Home » , » ΛΑΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ; (Βίντεο)

ΛΑΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ; (Βίντεο)

Από giorgis , Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 | 5:14 π.μ.

Το ξεκαθαρίζουμε απ’ την αρχή. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κάτω απ’ την λαϊκή πίεση κήρυξαν για σήμερα μια 24ωρη απεργία . Θα κηρύξουν άλλη μια 24ωρη μπορεί και 48ωρη, την μέρα που θα ψηφίζονται τα μέτρα σφαγιασμού και των τελευταίων εργατικών δικαιωμάτων, μέτρα που γυρίζουν το βιοτικό μας επίπεδο δεκαετίες πίσω και μας εξαθλιώνουν.

Εχουν καμιά αποτελεσματικότητα αυτές οι κινητοποιήσεις; Αναμφίβολα όχι. Τουφεκιές στον αέρα είναι για να διατηρούν τα προσχήματα οι εργατοπατέρες. Όταν την πρωτοβουλία τέτοιων απεργιών την έχουν παράγοντες ταγμένοι στην υπεράσπιση του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, η εξέλιξη είναι προδιαγεγραμμένη.

Μπορούσε σήμερα να συμβεί κάτι διαφορετικό; Η απάντηση νομίζω ότι είναι όχι. Η τάξη μας, η εργατική τάξη δυστυχώς είναι ανοργάνωτη, δεν πιστεύει στον εαυτό της, συλλογικότητα που να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προλεταριάτου και των λαϊκών στρωμάτων δεν υπάρχει και έτσι η αστική τάξη διεξάγει μόνη της ταξικό αγώνα και τον κερδίζει σε όλα τα επίπεδα.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας την σημερινή απεργία με πρόθεση να προσθέσουμε ένα λιθαράκια στο μπόλιασμα ταξικής συνείδησης σε κάποιο κόσμο.
 Δεν έχουμε όμως αυταπάτες για την αποτελεσματικότητα της σημερινής απεργίας. Ακόμα και απ’ αυτά που παρακολουθούμε να γίνονται αυτές τις μέρες στην Ισπανία είμαστε πολύ πίσω.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

Ανώνυμος
26 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5:26 π.μ.

μεχρι να φτασουμε στο μπόλιασμα ταξικής συνείδησης εγω εχω πεθανει τρεις φορες

Ανώνυμος
26 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5:48 μ.μ.

Την ώρα που οι απεργοί των πρωτοβάθμιων σωματείων, οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, οι φοιτητές, οι μαθητές και οι άνεργοι, έφθαναν στο Σύνταγμα κατακλύζοντας το με παλμό και με κόσμο, το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) φρόντισε να αποσύρει δεικτικά τον κόσμο του και να διαλύσει την δική του συγκέντρωση. Δηλαδή τι ακριβώς έκανε το ΠΑΜΕ; Μια βόλτα από την Ομόνοια ως το Σύνταγμα; Και τι φοβήθηκε; Μην μολυνθεί από τα μπλοκ των άλλων – πλην του ΚΚΕ – δυνάμεων; Ως πότε δηλαδή το ΚΚΕ θα αναλώνεται στις μοναχικές και αδιέξοδες πορείες – κηδείες του - που δεν αναταράζουν σε καμία των περιπτώσεων το πολιτικό σκηνικό και τους εκφραστές του; Είναι μετά να μη σε πιάνει θλίψη με τα καμώματα της ηγεσίας του ιστορικού αυτού κόμματος;

Τ.Τ.

Ανώνυμος
26 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6:45 μ.μ.

προς 5.48:Το θέμα αυτό έχει εξαντληθεί,τα έχουμε πει 100 000 φορές,αυτή είναι η στάση του ΠΑΜΕ.Την ενότητα ούτε την επιζητάς,ούτε την παρακαλάς.Απλώς την επιβάλεις,αν μπορείς...


Τόνυ

Ανώνυμος
26 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:03 μ.μ.

Προς 5:48. Όταν το ΠΑΜΕ αποχωρεί, θλίβεσαι γιατί αποχωρεί. Όταν μένει, λες ότι προστατεύει τη Βουλή. Όταν προσπαθεί να προσεγγίσει τη Βουλή, το εμποδίζεις.

Αποφάσισε τι θέλεις και ανακοίνωσέ το στην "ηγεσία αυτού του ιστορικού κόμματος".

ΥΓ: Το κύριο στοιχείο της κινητοποίησης είναι η απεργία (αποχή από τους τόπους δουλειάς). Και το ΠΑΜΕ στηρίζει τις απεργίες που προκηρύσσει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Η διαδήλωση είναι το προπαγανδιστικό μέρος της απεργίας. Και για να υπάρχει κοινή προπαγανδιστική τακτική πρέπει να υπάρχουν κοινά αιτήματα. Εγώ δε συμφωνώ με την ηγεσία της ΓΣΕΕ που διεκδικεί "δικαιότερα" μέτρα ή διαπραγμάτευση των συλλογικών συμβάσεων με τους κοινωνικούς "εταίρους". Γιατί πρέπει να γίνω ουρά του Παναγόπουλου;

Άγνωστος Χ

Ανώνυμος
26 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:20 μ.μ.

Άγνωστε Χ
Μάταια περιμένεις απάντηση. Ούτε ο 5:48 έκανε ερώτηση.

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:22 π.μ.

Εγώ μέτρησα 6 ερωτήσεις του 5:48.

Επίσης, το κύριο μέρος του σχολίου μου αποτελείτο από διαπιστώσεις. Δεν απάντησα στις ερωτήσεις του 5:48.

Άγνωστος Χ

Πορευόμενος
27 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:28 π.μ.

Κατά τη γνώμη μου το κύριο στοιχείο σε μια τέτοια κινητοποίηση που στρέφεται κατά της κυβέρνησης, τρόικα κλπ είναι η πορεία και όχι η απεργία. Είναι κυρίως μια πολιτική μάχη και αυτό που θέλει να αποφύγει η κυβέρνηση είναι το θέαμα μαζικών διαδηλώσεων που αποδοκιμάζουν την πολιτική της. Για αυτό αν κάποιος απεργεί και κάθεται σπίτι του ή πάει για καφέ, κάνει μια τρύπα στο νερό. Κύριος στόχος της πανεργατικής δεν είναι το οικονομικό πλήγμα στον αντίπαλο, αλλά το πολιτικό. Και πιο συγκεκριμένα θεωρώ ότι η διαμαρτυρία με τη μεγαλύτερη επίδραση των τελευταίων χρόνων ήταν αυτή της Κυριακής 12/02/2012 όπου δεν είχε απεργία αλλά συγκεντρώθηκαν τεράστια πλήθη κόσμου.
Αντίθετα σεε μια απεργία που γίνεται σε μια συγκεκριμένη εταιρία, εκεί πράγματι σημασία έχει η αποχή από την εργασία γιατί αυτό ενοχλεί τον εργοδότη. Εκεί το μέσο πίεσης είναι οικονομικό.

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:31 π.μ.

Ωραία λογική.Μα και όσοι διαφωνούν με το κκε,και είναι απείρως περισσότεροι,γιατί να γίνουν ουρά του πάμε;Ηδιαφορά είναι ότι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ,είτε μας αρέσει ειτε όχι,είναι οι θεσμικοί παράγοντες,σε αντίθεση με το παμε που σαν απλό συντονιστικό όργανο,ενός και μόνο κόμματος,δεν έχει και δεν μπορεί να παίξει τέτοιο ρόλο.Μέσα απο εκεί θα παλαίψεις να τα κατακτήσεις και να τα μετατρέψεις σε ταξικά και αγωνιστικά(αν θέλεις και αν μπορείς)Όλα τ'άλλα είναι δικαιολογίες αρκούντως διασπαστικές,γιατί όπως έλεγε ο Λενιν τα συνδικάτα δεν τα καταργείς,αλλά παλεύεις να τα κάνεις δικά σου.Και η διαδήλωση,πρώτα και κύρια είναι το αγωνιστικό μέρος της απεργίας,άλλο αν το κκε την έχει μετατρέψει σε φολκρόρ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger