Home » , » Σαμαράς, όπως λέμε... Χουντικός.

Σαμαράς, όπως λέμε... Χουντικός.

Από mitsos175 , Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 | 12:04 π.μ.

Η κρατική καταστολή δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Υπήρχε πάντοτε. Τον τελευταίο καιρό είναι ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης κάθε αντιπολιτευόμενης φωνής, κάθε ανθρώπου αντιθέτου στην εξαθλίωση, ακόμα κι αν αυτός είναι ηλικιωμένος ή μικρό παιδί. Τι να κάνει άλλωστε κι η πιο έντεχνη προπαγάνδα μπροστά στην Αλήθεια; Μπροστά στην ολική καταστροφή ενός λαού; Τι άλλα επιχειρήματα έμειναν; Πολιτικά είναι ψόφιοι. Το μόνο που κάνουν είναι πλιάτσικο, στο όνομα του Χρέους και του Ευρώ. Το σύστημα τους κρατείται διασωληνωμένο μόνο με τη βία και τον εκβιασμό.  

Τα «ένστολα χρυσά αυγά», χτύπησαν διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας που έλαβε χώρα στις 30 Σεπτεμβρίου. Δεκαπέντε από τους διαδηλωτές που συνελήφθησαν, καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα βασανισμού στη ΓΑΔΑ.

Παράλληλα σημειώνουν, ότι οι αστυνομικοί που βιαιοπράγησαν εναντίον τους, απειλούσαν ότι θα παραδώσουν τα στοιχεία τους στη Χρυσή Αυγή! Φυσικά, αφού ο Μιχαλολιάκος είναι «ο επίτιμος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.». Το ότι συνεργάζονται, είναι πασίγνωστο. 

Οι δεκαπέντε έλαβαν μέρος στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, όπου υπήρξαν συμπλοκές με μέλη της Χρυσής Αυγής. Τις «έφαγαν οι ναζί» δηλαδή και κάλεσαν ενισχύσεις. 

«Τους ξυλοκόπησαν, έσβηναν τσιγάρα πάνω τους ενώ τους βιντεοσκόπησαν με τα κινητά τους και απείλησαν να δώσουν τα στοιχεία τους στην Χρυσή Αυγή», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian.  Έκαναν δηλαδή, ότι κι «πατεράδες» τους στην ΕΑΤ ΕΣΑ. Βασανισμοί που σοκάρουν, που είναι απαράδεκτοι – όνειδος για κάθε κράτος, που θέλει να αποκαλείται πολιτισμένο. Οι ναζί, η Γκεστάπο, τα SS, έκαναν ακριβώς αυτά. 

Μια γυναίκα μάλιστα κατήγγειλε ότι δέχθηκε ύβρεις σεξουαλικού περιεχομένου (η ειρωνεία είναι, ότι αν σου επιτεθεί σεξουαλικά, κάποιος, πας στην αστυνομία), ενώ ελλείψει νερού, καθώς για 19 ώρες δεν είχαν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, αναγκάστηκε να πιει από την τουαλέτα. 
Άλλοι 25 διαδηλωτές που συμμετείχαν σε πορεία αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες, προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ και με τη σειρά τους καταγγέλλουν ότι άνδρες της αστυνομίας τους έγδυσαν και τους ανάγκασαν να σκύψουν γυμνοί μπροστά από άλλους συλληφθέντες. Όπως έκαναν οι Αμερικάνοι στους Ιρακινούς αιχμαλώτους πολέμου στις φυλακές. Παράλληλα αναφέρουν, ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, αστυνομικοί τους τύφλωναν με λέιζερ. Σοκάρουν οι μαρτυρίες. 

Μερικοί από τους συλληφθέντες υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί τους έκαψαν στα χέρια με αναπτήρα ενώ άλλοι αστυνομικοί βιντεοσκοπούσαν την σκηνή στο κινητό τους τηλέφωνο και τους απειλούσαν ότι θα δώσουν την διεύθυνσή τους στη Χρυσή Αυγή . 

Ένας άντρας, τον οποίο η δημοσιογράφος του «Guardian» περιγράφει ως αιμόφυρτο λόγω πληγής στο κεφάλι και με σπασμένο μπράτσο, λέει ότι τραυματίστηκε στη  ΓΑΔΑ όπου οι αστυνομικοί του αρνήθηκαν την ιατρική περίθαλψη ως το επόμενο πρωί. Άλλος κατήγγειλε ότι ένας αστυνομικός του άνοιξε τα πόδια και τον κλώτσησε στους όρχεις. «Με έφτυναν και μου είπαν ότι θα πεθάνω όπως οι παππούδες μας στον εμφύλιο», είπε. Τους τσούζει ακόμα  η αντίσταση του ΕΛΑΣ στους Γερμανούς αφέντες.  

Ένας τρίτος κατήγγειλε ότι, την ώρα της σύλληψής του, τον χτύπησαν στη σπονδυλική στήλη με ένα όπλο που προκαλεί ηλεκτροσόκ. Ναι ηλεκτροσόκ, καλά ακούσατε. Τα σημάδια καψίματος ήταν ακόμη ορατά, λέει ο «Guardian». «Τα πόδια μου παρέλυσαν για λίγα λεπτά και έπεσα κάτω. Μου έβαλαν χειροπέδες και άρχισαν να με χτυπούν και να με κλοτσούν στα πλευρά και στο κεφάλι. Ύστερα μου είπαν να σηκωθώ αλλά δεν μπορούσα γι' αυτό με τράβηξαν από την αλυσίδα. Συνέχισαν να με κλοτσούν και να με γρονθοκοπούν επί πέντε τετράγωνα, μέχρι να φθάσουμε στο περιπολικό», λέει. 

Οι συλληφθέντες ζήτησαν από τον «Guardian» να μη δημοσιοποιήσει τα ονόματά τους από τον φόβο αντιποίνων από την αστυνομία ή την Χρυσή Αυγή. Ο δικηγόρος τους, από τη μεριά του, δήλωσε ότι υποβλήθηκαν σε «ταπείνωση που θυμίζει Άμπου Γκράιμπ». Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Χρήστος Μανούρας υποστήριξε πως δεν ασκήθηκε κανενός είδους βία ενώ σημείωσε πως αν υπάρχουν τέτοια επεισόδια αυτά θα διερευνηθούν!!! 

Πως θα διερευνηθούν; Θα ρωτήσει ένας μπάτσος, έναν άλλο μπάτσο «Είδες να χτυπάνε οι συνάδελφοι συλληφθέντες; - Όχι, θα απαντήσει ο άλλος μπάτσος. Εγώ εκτελούσα τις εντολές και ξυλοκοπούσα στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα...»
 
Αυτά γίνανε σήμερα και φανερά. 
Ηλικιωμένοι, γυναίκες, παιδιά, εργάτες, φοιτητές, άνεργοι... σπρώχτηκαν, δέχτηκαν χημικά, ποδοπατήθηκαν και χτυπήθηκαν άνανδρα, «κατ εντολή Σαμαρά». 

Προληπτικές προσαγωγές κατά παραβίαση όλων των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου γίνονταν συνέχεια. Έπιαναν όποιον δεν τους άρεσε! Χωρίς να κάνει κάτι! 

Έκλεισαν τους δρόμους, απαγόρευσαν την κίνηση μέσων μαζικής μεταφοράς, τρομοκρατούσαν από τα κανάλια. Εδώ να κάνω μια διευκρίνιση. Προβοκάτορες υπάρχουν στα κανάλια. Φοράνε γραβάτες, και με ψέματα τρομοκρατούν τον κόσμο. Σαφώς και ΔΕΝ είναι προβοκάτορας, αυτός που είχε το κουράγιο να αμυνθεί στην παρανοϊκή, δολοφονική επίθεση με χημικά, ρόπαλα και άλλα όπλα. Η επίθεση των ΜΑΤ άρχισε αναίτια, με εντολή να διώξουν τον κόσμο βίαια. 

Σήμερα, το όργιο βίας της τωρινής χούντας των δοσίλογων ξεπέρασε ακόμα και τα εγκλήματα του προηγούμενου δικτάτορα. Αυτό φυσικά σημαίνει ακόμα σκληρότερο πόλεμο. Τον πόλεμο όμως αυτό, τον έχουν ήδη χάσει. Αν και απαγορεύτηκαν οι διαδηλώσεις, αν και πήραν κάθε μέτρο, που μπορούσαν να φανταστούν εκατοντάδες χιλιάδες  στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις, έκαναν την απαγόρευση... απαγορευτική για το μέλλον, ένα κενό γράμμα. 

Πράγματι και στις άλλες μεγάλες πόλεις οι συγκεντρώσεις ήταν πολυπληθείς και δυναμικές. Είχαν κόσμο, πολύ περισσότερους από άλλες φορές, και ξεχωριστό παλμό. Το μόνο που κατάφεραν, οι λακέδες της Τρόικας, ήταν να μας θυμίσουν για άλλη μια φορά, ποιοι είναι στην πραγματικότητα. 

Στην πρωτεύουσα μάλιστα, το ότι κατέβηκαν τόσες χιλιάδες λαού, παρά τις απειλές, τα μέτρα κλπ είναι από μόνο του σπουδαία νίκη. Δέχθηκαν οι καπιταλιστές τοκογλύφοι ένα ισχυρότατο ράπισμα. Ο λαός αντιστέκεται. Συγχαρητήρια σε όλους, που τόλμησαν. Ιδιαίτερα σε αυτούς που αντιστάθηκαν σθεναρά, δείχνοντας, ότι όλο και πιο πολλοί, δεν φοβόμαστε πλέον.    

Οι κινητοποιήσεις, δοσίλογοι - κλέφταροι, θα συνεχιστούν. Θα ενταθούν θα εκφραστούν με ποικίλους τρόπους, γιατί είναι η μόνη λύση για μια αξιοπρεπή ζωή. Η βία και η τρομοκρατία σας δεν θα περάσει. «Προδότη», ο κόσμος σου είπε ξεκάθαρα: «ΠΑΡ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ...» 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
10 Οκτωβρίου 2012 στις 2:38 π.μ.

Λυπάμαι που ξέχασα να αναφέρω την ΠΗΓΗ: http://kke4ever.blogspot.com/2012/10/guardian.html
mitsos175.

Ανώνυμος
10 Οκτωβρίου 2012 στις 10:50 π.μ.

Είναι κάθε φορά όλα τόσο προβλέψιμα που ανησυχώ. Το ΠΑΜΕ κάνει κάθε φορά ξεχωριστή διαδήλωση και συνήθως διαλύεται στους στήλους του Ολυμπίου Διός, ΓΕΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΣΥΡΙΖΑ κλπ πηγαίνουν στο Σύνταγα όπου συνήθως σε λίγο εμφανίζονται οι κουκουλοφόροι και τα ΜΑΤ διαλύουν την συγκέντρωση. Οι συγκεντρώσεις δεν έχουν τον κόσμο που κάθε φορά θα περίμενε κανείς. Το ίδιο έργο με μηδενικά αποτελέσματα. Διότι η σημερινές μορφές αγώνα δεν ενοχλούν την κυβέρνηση που περνά συνεχώς όποιους νόμους θέλει. Κάτι άλλο χρειάζεται ώστε η λαϊκή οργή να φέρνει αποτελέσματα.

Ανώνυμος
10 Οκτωβρίου 2012 στις 2:25 μ.μ.

Προς Αν. 10:50
Χρειάζεται και αυτό και κάτι άλλο, ή μάλλον αρκετά άλλα ακόμα.
Πάντως το μόνο που δε χρειάζεται είναι ηττοπάθεια και να διαχυθεί η αντίληψη πως αν δε γίνει κάτι πιο σπουδαίο και πιο μεγάλο, αυτά δεν αξίζουν κλπ
Γιατί ακούω συχνά από καναπεδάτους (και σαφέστατα ΔΕΝ είναι μομφή προς τον Αν. 10:50, γιατί πολλές φορές κι εγώ έτσι σκεφτομαι και εκφράζομαι), να ισχυρίζονται πως έτσι δε γίνεται τίποτα πλέον και να βυθίζονται βαθύτερα στον καναπέ τους περιμένοντας να τους τηλ. μόλις ξεκινήσουμε την επανάσταση…
Γίνεται όμως, όσο κουραστική και ψυχοφθόρα να είναι τέτοιου είδους επαναστατικής γυμναστικής μας κρατά σε επαφή και εγρήγορση.
Εξάλλου πόσο άπιαστο είναι το σκηνικό να εξελιχθεί σε γενικευμένες συγκρούσεις και για δεύτερη μέρα… Και τότε πιστέψτε με πως με όποια καταστολή δε θα σταματήσει στη δεύτερη μέρα. Και μετά το αίτημα για Γενική Απεργία Διαρκείας θα είναι πολύ πιο αναπόφευκτο εξαιτίας της αποφασιστικότητας του κόσμου.
Και μην υποτιμούμε και το ενδεχόμενο πάντα μιας τυχαίας ανάφλεξης.
Τίποτα μεγάλο και ωραίο δεν ξεκίνησε με μιας. Προηγήθηκαν απανωτές ήττες και μικρότερης κλίμακας αγώνες και σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε τώρα.
Ας το δούμε σαν προετοιμασία….

Ανώνυμος
10 Οκτωβρίου 2012 στις 4:36 μ.μ.

Όσο συνεχίζεται αυτός ο τεχνητός διαχωρισμός (τεχνητός και το κουβεντιάζουμε όσο θέλετε) σε λογικές και πρακτικές άλλων εποχών (και εννοώ κυρίως του ΚΚΕ και της επίμονής του σε περίεργη απομόνωση), τόσο θα μας ξεσκίζουν.
Αυτή τη στιγμή, ζούμε μια χούντα που επήλθε εξαπατώντας το λαό. Δεν φεύγει μόνο από έναν και κυρίως δεν φεύγει όσο είμαστε διασπασμένοι.
Δεν ζούμε συνθήκες νορμάλ, όπου θάχε νόημα η ιδεολογική καθαρότητα, τα προγράμματα και τα πλαίσια μέσα στα οποία κινούνται κάποια κόμματα.
Όσο συνεχίζουμε το ίδιο βιολί, όσο βρίσκει έδαφος το διαίρει και βασίλευε, τόσο θα εδραιώνονται.
Δυστυχώς, μας έλαχε νάχουμε μικρούς, πολύ μικρούς σε κάποια τιμόνια. Ο συριζα καβάλησε το καλάμι κι ορισμένοι αρχίζουν να ράβουν υπουργικά κοστούμια, θεωρώντας πως θα επαναληφθούν τα ποσοστά εξαγριωμένων και συναισθηματικά φορτισμένων πασοκονεοδημοκρατών, όταν με το καλό πέσει η κυβέρνηση-ποιά κυβέρνηση-, η χούντα και γίνουν εκλογές.
Ούτε φαντάζονται πόσο εύκολα επιστρέφουν στο μαντρί των πρώην κομμάτων εξουσίας οι προσωρινοί ψηφοφόροι του, μόλις τους αρχίσουν τα ταξίματα.
Το ΚΚΕ ζει στη ζώνη του λυκόφωτος και κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Σε συνθήκες σαν τις σημερινές, να μειώσει και την επιρροή και τα ποσοστά και την πίστη του κόσμου σ αυτό.
Εξακολουθούμε να δίνουμε στο σύστημα και το χρόνο και την εξουσία για να εδραιωθεί, συνεπικουρούμενο από φασίστες.
Και θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά, γιατί οι μετριότητες που κουμαντάρουν την γενικότερη αριστερά, βρέθηκαν ελλειπείς...

mbiker

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger