Home » » Ανοιχτή επιστολή στον ταξίαρχο Καμπούρη διοικητή του ΚΕΝ Θήβας και στον Α/ΓΕΣ αντιστράτηγο Γκίκα

Ανοιχτή επιστολή στον ταξίαρχο Καμπούρη διοικητή του ΚΕΝ Θήβας και στον Α/ΓΕΣ αντιστράτηγο Γκίκα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 | 11:26 π.μ.

Πλέον όλοι γνωρίζετε τι συμβαίνει στο ΚΕΝ Πυροβολικού Θήβας. 

Οι παραβιάσεις των πάγιων διαταγών και του Στρατιωτικού Κανονισμού, των νόμων και του Συντάγματος, που θίγουν με βάναυσο τρόπο την προσωπικότητα και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των νεοσύλλεκτων συναδέλφων φαντάρων είναι εν γνώσει σας!

Παρά τη φαινομενική αδράνεια του ΓΕΣ και την καλλιέργεια καθησυχαστικού κλίματος, γνωρίζουμε  τις ενέργειες που έγιναν από τη διοίκηση του ΚΕΝ Πυροβολικού Θήβας. Ότι οι καταγγελίες των συναδέλφων διασταυρώθηκαν. 
Είστε, επομένως, ενήμεροι ότι:

1. Τα παράνομα, σύμφωνα με τις πάγιες διαταγές, τους νόμους του κράτους και το Σύνταγμα, εθνικιστικά και πολεμοκάπηλα άσματα  'Την πατρίδα θα υπηρετώ μέχρι να με βρουν νεκρό', 'Στον τρούλο της Αγιάς Σοφιάς θα ανέβω για να βγάλω την τούρκικη ημισέληνο και το σταυρό να βάλω', μεταξύ άλλων, υποχρεώθηκαν να τραγουδήσουν οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε όλες τις Μοίρες, από τους εκπαιδευτές τους, όχι από όλους.

2. Υπαξιωματικός της Δ' Μοίρας επιβάλλει υποχρεωτική προσευχή στη βραδινή αναφορά. Αρνείται με ειρωνικά σχόλια την αποχώρηση των άθεων!

3. Πριν από το πρώτο επισκεπτήριο, ο Υπολοχαγός διοικητής της Β' Πυροβολαρχίας της Β' Μοίρας  κάνει κήρυγμα για το σεβασμό που πρέπει να δείχνουν τα παιδιά στους γονείς. Ακριβώς τα λόγια του «οι γονείς είναι ιερό πράγμα, το έχουν πει μεγάλοι άντρες όπως ο Αδόλφος Χίτλερ».

Για πρώτη ίσως φορά αξιωματικός του ελληνικού στρατού υμνεί τόσο ανοιχτά τους Ναζί!!!

Καταγγελίες όπως αυτές συνοδεύουν την άθλια και επικίνδυνη

 καθημερινότητα που μας επιβάλλεται να υποστούμε. Σας επαναλαμβάνουμε:
«Οι εγκαταστάσεις του στρατοπέδου είναι προβληματικές και αρκετά παλιές. Θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς που καταταχτήκαμε αυτή την εποχή και γλιτώσαμε από τους καύσωνες και κυρίως το βαρύ κρύο της Θήβας. Από τώρα είναι εμφανή τα προβλήματα στη θέρμανση και το ζεστό νερό. Ανησυχούμε για τους συναδέλφους της επόμενης σειράς. Το σοβαρότερο πρόβλημα (αυτό που επισκιάζει όλα τα άλλα) είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έξω από τα μαγειρεία. Υπολείμματα από τροφές έχουν συσσωρευτεί έξω από τους κάδους, έχουν σαπίσει και βρωμάνε, ενώ όπως είναι φυσικό έχουν γίνει πόλος έλξης σε μικρόβια, ζωύφια και ζώα. Είναι μια πραγματική εστία μόλυνσης και κανείς δε δείχνει να ενδιαφέρεται. Να σημειωθεί ότι στο ίδιο σημείο πλένουμε τους δίσκους που τρώμε. Επιπλέον για αρκετές μέρες δεν υπήρχαν καθαριστικά και γάντια στις τουαλέτες. Ούτε καν σακούλες στα καλαθάκια. Η αδιαφορία των αξιωματικών ήταν προκλητική. Για παράδειγμα ο υπολοχαγός Ρενδούμης ανέφερε με κυνισμό ότι όποιος έχει πρόβλημα να πιάσει τα καλαθάκια με χαρτοπετσέτες.

Το ξαναλέμε ακόμη μια φορά και δημόσια. Οι φαντάροι δεν είναι αναλώσιμοι και οι συνθήκες υγιεινής δε μπορούν να έχουν εξαιρέσεις. Οι διαμαρτυρίες μας ήταν επίμονες προς κάθε κατεύθυνση. Είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τις απαιτούμενες κινήσεις ώστε να υπάρχουν πάντα χλωρίνες, σακούλες και γάντια στη θέση τους. Ποιος ξέρει πόσο θα καθυστερούσαν χωρίς τις διαμαρτυρίες μας ή απλώς θα αδιαφορούσαν;

Για το τέλος αφήσαμε την ελαστική στάση των αξιωματικών στο ζήτημα του ελευθέρου χρόνου. Στην εκπαιδευτική βολή που έγινε την περασμένη εβδομάδα 80 περίπου φαντάροι παρέμειναν ως αργά το μεσημέρι στο πεδίο βολής για να μαζέψουν τους κάλυκες. Σαφώς και δε σεβάστηκαν τη μεσημεριανή ξεκούραση. Όταν επέστρεψαν στο στρατόπεδο διαπίστωσαν ότι δεν είχε προβλέψει κανείς να κρατήσει φαγητό. Με πρωτοβουλία των συναδέλφων φαντάρων βρέθηκε ο μάγειρας, ο οποίος προς τιμή του, κατάφερε να βγάλει μερίδες σε μισή ώρα.

Θα πει κανείς ότι για μία φορά δεν είναι και τόσο μεγάλο ζήτημα. Τι τους νοιάζει εξάλλου αν υπάρχει φαγητό για τους φαντάρους; Ξανά όμως ο υπολοχαγός Ρενδούμης προκαλεί μετά τα παράπονα μας λέγοντας ότι εκτός στρατοπέδου το πρόγραμμα μπορεί να αλλάζει. Με άλλα λόγια όταν στριμώχνονται από την ανικανότητά τους θα την πληρώνουν οι φαντάροι. Η μέρα ξεκινάει από τις 7 το πρωί. Πόσο δύσκολο είναι πια να οργανώσουν μία βολή που θα γίνει με ασφάλεια και θα τελειώσει στην ώρα της;».

Αυτά συμβαίνουν στο ΚΕΝ Πυροβολικού Θήβας.

Είναι καθήκον του διοικητή Ταξίαρχου Γ.Καμπούρη, του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Καμπούρη και του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου να παρέμβουν.
Αναρωτιόμαστε, ο διοικητής του ΚΕΝ Θήβας και το ΓΕΣ εγκρίνουν αυτές τις συμπεριφορές των στελεχών; Ή μήπως όλοι παίζουν
παίζουν το παιχνίδι του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού και των περικοπών της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των Μνημονίων Ε.Ε-ΔΝΤ, δημιουργώντας άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης για τους φαντάρους, οι οποίοι τελικά επιχειρείται να αναλάβουν το κόστος της στρατιωτικής θητείας που υποχρεώθηκαν να κάνουν;

Στρεφόμαστε όμως πρωτίστως προς τους συναδέλφους φαντάρους και τους γονείς.
Η συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας βιώνει τη φτώχια και την εξαθλίωση, τον εφιάλτη της ανεργίας και της απόλυτης εκμετάλλευσης. Ξέρουν πόσο εξοργισμένοι είμαστε για τα τσακισμένα όνειρά μας και φοβούνται την αντίδρασή μας. Για αυτό προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν. Να ξεχάσουμε τα αφεντικά, την κυβέρνηση και την τρόικα. Να στρέψουμε την οργή μας στο μετανάστη, το συνάδελφο ή ενάντια σε όσους έχουν κάποια δικαιώματα ακόμη.

Από κοντά ο στρατός κάνει μια νέα ιδεολογική εθνικιστική εξόρμηση. Δεν τους φοβόμαστε όμως ούτε σε αυτό το επίπεδο. Αρνούμαστε τα τραγουδάκια και τη μισαλλόδοξη προπαγάνδα τους. Καθημερινά γίνονται συζητήσεις που βάζουν μπροστά τις ανάγκες και τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Η ελπίδα βρίσκεται στην ενότητα των ταξικών αγώνων. Δίνουμε καθημερινά και την ιδεολογική μάχη φαντάρο το φαντάρο για να πείσουμε όσους συναδέλφους μας επηρεάστηκαν από τις ανοησίες της ιεραρχίας. Το μόνο συμπέρασμα όμως που αποκομίσαμε από όλα αυτά είναι ότι μόνο με τις διαμαρτυρίες των στρατιωτών, μόνο με τη συλλογική διεκδίκηση μπορούμε να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας, να βάλουμε φραγμό στην αυθαιρεσία   και τις παρεκτροπές των στελεχών.
Αυτός είναι ο Στρατός του ΥΕΘΑ Π

.Παναγιωτόπουλου, της κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη.
Καλούμε κάθε αγωνιστή και συλλογικότητα του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος να καταγγείλει την εθνικιστική και φασιστική προπαγάνδα που ασκείται στο ΚΕΝ Θήβας, απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία όλων των υπευθύνων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ



ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437



Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger