Home » , » Ο δεσπότης Ανθιμος αρχίζει το τροπάροι και οι "πιστοί" σιγοντάρουν

Ο δεσπότης Ανθιμος αρχίζει το τροπάροι και οι "πιστοί" σιγοντάρουν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 | 5:55 μ.μ.

Ηταν αναμενόμενα τα όσα επακολούθησαν μετά τις δηλώσεις του δεσπότη Ανθιμου  για το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας που πραγματοποιούν οι ομοφυλόφιλοι και οι αμφιφυλόφιλοι αυτές τις μέρες στην Θεσσαλονίκη.
Κομπλεξικοί, ομοφοβικοί, προβληματικά άτομα με δυο λόγια,  πήγαν και έγραψαν «εμπνευσμένα» συνθήματα - «Ουστ ξεφτιλισμένοι», «Ανώμαλοι», «Μπουτάρη ξεφτίλα»- στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας όπου είχαν στηθεί τα σχετικά περίπτερα.  

Παρακάτω το δελτίο τύπου από την οργάνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ της Θεσσαλονίκης:

 Η πρόσφατη ανακοίνωση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης δεν θα προκαλούσε τόσο μεγάλη έκπληξη αν απλά και μόνο χαρακτήριζε «διαστροφικούς και σατανικούς» τους διοργανωτές και συμμετέχοντες του 1ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Gay Pride) Θεσσαλονίκης. Οι μισαλλόδοξες, αναχρονιστικές και ρατσιστικές θέσεις της, άλλωστε, είναι από καιρό γνωστές στην πόλη. Όταν όμως η Μητρόπολη φτάνει να ζητά την αντίδραση «αγανακτισμένων» νέων ενάντια στη διοργάνωση, τότε η κάλυψη  - οριακά προτροπή - σε τραμπούκικες και φασιστικές επιθέσεις είναι παραπάνω από προφανής.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος, φανατικός υποστηρικτής του Μνημονίου και των αντιλαϊκών πολιτικών και σκληρός υπερασπιστής των προκλητικών προνομίων της Εκκλησίας (μηδενική φορολόγηση, συγκάλυψη σκανδάλων κ.ά.) είναι λογικό να είναι υπέρμαχος τέτοιων αντιδραστικών απόψεων. Εξάλλου, αυτή η σκοταδιστική ρητορική δεν απέχει πολύ από τον κυρίαρχο πολιτικό λόγο που εδώ και δεκαετίες επιμένει σε ένα σκληρά σεξιστικό και ομοφοβικό εκπαιδευτικό σύστημα, φτάνει πρόσφατα στη διαπόμπευση οροθετικών γυναικών παραβιάζοντας στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και κλείνει τα μάτια μπροστά στη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής που απειλεί δημόσια ότι μετά τους μετανάστες «έρχεται η σειρά» των ομοφυλόφιλων!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τους βανδαλισμούς που έγιναν χθες από «άγνωστους» σε όλα τα περίπτερα του Φεστιβάλ, αγωνίζεται και στέκεται στο πλευρό όσων διεκδικούν ισότητα, αξιοπρέπεια και ανατροπή των διακρίσεων με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό. Καλούμε καθέναν και καθεμιά που παλεύει για μια κοινωνία ισότητας και για την ανθρώπινη χειραφέτηση να διαφυλάξει τη φετινή διοργάνωση από κάθε είδους ρατσιστικές επιθέσεις.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 13 σχόλια

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2012 στις 7:14 μ.μ.

Και μετα λεμε γιατι υπαρχει χρυση αυγη

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2012 στις 10:40 μ.μ.

Αφήστε ρε που θα υπερασπιστούμε και τους γκεη τώρα.Τόσα και τόσα προβλήματα αυτοί μας μάραναν;

Ανώνυμος
24 Ιουνίου 2012 στις 3:34 π.μ.

Προς ανωνυμο 10:40
Απλα αντικαταστησε τη λεξη γκεη με τις λεξεις:
ανεργους, μεταναστες, εργατες, συνταξιουχους, φοιτητες, γυναικες
για να καταλαβεις ποσο φασιστικο-συντηρητικο-ρατσιστικο ηταν αυτο που ειπες.

24 Ιουνίου 2012 στις 5:42 π.μ.

αισχος αυτό που έγινε
Κάτω τα χέρια απο τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων

Ανώνυμος
24 Ιουνίου 2012 στις 5:48 π.μ.

ο μεταμοντερνος συρφετος μπορει να βρισκει λογους να παρελασει, αλλα κι εμενα, οπως και τον ανωνυμο 10:40, με αφηνει αδιαφορο - ουτε συμπασχω, ουτε απορριπτω. απο την αλλη φυσικα και διαχωριζομαι απο τον σκοταδισμο του παπαδαριου και την οπτικη του.

Σ αυτη τη βαση δεν επιτρεπω σε κανεναν ανοητο να με αποκαλει συντηρητικο και φασιστα -με μετρο να τις χρησιμοποιειτε τις λεξεις, γιατι χανουν και το νοημα τους στο τελος-

Στρατής Γατελούζος
24 Ιουνίου 2012 στις 12:39 μ.μ.

Ανώνυμε 10:40 ενημερώσου πρώτα για την ομοφυλοφιλία και μετά έλα να μας πεις ότι η καταπίεση των ομοφυλόφιλων δεν είναι πρόβλημα:
http://www.kokkino.org/index.php?option=com_content&view=article&id=2306%3A2012-06-09-11-17-58&catid=36%3A-&Itemid=53

Ανώνυμος
24 Ιουνίου 2012 στις 1:56 μ.μ.

Η ομοφοβία είναι κεκαλυμμένη ομοφυλοφυλία. Τουλάχιστον οι γκέι το παραδέχονται και είναι εντάξει με τους εαυτό τους και τους άλλους.

Ανώνυμος
24 Ιουνίου 2012 στις 3:08 μ.μ.

είμαι ο 10.40:Σέβομαι τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων και ειδικά αυτών που καταπιέζονται.Η ομοφυλοφιλία,όμως,δεν έχει κανένα ταξικό χαρακτηριστικό(άλλο πράγμα άνεργος,συντ/χος κτλ άλλο γκεη).Αποψή μου είναι ότι όποιος αυτοπροσδιορίζεται απλώς και μόνο μέσα από τη σεξουαλική του ταυτότητα αδικεί τον εαυτό του.Δε λέω ότι πρέπει να κρύβεται ή να φοβάται αλλά όχι και να το κάνει σημαία του έτσι όπως και οι στρεητ δεν περιστρέφεται όλη η ζωή τους γύρω από το ότι είναι στρεητ,υπάρχουν τόσοι και τόσοι προσδιορισμοί που μπορεί να έχει κανείς.Επίσης πιστεύετε ότι η Αριστερά είναι αυτή που υπερασπίζεται γενικά και αόριστα τα δικαιώματα όλως των ανθρώπων;Χωρίς ταξικό προσανατολισμό;Αφήστε που οι πιο πολλοί απ'αυτούς(δεν αναφέρομαι στους ακτιβιστές)ανήκουν στην αστική τάξη... Δεν είμαι ομοφοβικός αλλά θεωρώ μέγιστη υποκρισία σε μια τέτοια περίοδο που έχουν έρθει τα πάνω κάτω στη ζωή μας να ασχολούμαστε με τα δευτερεύοντα.Φιλικά και να με συγχωρούν κάποιοι για το ύφος μου

Ανώνυμος
24 Ιουνίου 2012 στις 8:02 μ.μ.

Προς 10:40
Ενταξει οι ομοφυλοφιλια δεν εχει ταξικο περιεχομενο... το γυναικειο φυλο?
οι φοιτητες/τριες? (αν ειδες ανεφερα και αυτες τις λεξεις)
φυσικα και η σεξουαλικη συμπεριφορα δεν μπορει και δεν πρεπει να αποτελει το μοναδικο στοιχειο για δραση αλλα οταν αυτη γινεται σημειο διακρισης πιστευω οτι πρεπει να αποτελει και αυτο ενα σημειο αιχμης.
Προφανως και ολοι γνωριζουμε οτι δεν υπερασπιζομαστε τα δικαιωματα του αστου ομοφυλοφιλου που μπορει να εκφραζεται ελευθερα χωρις κοινωνικες επιπτωσεις (αν ειναι πραγματικα συνειδητοποιημενος μπορει να ζησει οπως θελει, το συστημα του το επιτρεπει)
εγω μιλαω για τις κοινωνικες επιπτωσεις ενος ομοφυλοφιλου εργαζομενου απο τον ομοφοβικο προισταμενο του, το χρυσαυγιτη, τον παπα, ακομα και τον συντηρητικο συναδελφο.
Το γυναικειο κινημα δεν ηρθε για υποστηριξει τα δικαιωματα της Αννας Διαμαντοπουλου αλλα της εργατριας, της ανεργης, της αγροτισσας.
Προς 5:48
ΣΑΦΩΣ και διαχωριζω τη θεση μου απο το μεταμοντερνο συρφετο οπως εκδηλωνει με απολιτικ συνθηματα και κλιμα καρναβαλιου αλλα αν προσεξεις η τοποθετηση του 10:40 δεν εγινε πανω στο κλιμα ή τα συνθηματα της εκδηλωσης ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΓΚΕΗ
και επιμενω οτι αυτο σαν θεση και αποψη ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ-ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ. ΚΑΙ οχι δεν χανουν το νοημα οι λεξεις οταν ξερεις να τις χρησιμοποιεις.
Ευχαριστω πολυ

Ανώνυμος
24 Ιουνίου 2012 στις 8:25 μ.μ.

Οσο για το επισημονικο σχολιο "οι περισσοτεροι απο αυτους ανηκουν στην αστικη ταξη" τι να πω..... ανηκει μαλλον στη φαντασια του επιστημονα σχολιαστη

Ανώνυμος
25 Ιουνίου 2012 στις 12:40 π.μ.

Το τι κανει καποιος στο κρεβατι του ειναι δικη του δουλεια.Δικη μας δουλεια ειναι να επαγρυπνουμε για να μην καταπαταται το δικαιωμα της ελευθερης εκφρασης.Αν οι ομοφυλοφιλοι θελουν να κανουν παρελαση με για τους με χαρα τους.Κανεις δεν εχει το δικαιωμα με κραυγες υστερικες να τους εμποδισει.Δεν συμφωνω οτι εχουμε αλλα σημαντικοτερα να ασχοληθουμε,Το δικαιωμα της ελευθερης εκφρασης ειναιεξισου σημαντικο γιατι ολα σχετιζονται μεταξυ τους.Ο Ανθιμος αν σημερα κραυγαζει κατα των ομοφυλοφιλων,αυριο μπορεινα κραυγαζει κατα απεργων η των διαδηλωτων.

Στρατής Γατελούζος
25 Ιουνίου 2012 στις 1:58 π.μ.

Φυσικά και έχει ταξικό περιεχόμενο η καταπίεση των ομοφυλόφιλων:
http://www.kokkino.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1925:2010-11-05-12-02-58&catid=30&Itemid=85

http://www.alterthess.gr/content/%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CF%8C%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CF%8C%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

http://www.kokkino.org/index.php?option=com_content&view=article&id=2259:2012-04-26-22-27-57&catid=22&Itemid=34

25 Ιουνίου 2012 στις 10:10 π.μ.

Πολύ κακό για το τίποτα!
Η ομοφυλοφιλική επιθυμία, είναι στοιχείο της ατομικής συμπεριφοράς, άμεσα συνδεόμενη, με την πλεονάζουσα σεξουαλικότητα του ατόμου και τίποτε παραπάνω.
Η πλεονάζουσα σεξουαλικότητα, καθίσταται"δυνάστης" της βούλησης του ατόμου, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να υποτάσσει το συλλογικό στο ατομικό.
Γι αυτό, δεν θα δει συχνά, κάποιος, Οργανώσεις Ομοφυλοφίλων, να έχουν κοινωνικές και γενικότερα συλλογικές αναζητήσεις.
Ωστόσο συμμετέχουν πολλές φορές σε εκδηλώσεις Αντιρατσιστικών Φεστιβάλ και παλαιότερα ακόμη και σε Φεστιβάλ Πολιτικών Νεολαιών.
Μετέρχονται τέτοιων κινήσεων, όχι λόγω πολιτικών ή άλλων αναζητήσεων, αλλά αποκλειστικά προς προσπορισμό πολιτικού οφέλους.
1. Για να αποκτήσουν συμμαχίες.
2. Για να θεμελιώσουν της Κουλτούρα τους, δηλαδή να επεκταθούν σε χώρους που γεννάται η εξουσία.
Πολλά μπορεί ν' αναφέρει κανείς για τα τρία μέτωπα Υποκρισίας που περιβάλλουν αυτό το Φαινόμενο, της -εξόχως ατομικής- ιδιαιτερότητας.
1. Είναι η υποκρισία των ανθρώπων εκείνων που καμώνονται τον πολιτισμένο και κάνουν πως δεν υπάρχει.(Κρυφά ωστόσο αποτελεί για δαύτους δεξαμενή κουτσομπολιού και φαντασιώσεων).
2. Είναι η υποκρισία αυτών που είναι "σεξουαλικώς καθαροί", διάφοροι Θρησκόληπτοι, "Εθνοκαθάρτες", διάφοροι ημιβάρβαροι μερακλήδες.
Τούτοι πολεμούν το φαινόμενο ως ρεζιλίκι (εξ'ου και τα αίσχος) και όχι ως πάθηση.
3. Τέλος είναι και εκείνοι οι "κινηματικοί" οι λεγόμενοι, οι οποίοι χωρίς στην πραγματικότητα να δίνουν "δυάρα τσακιστή", για το ζήτημα, καμώνονται πότε τον προστάτη των "ανυπεράσπιστων" ομοφυλοφίλων πότε τον συμπαραστάτη, πότε τον διαφωτιστή και πότε τον αφ'υψηλού κριτή τους. (Επειδή είναι ανώριμο "πολιτικό κίνημα" χωρίς βαθιά σκέψη και στοχασμό).
Ά μην το ξεχάσω υπάρχουν και κάτι Κολλεγιοκόριτσα όπως η Ντόρα, που θέλοντας να περιγράψει μονολεκτικά, τις "μπαρόβιες συζητήσεις του κώλου", των στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με μία λέξη "Κωλομπαρίστικες", (χωρίς, προφανώς, να γνωρίζει τι σημαίνει,η κουβέντα, που αφελώς ξεστόμισε), αφήνοντας τον Παπαδημούλη σε βαθύ σοκ.
Επίσης μου αρέσει πολύ, ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε gay (δηλαδή χαρούμενοι) και σε straight (ευθείς-ίσιοι).
Παραπέμπει σε κάτι Ισουήτικες μαλακίες ότι η χαρά είναι αμάρτημα, ενώ η ευθύτητα αρετή.
Το μυστικό της δημιουργίας ενός ομοφυλόφιλου είναι που έχει αξία. Δηλαδή η διευκρίνηση του μηχανισμού παραγωγής και διαμόρφωσης κάθε είδους "αποκλινουσών συμπεριφορών", τουλάχιστον για μένα που θέλω την προηγμένη κοινωνία του μέλλοντος χωρίς τραυματικούς ανθρώπους χωρίς άσυλα, χωρίς πτωχοκομεία, χωρίς φυλακές, χωρίς "γκέτο" και χωρίς κοινωνικό καταναγκασμό.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger