Home » , » Ανακοίνωση-έκληση του ΠΑΜΕ για 24ωρη Γενική Απεργία.

Ανακοίνωση-έκληση του ΠΑΜΕ για 24ωρη Γενική Απεργία.

Από β.ariaditis , Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 | 10:32 π.μ.


 Κάλεσμα

Προς τους εργατοϋπάλληλους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους άνεργους, τους συνταξιούχους
Σε όλους τους εργαζόμενους στις πόλεις και τα χωριά, μικρούς εμπόρους, βιοτέχνες, επαγγελματίες και αγρότες
Τις γυναίκες, τη νεολαία.

Συνάδελφοι,

Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί.
Μας καταδικάζουν σε αδιέξοδα για να πληρωθούν οι δανειστές, να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων της ΕΕ.
Μας στερούν την ελπίδα και κάθε προοπτική αξιοπρεπούς ζωής για να γίνουν οι τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομήχανοι, μεγαλέμποροι, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλοκατασκευαστές και μεγαλοκλινικάρχες πιο ανταγωνιστικοί.
Παραδίδουν στο μεγάλο κεφάλαιο τη γη, τα λιμάνια, όλο τον πλούτο της χώρας γιατί αυτό απαιτούν τα συμφέροντά τους.
Καταδικάζουν τα παιδιά μας στη μόνιμη ανεργία.
Τέρμα η κοροϊδία.
Τα δάνεια, τα μνημόνια, οι αντεργατικοί νόμοι είναι οι συμφωνίες της ΕΕ και των κυβερνήσεων για να βγει το κεφάλαιο πιο ισχυρό από την κρίση, ποδοπατώντας τον ελληνικό λαό και τη νεολαία.
Αυτοί που μας οδήγησαν στην κρίση, αυτοί που όλα τα προηγούμενα χρόνια συσσώρευσαν τεράστια κέρδη και είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την κρίση.
Τώρα μας παίρνουν και την μπουκιά από το στόμα για να διατηρήσουν τα τεράστια πλούτη και τη σάπια εξουσία τους.
Η ΕΕ και τα μεγάλα συμφέροντα στην Ελλάδα είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Είναι η ιδιοκτησία και η εξουσία των μονοπωλίων που καταπιέζει, ληστεύει, εκμεταλλεύεται βάναυσα τους λαούς της Ευρώπης
.
Συνάδελφοι,

Ολοι σαν ένας άνθρωπος πρέπει τώρα να βροντοφωνάξουμε.
Τέρμα στις θυσίες για τους καπιταλιστές, για τα μεγάλα συμφέροντα, για τους δανειστές - ιμπεριαλιστές.
Τέρμα στην αρπαγή του μόχθου μας, στη λεηλασία του τόπου.
Εμείς, είμαστε το αίμα, η ζωή αυτού του τόπου, η παραγωγική δύναμη. Εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο και τον ληστεύουν τα παράσιτα, οι καπιταλιστές.
Ηρθε η ώρα να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ.
-- Δεν έχουμε να πληρώσουμε άλλο
-- Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία
-- Απορρίπτουμε τα μέτρα σας και τα μνημόνιά σας
-- Είναι παράνομα, αντεργατικά, αντιλαϊκά. Δεν οδηγούν σε έξοδο από την κρίση, αλλά σε βαθιά φτώχεια και δυστυχία για το λαό.
Το ΠΑΜΕ σας καλεί να απαντήσουμε με γενική απεργία. Να προετοιμάσουμε όλοι γενική απεργία. Να νιώσουν τη δύναμή μας.
Να πάρουμε στα χέρια μας τη ζωή μας, τη ζωή των οικογενειών μας, το μέλλον μας, το μέλλον του τόπου.
Ραγιάδες εμείς δεν είμαστε.
Εμείς είμαστε η Ελλάδα.
Ολοι στον αγώνα με μια φωνή, μαζική, μαχητική συστράτευση τώρα.
-- Για να απαλλαγούμε από τα χρέη. Καμία αναγνώριση. Να διαγραφούν. Τέρμα οι διαπραγματεύσεις. Να σταματήσει η ληστεία.
Οποια διαπραγμάτευση, σημαίνει νέα μνημόνια.
-- Να αποδεσμευτούμε από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Είναι θηλιά στο λαιμό μας.
-- Να καταργηθούν όλα τα μνημόνια και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
-- Να πάρουμε εμείς στα χέρια μας τον πλούτο του τόπου που έχουμε δημιουργήσει και να διώξουμε από το κεφάλι μας τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται τα μέσα παραγωγής και τον εθνικό πλούτο για λογαριασμό τους.
-- Εμείς μπορούμε να βάλουμε μπροστά όλη την παραγωγική μηχανή.
-- Εμείς να πάρουμε πρέπει την εξουσία.

Ηρθε η ώρα να κηρύξουμε αμείλικτο πόλεμο σε μεγάλα συμφέροντα, κόμματα υπηρέτες και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που όλα αυτά τα χρόνια έχουν καθίσει στο σβέρκο μας και απαιτούν από μας να υποτασσόμαστε κάθε φορά στη δική τους πολιτική, στις δικές τους επιλογές.
"Ανταγωνιστικότητα", "λιτότητα" για να ισχυροποιηθεί δήθεν η ελληνική οικονομία. Υποταγή στις αξιώσεις και τις πολιτικές της ΕΕ για να έχουμε τάχατες "προστασία", για να μη χρεοκοπήσουμε.
Το μέλλον της εργατικής οικογένειας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δεν μπορεί κάθε μέρα να αγκομαχάει για ένα πιάτο φαΐ, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η επίθεση στους εργαζόμενους είναι ολομέτωπη σε όλη την Ευρώπη. Το κεφάλαιο και η ΕΕ το επόμενο διάστημα θα επιτεθούν με ακόμα μεγαλύτερη αγριότητα στο ήδη λεηλατημένο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Καμία συνδικαλιστική οργάνωση, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια δεν πρέπει να βάλει την υπογραφή της στην γκιλοτίνα που έχουν στήσει. Κανένας εργαζόμενος να μην υποκύψει στους εκβιασμούς της κυβέρνησης, της εργοδοσίας. Κανένας τίμιος συνδικαλιστής να μη βάλλει την υπογραφή του στη σφαγή της ζωής της τάξης του. Να απορρίψουμε τη θεωρία των μονοπωλίων ότι οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους είναι "κόστος" και πρέπει να σφαγιαστούν.

Δεν είναι μονόδρομος η υποχώρηση, ο συμβιβασμός και η υποταγή για να σωθούν τα κέρδη των πολυεθνικών και να διασωθεί το ξεπερασμένο και σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Να πετάξουμε στα άχρηστα την αυταπάτη ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές θα γίνει πιο ανθρώπινο. Οτι αν μεγαλώσει η κερδοφορία των επιχειρήσεων θα γλιτώσει ο εργαζόμενος από την ανεργία, το χτύπημα των δικαιωμάτων του.

Πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα που θέτουν οι ίδιες οι εξελίξεις. Πού πάει η κατάσταση; Πόσο μπορούμε να συνεχίσουμε με όλα αυτά που μας οδηγούν στα τάρταρα; Ο δρόμος ανάπτυξης που εδώ και χρόνια μας γεμίζει με φτώχεια, εξαθλίωση και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα να γίνονται όλο και πιο ισχυρά με τεράστια κέρδη, μπορεί να είναι το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας;
Η οικονομία τους, το κράτος τους, η κοινωνία τους έχουν σαπίσει, δε διορθώνονται, δεν αλλάζουν με νέες δήθεν προτάσεις καλύτερης διαχείρισής τους. Ενα λαμόγιο να πιάσεις, ξεφυτρώνουν εκατό, σαν τη Λερναία Υδρα.

Νέα διαπραγμάτευση να κάνεις, σε φορτώνει με νέες δεσμεύσεις για αντιλαϊκά μέτρα.
Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των μονοπωλίων δεν υπάρχει ζωή, δεν υπάρχει καμία προοπτική. Χρειάζεται οργάνωση, αγώνας, συμμαχία για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη των καπιταλιστών. Αποδέσμευση από την ΕΕ, διαγραφή του χρέους, άλλος, φιλολαϊκός δρόμος ανάπτυξης.

Πρέπει να εμπιστευτούμε τις δυνάμεις μας. Με ισχυρό ταξικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία που θα αμφισβητεί το μονόδρομο της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Που θα βάζει επί τάπητος την αναγκαιότητα άλλης οργάνωσης της οικονομίας, του κράτους, της κοινωνίας, που στο κέντρο θα έχει τις ανάγκες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.

ΤΩΡΑ ΝΑ ΡΙΧΤΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΑΧΗ - ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ
Το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να προχωρήσουν σαν πρώτο σταθμό απάντησης στα νέα βάρβαρα μέτρα σε συζήτηση και αποφάσεις για 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Αυτή η απεργία πρέπει να είναι δυναμική, να φέρει κάτι καινούργιο. Να δώσει το έναυσμα για τη συνέχεια της πάλης μας. Να χτυπήσει η καμπάνα του αγώνα παντού. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε εργατική γειτονιά. Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, οι σωματειακές επιτροπές να πάρουν ευθύνη. Να οργανώσουν και να σχεδιάσουν καλά τη μάχη, βάζοντας στη διαδικασία αυτή όλο και περισσότερους εργαζόμενους. Οι Γενικές Συνελεύσεις, οι συσκέψεις, οι συζητήσεις στα εργοστάσια, στα γραφεία, στα γιαπιά, στα καράβια να γίνουν χώροι διαφώτισης, προβληματισμού, αλλά κυρίως αποφάσεων για αγώνα, για απεργιακές κινητοποιήσεις, για πρωτοβουλίες που θα μαζικοποιούν τα συνδικάτα, θα συσπειρώνουν.

Γνωρίζοντας τις δυσκολίες του αγώνα να δυναμώσει η ταξική συσπείρωση και ενότητα των εργαζόμενων και να προετοιμάσουμε την εργατική τάξη για την ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος που περνά μέσα από τη σκληρή πάλη με τα μονοπώλια και την ΕΕ. Μόνο έτσι θα πάρει ανάσα ο λαός.


Αύγουστος 2012
 Η Εκτελεστική Γραμματεία».

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 26 σχόλια

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2012 στις 11:28 π.μ.

Ναι.. άλλη μια 24ωρη. Αυτό χρειαζόμαστε. Είναι γνωστά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των 24ωρων και των 48ωρων απεργιών. Τρέμει το καθεστώς. Σειέται συθέμελα το σύστημα και θα ανατραπεί.
Α στα διάλα στην τελική.
Η απεργία είναι η λύση, αλλά πρέπει να είναι ΓΕΝΙΚΗ και ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Πόσο θα αντέξουν; 1 βδομάδα; 10 μέρες;
Αλλά και το παμε και οι υπόλοιποι συνδικαλισταράδες το ξέρουν αυτό. Γιατί δεν το εφαρμόζουν άραγε;

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2012 στις 12:54 μ.μ.

Σόιμπλε προς Στουρνάρα:" Να τηλεφωνείς όποτε KAI OπOY θέλεις Μέσα από TO Νεκροταφείο!!!"

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2012 στις 1:24 μ.μ.

Το ΠΑΜΕ φιλοδοξεί να γίνει η νέα ΓΣΕΕ αφού η τελευταία απαξιώθηκε και στα μάτια του τελευταίου εργαζόμενου. Τι 24 ωρη ρε γελάδια?

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2012 στις 1:52 μ.μ.

ΠΑΜΕ=Καλημέρα
ΚΚΕ=Καληνύχτα
Ρε παληκάρια οι ναζιστές σε πιθανές επερχόμενες εκλογές θα ξεφύγουν σε ποσοστά...
Η Αριστερά είπαμε κάνει διακοπές...ήμαρτον!!!!!!!

Απεργίες,πορείες,καταλήψεις Υπουργείων
Βγάλτε τον κόσμο έξω!!
Γιώργος Μήτρος

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2012 στις 2:05 μ.μ.

Δηλαδή με την 24ωρη που ζητά το παμε θα διώξουμε τα μνημόνια,θα σταματήσουν οι αυτοκτονίες και ο λαός θα τραβήξει πρός την σωτηρία;;Ξέρετε εσείς του πάμε πόσες 24ωρες και 48ωρες έγιναν τα τελευταία χρόνια;Γνωρίζετε τι αποτέλεσμα είχαν;Μάλλον για άλλο λόγο ζητά το παμε και το κκε την 24ωρη.Για να δικαιωθεί η Παπαρήγα που προεκλογικά έλεγε ότι δεν μπορει να συμμετέχει σε καμμία κυβέρνηση,γιατί αλλοιώς δεν θα μπορεί να....διοργανώνει απεργίες!!

Πανθηρας
26 Αυγούστου 2012 στις 2:06 μ.μ.

Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί μια "αριστερίστικη φρασεολογία". Αυτοί που κατάκριναν οργανώσεις της επαναστατικής αριστεράς για αριστερισμό.
Σίγουρα δεν φτάνει μια 24ωρη γενική απεργία αλλά η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ μιας γενικής απεργίας διαρκείας που πρέπει να είναι πρώτον ΜΑΖΙΚΗ και δευτερον ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ. Να συντονιστούν οι κατα τόπους απεργιακές κινητοποιήσεις μαζί με όλη την εργατική τάξη σε ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση των αφεντικών. Να πάρουμε το πλούτο που μας ανήκε.

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2012 στις 3:04 μ.μ.

Πάμε για γενική πολιτική απεργία διαρκείας. Εγώ θα συμμετέχω είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Το λαό, ιδίως τους εργαζόμενους, πώς θα τους πείσεις; Πέρα από τις αντιφάσεις και λάθος τακτικές του ΚΚΕ, μπορείς να μου πεις ποιός θα σε ακολουθήσει; Εδώ πιστεύουν ακόμα και σήμερα ότι η ΕΕ και το ευρώ είναι μονόδρομος και ότι εάν φύγουμε θα καταστραφούμε. Βλέπεις εσύ την μεγάλη πλειοψηφία, εκτός από το κάνει διαρκώς κριτική από καναπέ ή να γιουρτώνει τους Νταλάρες σαν χρυσαυγίτες, να έχει τη διάθεση, όχι για να κάνει απεργία διαρκείας ούτε για να συμμετέχει έστω σε σωματεία και συνελεύσεις γειτονιάς, να διώξει από τα σωματεία του τους πουλημένους εργατοπατέρες; Αυτός ο κόσμος δεν κατακρίνει το ΚΚΕ και αποθεώνει τους Κουβέληδες τους Τζήμερους και τους Χρυσαυγίτες; Αυτός ο κόσμος/πρόβατα δεν έχει έτοιμες απαντήσεις για όλα; Ας δώσει και τώρα την απάντηση. Άντε γιατί καλός ο αντικουκουεδισμός και ΟΙ παπάρες από τα πληκτρολόγια αλλά στους μαλακοέλληνες εργαζόμενους των εκλογών Μαίου-Ιουνίου 2012 ουδείς φταίει, ούτε τους φταίει κανείς που άγονται και φέρονται από τις παπάρες του ΣΥΡΙΖΑ. Ας δώσουν λύση οι απολογητές της ΕΕ και του ευρώ που είναι το 96% του ελληνικού λαού. Α στα διάλα λοιπόν με τον "κακόμοιρο λαό".

Πάνθηρας
26 Αυγούστου 2012 στις 3:20 μ.μ.

Σαν ελευθερος επαγγελματίας που είσαι τέτοια είναι η συνειδήση σου. Βλέποντας μαλακοέλληνες εργαζόμενους και εχθρό το ΣΥΡΙΖΑ. Δε βλέπεις ότι η εργατική τάξη έχει φτάσει στα όρια της και μια σπίθα φτάνει....για να πάρει μπρος η μεγάλη πλειοψηφία και να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Οσο για τους καναπέδες φαίνεται ότι τους χρησιμοποιείς εσύ, αφού δεν αφουγκράζεσε τα σημερινά προβλήματα της τάξης αλλά θα ενδιαφέρεσαι περισσότερο πόσο θα πουλήσεις (ως ελεύθερος επαγγελματίας) από την παραγόμενη υπεραξία του προλεταριάτου.

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2012 στις 3:47 μ.μ.

Δε διαφωνω ουτε με τις απεργιες ουτε με τις κινητοποιησεις ουτε και μ εκεινους που τις διοργανωνουν. Πιστευω ομως πως καθε ειδους κινητοποιηση για να πετυχει πρεπει να κουβαλαει μεσα της ενα ονειρο, ενα οραμα. Πολλοι ανθρωποι γυρω μας θεωρω πως ειναι ετοιμοι να θυσιασουν οχι απλα ενα μεροκαματο αλλα πολλα περισσοτερα απο την ζωη τους,καποιοι ισως και την ιδια τους τη ζωη αρκει να πιστεψουν σε κατι , να πειστουν πως δεν παλευουν ματαια, πως δε θα χαραμηστουν για μια ακομα ηττα. Εδω λοιπον ειναι που πρεπει η αριστερα να επικεντρωθει. Στο να δωσει και παλι οραμα κι ελπιδα στον κοσμο . Αν τα καταφερει θα κερδισουμε τα παντα,αν οχι ολα θα χουν χαθει

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2012 στις 3:59 μ.μ.

Ως ελευθερός επαγγελματίας και εγω θα πάρω μέρος όπως πέρνω σε όλες,ειναι μια καλή πρωτη κίνηση και στην τελική ειναι μια πρόταση,στο χέρι του λαού ειναι να μετασχηματίσει μια απλή 24 ή 48 ωρη Γενική απεργία σε πολιτική γενική απεργία!!!
Και ναι Πανθηρα ειναι πολλοι μαλακοέλληνες όχι μόνο εργαζόμενοι αλλα και ελευθεροι επαγγελματίες,πολλοι χωρίς ταξική συνείδηση!!!
Τώρα που είδες εσυ οτι μια σπίθα θα φέρει τέτοια επαναστατική διαδικασία που θα καταλήξει η εξουσία στα χέρια του λαού πραγματικά δεν καταλαβαίνω!!!
Στο 42% που ψήφισε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και γουστάρει καπιταλισμό με πιο φιλικό πρόσωπο ή καπιταλισμό με πιο σκληρό π΄ροσωπο?
Στο 7% και πόσο αλλο του μικροαστού ξενοφοβικού φασιστάκου που ψήφισε τα χρυσά αυγά(και πόσοι αλλοι λένε μπράβο)?Στο σύριζ που λεεί να αλλα δεν κρατικοποιούμε αρα ο πλουτος και τα μέσα παραγωγής μένουν στα χέρια των καπιταλιστών?
Που είδες την οργανωση ώστε η σπίθα να γίνει πυρκαγιά,υπάρχεί πουθενά οργάνωση σε άλλα επίπεδα?Πουθενά!!!(ή μήπως θα πάρουμε την εξουσία με την πέτρα και το οδοφραγμα,καλά και αυτά αλλα δεν φτάνουν)
Εχεί αναπτύξει ο λαουτζίκος συγκρουσιακή συνείδηση?
Εχεί μπεί στα συνδικάτα του μαζικά?
Εχει ριζοσπαστικοποιηθεί?

Πρώτα ας καταλάβει ο εργαζόμενος οτι ειναι ο εκμεταλλευόμενος και μαζι να καταλάβει και ο ελ.επ. τη ταξική του θέση που ειναι δίπλα στους εργαζόμενους αφου ένας απο αυτούς ειναι και αυτός!!!

Ας ξεκινήσουμε με αυτην την πρόταση,ας την οργανώσουμε καλά,ας την περιφρουρήσουμε στους χώρου δουλιάς και μετά βλέπουμε πως εξελίσσεται και στο χέρι του λαού ειναι να την κάνει πολιτική και μετά εξεγερση και μετά επανάσταση και μετά εξουσία απο τα κάτω!!!!


Γιοζεφ κ

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2012 στις 4:31 μ.μ.

24 απεργία; Ποιον κοροιδευετε μωρε ζαγαρια ; Ποιος θα χάσει ένα μεροκάματο για το τίποτα; Τι ξεφτίλα είναι αυτή ; Αν είναι να καλείς τον λαο σε τουφεκιεσ στον αέρα μην τον καλείς κΑΘολου .πως να σε πιστέψει ο κόσμος όταν τον κοροιδευεις ; Και μετα σου φταίνε οι άλλοι ενώ μόνος σου έχεις υπονομεύσει το λαϊκό μαζικό κίνημα όσο δεν παει,αλλα τόσα χρόνια την δουλειά σου κανεις...αλλιώς δεν θα σούνα ρεφορμιστικο . Πάμε ρε χαζε λαέ αφού δεν μας ψηφίδες καλά να παίζεις ρε ,μόνο οι εκλογές θα σε σώσουν τι απεργίες και μαλακιες

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2012 στις 5:18 μ.μ.

''Δε βλέπεις ότι η εργατική τάξη έχει φτάσει στα όρια της και μια σπίθα φτάνει....για να πάρει μπρος η μεγάλη πλειοψηφία και να πάρει την κατάσταση στα χέρια της''.Ελεος ρε πάνθηρα!!!Εχεις ιδέα σε τι κοινωνία ζείς;Η μόνη κατάσταση που έχει πάρει ο ''κακόμοιρος λαός'' στα χέρια του,είναι όταν κάνει πογκρόμ στους μετανάστες έξω από στρατόπεδα συγκέντρωσης!!Εκτός και αν εννοείς τους ''αγανακτισμένους''.Ελεος πια με την εξιδανίκευση του ''άμοιρου λαού''...

Πάνθηρας
26 Αυγούστου 2012 στις 5:40 μ.μ.

"Τα πογκρομ στους μετανάστες έξω από τα στρατόπεδα συγκέντρωσεις" δεν είναι πάνω από 100 άτομα τουλάχιστον οι αγανακτισμένοι ήταν εκαντοντάδες χιλιάδες, μόνο φαίνεται ότι εσύ δεν ήσουνα ούτε εκεί ούτε οργισμένος.

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2012 στις 5:44 μ.μ.

Με το ΠΑΜΕ όλοι δόντια βγάζετε. Για θυμηθείτε τι λέγαμε στις παρελθούσες 24ωρες των ΓΣΕΕδων... Και δεν είμαι υπέρ, ούτε με τις 24ωρες ντουφεκιές, ούτε με τις "σκληρές" απεργίες κάτω τα χέρια από το μαγαζί μου - επιχείρηση που δουλεύω, και να εξαιρεθούμε εμείς γιατί είμαστε ... παραγωγικοί και του κώλου τα ενιάημερα. Τα "μπουμπούκια" του ΣΥΡΙΖΑ, της Αυτόνομης Παρέμβασης σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - Ομοσπονδίες - Συνδικάτα, θα τα ξεμπροστιάσουμε ή όχι; Και τέλος εμείς όλα μαζί τα γκρουμπούσκουλα του εξωκοινοβουλίαου τι κάναμε; Ποιές είναι οι δυνάμεις μας και οι δυνατότητες για κινητοποιήσεις; Τι εκπροσώπηση έχουμε σε ποσοστά στο -(8% είναι οργανωμένοι σε συνδικάτα)- οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και στα κινήματα γενικά; Για τις εκλογές ντάξ, τόχουμε εμπεδώσει, αλλά τελικά κάπου δεν πρέπει να καταγράφεται και η κοινωνική δυναμική;
Τί είναι ωρέ η Γενική Απεργία Διαρκείας, περίπατος για καμιά δεκαριά χιλιάδες το απόγευμα; Μεγάλο στόμα, παχιές κουβέντες, πιασάρικες επαναστατικές ατάκες και στο δια ταύτα χομπίστες που περιμένουν να ... μετά τις παραλίες να εξεγερθεί η κοινωνία. Έχουμε και την ... τελετή έναρξης των εργατικών αγώνων στη ΔΕΘ στις 8 του Σεπτέμβρη, όπως έχουμε ήδη εξαγκείλει.... Ή μήπως γουστάρουμε να το παίζουμε μια ζωή θύματα και να το ρίχνουμε στην κλάψα για τα κακά τις μοίρας της εργατικής τάξης;
Απολύουν για την πλάκα τους, πληρώνουν άμα γουστάρουν, μαύρη - ελαστική - ενοικιαζόμενη εργασία, μπλοκάκια και ότι ξερνάει ο νους του κάθε Μίχαλου και οι οργανωμένες αντιδράσεις ανύπαρκτες, δεν έχουν αντίπαλο!
Άϊ σιχτίρ ωρέ! Τελικά, όλοι μαζί θα καταστραφούμε ή όλοι μαζί θα σωθούμε, για όποιον ακόμα δεν το κατάλαβε(;)! Αλλά γαμώτο, από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε ένα σοβαρό σχεδιασμό... Και σ' αυτό δεν φτείει μόνο το ΠΑΜΕ.

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2012 στις 6:18 μ.μ.

Κάποιος έγραψε για το αποτέλεσμα που είχαν οι γενικές απεργίες τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα...
Καλό θα ήταν να θυμηθούμε και τη συμμετοχή στις απεργίες. Τότε που όλοι ήταν "Αγανακτισμένοι", θυμάμαι πρώτη μέρα 48ωρης απεργία μεσημέρι και το Σύνταγμα άδειο πλην του ΠΑΜΕ. Βέβαια, μόλις σχόλασαν το απόγευμα οι Αγανακτισμένοι κατέβηκαν και μούντζωναν...

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 27%. Αν θέλει όπως διατείνεται συνεργασία, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Ας στηρίξει την απεργία του ΠΑΜΕ. Ας κατεβάσει αν όχι το 27%, έστω το 2%. Αρκεί...

Άγνωστος Χ

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2012 στις 7:03 μ.μ.

Φίλε πάνθηρα μάλλον ζείς σε άλλη χώρα.Τα 100 άτομα έξω από τα στρατόπεδα,εκφράζουν το πλειοψηφικό ρεύμα(''για όλα φταίνε οι ξένοι,προδότες πολιτικοί,οι δημ.υπάλληλοι τα φάγανε κ.α.).Επειδή είμαι εργατοϋπάλληλος και επισκέπτομαι 5-6 σπίτια την μέρα,πίστεψέ με η πλειοψηφία του ''κόσμου''θέλει αίμα.Αρχικά των ξένων και των πολιτικών και έπειτα των υπολοίπων.Αυτό ήταν και το γενικότερο κλίμα των εκατοντάδων χιλιάδων αγανακτισμένων,το οσμιζόσουν στο αέρα,εκτός και αν εθελοτυφλούσες σε μια επαναστατική ονείρωξη.Αλήθεια,πόσους ξένους παρέδωσαν οι αγανακτισμένοι στους μπάτσους,ξέρεις;Ησουν εκεί;Πόσα μέλη κομματικών οργανώσεων αφήσαν οι αγανακτισμένοι να εκδηλώσουν άποψη;Ξέρεις;Ησουν εκεί όταν κινδύνεψαν να λιντσαριστούν;Μήπως ήσουν εσύ σε κανένα καναπέ;Γιατί εγώ δεν μπορώ να δεχτώ ότι ακόμα ένα κομμάτι της αριστεράς επιμένει να βλέπει τους αγανακτισμένους ως..''επαναστατικό υποκείμενο''.Τα απολιτίκ συνθήματα που κυριάρχησαν στους αγανακτισμένους,υπήρξαν το λίπασμα της χ.α.Αλλωστε η χ.α μπήκε στην βουλή, ''για να δείρει''.Η τωρινή συμπεριφορά της ελληνικής κοινωνίας είναι αναμενόμενη σε μια κρίση,όταν αυτή η κοινωνία δεν θέλει να παραδεχτεί ότι έπαψε το μικροαστικό της όνειρο.Ψάξε για την ψυχολογία των ''άμοιρων'' Γερμανών την εποχή της ανόδου των ναζί.

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2012 στις 7:30 μ.μ.

Πάνθηρα
Απάντησες στο σχόλιό μου που αναρτήθηκε στις 3:04.
Επειδή εσύ είσαι υπερεπαναστάτης ενώ εγώ είμαι ένα ...πουλημένο μικροαστικό τομάρι(ελεύθερος επαγγελματίας) σου λέω ότι είμαι αυτοαπασχολούμενος και φυσικά δεν κάνω σε τύπους του περιθωρίου σαν εσένα (και σε κανένα) δήλωση μετανοίας. Το πόσο στέκουν όλα όσα ισχυρίζεσαι φαίνεται από τα σχόλια. Αυτά που λες είναι επιεικώς για τα μπάζα, έξω από την ελληνική κοινωνία και πραγματικότητα, μάλλον εσένα σε θρέφει κανένα κορόιδο. Γκε γκε επαναστάτη της συμφοράς;

Πάνθηρας
26 Αυγούστου 2012 στις 7:35 μ.μ.

Και βέβαια ήμουνα εκεί όπως και σε πολλές απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις. Δεν είδα εκει το επαναστατικό υποκείμενο που λες (ούτε περίμενα κιόλας) αλλά και δεν είδα την αριστερά (ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) να μπορεί να κινητοποιήσει πλατιές λαικές μάζες. Εσύ θα ήθελες βέβαια σαν συνειδητός επαναστάτης να δεις καθαρές απαντήσεις και αιτήματα που βέβαια ούτε εσύ τα έχεις έτοιμα ούτε η αριστερά που πρεσβεύεις. Οσο για την χρυσή αυγή δεν απορέει η κοινωνική απεύθυνση της από το απολιτικ των αγανακτισμένων αλλά είναι φαινόμενο της κρίσης του καπιταλισμού όπως μπορεί να είναι και η τάση για την υπέρβαση του...συντροφικά πάντα

Πάνθηρας
26 Αυγούστου 2012 στις 7:50 μ.μ.

Πάντως δεν έφαγα από τα ταμεία του κόμματος ενώ είχα τη δυνατότητα. Φίλε δεν σε έθιξα προσωπικά αν έκανα κριτική στην ταξική σου προέλευση αυτό γίνεται εδώ και 200 χρόνια τώρα στην ιστορία του επαναστατικού κινήματος. Μήπως σε αναγκάζουν τα κομματικά καθήκοντα, το μικρό εκλογικό αποτέλεσμα και η ταξική σου θέση εσένα εκτός πραγματικότητας (βλέπωντας παντού βολεμένους);

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2012 στις 8:16 μ.μ.

Κάνεις διαρκώς γκάφες διότι αποδίδεις προθέσεις και κάνεις προσωπικούς χαρακτηρισμούς για ανθρώπους που δεν γνωρίζεις ούτε καν εξ όψεως. Πού διάβασες ότι βλέπω παντού βολεμένους; Τί με ενδιαφέρει εάν μπορούσες να κλέψεις, όπως λες, και δεν έκλεψες, θα σου δώσω συγχαρητήρια επειδή είσαι τίμιος; Κατά τα άλλα ούτε μέλος κόμματος είμαι, ούτε το μικρό εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ με απογοητεύει παρότι το ψηφίζω (δεν ψηφίζω ένα κόμμα π.χ. ΣΥΡΙΖΑ επειδή είναι μόδα, ούτε καταψηφίζω ένα άλλο κόμμα π.χ. ΚΚΕ επειδή δεν λέει αυτά που θέλει να ακούσει η κοινωνία και τα ΜΜΕ του κεφαλαίου), ούτε το 27% του πασοκοσύριζα με ενθουσιάζει ή με ανησυχεί ή μου λέει οτιδήποτε. Να είσαι βέβαιος ότι εάν και όταν κληθεί να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πάει τόσο δεξιά και θα έχει ενσωματωθεί τόσο πολύ που δεν θα τον αντέχεις ούτε και εσύ. Το παιχνίδι από εδώ και πέρα θα παιχτεί ανοιχτά στην κοινωνία, στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές, πάντως όχι κύρια στη Βουλή. Έχω κάνει αρκετά χιλιόμετρα σε πολλούς χώρους της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλετικής αριστεράς και είμαι σε θέση να ξέρω καλά τί λέει ο καθένας, γιατί το λέει και πού το πάει. Εγώ μίλησα πολιτικά, εάν εσύ θέλεις να λιβανίζεις το "φτωχό πλην τίμιο και κακόμοιρο λαό" δικαίωμά σου. Με αυτό όμως δεν σημαίνει ότι συμπαρατάσσεσαι μαζί του, ούτε αποδεικνύεις την ύπαρξη ταξικής συνείδησης και αλληλεγγύης.

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2012 στις 8:21 μ.μ.

Δυστυχώς οι «αγανακτισμένοι» ήταν η απαρχή της αποδοχής των φασιστών.
Όταν η πάνω πλατεία και η κάτω πλατεία λειτουργούσαν σα συγκοινωνούντα δοχεία, ήταν φυσική αυτή η κατάληξη. Τέλος πάντων, το ζητούμενο δεν είναι αυτό στη συγκεκριμένη φάση, τώρα οφείλουμε επιτέλους να καταλάβουμε το μέγεθος της παρακμής που μας πλαισιώνει. Ο εκφασισμός της κοινωνίας γίνεται με ταχύς ρυθμούς, τα πογκρόμ σε μετανάστες με παράδοξη προτίμηση τους πακιστανούς είναι σχεδιασμένη για να φτάσει στη κορύφωση δλδ στη σύγκρουση. Αυτό θα γίνει εν μία νυκτί, η ιστορία μας διδάσκει! Κοινώς… δεν μας παίρνει άλλο…
24ώρη , στο χέρι του λαού είναι η συνέχεια(εδώ αρχίζει το κλάμα)

Ανώνυμος
27 Αυγούστου 2012 στις 12:48 π.μ.

Οι αγανακτισμένοι δεν ήταν μόνο φασίστες, υπήρχε σαφής διαχωρισμός της πάνω και της κάτω πλατείας και οι πολλοί που μούτζωναν τη Βουλή στην ουσία μούτζωναν την κυβέρνηση όχι όλα τα κόμματα. Τώρα αν από αυτή την μαζική κινητοποίηση κερδισμένη βγήκε η Χρυσή Αυγή μάλλον είναι γιατί τα κόμματα και τα κινήματα της Αριστεράς ήταν περισσότερο απασχολημένα με την ενδοφαγωμάρα τους παρά με το να δώσουν ένα όραμα στον κόσμο και να του εξηγήσουν το γιατί περνάει τώρα όλα αυτά που περνάει. Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος μικρομεσαίας επιχείρησης και με τους συναδέλφους που έχω μιλήσει έχουν εντελώς αρνητική άποψη για το συνδικαλισμό (και δεν τους αδικώ γιατί μέχρι τώρα αυτό έχουν δει και έχουν εισπράξει από τη ΓΣΕΕ). 1ον θεωρούν οτι επι της ουσίας δεν θα τους βοηθήσει, 2ον θεωρούν οτι ενώ εμείς θα διακινδυνέψουμε τις θέσεις εργασίας μας κάποιοι άλλοι θα καρπωθούν τη μονιμότητα, την εξουσία και τα φράγκα γιατί τελικά αυτός είναι ο σκοπός και όχι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, οπότε οτι κάνει ο καθένας μόνος του και 3ον Να μην αναφέρω την άποψη που έχουν για τους συνδικαλιστές του δημοσίου τομέα και εν γένει την ευγενή τάξη των δημοσίων υπαλληλων με όλα τα προνόμιά τους.
Επιτέλους γίνεται μια προσπάθεια να απαγκιστρωθούμε από τη ΓΣΕΕ ας μην την πετάξουμε επειδή το κάλεσμα το κάνει το ΠΑΜΕ γιατί τότε εμείς είμαστε οι κολλημένοι και όχι οι σύντροφοι του ΠΑΜΕ. Και να ρωτήσω και κάτι γιατί όταν καλούσε η ΓΣΕΕ κατέβαιναν όλοι από άκρα αριστερά μέχρι αναρχικούς και τώρα που επιτέλους, ενώ μετά το Φλεβάρη θα έπρεπε να ήμασταν συνέχεια όλοι στους δρόμους, έστω και καθυστερημένα κάποιος κάνει μια αρχη το μόνο που κάνουμε είναι να συνεχίζουμε τη φαγωμάρα. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε επιτέλους και αυτό το κάλεσμα πρέπει να αναλάβει όλη η αριστερά να το διαδώσει παντού.

Ανώνυμος
27 Αυγούστου 2012 στις 12:50 π.μ.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ!!! θΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ!!! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΦΕ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ !! ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ, ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ, ΕΝΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ (ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ) ΚΑΙ ΠΩς ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ.. ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΜΑΣ...
ΤΟ ΚΚΕ ΔΕ ΘΕΛΕΙ
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕ
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΛΛΗΣΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥς ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ

Ανώνυμος
27 Αυγούστου 2012 στις 1:10 π.μ.

Αφήστε τις φαγωμάρες και ας κατεβούμε όλοι μαζί δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι με το κοινό αίτημα 30/900 (30ώρες εβδομαδιαίας εργασίας / 900 βασικός καθαρός μισθός) κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος, ίδρυση σωματείων παντού, οι προσλήψεις και ακόμα και οι απολυσεις να περνάνε μέσα από τα σωματεία ώστε όλοι οι εργαζόμενοι αλλά και οι άνεργοι να είναι ενήμεροι για το σωματείο που ανήκουν.

Ανώνυμος
27 Αυγούστου 2012 στις 2:14 μ.μ.

Γ.Σ. Διαβάζοντας το κάλεσμα του ΠΑΜΕ έχεις την εντύπωση πως απο μέρα σε μέρα, ξεκινάει η επανάσταση. Ωστόσο περισσότερο μου μοιάζει σαν μια απεγνωσμένη προσπάθεια της ηγετικής κλίκας του Κόμματος, για επανασυσπήρωση της συρηκνωμένης βάσης του Κόμματος, παρά σαν μια αυθεντική επαναστατική τακτική σύγκρουσης. Αυτό που θα γίνει είναι τραγικά προβλέψιμο.
Ακόμα μια φορα μερικές εθυμοτυπικές παρελάσεις στο κέντρο της αθήνας, μεγάλα λόγια υπερεπαναστατικότητας και... μερικές μέρες αυξυμένης κυκλοφορίας του ριζοσπάστη!

Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2012 στις 12:40 π.μ.

Μερικές σκέψεις με αφορμή το κάλεσμα του ΚΚΕ / ΠΑΜΕ και τα σχόλια των φίλων σχολιαστών:

Το γονίδιο του ραγιαδισμού εμφανίζει αντοχή στην εντατικοποίηση, εμβαθύνει την σχέση ανάμεσα στο θύμα με τον βασανιστή του. Το πιόνι στην σκακιέρα, συχνά θεωρεί εαυτόν σκακιστή. Κοιτάζω πίσω μου να δω συνάδελφο και δεν υπάρχει κανείς. Τι θα γίνει σε μια δύσκολη; Θα με ξετομαριάσουν, πρίν φτάσει το σαρκίο στα γουναράδικα.

Έχω την βαθύτατα πεσιμιστική άποψη πως μόλις ανοίξαμε την πόρτα για να εισέλθουμε σε μια μακρά παρατεταμένη ιστορική περίοδο. Κερματισμός, Αλλοτρίωση, Εθισμός, Λησμονιά, Στρέβλωση, θα μας κρατήσουν αρκετά χρόνια συντροφιά. Πόσοι θα αντέξουν; Ποια επόμενη γενιά θα εξέλθει; Με τι κόστος;

Ειδικά για φίλο Γ.Σ.
Τραγικά προβλέψιμη η άποψή σου. Γιατί σύντροφε με ψέγεις για να κρεμάσω κουδούνα στου γάτου την ουρά; Τι φορτίο μου φορτώνεις;

Γι αυτό θα κατέβω στον δρόμο, γι αυτό θα κατεβείς κι εσύ, γι αυτό θα κατεβούμε όλοι...

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger