Home » » Εμπρηστική επίθεση έγινε στο Επιμορφωτικό Κέντρο "ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ"

Εμπρηστική επίθεση έγινε στο Επιμορφωτικό Κέντρο "ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ"

Από mitsos175 , Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012 | 2:03 μ.μ.

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε το Επιμορφωτικό Κέντρο – Βιβλιοθήκη – Αρχείο  «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ», στο σπίτι του πρώην ηγέτη του ΚΚΕ, το βράδυ της Παρασκευής.
Από τον Περισσό εξεδόθη σχετική ανακοίνωση:
Καταγγέλλουμε στο λαό ότι στο Χαλάνδρι επιχειρήθηκε τη νύχτα εμπρησμός του Επιμορφωτικού Κέντρου Βιβλιοθήκη – Αρχείο «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ», το οποίο στεγάζεται στο σπίτι που έχει παραχωρήσει στο ΚΚΕ ο πρώην επίτιμος πρόεδρος του Κόμματος Χ. Φλωράκης.
Ο εμπρησμός επιχειρήθηκε με εμπρηστικό μηχανισμό που οι δράστες πέταξαν στο μπαλκόνι του διώροφου κτιρίου, με προφανή στόχο το χώρο που βρίσκεται η βιβλιοθήκη και μεγάλο μέρος του Αρχείου του ΚΚΕ. Η ανάφλεξη ήταν ταχύτατη, αλλά η πυρκαγιά αποφεύχθηκε χάρη στην παρέμβαση των γειτόνων που έσπευσαν αμέσως να σβήσουν τη φωτιά, ενώ ειδοποίησαν και την πυροσβεστική υπηρεσία, το Κόμμα μας, καθώς και την αστυνομία.
Υπενθυμίζουμε ότι το ΚΚΕ έχει καταγγείλει και στο παρελθόν ανάλογες προσπάθειες.
Η παραπάνω τρομοκρατική ενέργεια αποτελεί μόνο μία πτυχή της δράσης του παρακράτους που ο λαός έχει γνωρίσει και σε επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών. Αυτή η αντιλαϊκή – αντικομουνιστική προβοκατόρικη δράση ενθαρρύνεται από το γενικότερο αντικομουνιστικό κλίμα που διαμορφώνεται και στοχεύει στην υποταγή των εργαζομένων για να περάσει η εναντίον τους πολιτική.
Ο αντικομουνισμός δεν θα περάσει. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με την τρομοκρατία θα κάμψουν τη δράση του ΚΚΕ. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Οι τραμπούκοι εμπρηστές πρέπει να αποκαλυφθούν. ΠΗΓΗ

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6:36 μ.μ.

Έτσι είναι παιδιά δυστυχώς... Όταν επί χρόνια τα φασισταριά καίνε χώρους, επιτίθενται, μαχαιρώνουν, ξυλοκοπούν κι "εμείς κάνουμε μούγκα", ουσιαστικά προετοιμάζουμε το έδαφος και για τις "εις βάρος μας" επιθέσεις...

Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5:09 μ.μ.

Ποιός έκανε μούγκα, βρε θλιβερέ; Σε τι αναφέρεσαι, μίλα συγκεκιμένα και όχι με υπονοούμενα. Φτάνουν πια αυτές οι αντι-ΚΚΕ βρωμιές. Το ΚΚΕ χρόνια τώρα λέει ότι ο μόνος σίγουρος δρόμος για να αντιπαλέψουμε τη φασιστική ακρίδα είναι να οργανωθούν έλληνες και μετανάστες εργάτες στα σωματεία (και το έκανε πράξη εκεί όπου είχε δύναμη το ΠΑΜΕ). Εσείς οι υπόλοιποι τι κάνατε αλήθεια; Ποιός μέτρησε ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ περισσότερο;

Πέτρος

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:31 π.μ.

Δυστυχώςέχει δικιο ο φίλος 6.36.Μια απο τις πολλές 'μουγκες' ηταν και η υποδοχή της ΧΑ στη Χαλυβουργία,σαν 'αλληλέγγυη'στον αγώνα των χαλυβουργών,απο το μεγοστέλεχος του παμε και του κκε Σιφωνιό.Αυτά μετράνε στην πράξη και όχι οι ανώδυνες καταγγελίες μέσω ανακοινώσεων.

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:10 π.μ.

Σοβαρά, 12:31; Μετράει η δήθεν "υποδοχή" των φασιστών στη Χαλυβουργία (παρεμπιπτόντως, μόνο μέλος της ΚΕ δεν έχετε κάνει ακόμα το Σιφωνιό), αλλά δεν μετράει η οργάνωση των μεταναστών εργατών στα σωματεία του ΠΑΜΕ, η στήριξη του ΠΑΜΕ στους αγώνες των μεταναστών εργατών στη Μανωλάδα, στη Μηχανιώνα, στην ανακύκλωση και αλλού; Θρασύτατα τα αναγορεύεις αυτά σε "ανακοινώσεις", ενώ είναι πράξεις συγκεκριμένες, οι μόνες που μπορούν να ξεδοντιάσουν τους φασίστες.

Πέτρος

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:42 μ.μ.

Σοβαρότατα 9.10.Δυστυχώς για σας,υπάρχουν βιντεο που αποδεικνύουν πόσο ''δήθεν''ηταν η υποδοχή.Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.Υπάρχουν δεκάδες αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις,που το κκε τις έχει λοιδωρήσει και τις έχει καταγγείλει σαν προβοκατόρικες,μια και δεν μπορεί να τις ελέγχει,κατά την πάγια τακτική του.Και από πότε η οργάνωση στο παμε αποτελεί ξεδόντιασμα του φασισμού;Ο φασισμός θα συντριβεί όταν εκλείψει το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τις αιτίες της ανισότητας και εκμετάλευσης.Και προς την κατεύθυνση αυτή το κκε όχι μόνο δεν κάνει τίποτα,αλλά όποτε χρειάστηκε έδωσε χέρι βοηθείας,και γλύτωσε το σύστημα απο τα χειρότερα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger