Home » , » Αν το επιτρέψουν οι ουζοκατανύξεις ...

Αν το επιτρέψουν οι ουζοκατανύξεις ...

Από giorgis , Τρίτη 31 Ιουλίου 2012 | 1:57 π.μ.

Του Γ. Γ.

Πιθανόν να μην υπήρξε άλλη προσωπικότητα του ντόπιου κομμουνιστικού κινήματος που να αγαπήθηκε αλλά ταυτόχρονα και να αμφισβητήθηκε τόσο έντονα, όσο ο Νίκος Ζαχαριάδης.

Ακόμα και σήμερα, τόσα χρόνια μετά το θάνατο του, που άλλοι τον αποδίδουν σε αυτοκτονία και άλλοι σε δολοφονία, συχνά βλέπουν το φως κείμενα που αναφέρονται σ’ αυτόν.

Προσωπικά έχω πολύ θετική άποψη για τον Ν. Ζαχαριάδη άλλα και για τον Ι.Β.Στάλιν του οποίου υπήρξε συνοδοιπόρος ο Ν.Ζ.

Εγκαταλείποντας για λίγες μέρες το μπλογκ μας, το διαδίκτυο γενικά  και την τερατούπολη, πηγαίνοντας να πάρω μια ανάσα με ουζοκατανύξεις  και θαλασσινούς μεζέδες, ελπίζω να βρω την ευκαιρία να γράψω κάποια κείμενα για τον Νίκο Ζαχαριάδη και να τα συζητήσουμε αργότερα.  

Αν με αφήσουν οι παρέες και ...τα πάθη φυσικά …

Γεια χαρά … τα ξαναλέμε …
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
31 Ιουλίου 2012 στις 2:10 π.μ.

Μακάρι νάχανε κανά ουζάκι να πίνανε οι φυλακισμένοι στη Λουμπιάνκα, μπας και τους ὲρθει πιο μαλακά η σφαίρα στο κεφάλι... Καλή ανάσα, σύντροφε.

Ανώνυμος
31 Ιουλίου 2012 στις 6:01 μ.μ.

Σύντροφε Γιώργη που μετά την ανάρτησή σου αυτή αρχίζω να υποψιάζομαι ποιός είσαι είναι σημαντικό απέναντι στον τόνο λάσπης που εκτοξεύεται εναντίον του Ζαχαριάδηστο χώρο της Αριστεράς (Συριζα κυρίως) όσοι τον εκτιμούμε, ανεξάρτητα, από το αν συμφωνούμε με όλες τις θέσεις του να τον υπερασπιστούμε . Να ένα πεδίο κοινής δράσης ανάμεσα σε μλ και ΚΚΕ για παράδειγμα, εκτός αν η υπεράσπιση του Ζ από τους πρώτους ήταν προσχηματική. Βασίλης

Ανώνυμος
31 Ιουλίου 2012 στις 10:31 μ.μ.

Μην ανησυχείς ανώνυμε, την επόμενη φορά θα οργανωθεί καλύτερα η ιστορία, με ούζα, μεζέδες...κομπλέ. Πάντα την πρώτη φορά γίνονται και λάθη, δώσε κι εσύ ένα περιθώριο.

Υγ: Δεν νομίζω Βασίλη να υπερασπίζονται τα μ-λ προσχηματικά το Ζαχαριάδη 50 χρόνια τώρα και να τον υπερασπίζεται πραγματικά το κόμμα σου, που τον απεκατέστησε(?) τελευταίως και για ιστορικούς λόγους.

Ανώνυμος
1 Αυγούστου 2012 στις 12:16 μ.μ.

Σύμφωνοι αναγνωρίζω την σωστή στάση και την προσφορά του ΜΛ χώρου όπως αναγνωρίζω και τη λαθεμένη στάση του ΚΚΕ πολλά χρόνια. Απλά νομίζω ότι πρέπει να υπερασπιζόμαστε τον Ζαχαριάδη απέναντι σε όποιον τον συκοφαντεί και να μη μένουμε μόνο στην 6 και 7 ολομέλεια. Βασίλης.
Υ.Γ. Το σημαντικό δεν είναι ότι το ΚΚΕ έκανε μια εκδήλωση για τον Ζ ή έβγαλε μια ανακοίνωση αλλά το ότι παρά το κόστος που έχει από αυτό τον υπερασπίζεται (μη νομίζουμε ότι όλη η βάση του ΚΚΕ είναι με τον Ζ στο σύνολο της Αριστεράς μάλιστα μάλλον είμαστε μειοψηφία). Βασίλης

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger