Home » , » Με αφορμή μια αφίσα

Με αφορμή μια αφίσα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 | 8:24 μ.μ.


Σήμερα μου έδειξαν την συγκεκριμένη αφίσα που παραθέτω. Υπάρχει σε διάφορες αριστερές Ιρλανδικές ιστοσελίδες όπως και στο Ιρλανδικό Indymedia. Σαν επαγγελματίας φωτογράφος βρίσκω ανήθικο και αντιδεοντολογικό την παραποίηση μιας φωτογραφίας ανεξάρτητα του περιεχομένου της για κομματικές βλέψεις. Η παραποίηση φωτογραφίας πρέπει να έρχεται από κοινού απόφασης με τον φωτογράφο, τους φωτογραφιζόμενους και εντέλει με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Σαν Κομμουνιστής, με ενοχλεί ακόμα πιο πολύ το γεγονός ότι αυτός ο αγώνας των κομμουνιστών δεν μπορεί να καπηλευθεί από οποιονδήποτε άνθρωπο - κομματική οργάνωση για να περάσει το δικό του σλόγκαν, αφαιρώντας τα σύμβολα του άλλου.

Δημήτρης -  Φωτογράφος
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 24 σχόλια

Ανώνυμος
20 Οκτωβρίου 2012 στις 8:36 μ.μ.

Δημητρη δεν ειναι η μοναδική αφίσα που καπυλεύετε ο ΣΥΡΙΖΑ. Να σου θυμίσω την προεκλογική αφίσα του συριζα που ειχε σαν φόντο απο συγκέντρωση του ΚΚΕ φωτο και ελεγε τους αφήνουμε μόνους τους.....ή να σου γνωρίσω οτι παραμονές της τελευταίας ΑΠΕΡΓΙΑΣ 18/10 σε ιστολογιο του ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ ειχε την αφισα του ΠΑΜΕ και το συνθημα χωρίς εσένα γραναζι δεν γυρνα - εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά και προπαγανδιζε την συγκέντρωση του συντονιστικού πρωτοβάθμιων σωματείων στο μουσείο, χωρίς φυσικά την υπογραφή του ΠΑΜΕ.
ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΟΎΝ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΤΙΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ?
Ο ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΣ.

Ανώνυμος
20 Οκτωβρίου 2012 στις 8:56 μ.μ.

Εδώ ο κόσμος καίγεται και κάποιοι ασχολούνται με αφίσες και πανώ.Για να έχουμε κάτι να λέμε και να περνάει η ώρα ευχάριστα και κυρίως επαναστατικά.

Πνουρος
20 Οκτωβρίου 2012 στις 10:40 μ.μ.

Θελω να ελπιζω οτι η ειδηση ειναι ψευδης. Αν οχι εκπλησσομαι απο τη χειριστη ποιοτητα στο μονταρισμα και στο σβησιμο της υπογραφης στο πανώ. Βιασυνη και τσαπατσουλιες. Κατσαπλιαδες που διδασκουν τοσο πρακτικα οσο και θεωρητικα τη φαυλοτητα και το μικροκομματικο οφελος.

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2012 στις 12:11 π.μ.

όσοι την βάρβαρη τούτη ώρα που συνολικά ξεθεμελιωνόμαστε κ εξανδραποδιζόμαστε σαν κοινωνία ψάχνουν ακόμα ανάμεσα στις γραμμές του αγωνιστικού λαικού κινήματος για "εχθρούς", "προδότες" και "ξεπουλημένους", μάλλον το έχουν λυμένο το προσωπικό τους πρόβλημα. Έχουν φαί ακόμα στο σπίτι,έχουν για να επιβιώσουν, και δε σκοτίζονται ιδιαίτερα φαίνεται.
Είναι οι ίδιοι προδότες, είναι οι ίδιοι οι δούρειοι ίπποι, δεν έχουν καταλάβει ότι σε λίγο διάστημα συνολικά σαν Αριστερά θα πρέπει και στην πράξη να αμυνθούμε οργανωμένα κ συντονισμένα και να υπερασπίσουμε την κοινωνία απέναντι στα Τάγματα Εφόδου των Ναζί + την κρατική τρομοκρατία .
Βλέπουν άλλο έργο ακόμα. Η εποχή έχει αλλάξει.Ξυπνήστε σύντροφοι.

21 Οκτωβρίου 2012 στις 3:01 π.μ.

Μα ο ΣΥΡΙΖΑ σαν το ευρωλαγνο κομμα στην Ελλαδα εφαρμοζει τις κοινοτικες οδηγιες.
Εξαφανιζει τα κομμουνιστικα συμβολα.
Ποιο το κακο;

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2012 στις 3:54 π.μ.

Προλεταριακή ανατριχίλα και απο την ιδιοκτησιακή λογική των ΚΚεδων, που σε λίγο θα ζητήσουν και πνευματικά δικαιώματα απο τα Πρωτοβάθμια και το ΒΑΘΥ ΚΌΚΚΙΝΟ για συνθήματα που είναι δήθεν αποκλειστικότητάς τους.


Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2012 στις 9:55 π.μ.

Ανώνυμε του 3:54

Είσαι θρασύτατος. Σε ποια "ιδιοκτησιακή λογική των ΚΚεδων" αναφέρεσαι; Οι Ιρλανδοί ομοϊδεάτες του ΣΥΡΙΖΑ προβάλλουν τη συγκέντρωση με ομιλητή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ βάζοντας στην αφίσα ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΗ φωτογραφία από την ανάρτηση του πανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη. Γιατί άραγε το κάνουν; Για να δείξουν τις λαϊκές αντιδράσεις στην Ελλάδα; Αν ναι, γιατί αφαιρούν το "ΚΚΕ" και το σφυροδρέπανο; Μήπως για να παραπλανήσουν ότι και αυτή η ενέργεια εντάσσεται σε ένα "κίνημα", στο οποίο "πρωταγωνιστικό ρόλο" έχει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Βρωμιές οπορτουνιστών. Και για τον παραπάνω σχολιαστή που λέει για συντονισμένη απάντηση στα Τάγματα Εφόδου, η ιστορία απέδειξε ότι η απάντηση αυτή δεν μπορεί να δοθεί χωρίς το σφυρί και το δρεπάνι. Αυτό έβγαλε το φίδι από την τρύπα του και του έλιωσε το κεφάλι στο Βερολίνο την άνοιξη του 1945.

Πέτρος

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2012 στις 12:42 μ.μ.

Πέτρο: λίγο προσοχή στα λόγια. Δεν μίλησα για την ελεινότητα των Ιρλανδών,μίλησα για την ιδιοκτησιακή λογική που εχετε για το κίνημα σχετικά με την ανάρτηση απο το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ των πρωτοβάθμιων για την απεργία.
Και μπράβο στο Βαθυ που σας φιιλοξενεί ακόμη και οταν μιλάτε απαξιωτικά για αυτό, όπως ο πρώτος σχολιαστής της ανάρτησης.

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2012 στις 2:28 μ.μ.

Φανταστείτε να το είχε κάνει το ΚΚΕ αυτό το πράγμα. Τι "σταλινολογία" θα είχε φουντώσει ενάντια στο ΚΚΕ το ΠΑμε ΤΟ ΤΑΞΙΚΌ ΕΡΓΑΤΙΚΌ ΚΊΝΗΜΑ. Θα είχαν αναστηθεί 'όλες "οι ανανεωτικές" κορώνες. Τώρα ΜΆΛΙΣΤΑ ΚΆΠΟΙΟΙ ΈΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ να υπερασπίζονται κιόλας αυτή την ενέργεια στο όνομα "κάποιας ενότητας". Ποιας ενότητας άραγε...; Άντε πηγαίνετε στην γσεε και την αδεδυ να κρυφθείτε μαζί με τον Κολλά και τις απόψεις του "για αναβάθμιση του συνδικαλιστικού κινήματος".

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2012 στις 3:36 μ.μ.

anwnyme den phre to syntonistiko mono to synuhma alla aytousia thn afissa, ayto gia na 3ereis ti apantas
oso gia thn filo3enia ean den pisteyeis sta eleythera blogs tote kalynyxta nazistako.
proletarios.
oso gia sena pou les oti exoyme akoma na fame sou lew oti eimai pateras 2 pedivn kai anergos apo to 2009. mallon eseis ta pernete gia na milas etsi. e3allou h aristera poou eyaggelizese exei kanei mexri twra apo tis ekloges 86 kolotoumpes.
proletarios

21 Οκτωβρίου 2012 στις 6:16 μ.μ.

Είναι δικαίωμα του καθενός, να πιστεύει και ονειρεύεται ότι του αρέσει. Ενωμένες αριστερές κτλ κτλ …. Δεν έχει όμως δικαίωμα κανείς να καπηλεύεται ξένους αγώνες, πολιτικών φορέων, όπου τάσσονται πολιτικά και ιδεολογικά , απέναντι σε αυτές τις απόψεις, και στους πολιτικούς φορείς που τις εκπροσωπούν. Επιτέλους λίγη πολιτική τιμιότητα δεν βλάπτει … Τόσο απλά είναι τα πράγματα και κάτι σχόλια του τύπου « ιδιοκτησιακή λογική των ΚΚεδων» κτλ νομίζω περιττεύουν … αν το έχει τόσο ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ, ας είχε τα κότσια να ανέβει στην ακρόπολη να ανεμίσει τα πανό του, και όχι απλά να φανφαρολογεί συνεχώς … Δυο απεργίες έγιναν και μια επίσκεψη της ΜΕΡΚΕΛ, και δεν κατόρθωσε να κατεβάσει στον δρόμο, μόνος του ως ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το μισό από αυτό το περιβόητο 27% που τον ψήφισε στης εκλογές …

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2012 στις 6:45 μ.μ.

οτι και να πιστευη ο καθενας οτι κομμα και να υποστηριζει....το συμβαν ειναι αισχρο απο μονο του ολα τα αλλα ειναι βερεσε......και δεν καταλαβα ποιος μιλησε απο ολους απαξιωτικα για το βαθυ και τελος παντον εαν συνεβηκε το ζητμα με την αφησα πρωτοβάθμιων σωματείων και αυτο λαθος ειναι!!!απο ποτε θεωρειτε απαξια η επισημανση κατα την αποψη καποιον,λαθων καποιον αλλον???οσο αναφορα την ενοτητα... να ειστε σιγουροι οτι παρομοια περιστατικα δεν βοηθαν την περιβοητη ΕΝΟΤΗΤΑ!!!!!!!!!!αρχιζω να πιστευω οτι αυτοι που την προτεινουν(θεσμικα) μαλλον δεν την θελουν πραγματικα .....ΖΗΣΗΣ.......και κατι τελευταιο δεν μου προκαλει καμοια εντυπωση το σβησιμο των συμβολων το ιδιο εγινε και με την σημαια της ΚΟΕ!!!!αλλα οτι και να κανετε αυτα θα παραμεινουν σε πεισμα των καιρων!!...εχουν γνωσει οι φυλακες!!!!!

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2012 στις 7:11 μ.μ.

Η κουβέντα γίνεται για το πάπλωμα και όχι για την αφίσα.Ειναι το 27% που τους πονάει,και με την παραμικρή αφορμή θα κάνουν τέτοιες επιθέσεις.Πάντα βέβαια απο 'ταξική σκοπιά'.Έτσι και το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ να μην χρησιμοποιήσει σύνθημα,αν δεν πάρει πρώτα άδεια,με αριθμό πρωτοκόλλου παρακαλώ...

21 Οκτωβρίου 2012 στις 8:19 μ.μ.

Ίσως τότε το Βαθύ Κόκκινο, θα ήταν καλύτερο να πάρει μια ποιο ξεκάθαρη ιδεολογική - πολιτική θέση …. Και να απαντήσει στον ανώνυμο 21 Οκτωβρίου 2012 7:11 μ.μ.

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2012 στις 9:46 μ.μ.

Ανώνυμε , μαλλον σε πλάκωσε το πάπλωμα. αυτην την οδηγία δίνερι τ[ωρα ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι αγώνεσ, σε λιγο θα σασ παραδώσουν και την ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΌΣΕΤΕ ΤΟΥ κΠΛΛΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ, ΠΕΡΙ ΔΙΆΛΥΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.ΧΑΙΡΕΣΕ ΓΙΑ ΤΟ 27 30% ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ πασοκ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ πασοκ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ?ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΑΝ ΣΥΝΙΣΤςΣΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΑ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, Ο ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ,ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΧΟΡΤΑΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ?ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΗΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΑΔΕΙΑ ΕΣΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΣΧΟΛΙΩΝ.ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΣΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΡΩΤΙΟΚΟΛΛΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.ΑΥΤΑ ΝΑΖΙΣΤΑΚΟ.
ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΣ

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2012 στις 2:41 π.μ.

http://www.youtube.com/watch?v=MHzWypScn58&feature=g-all-u

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2012 στις 4:26 π.μ.

το θεμα με τα ποσοστα του εκαστοτε κομματος ειναι κατα την αποψη την δικια σου και μαλλον του κομματος σου πρωτεύον ζητημα και αυτο απο μονο του εξηγεί πολλα!!! υπαρχουν σοβαρες διαφορες οπως φιλοσοφικες πολιτικες κτλ και μια απο αυτες ειναι και ο τροπος που χειριζονται συγκεκριμενοι πολιτικοι χωροι το συγκεκριμενο περιστατικο δεν χρειαζεται να ξεβρακονονται ποιο πολυ.. ας κρατησουν τουλαχιστον τα προσχηματα...οπως εχει αποδειχθεί περιτρανα τα ποσοστα εχουν την σημασια τους ως ενα σημειο απο εκει και περα αλλα ειναι τα σημαντικα.....γιατι και 90% να παρεις αυτο δεν σημαινει οτι δεν ηταν λαμογια το συγκεκριμενο συμβαν!!!και οσοι το επικροτουν και το υποστηριζουν δεν θα τους χαρακτηριζα λαμογια αλλα καπως αλλιως......ο νοων νοειτω!!!!!!

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2012 στις 4:43 π.μ.

Για μια φορά ακόμη ξεμπροστιάζεται το νέο πασόκ εεε...συγνώμη ο σύριζα. Με κλεμμένους από την αριστερά ψήφους, με αριστερή ρητορική θα γίνει αύριο κυβέρνηση. Για πόσο καιρό δεν ξέρω όμως.
Γιώργος

22 Οκτωβρίου 2012 στις 9:27 π.μ.

http://www.youtube.com/watch?v=q2_9OVzpLiQ&feature=related

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2012 στις 9:53 π.μ.

Οι ψήφοι δεν είναι ιδιοκτησία κανενός για να κλέβονται.Όταν έχεις σωστή πολιτική τις κρατάς,αλλοιώς γίνονται έπεα πτερόεντα.Κάποιοι με 'επαναστατική'ρητορική στερούνται πολιτικών θέσεων και λύσεων για το λαό.Ας κοιταχθούν στον καθρέφτη και ν'αφήσουν τα μυξοκλάματα.Ο λαός διόρθωσε την ψήφο του,όπως τον συνεβούλεψαν...

22 Οκτωβρίου 2012 στις 12:54 μ.μ.

Αν το ΚΚΕ, ενδιαφερόταν για το «πάπλωμα» του 27% μόνο, θα άλλαζε πολιτική ακριβός την επόμενη μέρα των δεύτερων εκλογών. Εάν το ΚΚΕ, ενδιαφερόταν σήμερα μόνο για το «πάπλωμα» του 27%, δεν θα μιλούσε όπως μιλάει, και θα «συμμαχούσε» με την υπόλοιπη « αριστερά» …

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2012 στις 11:24 π.μ.

ειναι και αυτο
http://tasosnastos.blogspot.gr/2012/10/blog-post_6338.html

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2012 στις 2:48 π.μ.

Είναι πραγματικό εκπληκτικό... Αντί να στιγματιστεί το γεγονός από κάθε καλόπιστο "αριστερό", αντιθέτως κατηγορείται το ΚΚΕ για ..."ιδιοκτησιακή λογική" ! ! ! Μα επιτέλους, η ΚΝΕ δεν απεικονίζεται στην Ακρόπολη, τις κόκκινες σημαίες με το σφυροδρέπανο δεν τις κρατάνε μέλη της Κομμουνιστικής Νεολαίας και μέσα στο πλαίσιο δεν γράφεται "ΚΚΕ" ; ; ; Τι διάολο γυρεύετε ορέ Συριζέοι, από τις αυταπάτες περάσατε στις χονδροειδείς ΑΠΑΤΕΣ και μάλιστα πανευρωπαϊκώς ; ; ;
Σπύρος

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger