Home » , » "Κακός χαμός" στην ΔΗΜΑΡ

"Κακός χαμός" στην ΔΗΜΑΡ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 | 6:11 μ.μ.

Σε αρκετές Κυριακάτικες εφημερίδες υπάρχουν σήμερα αναλυτικά ρεπορτάζ για τον «κακό χαμό» που γίνεται στα εσωτερικά της ΔΗΜΑΡ.
«Εσωκομματικές τριβές κλυδωνίζουν την ηγεσία της Αγίου Κωνσταντίνου, μετά την πολιτική επιλογή της ΔΗΜΑΡ να μετάσχει στην κυβέρνηση και οι ψυχρολουσίες διαδέχονται η μια την άλλη», γράφει η μια εφημερίδα, «γκρίνια και αποχωρήσεις στην ΔΗΜΑΡ» συμπληρώνει η άλλη.

Αναφέρονται μάλιστα σχετικές δηλώσεις του επικεφαλής της νομαρχιακής οργάνωσης Αλεξανδρούπολης, αποχωρήσεις από την οργάνωση της ΔΗΜΑΡ, Σερρών, αντιδράσεις στελεχών της οργάνωσης Αργολίδας κ.α.

Δεν έχει νόημα να σταθούμε αναλυτικά σ’ αυτό και μακάρι η τελευταία επιλογή του Κουβελικού πολιτικού μορφώματος να σημαίνει και την ληξιαρχική πράξη θανάτου αυτού του πολιτικού μορφώματος.  Γιατί όπως εύστοχα σημείωσε ο Λ. Λαζόπουλος ο «Κουβέλης είναι ο Καρατζαφέρης της αριστεράς».

Να θυμίσουμε μόνο τι έχει προηγηθεί στην ΔΗΜΑΡ παραθέτοντας απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας:

Υπήρξε η επιστολή πέντε μελών του κόμματος που κατηγορούσε τον Κουβέλη ότι αποτελεί την  «φωνή της ΤΡΟΙΚΑ, των τοκογλύφων, των εκπροσώπων των χρηματιστηρίων και λοιπών», υπήρξε η αποχώρηση της αντιδημάρχου Αθήνας και μέλους της Κ.Ε της  ΔΗΜΑΡ, Αννας Φιλίνη, όπως και σποραδικές αποχωρήσεις μελών νομαρχιακών επιτροπών της ΔΗΜΑΡ, με βαριές κατηγορίες κατά της ηγεσίας του κόμματος, η αποχώρηση του στενού συνεργάτη του Φ. Κουβέλη Στέφανου Μπαγιώργου.....

Μέχρι εκεί όμως υπήρξε πολιτική διαφωνία απόλυτα κατανοητή. Αυτό που κατά την άποψη μας είναι πολύ προβληματικό και δίνει περιθώρια για σκέψεις καθόλου κολακευτικές για το κόμμα του Φ. Κουβέλη είναι αυτό που δημοσιεύεται, με την υπογραφή του Κώστα Βαξεβάνη στο περιοδικό HOT DOC.

Αναφερόμενος στον σχηματισμό της κυβέρνησης που ανακοινώνεται σήμερα ο έμπειρος δημοσιογράφος γράφει:
«Ακόμη και αν κάποιος προσπαθήσει να εξαιρέσει από τις συμμαχίες της επιβίωσης την συμπαθητική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, αποδίδοντας της ένα άγχος έστω για να κυβερνηθεί η χώρα, οι πληροφορίες για ένα πρωτοφανές αλισβερίσι προκειμένου να σχηματιστεί ή να μην σχηματιστεί κυβέρνηση είναι αποκαρδιωτικές. Το κόμμα του Κουβέλη -και δεν ξέρω αν ο αρχηγός του είχε συμμετοχή σε αυτό- χρησιμοποιήθηκε από τη διαπλοκή προς το Σαμαρά, εκβιαστικά, προκειμένου να συναινέσει σε απαιτήσεις. Μία από αυτές ήταν να προωθηθεί συγκεκριμένος δελφίνος της ΝΔ σε κυβερνητικές θέσεις. "Αν δεν το κάνεις, ο Κουβέλης δεν θα πει ναι" του μεταφέρθηκε».

Δεν έχουμε καμιά συγκεκριμένη πληροφορία σε ποια περίπτωση αναφέρεται ο Κ. Βαξεβάνης. Θα ήταν όμως καχύποπτος κάποιος να υποθέσει ότι στελέχη της ΔΗΜΑΡ έχουν ρθει σε συμφωνία με στέλεχος της Ν.Δ -και αφού η ΔΗΜΑΡ δεν συμμετέχει με πολιτικά του στελέχη στην κυβέρνηση- να του εξασφάλισαν ένα υπουργείο που έχει σχέση με πολεμικές δαπάνες ή δημόσια έργα π.χ; Για ποιο λόγο; Επειδή οι «κακές γλώσσες» λένε ότι σ’ αυτά τα υπουργεία υπάρχουν καλές μίζες, «δωράκια» ….

Πιθανόν να πείτε ότι αυτά είναι κακοήθειες αλλά …..
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2012 στις 6:18 μ.μ.

δε ξερω ποσο εγκυρος είναι ο Βαξεβανης αλλα ολα να τα περιμενεις απο την ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Οπως ελεγε και προεκλογικα μπορει..δε μπορει...μπορει

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2012 στις 6:54 μ.μ.

Και μονο με τη συνεργασια σου ρε Φωτη μ αυτους τους μνημονιακους δωσιλογους λερωσες και βρωμισες
Αλλα βρε Φωτη αυτο το αλισβερισι αν αληθευει περι προωθησης συγκεκριμενου Νεοδημοκρατικου στελεχους σε υπουργειο σχετικο με πολεμικες δαπανες η δημοσια εργα, το πραγμα παραπαει και σας ρεζιλευει,ενω παραλληλα αποκαλυπτει την αχαλινωτη καιβαθεια οπορτουνιστικη σας διαβρωση

Ανώνυμος
9 Ιουλίου 2012 στις 3:17 μ.μ.

Η αξιοπρέπεια πόσο κοστολογείται τελικά;
Βρίσκομαι σε ανάγκη, δώστε μου ένα νούμερο μήπως με συμφέρει να την πουλήσω κι εγώ…
Απ' τον Κουβέλη δεν περίμενα και τίποτα καλύτερο, έχει κάνει κι άλλοτε συνδιαλλαγές και χοντρά παιχνίδια, υπήρχαν όμως κάποιοι διαφορετικής ποιότητας άνθρωποι, παρόντες με συνέπεια και ειλικρίνεια στους κοινωνικούς αγώνες.
Σ΄αυτούς λοιπόν, πολλά συγχαρητήρια, τελικά μάλλον είναι πολλά τα λεφτά άρη…
Ή εν πάσει περιπτώσει, μπορεί να βαρέθηκαν να ξεροσταλιάζουν στην ουρά για λίγη εξουσία και πήραν το γνωστό τους καιροσκοπικό δρόμο.
Να τους θυμίσω μόνο, πως στα εναλλακτικά και κουλτουριάρικα τεβερνάκια που προσπαθούν να πλασάρονται ακόμα ως αυθεντικοί, να πλένουν καλά τα χέρια τους, γιατί οι καθημερινές αυτοκτονίες λερώνουν πλέον και τους ίδιους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger