Home » , , » Πολιτισμός, όχι αστεία…

Πολιτισμός, όχι αστεία…

Από mitsos175 , Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 | 6:46 μ.μ.

Αντιγράφω την είδηση:
«Εικόνες φρίκης εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή της Νέας Μανολάδας όταν ένας 30χρονος από την Αίγυπτο κακοποιήθηκε και βασανίστηκε από δύο κατοίκους της περιοχής. Ο άτυχος 30χρονος μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ενώ οι δύο κάτοικοι της περιοχής συνελήφθησαν από άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας.
Οι δύο άντρες, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες επιτέθηκαν στον 30χρονο Αιγύπτιο, ενώ στη συνέχεια τον σφήνωσαν ανάμεσα στο τζάμι και στο πλαίσιο της πόρτας τους αυτοκινήτου τους, σέρνοντάς τον στο δρόμο για περίπου ένα χιλιόμετρο.
Ο άτυχος αλλοδαπός μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο Κέντρο Υγείας της Βάρδας ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν και το τρίτο, επίσημα καταγεγραμμένο, περιστατικό βίας με θύματα τους αλλοδαπούς μετανάστες που διαμένουν στην περιοχή, ενώ για πρώτη φορά, σε τέτοιο περιστατικό, εμπλέκεται μετανάστης από την Αίγυπτο». ΠΗΓΗ

Περαστικά στον άτυχο φίλο από την Αίγυπτο, που είχε την ατυχία να νιώσει την νεοελληνική φιλοξενία. Είμαστε φιλόξενοι και πολιτισμένοι. Για όλους όσους έχουν χρήματα...

Έχουμε πολιτισμό, όχι σαχλαμάρες. ΑΝ γινόταν κάτι τέτοιο σε μια άλλη χώρα, θα λέγαμε: Μα τι υπανάπτυκτοι, τι ζώα... Εδώ όμως; Εδώ είναι αρχαία παράδοση. Οι τύποι που το έκαναν αυτό τιμούσαν έτσι τον Αχιλλέα, που περιέφερε το πτώμα του Έκτορα κάτω από τα τείχη της Τροίας. Το ότι αυτό για τους Αρχαίους ήταν ύβρη, είναι λεπτομέρειες.

Όπως έλεγα, έχουμε πολιτισμό. Είμαστε τόσο πολιτισμένοι, που αφήνουμε τοκογλύφους να μας γδέρνουν και να μας κοροϊδεύουν από πάνω. Πήγε ο πρωθυπουργός («πρωθυπουργός», τέλος πάντων), στην Καγκελαρία για οδηγίες. Του τις έδωσαν. «Αντωνάκη, να τρίψεις καλά το πάτωμα, να το γλείψεις. Και μην ξεχάσεις να πλύνεις τις κουρτίνες. Α! και τα πιάτα. Σήμερα θα φάμε κάτι ελαφρύ. Συντάξεις των 600 ευρώ». Σαν πολιτισμένος σκλάβος υπάκουσε. Για ορεκτικό θα σερβίρει συντάξεις στους αφέντες και για κυρίως πιάτο νησιά...

Αλλά έχουμε πολιτισμό, επίπεδο. Τι επίπεδο; 20.000 χιλιάδες λεύγες κάτω από τη θάλασσα. Είναι στο ίδιο βάθος μαζί με την ανάπτυξη και την απασχόληση. Αλλά φίλε μου, τι τη θες τη δουλειά; Αφού ότι και να βγάλεις, θα στα πάρει το μπάχαλο, που έχουν βαπτίσει κράτος. Όσο για τις «βαριές δουλειές» έχουμε τους ξένους.

Τους βάζουμε και δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ, τους πετάμε ένα ξεροκόμματο και αν δεν τους αρέσει, καλούμε τους ναζί να τους «εκπολιτίσουν». Πως τους εκπολιτίζουν; Απλά: Ανοίγουν τα κεφάλια, ώστε να μπορεί να μπει ο πολιτισμός μέσα. Άλλωστε δούλους είχαν και την Αρχαία Ελλάδα…

Ποιος είπε για υγεία; Τι να την κάνεις ρε την υγεία; Εδώ έχεις ιστορία, έχεις εθνική υπερηφάνεια, τι τα θες τα φάρμακα; Φάε εθνικισμό. Πάρε οπλικά συστήματα να νιώσεις καλά. Το ότι δεν λειτουργούν, δεν πειράζει. Άλλωστε, τι λειτουργεί σήμερα; Μόνο οι παπάδες.

 «Εμείς είμαστε οι ανώτεροι όλων». Τόσο «ανώτεροι», που αφήνουμε «τσογλάνια» να μας κατακλέβουν το μισθό μας, τα ορυκτά μας, τα υπάρχοντά μας. Τόσο «ανώτεροι», που δεν δίνουμε μία για το συνάνθρωπο, για το παιδί με ειδικές ανάγκες, για τον άστεγο, για το φτωχό. Πνευματικός πολιτισμός είναι, δεν ενδιαφερόμαστε για τα υλικά. Αυτά ενδιαφέρουν το ΔΝΤ. Εμείς είμαστε υπεράνω. Εφαρμόζουμε τον ακρογωνιαίο λίθο του πολιτισμού μας «Εγώ να είμαι καλά
και οι υπόλοιποι να πάνε να πγιγούν».

Πάλι τα ίδια. Τι να τα κάνουμε τα βιβλία; Εμείς έχουμε φτάσει σε ανώτερο επίπεδο, λέμε. Έχουμε τα κανάλια. Και δε χρειαζόμαστε και σάκα. Μόνο τηλεκοντρόλ. Μαθαίνουμε, υποταγή, προπαγάνδα, αποβλάκωση, πώς να καρφώνουμε το γείτονα, αυτά που απαιτεί δηλαδή η σύγχρονη αγορά εργασίας.

Πως είπατε; Αυτά δεν είναι πολιτισμός, είναι αποκτήνωση; Α, μάλιστα. Είστε από τους «άλλους», τους Αριστερούς, που νοιάζονται για το συνάνθρωπο. Εντάξει, εσάς δεν προλάβαμε να σας δείξουμε τα καλά του πολιτισμού.

Μισό λεπτό όμως να καλέσω τα ΜΑΤ, να τα δείτε και μόνοι σας…

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2012 στις 9:43 μ.μ.

Παιδιά οι δράστες συνελήφθησαν και ήταν ομοεθνής του, μην παραπληροφορούμε

Ανώνυμος
27 Αυγούστου 2012 στις 12:32 π.μ.

Προς απάντηση στον παραπάνω "Ανώνυμο"

Μάθε τι έγινε εσύ πρώτα και μέτα γράφεις, καραγκιόζη.

"Το θέμα της εκμετάλευσης των παράνομων μεταναστών που απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες στην Ηλεία, ήρθε ξανά στο προσκήνιο μετά τον τραυματισμό ενός Αιγυπτίου, ο οποίος διεκδικώντας τα δεδουλευμένα του, σκαρφάλωσε στο φορτηγό ενός επιστάτη με τον οποίο είχαν φιλονικήσει και δέχτηκε γροθιές στα χέρια του με αποτέλεσμα να πέσει στο οδόστρωμα, στη Νέα Μανολάδα.

Μετά το επεισόδιο έγινε γνωστό πώς

οι φραουλοπαραγωγοί της περιοχής οφείλουν συνολικά 35.000 ευρώ σε μετανάστες που εργάστηκαν στα χωράφια τους και έχουν προσφύγει σε δικηγόρους για να συντάξουν αγωγές.

Εκμεταλλεύτηκαν στη εμπιστοσύνη του και αφού εργάστηκε σκληρά στη συγκομιδή της φράουλας στην αρχή του καλοκαιριού, τον άφησαν απλήρωτο.

Χθές το απόγευμα, ο 30χρονος Αιγύπτιος διαμαρτυρήθηκε έντονα στους επιστάτες του συσκευαστηρίου αγροτικών προιόντων στη Νέα Μανολάδα Ηλείας και απαίτησε να του καταβάλουν τα δεδουλευμένα του. Οι 2 επιστάτες ηλικίας 35 και 26 χρόνων φιλονίκησαν μαζί του και όταν μπήκαν στο φορτηγό τους για να απομακρυνθούν, ο 30χρονος Αιγύπτιος σκαρφάλωσε στην πόρτα του οδηγού για να τους αναγκάσει να σταματήσουν.

Ο κ. Χαράλαμπος Σφέτσος, εκπρόσωπος της Αστυνομίας δυτικής Ελλάδας λέει στο bloko.gr "αυτοι συνεχισαν την πορεια τους δεν σταματησαν δηλαδη, μαλιστα όπως ισχυρίστηκε ο ιδιος, οτι του χτυπαγανε λεει τα χερια ενω ητανε εν κινησει το οχημα και ητανε κρεμαμενος απ΄το παραθυρο, οτι του χτυπαγανε τα χερια με σκοπο να πεσει, πραγμα το οποιο εγινε μετα απο αποσταση περιπου ενος χιλιομετρου."

Ο 30χρονος Αιγύπτιος τραυματίστηκε κατά την πτώση του στο οδόστρωμα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ο 35χρονος οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ ο 26χρονος επιστάτης αναζητείται από την Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί που επισκέφθηκαν τον Αιγύπτιο, τον ρώτησαν εάν οι 2 επιστάτες τον έσερναν με το φορτηγό για να τον βασανίσουν ή αν είχε τη δυνατότητα να κατεβεί από το φορτηγό καθώς αυτό βρισκόταν σε κίνηση.

"μπορουσα να κατεβω απο το φορτηγο αλλα ηθελα να διεκδικησω τα δεδουλευμενα μου....." είπε το θύμα της βάναυσης κακοποίησης στους αστυνομικούς.

Ο Αιγύπτιος εργάτης που παραπονέθηκε για αθέτηση συμφωνίας, ανέφερε επίσης ότι τον χτυπούσαν και οι δύο επιστάτες στα χέρια και το κεφάλι και ότι χτύπησε και αυτός τον οδηγό για να σταματήσει την πορεία του φορτηγού.

Ο ίδιος κατηγορείται για παράνομη είδοδο στη χώρα και είναι κρατούμενος, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί σε βάρος του μύνηση για την επίθεση στους 2 επιστάτες.

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν και τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης στην Αθήνα, ο οποίος υποστήριξε ότι έχει δώσει χρήματα στους επιστάτες για να εξοφλήσουν τις οφειλές προς τους εργάτες και ότι θα καταβάλει το ποσό που αντιστοιχεί στην οικονομική διαφορά με τον Αιγύπτιο, αύριο Δευτέρα.

Ωστόσο, οι φραουλοπαραγωγοί της Μανολάδας, σύμφωνα με επίσημη πηγή, οφείλουν συνολικά 35 χιλιάδες ευρώ σε αλλοδαπούς εργάτες, οι οποίοι έχουν προσφύγει σε δικηγόρους για να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι παραγωγοί που απασχολούν ευκαιριακά παράνομους μετανάστες, έχουν εφεύρει και ένα δόλιο τέχνασμα.

Προσλαμβάνουν αλλοδαπούς με προφορική συμφωνία και μιά-δυό μέρες πριν από την ολοκλήρωση της εργασίας ειδοποιούν την Αστυνομία για να σπεύσει να τους συλλάβει."

Ανώνυμος
27 Αυγούστου 2012 στις 8:42 π.μ.

Γνωστό και παλιό το κόλπο με τους Ελληναράδες παραγωγους που απασχολούν αλλοδαπους εργάτες γής.Λιγο πριν το τέλος της συγκομιδής,τους 'δινουν' στην αστυνομία και ουτε γάτα ουτε ζημιά.Το τραγικό είναι οτι μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων συμφωνούν και επικροτουν τέτοιες ενέργειες.Ο εκφασισμός της κοινωνίας ολοκληρώνεται και εμεις παρακολουθούμε απαθείς.

Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2012 στις 5:30 μ.μ.

Εχετε εργαστεί σε σκληρή αραβική χώρα ; Εκεί που ότι και να είσαι, σου παίρνουν το διαβατήριο όταν μπαίνεις, αφού κάνεις μέχρι και ..εξέταση κοπράνων για να σου δώσουν την βίζα...
Εκεί πού αν κάνεις φανερά τον σταυρό σου, αν δεν σε ..δείρουν, πας φυλακή, κτλ κτλ...

Ρε σείς συνέλθετε !!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger