Home » » Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, γιατί δεν έχει να πάρει φάρμακα!

Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, γιατί δεν έχει να πάρει φάρμακα!

Από mitsos175 , Κυριακή 19 Αυγούστου 2012 | 3:23 π.μ.

"Στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου νοσηλεύεται από χθες το μεσημέρι ένας 70χρονος κάτοικος Ρόδου, που επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή του, επειδή αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που δεν του επιτρέπουν να αγοράσει φάρμακα που του συνταγογραφήθηκαν για ασθένεια από την οποία πάσχει.
Ο 70χρονος ανέβηκε συγκεκριμένα περί ώραν 13.00 στα Μεσαιωνικά Τείχη στο “μικρό κάστρο” απέναντι από το «Νεώριο» και έπεσε στο κενό. Τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με μέριμνα του ΕΚΑΒ στο χειρουργικό τμήμα των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Ρόδου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα τραύματά του είναι σοβαρά αλλά η ζωή του δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο. Καταβάλλονται αρμοδίως προσπάθειες για την ψυχολογική του υποστήριξη αλλά και για την οικονομική ενίσχυση του ίδιου και της οικογένειάς του για να ξεπεράσει το αδιέξοδο.
Χθες το απόγευμα επρόκειτο να οδηγηθεί στην ορθοπεδική κλινική καθώς μεταξύ άλλων έχει σπάσει και τη λεκάνη του.
Σε επιδημία τείνουν πάντως να εξελιχθούν οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες αυτοκτονιών στη χώρα μας. Η οικονομική κρίση, η μείωση του εισοδήματος και η ανεργία αποτελούν τις βασικές αιτίες που έχουν οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που φτάνουν σε απόγνωση κι επιλέγουν να δώσουν τέλος στην ίδια τη ζωή τους.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αύξηση της τάξης του 20% καταγράφεται στις κλήσεις που δέχτηκε η τηλεφωνική εθνική γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία «1018» κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012.
Το 2011 η γραμμή δέχθηκε περίπου 3.200 κλήσεις, ενώ οι σιωπηρές, λάθος, διερευνητικές ή απλής συμβουλευτικής σε ζητήματα ψυχικής υγείας ήταν περίπου 5.000.
Το 77% των κλήσεων έγινε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, ενώ το 23% έγινε από άλλο πρόσωπο (συγγενή, φίλο, συνάδελφο κλπ.). Το 40% ανέφερε ότι είχε πραγματοποιήσει απόπειρα στο παρελθόν, ενώ σε ποσοστό 75% των κλήσεων διαπιστώθηκε η ύπαρξη αυτοκτονικού ιδεασμού. Το 33% είχε σοβαρό αυτοκτονικό ιδεασμό, είχε δηλαδή συγκεκριμένο σχέδιο που αφορούσε τον τρόπο της απόπειρας. Αν και η πλειοψηφία των καλούντων με ιδεασμό ήταν γυναίκες (58%), οι περισσότεροι καλούντες με σοβαρό ιδεασμό ήταν άντρες (65%).
Τα ποσοστά των αυτοκτονικών τάσεων και της κατάθλιψης είναι πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα, ενώ το άγχος, η αγωνία και η απόγνωση είναι μερικά από τα συναισθήματα που βιώνουν έντονα οι Έλληνες. Άλλωστε, οι αυτοκτονίες στη χώρα μας παρουσιάζουν αύξηση κατά 22% τη διετία 2009-2011.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η οικονομική κρίση δεν αφήνει ανεπηρέαστα και τα παιδιά, ακόμη κι αυτά που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία. Οι νοσηλείες των παιδιών έχουν αυξηθεί την τελευταία διετία κατά 10%-15%, ενώ τα περισσότερα παιδιά προσέρχονται στα παιδιατρικά τμήματα των νοσοκομείων με έντονες κεφαλαλγίες, κοιλιακά άλγη και πόνους στα άκρα. Από τις εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται προκύπτει ότι οι πόνοι δεν οφείλονται σε κάποιο νόσημα, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις ο παράγοντας είναι ψυχογενής. Παράλληλα, αναφέρουν ότι τα αιτήματα προς τις υποστηρικτικές μονάδες από ανθρώπους που δυσφορούν αυτή την περίοδο έχουν αυξηθεί κατά 20%-30% και δυστυχώς υπάρχει δυσκολία στην κάλυψη των τεράστιων αναγκών εξαιτίας των περικοπών." ΠΗΓΗ
Καπουτ-αλισμός. Μπορεί να πληρώνουν οι φτωχοί κάτι παραπάνω σε φόρους, αλλά έχουμε υγεία για όλους τους πλούσιους. Γι αυτό αισθανόμαστε έτσι "χαρούμενοι". Με τέτοιο σύστημα υγείας, με τέτοια παιδεία, να μην κάνουμε κι εμείς τις ανθρωποθυσίες που μας ζητάνε οι τοκογλύφοι; 
Περαστικά στον συνάνθρωπό μας. Μην χάνεις το θάρρος σου φίλε. Θα έρθει ξαστεριά.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
19 Αυγούστου 2012 στις 10:32 μ.μ.

Εμπρός Λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι
ο μόνος δρόμος είναι βενζίνα και μπουκάλι

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger