Home » » Δελτίο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις διαδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη

Δελτίο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις διαδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 | 2:25 π.μ.

Άνεμος ανατροπής και εξέγερσης, έπνεε εχθές, στην επέτειο του Πολυτεχνείου, για πολλές ώρες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Το ζωντανό και άσβεστο μήνυμα αγώνα της 17ης Νοέμβρη του 1973 συνδέθηκε με την πάλη και την οργή ενάντια στη νέα χούντα της τρικομματικής αντιλαϊκής κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες για άλλη μια φορά στους δρόμους.

Εργαζόμενοι και εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι, φοιτητές ήταν μαζί, μαχητές του αντιδικτατορικού αγώνα μέχρι και μαθητές στα σχολεία του μνημονίου ενώθηκαν στον κοινό στόχο, την ανατροπή της νέας δικτατορίας, στην πάλη για να ανοίξει η πάλη του λαού ένα νέο δρόμο για την κοινωνία, τη χώρα και τον κόσμο συνολικά.
Οι διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα καθορίστηκαν από τη μαζικότητα, τη μαχητικότητα και πάνω από όλα από την αποφασιστικότητα για έναν παρατεταμένο αγώνα μέχρι τη νίκη, την ανατροπή των μνημονίων και των κυβερνήσεων της εξαθλίωσης, την ήττα των διεθνών τοκογλύφων, των τραπεζιτών και των οργανισμών εκμετάλλευσης και κυριαρχίας Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.
 Στην Αθήνα έγινε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών. Με τους φοιτητές του Πολυτεχνείου και των υπόλοιπων σχολών μπροστά και από πίσω σωματεία, συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις διέσχισε για ώρα τους δρόμους της πόλης, διαδηλώνοντας έξω από τη Βουλή, τα γραφεία της Ε.Ε., την Αμερικάνικη πρεσβεία κ.α.

Ο στόχος της διαδήλωσης ήταν να φτάσει στην πρεσβεία του Ισραήλ για να καταγγείλει τη νέα δολοφονική επιδρομή του κράτους- τρομοκράτη στη λωρίδα της Γάζας και να συμπαρασταθεί στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό.
 Η κυβέρνηση συνεχίζοντας το έργο της καταστολής και της τρομοκράτησης, νόμισε ότι θα μπορέσει να περιορίσει τη δυναμική της διαδήλωσης με απαγορεύσεις και αστυνομικά μπλόκα.

Αφού έκλεισε σχεδόν όλους τους σταθμούς του μετρό και απέκλεισε χωρίς λόγο τη μισή πόλη, κάνοντας ουσιαστικά μια απόπειρα απαγόρευσης της διαδήλωσης, παρέταξε κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ απαγορεύοντας τη διέλευση της πορείας προς την οδό Κηφισίας και την Ισραηλινή Πρεσβεία. Νόμιζαν ότι αυτά θα αρκούσαν για να φοβηθεί ή να διαλυθεί η διαδήλωση. Νόμιζαν ότι θα κατάφερναν έτσι να δώσουν άλλο ένα μάθημα συμπόρευσης και υποταγής στους φονιάδες του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Ήταν γελασμένοι.
 Οι διαδηλωτές, τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έφτασαν πρώτα στο φραγμό διεκδίκησαν με αποφασιστικότητα την άμεση αποχώρηση της αστυνομίας, αρνούμενοι να υποταχθούν στην κατατρομοκράτηση της τρικομματικής συμμορίας και τους γερμανοτσολιάδες της αστυνομίας.

Η επιμονή χιλιάδων διαδηλωτών, η αποφασιστική στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και του ΚΚΕ, στην απαίτηση να φτάσει όλη η πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ, οδήγησε σε αναδίπλωση και υποχώρηση την κυβέρνηση. Ήταν ένα μάθημα ότι η ανυπακοή και η πάλη μπορούν να φέρουν αποτελέσματα, ένα μήνυμα ότι η αποφασιστικότητα και η ενότητα στο δρόμο και στον αγώνα της αριστεράς και του κινήματος μπορούν να κάνουν τους αγώνες ανίκητους, σπάζοντας στην πράξη κάθε απαγόρευση και κάθε αυταρχισμό. Ένα μήνυμα που, δυστυχώς, δεν υπηρέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του.
 Το ίδιο αποκρουστικό και αντιδημοκρατικό πρόσωπο έδειξε η κυβέρνηση και στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη μαζικότατη διαδήλωση. Προσπαθώντας να ενισχύσει το κλίμα τρομοκράτησης που ξεκίνησε με τις συλλήψεις στις 16 του Νοέμβρη των συνδικαλιστών Θ. Αγαπητού, Σ. Αρβανίτη, Θ. Κυρατζόπουλου, επιδόθηκε σε ένα όργιο βίας και αυθαιρεσίας ενάντια στην ειρηνική διαδήλωση. Παραβιάζοντας για άλλη μια φορά το πανεπιστημιακό άσυλο, με την ανοχή την προδοτικών πρυτανικών αρχών, επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους στο ΑΠΘ, χτυπώντας βάναυσα φοιτητές και εργαζόμενους στην καθαριότητα. 16 αγωνιστές φοιτητές, συνδικαλιστές, μεταξύ τους μέλη της ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που συμμετείχαν στην περιφρούρηση της πορεία και του χώρου, κακοποιήθηκαν από την αστυνομία και συνελήφθησαν αναίτια.

Με την καταστολή και τη βία επέλεξε να απαντήσει τη μαζική κινητοποίηση του λαού, η κυβέρνηση και στο Βόλο, που επιτέθηκε αναίτια στην πορεία προχωρώντας σε 2 συλλήψεις και την Πάτρα με ξυλοδαρμούς και προσαγωγές.
 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους χιλιάδες αγωνιστές που για άλλη μια φορά αψήφησαν την τρομοκρατία και κατέβηκαν στο δρόμο. Η μισητή τρόικα, η έντρομη κυβέρνηση και τα τσιράκια της στα ΜΜΕ ξέρουν καλά πως αυτός ο λαός δεν θα υποταχθεί, θα συνεχίσει να παλεύει μέχρι τη νίκη. Για αυτό φοβάται, τρέμει, αξιοποιεί τις πιο αντιδημοκρατικές πρακτικές καταστολής και βίας. Όμως η 17η του Νοέμβρη έδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν θα καμφθεί έτσι εύκολα το αγωνιστικό μας φρόνημα.
 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξέρει πολύ καλά ότι είναι στόχος για το σύστημα. Νομίζουν ότι με συλλήψεις σαν του συντρόφου Θανάση Αγαπητού ή των συντρόφων φοιτητών θα πλήξουν την αντικαπιταλιστική αριστερά και τις πιο αγωνιστικές πλευρές του κινήματος. Είναι γελασμένοι.

Το λαϊκό και εργατικό κίνημα και η αντικαπιταλιστική αριστερά έχουν πίσω τους την κληρονομιά του ΕΑΜ και του Πολυτεχνείου, τις μάχες και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Θα νικήσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Σύμμαχός μας ο εργαζόμενος, ο άνεργος, η νέα, ο διπλανός μας στο δρόμο. Εχθροί μας, οι εχθροί τους. Ο φόβος άλλαξε ήδη στρατόπεδο.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  
www.antarsya.gr
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
email: pressantarsya@gmail.com
18/11/2012
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
19 Νοεμβρίου 2012 - 8:51 π.μ.

ΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΙΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΕΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ε.Ε Δ.Ν.Τ. ΕΙΧΑΝ ΣΑΦΕΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΙΤΡΕΨΟΥΝ "ΕΠ ΟΥΔΕΝΗ ΛΟΓΩ"(ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ) ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΩΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ, ΙΣΡΑΗΛ.ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΠΡΩΤΟ ΣΩΣΤΑ ΑΠΙΤΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΗΥΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΓΗ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΡΑΓΕ ΕΠΕΞΕ ΡΟΛΟ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ?-ΟΜΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΛΟ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ, ΕΠΕΞΕ ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ, ΣΥΜΠΑΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΟΠΩΣ ΦΑΝΗΚΕ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΑ ΠΕΡΑΕΙ Η ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ. ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ "ΜΕΣΑ" ΔΙΕΔΙΔΑΝ ΟΤΙ "ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ"(ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΠΟΣΟ ΣΥΣΤΙΜΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ).ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ!! ΤΟ ΚΚΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΑΞΗ. ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΧΙΛΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ.
ΖΟΥΜΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΗΠΑ-Ε.Ε.
ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΕΠΙΤΑΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΘΗ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ. ΕΔΕΙΞΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟ ΤΟ ΠΡΩΣΩΠΟ ΤΟΥΣ . ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ.
Ζ.Χ. ΕΡΓΑΤΗΣ-ΑΘΗΝΑ

Ανώνυμος
19 Νοεμβρίου 2012 - 3:51 μ.μ.

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον έχει καταντήσει ένα Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα είναι φανερό σε ακόμη περισσότερο κόσμο από ότι πριν τις εκλογές. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του... alexis, σε διεθνή Μ.Μ.Ε. που δήλωσε ότι θέλει να κάνει στην Ελλάδα ότι ο Ομπάμα στην Αμερική! Επίσης δεν είναι καθόλου απίθανο ο ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να το παίξει... υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, αυτό σημαίνει τέλος οι... κινηματικές εξαλλοσύνες! Αν προσμετρήσουμε και τις δηλώσεις τύπου "θα σας ταράξουμε στην νομιμότητα" ή τη συνάντηση με τον δολοφόνο των παλαιστινίων, τότε δεν είναι καθόλου απίθανο ο ΣΥΡΙΖΑ να δίνει εξετάσεις λίγο πρίν γίνει κυβέρνηση. Τώρα για το ΚΚΕ δεν νομίζω πως η συγκεκριμένη στάση του έχει να κάνει με κάποια αλλαγή τακτικής μέσα στο κίνημα και απέναντι στις υπόλοιπες δυνάμεις του κινήματος. Ήταν πρακτικά αδύνατο και τυπικά αστείο η αστυνομία να επέτρεπε μόνο τα μπλοκ του ΚΚΕ να συνεχίσουν, απλά παίχτηκε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι μεταξύ ΚΚΕ και κυβέρνησης, ώστε το τελευταίο να στηριχτεί ως ανάχωμα στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Η έλλειψη επαναστατικού πολιτικού φορέα, που θα βρίσκεται στην πρωτοπορία του Κινήματος, είναι ποιο φανερή από ποτέ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger