Home » , » Eπιβολή κεφαλικού φόρου χαράτσι - 150 ευρώ

Eπιβολή κεφαλικού φόρου χαράτσι - 150 ευρώ

Από mitsos175 , Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012 | 2:15 π.μ.

Πρόταση για επιβολή κεφαλικού φόρου ύψους 150 ευρώ στους ιδιοκτήτες - εκμισθωτές ακινήτων, στους αυτοαπασχολούμενους, στις ατομικές επιχειρήσεις και σε όσους έχουν αγροτικό εισόδημα, αλλά δεν είναι κατ' επάγγελμα αγρότες, κατέθεσε το οικονομικό επιτελείο στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Την είδηση, την οποία αρχικά διέρρευσε το ΠΑΣΟΚ, επιβεβαίωσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών. Αυτό το άδικο και εξοντωτικό μέτρο δεν περιλαμβάνεται στο πακέτο-καρμανιόλα των 11,9 δισ. ευρώ, αλλά αποτελεί μέρος της λεγόμενης φορολογικής «μεταρρύθμισης», η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει την κατάργηση σχεδόν όλων των φοροαπαλλαγών! Στόχος της παραπάνω φορολογικής «μεταρρύθμισης» είναι να εισπραχθούν επιπλέον φόροι ύψους 2 δισ. ευρώ.

Οι παράγοντες του υπουργείου και η τρόικα «στοχοποιούν» ως κύριους υπαίτιους για τη φοροδιαφυγή, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους φορολογούμενους με εισόδημα από ακίνητα, τις ατομικές επιχειρήσεις, καθώς και εκείνους με αγροτικά εισοδήματα οι οποίοι δεν είναι κατ' επάγγελμα αγρότες. Πέρα από την ισοπεδωτική λογική του χαρατσιού αυτού, το οποίο πλήττει εξίσου δίκαιους και άδικους, το μέτρο εξαιρεί τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση, με αυτόν τον τρόπο, επιχειρεί να βγάλει από την μέση τους «μικρούς παίχτες» της αγοράς.

Σε αυτή τη στρατηγική εντάσσεται και η προώθηση της πλήρους κατάργησης του αφορολογήτου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμποροβιοτέχνες κα, καθώς και η αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος ως το 30%, και μάλιστα από το πρώτο ευρώ!

Εξ ου και η συγκεκριμένη ομάδα φορολογουμένων θα αποτελέσει και τη κύρια πηγή για την προαναφερθείσα αύξηση των φορολογικών εσόδων.

Η απόφαση για την επιβολή του συγκεκριμένου φόρου δεν έχει αποφασιστεί. «Έχουν συζητηθεί, δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις», επισήμανε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου ΠΗΓΗ

Ας δούμε πως σχολίασε την είδηση το κανάλι «ΑΝΤΙΟ» του Σουργελιστάν:

- Νέο χαράτσι θα πληρώσετε ραγιάδες. Ο πολυχρονεμένος μας, Σαμαρά – βεζίρης, αφού κάπνισε το ναργιλέ του στον οντά με τη Σουλτάνα Μέρκελ, έβγαλε φιρμάνι, για να μας ξανασώσει. Όσοι ζούνε κι αναπνέουν, θα πληρώνουν επιπλέον 150 γρόσια (ευρώ), το κεφάλι. Εξαιρούνται οι πλούσιοι και οι φασίστες. Οι πλούσιοι, γιατί δεν πληρώνουν ποτέ, ενώ οι φασίστες γιατί, ως γνωστόν, δεν έχουν κεφάλι.

Κλαίνε, λένε τα χαμπέρια, οι υπήκοοι του Σουργελιστάν. Ετοιμάζονται μάλιστα να βγουν στους δρόμους. Όσοι δεν «πήραν τα βουνά» ακόμη, από τα πολλά χαράτσια. Λένε, πως θα κάνουν απεργίες και καταλήψεις. Πως τολμούν να εμποδίζουν αυτούς, που θέλουν να είναι σκλάβοι, να κάνουν τη δουλεία τους;

Κάποιοι μάλιστα λέν, ότι γιουχάρουν τους Πασάδες! Άκου εκεί θράσος! Τους Αγάδες; Που πασκίζουν νύχτα μέρα, να μαζέψουν τα γρόσια από τους φτωχούς, να τα δώσουν τους ξένους; Ο ιδιοκτήτης του καναλιού Αλαφού – Οσμάν – Αγάς, είναι με το δίκιο του εξοργισμένος. Αναρωτιέται τι κάνουν οι σπαχήδες, τα ασκέρια μας. Να πιάσουν τους αντάρτες, να τους παλουκώσουν. Το ίδιο λένε όλοι οι μπέηδες, κι οι κοτζαμπάσηδες.

Αλλά γι’ αυτούς που παραπονιούνται, ο Άδωνη – Πασάς σε έκτακτο φιρμάνι σχολίασε. «Πως ζεις ορέ ραγιά; Τι τρως; Για να ζεις ακόμα, ορέ γκιαούρη συνταξιούχε, έχεις κρύψει λεφτά. Να τα  δώσεις όλα ρε. Το κράτος τα χρειάζεται. Πως θα έχουμε άμαξες με πολλά άλογα, να μας πάνε στην πόλη; Τι θα φάνε ορέ, οι ευνούχοι, που μας φυλάνε; Αμ οι χανούμισσες και τα γιουσουφάκια,  που διορίσαμε στο Σεράι της βουλής;  Θέλετε να ξεφτιλιστούμε μπέηδες, αγάδες, και πασάδες στους ξένους;  Αλλά μην κάμετε έτσι μωρέ. Αφού το Σαμαρά – βεζίρη, τον θέλετε. Σεις δεν τον κάνατε βεζίρη; Και προσέξτε καλά, μη σηκώσει κανείς μπαϊράκι, γιατί θα ξαμολήσω  τους γενίτσαρους  του Μπέη –  Μιχαλολιάκου. Κι αυτοί, αν σε δαγκώσουν, λυσσάς, παθαίνεις ρατσισμό...»      

Έχουν δίκιο οι πολυχρονεμένοι μας πασάδες. Γι αυτό, θα βάλουν κι άλλα μέτρα, για να γλυτώσουν τη χώρα από τους φτωχούς. Θα φορολογήσουν τον αέρα, θα σφάξουν τους αρρώστους να μη στοιχίζουν, θα κρεμάσουν τους γέρους και τις γριές, να μη παίρνουν σύνταξη και θα φυλακίζουν τους ξένους μετανάστες. Αφερίμ, να γλυτώσουμε τους πεινασμένους από τη ζωή που κάνουν, εξοντώνοντας τους...

Και μην ξεχνάτε, ορέ ραγιάδες, αυτό που είπε ο μεγάλος βεζίρης  (που  η Τρόικα να σας κόβει μισθούς και να του δίνει ευρώ). «Για όλα φταίνε, οι ξένοι κι οι φτωχοί. Οι πολιτικοί είναι σωτήρες, όσο οι Γερμανοί  πασάδες της Τρόικας φίλοι μας».

Άντε ορέ, κοιμηθείτε τώρα, κι αύριο πληρώνετε πάλι…

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:03 π.μ.

σιγουρα οι μονοπωλιακες επιχειρήσεις στην Ελλαδα δεν πληρώνουν φόρους. αν ρήξουμε μια ματια στους ισολογισμους τους που κατά βαση είναι πλαστή θα δουμε τι και πόσα πληρώνουν.
οι περισοτεροι ισολογισμοι ειναι ισα βαρκα ισα πανια.ομως αυτό δεν είναι επιχειρημα να μην πληρωνουν ουτε οι ιδιοκτήτες ακινητων οι εργολαβοι, οι γιατροι και διαφοροι άλλο μεγαλομεσαίοι, που όλοι γνωριζουμε πως δουλευουν
και πως κρύβουν τα εισοδήματά τους.
το επιχείρημα είναι πολύ απλο:
σ' αυτό τον τόπο καπιοι πρέπει να πληρώσουν.
μέχρι τώρα πληρώνει η εργατική ταξη και οι φτώχοι.καιρός είναι να πλήρώσουν και οι μεγάλες θυγατρικές μονωπολιακές επιχειρησεις αλλα και οι μεσαίοι. αυτοι που σίγουρα δεν πρεπει να πληρωσουν άλλο πια ειναι οι εργατές οι άνεργοι οι μη έχοντες και κατεχόντες.τα σύνθηματα που ακουγονται, να μην πληρωσει κανεις κλπ πρέπει να γίνουν πόλυ συγκεκριμένα, γιατί αλλίως κρύβουν το προβλήμα και στην ουσία το αναπαραγουν, δηλαδη σ' αυτον τον τόπο εμμέσως η αμμέσως πληρώνουν παντα οι φτώχοι.

21 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6:01 μ.μ.

Αυτό κατάλαβες εσύ απο την ανακοίνωση αυτή!?!?

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:36 μ.μ.

ναι αυτό καταλαβα,οτι κατ, ουσία εισαστε απολογητες των μιακροαστων .
αλλα ας μιλησουμε συγκεκριμενα:
οι γιατροι οι δικηγοροι, οι μηχανικοι, οι εργολαβοι, οι ενοικιαζοντες σπιτια,οι καθηγητες που εκτος της δουλιας τους στα σχολια κανουν και φροντιστηρια,οι δημοσιοι υπαλληλοι που εμφανίζονται ως αγρότες και παιρνουν επιχορηγησεις,οι αγρότες που εχουν καπιταλιστικες επιχειρησεις και παιρνουν επιχορηγησεις,οι μαγαζατορες ,πρεπει να πληρωσουν , γιατι άλλιως θα πληρωνει η εργατικη ταξη.

Εργαζόμενος
23 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:32 π.μ.

Σύντροφε των 11:03 και 8:36 επιτέλους και μια τοποθέτηση ενός αριστερού που βλέπει τα πράγματα με τη σωστή ταξική θεώρηση. Γιατί πρέπει εμείς οι εργαζόμενοι να υπερασπιζόμαστε το μικρό καπιταλιστή όταν αυτός φοροδιαφεύγει, χρησιμοποιεί μαύρη εργασία κλπ; Το ότι υπάρχουν και μεγαλοκαπιταλιστές που φοροδιαφεύγουν τους αθωώνει; Στο κάτω κάτω όσα δεν πληρώσει ο μικροκαπιταλιστής θα έρθουν να τα πάρουν από το μισθωτό και το συνταξιούχο για να βγει ο προϋπολογισμός.
Από την προσωπική μου εμπειρία άλλωστε οι μικροί καπιταλιστές είναι συνήθως και οι χειρότεροι. Οι εκατοντάδες χιλιάδες των ανασφάλιστων εργαζομένων δουλεύουν όλοι σε μικρές επιχειρήσεις. Δεν έχω ακούσει ποτέ για ανασφάλιστο εργαζόμενο σε εταιρία των 100+ ανθρώπων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger