Home » , » Εκδήλωση για τον Κ. Κάππο 18-10 (Βίντεο)

Εκδήλωση για τον Κ. Κάππο 18-10 (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 | 5:41 μ.μ.

Το βίντεο που παραθέτουμε είναι ολόκληρη η εκδήλωση που έγινε για να τιμηθεί ο αγωνιστής, κομμουνιστής Κώστας Κάππος στο κτίριο της παλιάς βουλής στις 18/10. Παρακολουθούμε όλες τις τοποθετήσεις που έγιναν σε ένα συγκινησιακό κλίμα, ενώ είναι απ’ τις λίγες φορές που εκπρόσωποι διαφορετικών χώρων της αριστεράς βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι χωρίς να υπάρχουν διαξιφισμοί και αντιπαραθέσεις.

Αναλυτικό ρεπορτάζ γ’ αυτή την εκδήλωση έχουμε σ’ αυτή μας την ανάρτηση ενώ κρατάμε τα λόγια του συγκρατούμενο του στα χρόνια της δικτατορίας των συνταγματαρχών Στέφανου Πάντου: «Ο Κάππος βρίσκει και θα βρίσκει πιο έντονα στο μέλλον την δικαίωση του για τους αγώνες του για μια πιο δίκαιη κοινωνία, για τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό. Βενσερέμος».

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2012 στις 7:13 π.μ.

Ασφαλώς υπήρξε ένας ανιδιοτελής κοινωνικός αγωνιστής.
Δεν θεωρώ όμως σωστό να κρύβεται το γεγονός πως φέρθηκε αισχρά στην περίπτωση της δολοφονίας φοιτητών στην πλατεία Τιεν Αν Μεν από το φασιστικό κινέζικο καθεστώς.
Είχε επί λέξει πει πως το ΚΚΕ δεν έχει ΚΟΒ στο Πεκίνο και δεν μπορεί να ξέρει τι συνέβη για να το καταδικάσει.
Αυτό, αν θέλουμε να λέμε την αλήθεια.

Από ότι ξέρω η μόνη αυτοκριτική που έκανε γι'αυτό υπήρξε η παρακάτω που τη βρίσκω σαφώς δειλή. Μιλάμε για γενναία νέα παιδιά με δημοκρατικά ιδανικά, που δολοφονήθηκαν από ένα τυραννικό καθεστώς:

«Υπάρχει ένα ζήτημα που δεν το έχω λύσει ακόμη. Το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα έλεγε ότι κάθε κόμμα είναι υπεύθυνο για τα συμβαίνοντα στη χώρα του και ότι δεν μπορεί να αναμειγνύεται στις υποθέσεις άλλων κομμάτων. Εγώ ήμουν δεσμευμένος σ’ αυτή την αρχή και έπρεπε να βρω τρόπο να ξεφύγω. Βέβαια τώρα λέω ότι αυτή η θέση πρέπει να αλλάξει ...» (Ταχυδρόμος, 6.1.1993).

Με εκτίμηση,
Λασκ.

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2012 στις 3:26 μ.μ.

Την δεκαετία του 70,όταν στην Αργεντινή ο δικτάτορας Βιντέλα δολοφονούσε το λαό,το κκε υποχρέωσε τον Κάππο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος τότε να υπερασπίζεται το αποτρόπαιο αυτό καθεστώς,λέγοντας επί λέξει'ότι πρόκειται για μια ιδιόμορφη δημοκρατία'Αιτία οι εισαγωγές σιτηρών που έκανε η ΕΣΣΔ απο την Αργεντινή,μια και η δική της παραγωγή είχε καταστραφεί και κινδύνευε με λιμό.Ή αλλοιώς πώς ξεφτιλίζεις έναν ανιδιοτελή αγωνιστή για αλλότρια συμφέροντα.

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2012 στις 4:40 μ.μ.

και ποια ειναι η
αληθεια για πιους νεους και ποια εξεργεση σε τη ωφελισε η η πλατεια τιεν αν μεν στο κινεζικο λαο και οχι και φασιστικο κινεζικο καθεστως επειτελους βγαλε τα νατικομουνιστηκα γιαλια σου ΣΤΑΛΙΝΙΣΚΟΣ

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2012 στις 9:16 μ.μ.

@7:13. Δεν ξέρω από ποιον πολιτικό χώρο είσαι, αν και υποπτεύομαι...
Θα σου πω ενημερωτικά το εξής: Ο μόνος χώρος της Αριστεράς που πήρε ξεκάθαρη θέση για Τιεν Αν Μεν, είναι η ΚΝΕ Γράψα. Έσωσε τότε την τιμή όλης της εληνικής Αριστεράς, μόνη αυτή, τότε που όλος ο ενιαίος ΣΥΝ, μαζί με τους 'ανανεωτές' Κύρκο και λοιπούς κάνανε το παγώνι. Κι είχανε το θράσος να μιλάνε για 'απολιθώματα', 'σταλινικούς' κλπ.
Ο Κάππος έκανε έρευνα και άλλαξε την άποψή του με ντομπροσύνη όταν διαπίστωσε τι γινόταν στα καθεστώτα αυτά.
Καλό θα είναι λοιπόν νομίζω να είμαστε λιγότερο αμετροεπείς...
Και κάτι τελευταίο: Μου φαίνεται εντελώς μικρόψυχο, από το μεγαλείο ενός ανθρώπου, από μια ολόκληρη πορεία με συνέπεια στην αριστερά να συγκρατούμε μόνο τη συγκεκριμένη δήλωση του τότε κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Ανώνυμος
23 Οκτωβρίου 2012 στις 11:59 μ.μ.

Προς τον 7.13' Η πολιτική θέση ότι ο Βιντέλα ήτανε ''κεντρώος δικτάτορας'' που σωστά υπενθυμίζεις, δεν ήταν άποψη του Κάππου, ήτανε του κόμματος με το οποίο αγκαλιά οι 'ανανεωτές' της εποχής βγάλανε το Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Ο Κάππος διαφώνησε και έφυγε, αλλού λοιπόν τα παράπονα.

Ανώνυμος
24 Οκτωβρίου 2012 στις 12:40 μ.μ.

Αν και ρεφορμιστής, συμφωνώ απόλυτα με τους ''9.16'' και ''11.59''

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger