Home » , » «Σμύρνη 1922 –Ελλάδα 2012» Τις μεγάλες ιδέες τους τις πληρώνουμε με αίμα

«Σμύρνη 1922 –Ελλάδα 2012» Τις μεγάλες ιδέες τους τις πληρώνουμε με αίμα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012 | 1:27 μ.μ.

Τα έτη 1919-1922 αποτέλεσαν χρόνια σημαντικότατων αλλαγών για την ιστορία της Ελλάδος και των Ελλήνων. Και αυτό θα συνέβαινε ανεξάρτητα από το αν η έκβαση των επιχειρήσεων ήταν νικηφόρα ή αν κατέληγε σε ήττα, όπως κι έγινε. Διότι για πρώτη ουσιαστικά φορά στην ιστορία της χώρας η Ελλάδα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση ενάντια στην «αιώνια αντίπαλό της», αντίπαλο τουλάχιστον ως προς το ιδεολογικό πλαίσιο της Μεγάλης Ιδέας και του ελληνικού καπιταλισμού.

Η Μικρασιατική Καταστροφή υπήρξε το τέλος της Μεγάλης Ιδέας, το τέλος του πιο μεγάλου εκσυγχρονιστικού σχεδίου που επιχείρησε να εκτελέσει ποτέ η ελληνική αστική τάξη, δηλαδή την «Ελλάδα των 2 Ηπείρων και των 5 Θαλασσών», την ανάδειξή της σε μια μεγάλη περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη και την αναβάθμισή της στην διεθνή ιμπεριαλιστική αλυσίδα. Συνεπώς, δεν είναι μόνο οι σημερινοί «νάνοι» πολιτικοί, όπως ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο Γ. Παπανδρέου και ο Σαμαράς, που αποτυγχάνουν στις πλάτες και τις ζωές του λαού αυτής της χώρας, καθώς πολύ καταστροφικότερα αποτελέσματα κατάφεραν εκείνοι οι πιο εμπνευσμένοι και μεγάλοι έλληνες αστοί πολιτικοί, όπως ο Βενιζέλος ή ο Γούναρης, και βέβαια ο βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΒ΄.

Η ελληνική αστική τάξη «τιμά» τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή διαμορφώνοντας το «κατάλληλο» σκηνικό, μια σύγχρονη μεγάλη Κοινωνική Καταστροφή. Φτώχια, ανεργία, αυτοκτονίες και δολοφονικές φασιστικές επιθέσεις φέρνει ο Σεπτέμβρης του 2012 στην μνημονιακή Ελλάδα της ΕΕ και του ΔΝΤ, της κυβερνώσας Τρόικας Εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ). Τόσα χρόνια σε αυτήν την χώρα καλλιεργείται η λογική της “μεγάλης ιδέας”, μιας ιδέας όμως για τους μεγάλους της ελληνικής κοινωνίας και όχι για τους μικρούς. Η μεγάλη ιδέα της Σμύρνης είναι η ίδια με τη μεγάλη ιδέα της ολυμπιάδας και του ευρώ, οι οποίες όμως μόνο καταστροφή μας έφεραν. Σε αυτό το ζοφερό μέλλον που μας ετοιμάζουν η πάλη για την ανατροπή είναι η μόνη επιλογή για τους εργαζόμενους και τους νέους, ντόπιους και ξένους .

Aριστερή  Ριζοσπαστική Κίνηση

Σας καλούμε την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012, στις 19:00
στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4).
Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger