Home » , » ΣΥΡΙΖΑ: Mια ΔΗΜΑΡ στην αντιπολίτευση;

ΣΥΡΙΖΑ: Mια ΔΗΜΑΡ στην αντιπολίτευση;

Από β.ariaditis , Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012 | 1:07 π.μ.

Αριάδνη Αλαβάνου & Τασία Σταματοπούλου

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» της Θεσσαλονίκης.

Θλίψη προκαλεί η ταχύτητα ενσωμάτωσης στο σύστημα, η υιοθεσία της προπαγάνδας και της ορολογίας του ενάντια στη ριζοσπαστική αριστερά που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωζώνη από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποδεικνύεται από τα σημεία-κλειδιά της ομιλίας του Α. Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, που παρουσιάζουμε παρακάτω. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ οκτώ φορές επανέλαβε το παλιό, τετριμμένο σλόγκαν του ΣΥΝ της εποχής Κωνσταντόπουλου «Κοιτάζουμε το λαό στα μάτια» για να παρουσιάσει πολλές παραποιήσεις της πραγματικότητας.
«Είχε, επίσης, [ ο Σαμαράς] καταγγείλει ότι τον συκοφαντούσαν πως θέλει να γυρίσει την Ελλάδα στη δραχμή. Τώρα αναμεταδίδει ο ίδιος τη συκοφαντία, βάζοντας στη θέση του εαυτού του τον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ».

Συκοφαντώ σημαίνει «διαδίδω εσκεμμένα ψευδείς και κακόβουλες κατηγορίες εναντίον κάποιου για να τον μειώσω και να τον εκθέσω δημοσίως», [λεξικά ελληνικής γλώσσας].

Γιατί, λοιπόν, είναι κατηγορία η θέση για αποχώρηση από την Ευρωζώνη; Γιατί μειώνεται όποιος την υποστηρίζει; Γιατί εκτίθεται δημοσίως αυτός που προτείνει το εθνικό νόμισμα;

 (Η συνέχεια στην Ιστοσελίδα μας)

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:43 π.μ.

Καλα κανουν οι σωστοι αριστεροι και κυριως οι Μαρξστες Λενινιστες που καθημερινα σφυροκοπουν
τις οπορτουνιστικες θεσεις και αποψεις του ΣΥΡΖΑ
ωστε να μην σπερνονται αυταπατες και να μην δημιουργουνται ψευτικες ελπιδες και προσδοκιες
για αλλαγη του εκμεταλευτικου και καταπιεστικου συστηματος της αστικης ταξης και των πατρωνων της
καθως και του ζητηματος της εθνικης ανεξαρτησιας ως και της αποδεσμευσης της χωρας μας αποτο ΝΑΤΟ
την ΕΕ και την ευρωζωνη. Η "πολεμικη"που σημερα γινεται απο τη φασιστιζουσα εσωτερικη τροικα εναντια στο ΣΥΡΙΖΑ ειναι εικονικη ως ενα βαθμο διοτι ετσι ενισχυεται η αποψη των υποστηρικτων του ΣΥΡΙΖΑ οτι ταχαβρισκονται σε σωστο δρομο. Το υπολοιπο της κρητικης εναντια στο ΣΥΡΙΖΑ ειναι πραγματικο αλλα κι αυτο ειναι ασχετο με τις εργατικες και λαικεςδιεκδικησεις γιατι εχει να κανει με το μοιρασμα των "τζακιων". Το σχημα που λεγεται ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφερεται οπως το ΠΑΣΟΚ παραμονες αναριχησης του στην κυβερνηση για πρωτη φορα. Θετικη προσφορα εκ μερους του ΣΥΡΙΖΑ μπορει να υπαρξει μετη συμμετοχη του στη δημιουρ για ενος μετωπου οπου οι προυποθεσεις και οι απαιτησεις ειναι εντελως διαφορετικες.Προς την κατευθυνση της δημιουργιας μετωπου στις σημερινες συνθηκες και με την πολυδιασπαση της αριστερας πρεπει να γινονται καθημερινες και επιμονες προσπαθειες!!!!

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:53 μ.μ.

Άκου συγγραφέα μου!
Δε θα σε αποστομώσω,αλλα θα αντιδράσω ως φίλος του ΣΥΡΙΖΑ.Γιατί δε κάνετε κι εσείς ένα συνασπισμό ''καθαρών'' αριστερών κομμάτων (ΚΚΕ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΜΕΤΩΠΟ) ώστε ο λαός να πάρει μια ξεκάθαρη θέση προτίμησης στο τι είναι λαικό,τι είναι political correct ως αριστερό ή τι είναι συμφέρον γι αυτόν ως κατανοητό μέσο συμπόρευσης στα προβλήματα του?Γιατί βιάζεσαι να κάνεις τον ΣΥΡΙΖΑ ,δημάρ?Ο κόσμος εγράφεται σωρηδόν σε συνελεύσεις γειτονιών κι ένα κομμάτι του εγράφεται στον ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό είναι μια πραγματικότητα.Δεν εγράφεται ούτε στο ΚΚΕ ούτε στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ,πόσο μάλλον στο Μέτωπο.
Πολλοί φίλοι μου όπως κι εγώ περάσαμε τη δεκαετία του '80 στη ΚΝΕ και μετά φύγαμε και σπαταληθήκαμε σε άγονες διαδικασίες κι έπειτα σταματήσαμε.Ίσως είναι το χειρότερο να σταματάει ένας αριστερός τον ομαδικό του αγώνα και να πολεμάει μόνος του,αλλά συνέβει.
Τότε όμως ήματαν αριστεροί και τώρα δεν είμαστε?
Φτάνουμε στο σήμερα να προσβάλουν τον αγώνα μας,τον ελάχιστο ή το μεγάλο διάφοροι αριστεροί που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τον αντιπολιτευονται,όπως οι δεξιοί και οι πασόκοι.όπως ο τύπος και οι μπάτσοι.
Τη σφοδρότερη αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ τη κάνει η ίδια η αριστερά κι αυτό απομακρύνει το κόσμο όχι απο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά απο την ίδια την αριστερά.
Ακου συγγραφέα μου,προφανώς δεν είσαι ένα στρατιώτης της αριστεράς,αλλά ένας στρατηγός της κι όταν μπερδεύονται πολλοί στρατηγοί τη πληρώνουν οι στρατιώτες.Δεν υπάρχει περίπτωση σε κανένα κόμμα της αριστεράς να μην υπάρχουν συμφέροντα.Πάντα υπάρχουν και το χειρότερο είναι άλλα να λένε τα κόμματα και άλλα να κάνουν.
Σου βγαζουν τα συκώτια έξω!
Σήμερα εγώ είμαι άνεργος επί μακρόν με ψυχολογία μπουρδέλο αφού δε μπορώ να συντηρήσω τον εαυτό μου και την οικογένεια μου,δε με τρέφει κανένας Σύριζα αλλά δίνω τις μάχες μου μαζί του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί και θα έχει και την ανάλογη συνέχεια.Ο κόσμος της αριστεράς έχει αλλάξει.Αν αποτύχει το εγχείρημα του Σύριζα σημαίνει πως μάλλον ήρθε η ώρα της ήττας και ήρθε η ώρα της μεγάλης κινηματικής ανατροπής με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπροστάρη.
Ωστόσο συγγραφέα μου αυτό δε σου δίνει το δικαίωμα να συγκριθείς μαζί του ως αριστερή δύναμη που δεν έχει συμφέροντα.
Εκτός από τη κριτική καλό μας κάνει και η αυτοκριτική!

Φιλικά!

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2012 στις 4:48 μ.μ.

Και από πότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να διπλοσκεφτεί μια κριτική που του γίνεται απ' τ' αριστερά, αλλά θα πρέπει να την αποκρούει;
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες βουλευτικές πήρε το ανέλπιστο γι' αυτόν 16-17% θα έπρεπε να είχε πάρει και το μήνυμα πως ο κόσμος ήταν έτοιμος για την ανατροπή. Αντ' αυτού μύρισε εξουσία και άρχισε να στρογγυλεύει.
Το ΚΚΕ απ' την άλλη προτίμησε την ιδεολογική του καθαρότητα και δε συμπορεύτηκε ώστε να εξαναγκάσει το ΣΥΡΙΖΑ να στρέψουν μια και καλή το τιμόνι.
Το τι θα γινόταν πραγματικά σ'αυτές τις συνθήκες δε θα το μάθουμε ποτέ. Ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ μετεξελιχθεί σε νέο ΠΑΣΟΚ όπως απ' ότι φαίνεται να του κουνάνε σωστά το δάχτυλο, δεν είναι βέβαιο πως σε συνθήκες συμπόρευσης όλης της Αριστεράς θα τολμούσε να κάνει το ίδιο.
Απ' την άλλη, η πρωτοπόρα εξωκοινοβουλευτική αριστερά μύρισε πιθανή έδρα και ξέχασε πως ο ρόλος της είναι σημαντικότερος στο δρόμο και όχι στα έδρανα.
Μ' άλλα λόγια ο λαός που κι εγώ πολλές φορές κατηγορώ, τόλμησε να κάνει ένα δειλό αδύναμο βήμα και στο σύνολό της η Αριστερά φάνηκε δειλή και άτολμη. Επομένως το σύστημα καλά δουλεύει, το κόλπο των εκλογών έπιασε...
Τώρα το μόνο που απομένει είναι ο λαός να παραμερίσει ηγεσίες, κόμματα, συνδικαλιστές και να κάνει το μεγάλο βήμα μόνος και ακηδεμόνευτα.
Άλλα μήπως είναι υπερβολικά μεγάλες αυτές οι προσδοκίες;

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6:55 μ.μ.

Ενδιαφέρουσα η άποψη σου (4΄48) και συμφωνώ σε πολλά,Διαφωνώ στο ότι εγώ απεκρούω την άποψη της συγγραφέως ως μονάδα, δε μιλάω ως κομματικό στέλεχος του Σύριζα γιατί δεν είμαι στέλεχος,Απόψεις έχουν όλοι κι ο καθένας με τα χάπια του είναι.Άλλωστε κι εγώ καλοπροαίρετη κριτική κάνω στη συγγραφέα.

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:31 μ.μ.

Το ΚΚΕ εύχεται ο Συριζα να ενσωματωθεί το συντομότερο δυνατόν.Αυτό είναι κάτι που διαφαίνεται ξεκάθαρα.Από τη μεριά του ο Συριζα δεν αποποείται ότι αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει.Οπότε υπό μία έννοια υπάρχει μια αυτού του είδους εν δυνάμει αδόκιμη συμπόρευση...Και μάλλον είναι και η μόνη που μπορεί να υπάρξει...Ιδού,λοιπόν,η ''ενότητα της Αριστεράς!

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:02 π.μ.

Πέρα από τις δημόσιες θέσεις που αναπτύσσουν καθημερινα τα προβεβαλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και εφημερίδες και αποδεικνύουν στροφή και ταχύτατη ενσωμάτωση, πού είναι το 27% του ΣΥΡΙΖΑ στις συνθήκες εξαθλίωσης που περνάνε στο λαό; Με άλλα λόγια το 4,5% του ΚΚΕ το βλέπω σήμερα να κάνει πικετοφορίες για την απεργία σε όλη την Ελλάδα, κάνει συνελεύσεις και συσκέψεις σε σωματεία για την μαζικότητα και την επιτυχία της απεργίας, δίνει μάχη μαζί με τους άλλους εργαζόμενους για το έγκλημα που συμβαίνει στο χώρο της υγείας, δίνει μάχη στους συλλόγους γονέων και στους δήμους για τους παιδικούς σταθμούς και τις ελλείψεις σε σχολεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ που τόσο κόπτεσθε ορισμένοι, "κάτω" "στην κοινωνία" όπως λέει, πού είναι; Συζητάει με πασόκους ώστε να ενταχθούν στο κόμμα, όπως λέει ο φίλος παραπάνω; Δουλευόμαστε και μεταξύ μας τώρα;

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:33 π.μ.

Αν δεν παρακολουθούσες μόνο τα μεγκάλα κανάλια,και δεν διάβαζες μόνο τον Ριζοσπάστη,θα έβλεπες πολλά.Το θέμα είναι ότι τελικά δεν μπορείτε να δείτε πέρα απο την μύτη σας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger