Home » , » Κοινοβουλευτική χούντα ή αλλιώς πραξικόπημα

Κοινοβουλευτική χούντα ή αλλιώς πραξικόπημα

Από β.ariaditis , Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 | 10:30 μ.μ.

Εκβιασμοί και αισχρά διλλήματα από το καθεστώς της αστικής κυριαρχίας δια μέσω του συγκροτήματος της διαχρονικής διαπλοκής. 

Ενώ ο ολοκληρωτισμός του συστήματος της βίας και της τρομοκρατίας έχει εδώ και αρκετό καιρό διαμορφωθεί στους μηχανισμούς της εξουσίας με σκοπό να υποτάξει τις συνειδήσεις και το φρόνημα του αγωνιζόμενου λαού.

Ενώ κράτος και παρακράτος σε συνεργασία με τα τάγματα εφόδου εμπεδώνουν και στην πράξη το πώς από δω και στο έξης η κυρίαρχη τάξη πρόκειται να πολιτευτεί.

Ενώ εδώ και χρόνια η παραχάραξη της  συλλογικής μνήμης και της ιστορίας έγινε πια το επίσημο εφαλτήριο για την  «εμφυλιοπολεμική»  γραμμή στο νέο κοινωνικό πόλεμο.

Το σύστημα τους αισθάνεται τόσο αβέβαιο και ανήμπορο μπροστά στον κίνδυνο της γενικευμένης κοινωνικής έκρηξης που συσσωρεύει η αγρία εκμετάλλευση, που επιστρατεύει την παρέμβαση του στρατού και επίσημα στην πολιτική ζωή του τόπου- η οποία ήταν προ των πυλών λόγο της μεγάλης κοινωνικής αναταραχής- και αποφεύχθηκε χάρη στην διορατικότητα του μεγάλου κυβερνήτη Γ. Α. Παπανδρέου Εδώ

 Συνεχίζοντας σε σημερινό άρθρο του ο μέντορας της δημοσιογραφικής αλητείας και των πολιτικών εκβιασμών, Σ. Ψυχάρης αφού επικαλείται τους λόγους   που μπορεί να «στήσουν» το σκηνικό της ανωμαλίας:« Η οικονομική κρίση επιτείνει την αναταραχή,οι αποκαλύψεις για σκάνδαλα πολιτικών τείνουν να γίνουν τηλεοπτικό σίριαλ,, ο κοινοβουλευτισμός λοιδορείται, η δημοκρατία υπονομεύεται οι κουκουλοφόροι περιμένουν στη γωνία και φασίστες εισήλθαν, λαϊκή ψηφώ!, στη Βουλή των Ελλήνων», προτρέπει ευθέως το σύστημα να κάνει γρήγορα αυτό που δήθεν απεύχεται ,χρησιμοποιώντας τη ρήση του Γ. Καραϊσκάκη: «    Καλός είναι ο αγιασμός για τα ποντίκια, αλλά πάρτε και μια γάτα.» Εδώ

Που σημαίνει:

Εκσυγχρονίστε  τον κατασταλτικό και οποιονδήποτε άλλο μηχανισμό του συστήματος γιατί κινδυνεύουμε από την εσωτερική απειλή των ξεβράκωτων και των «κουκουλοφόρων»  που είναι προ των πυλών.

Το διπλό αυτό νοήματος  μήνυμα –δίλημμα της αστικής τάξης και των εκφραστών της ας το λάβουμε κι εμείς υπόψη και ας τους το επιστρέψουμε αμφισβητώντας  την κοινοβουλευτική  τους ολιγαρχία και αποτρέποντας  οποιονδήποτε  αστικό ολοκληρωτισμό  στο πεδίο της άμεσης δημοκρατίας και των εργατικών - κοινωνικών αγώνων με την επιβολή της λαϊκής πλειοψηφικής θέλησης παντού.    
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger