Home » » Η απεργία των Χαλυβουργών να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης (2 Βίντεο)

Η απεργία των Χαλυβουργών να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης (2 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 | 8:52 μ.μ.

Τα δημοσιοκαφρικά τσουτσέκια των καθεστωτικών ΜΜΕ έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ικανοποιημένα γιατί όπου δεν πέφτει ο εργοδοτικός λόγος επεμβαίνει η μπατσάδικη ράβδος για να επιβάλλει την θέληση των κεφαλαιοκρατών.

 Στην περίπτωση των Χαλυβουργών όμως δεν πρέπει να τους περάσει, όσο και να ουρλιάζουν τα φερέφωνα του συστήματος. (Ενδεικτικό το βίντεο που παραθέτουμε από την τηλεόραση του Alpha, που υποβάθμισε εντελώς την άκρατη βία των δυνάμεων καταστολής στους απεργούς και έδωσε βήμα σε απεργοσπάστες και διευθυντικό στέλεχος για να ρίξουν οχετό λάσπης στους απεργούς χαλυβουργούς. Την ίδια άθλια στάση είχε και το ρεπορτάζ του Mega).




Αυτοί οι εργάτες που γνωρίζουν από πρώτο χέρι «πώς δένεται το ατσάλι», απεργούν από τις 31 Οκτωβρίου 2011 διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των 119 απολυμένων συναδέλφων τους καθώς και την εργασιακή τους αξιοπρέπεια: Να γυρίσουν όλοι στη δουλειά χωρίς μείωση μισθών και ωραρίου.

 Για σχεδόν 9 ολόκληρους μήνες έδωσαν και δίνουν ένα τιτάνιο αγώνα, έχοντας απέναντι τους την εργοδοσία, την κυβέρνηση και όλους τους καθεστωτικούς μηχανισμούς. Δεν ήταν όμως μόνοι τους. Κανένας άλλος αγώνας διαρκείας στην εποχή του Μνημονίου δεν έχει καταφέρει να συγκινήσει, να γεννήσει ελπίδα, να εμπνεύσει τόση αλληλεγγύη. Και αυτό ήταν κάτι που ατσάλωνε τους απεργούς, τους έδινε κουράγιο, τους βοήθησε και υλικά να αντέξουν αυτό το μακροχρόνιο αγώνα.

Οι εργάτες γνωρίζουν ότι μια ήττα των χαλυβουργών θα είναι ήττα για όλη την εργατική τάξη. Και αυτό το έδειξαν και σήμερα στην μεγαλειώδη πορεία αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε. Τίποτα όμως δεν πρέπει να τελειώσει. (Αύριο υπάρχει γενική συνέλευση των χαλυβουργών για να καθορίσουν από δω και πέρα την στάση τους).

 Οι δικαστικές αποφάσεις είναι αναγκαίο να μείνουν στα χαρτιά, η δικαστική τήβεννος και το γκλομπ του μπάτσου πρέπει να μην μπορέσουν να καθυποτάξουν αυτό το μεγαλειώδη ταξικό αγώνα των Χαλυβουργών.



ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ. Αυτό το σύνθημα πρέπει να υλοποιηθεί και εδώ μπαίνει ο κόσμος της εργατιάς, όπως και οι πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς μπροστά στις ευθύνες τους. Είναι απαραίτητο να υπάρξει κάλεσμα -πολύ θα θέλαμε να είναι κοινό. Να υπογράφεται δηλαδή από το ΚΚΕ, τον Σύριζα, την Ανταρσύα κ.α- που να καλεί από αύριο το πρωί σε περιφρούρηση του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο ώστε να μην μπορέσει να λειτουργήσει ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση. Και αυτό το εργατικό κίνημα και οι συμπαραστάτες του, πρέπει να το κάνει δυναμικά μην διστάζοντας να συγκρουστεί με τις δυνάμεις καταστολής αν αυτό θεωρηθεί αναγκαίο. Αρκετά πια ο σεβασμός στην αστική νομιμότητα. Μια νομιμότητα που βγάζει παράνομους τους εργατικούς αγώνες αλλά σφυράει αδιάφορα όταν η εργοδοσία εγκληματεί σε βάρος ανθρώπων και του περιβάλλοντος.

("Εν τω μεταξύ, η είδηση ότι το πλοίο «Eilsum», το οποίο ξεκίνησε από τη Χαλυβουργία Βόλου με επικίνδυνο φορτίο αποβλήτων με προορισμό εταιρεία της Σαρδηνίας, για περαιτέρω επεξεργασία και διαχείριση, αποκάλυψε κι ένα άλλο πρόσωπο της εργοδοσίας. Κατά τη διάρκεια της εκφόρτωσης και του ελέγχου χτύπησε τρεις φορές ο συναγερμός ραδιενέργειας και το Ινστιτούτο Φυσικής του Πανεπιστημίου του Κάλιαρι επιβεβαίωσε την ύπαρξη του ραδιενεργού στοιχείου Καίσιο -137. Η είδηση θάφτηκε από μίντια με περιβαλλοντικές κατά τα άλλα ευαισθησίες (βλ ,Σκάι κ.α) και αποκάλυψε την τυχοδιωκτική και ληστρική εργοδοτική πρακτική που μπροστά στο κέρδος δεν σέβεται ούτε τις ζωές των εργατών ούτε το περιβάλλον...". Από την εφημερίδα "Πριν" 15/7/2012») 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger