνδικάτα, σωματεία, διάφορες κινητοποιήσεις, απεργιες όπου χρειαστεί κτλ. Αυτό γιατί κατά την άποψή του μέσα στις συνθήκες αυτές (Ευρ.Ένωση,Μονοπώλια κοκ} έτσι μπορεί κυρίως ο λαός να έχει όποιες τυχόν κατακτήσεις ή έστω λιγότερες απώλειες. Η θέση του - κατ'εμέ - δεν είναι λάθος, αλλά απαιτεί έντονη προσπάθεια και ενδιαφέρον που πολύς κόσμος δεν διαθέτει. Ο περισσότερος κόσμος προτιμά να ψηφίζει απλώς και να λύνονται ίσως κάποια προβλήματά του. Αυτό υποσχέθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή να ψηφιστεί για να κυβερνήσει και να λύσει εντός ΕΕ τα προβλήματα "από τα πάνω". Το ΚΚΕ προτίνει αγώνα κυρίως "από τα κάτω". Όμως η πρόταση της κυβερνώσας αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ δίνει ελπίδες στο κόσμο για αλλαγή - βελτίωση εντός ΕΕ άρα είναι πιο ελκυστική και "ανέξοδη" και δίνει εύκολες αλλά ανέφικτες κατά βάθος λύσεις στον κόσμο. Όμως το ΚΚΕ έκανε κατά τη γνώμη μου και λάθη σε πολιτικούς χειρισμούς που του στοίχησαν πολύ, όπως πχ τα κάπως "απόλυτα" σχόλια για το κίνημα της πατάτας και της πλατείας ή ότι αδιάλακτα δεν δεχόταν ούτε καν να συναντήσει τον Τσίπρα,για να αντιπροτίνει και αυτό τις προτάσεις του και να μη δινει την εικόνα μιας σκέτης άρνησης.

Ανώνυμος
26 Ιουνίου 2012 στις 2:05 π.μ.

25 Ιουνίου 2012 10:34 π.μ. Ανώνυμε/η

Για να τελειώσουμε όντως, να διευκρινίσω ότι δεν είμαι υπάλληλος άρα ούτε βολεμένη κανενός κόμματος και κυρίως αυτόκλητος απολογητής ή δημόσιος κατήγορος κανενός στελέχους ή ηγετικής ομάδας. Δεν δίνω τις μάχες κανενός εκτός από τις δικές μου. Χώρια που το θεωρώ και χάσιμο χρόνου που δεν διαθέτω σε αφθονία, να ψειρίζω τη μαϊμού στην προσπάθεια να καταλογίσω όποιες ελλείψεις υπαρκτές ή ανύπαρκτες στη μια ή την άλλη ηγεσία. Υπάρχουν τα ΜΜΕ, οι άμεσα και έμμεσα ενδιαφερόμενοι και τα κομματικά όργανα γι'αυτή τη δουλειά.
Και πάνω απ'όλα δεν τα βάζω με κανένα "λαό", κυρίως γιατί δεν υπάρχει τέτοιος για να τα βάλω μαζί του, παρά μόνο στους εγκεφάλους των ευφάνταστων (ή υστερόβουλων).
Και εξηγούμαι: Μέσα από τις συλλογικές δράσεις που προϋποθέτει η οργάνωση πάλης σε χώρους δουλειάς ή στις λαϊκές επιτροπές, εφ'όσον φυσικά πάρουν έγκαιρα σάρκα και οστά, ίσως δημιουργηθεί εκείνος ο συνεκτικός ιστός που θα συγκροτήσει αλαλάζοντα κύμβαλα σε λαό ικανό να διεκδικήσει για λογαριασμό του τη χώρα του και να τη διαφεντέψει. Που δε θα σέρνεται να παρακαλάει δεν ξέρω κι εγώ ποιό ντόπιο ή ευρωατλάντειο νταβατζή για ένα ξεροκόματο, λίγη μπεζίνα κι'ένα iPad, αδιαφορώντας για εδαφική ακεραιότητα, εθνική ανεξαρτησία ή το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πόρων, δεν θα άγεται και θα φέρεται από καιροσκόπους πολιτευτάκηδες -που παρεμπιπτόντως όσο περνά ο καιρός όλο και πιο καραγκιόζηδες προκύπτουν- και λοιπούς δημοσιοακατασχεσιολόγους παπαγάλους αλλά θα οραματίζεται, θα σχεδιάζει, θα εκτελεί και θα υπερασπίζεται. Τέτοια υπόσταση δίνω κατ'επέκταση και σε μια κυβέρνηση του λαού καθώς και μερικά άλλα που θα χρειαζόταν πολύ περισσότερος χώρος να τα αναπτύξω.
Και επαναδιατυπώνω:
"Η μόνη γνήσια επαναστατική πράξη που θα μπορούσε κάποιος στα πλαίσια του αστικού κοινοβουλευτισμού να είχε κάνει σε αυτές τις εκλογές θα ήταν να είχε ψηφίσει ΚΚΕ."
Αναλαμβάνω προσωπικά (ΕΓΩ, όχι ο Περισσός(!) την ευθύνη για οποιαδήποτε αδυναμία ή αμμετροέπεια των συλλογισμών μου (το αληθές των οποίων κατά την εκτίμηση μου έχω χιλιοδιασταυρώσει).

Χαιρετώ

Γαλάτεια

ΥΓ: Αναντίρρητα συμφωνώ στο ότι "η ύπαρξη και το δυνάμωμα του ΚΚΕ είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ υπόθεση απ'το δικό τους βόλεμα..." (sic) και πάντως επαυξάνω "...από οποιουδήποτε το βόλεμα...".

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger