Home » , » Ομιλία Θ. Παφίλη (Βίντεο) - Λίγο ακόμα και πέφτουν

Ομιλία Θ. Παφίλη (Βίντεο) - Λίγο ακόμα και πέφτουν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 | 9:18 μ.μ.

Πολύ καλή η ομιλία που έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, στην βουλή κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού. Την παραθέτουμε ολόκληρη σε βίντεο.

 Παράλληλα δημοσιεύουμε και ένα σχόλιο που έχει πρωτοσέλιδα η εφημερίδα «Πριν»:

 Λίγο ακόμη και πέφτουν!

 Παραπαίει η συγκυβέρνηση των ευρώδουλων Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη. Τους βουλευτές της ΝΔ ο πρωθυπουργός τους κράτησε όχι μόνο με το δέλεαρ της εξουσίας γενικά, αλλά και με το δόλωμα του ανασχηματισμού, οπότε όλοι τους ελπίζουν ότι τώρα είναι ευκαιρία να γίνουν υφυπουργοί ή και υπουργοί. Το ΠΑΣΟΚ όμως αποσυντίθεται και μάλιστα ταχύτατα. Από τους 33 βουλευτές που επέλεξε προ εξαμήνου, του έχουν απομείνει πλέον μόλις 26. Έχασε ήδη δηλαδή πάνω από το 20% των έτσι κι αλλιώς λίγων βουλευτών του.

Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς ότι μέσα σε αυτούς που έμειναν βρίσκονται και κάτι «αφοσιωμένοι» στον Βενιζέλο τύποι σαν τον ...Λοβέρδο και τον Χρυσοχόΐδη, καταλαβαίνει αμέσως γιατί ο εγωπαθής πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται σαν τον Γιάννη Ζίγδη, όταν αυτός διέλυε την ΕΔΗΚ το 1977, διαγράφοντας ...όποιον βουλευτή του κόμματος του περνάει από μπροστά του! Όσο για τους κατάπτυστους πολιτικούς καιροσκόπους της ΔΗΜ-ΜΑΡ, από εκεί που ήταν έτοιμοι να συγχωνευθούν με το ΠΑΣΟΚ, τώρα «την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια».

Αποστασιοποιούνται διακριτικά από τον πολιτικά ξοφλημένο Βενιζέλο και ετοιμάζονται να γίνουν «πρόθυμοι» να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν διαπιστώσουν ότι η αστική τάξη της χώρας εγκρίνει ή υποχρεώνεται να αποδεχθεί τον Τσίπρα ως «πρωθυπουργήσιμο».

Με σχεδόν σαράντα χρόνια πείρα ως «Αριστερά της προσκολλήσεως» σε όλες τις αστικές κυβερνήσεις, οι πολιτικοί αστέρες της ΔΗΜΑΡ ξέρουν να πιάνουν έγκαιρα τα μηνύματα των καιρών και να προετοιμάζουν τις πολιτικές κωλοτούμπες τους, χωρίς ποτέ να ντρέπονται για το ότι γίνονται γελοίοι. Σαράντα χρόνια έτσι εξασφαλίζουν την πολιτική τους επιβίωση.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 19 σχόλια

Ανώνυμος
10 Νοεμβρίου 2012 στις 11:59 μ.μ.

Αναρωτιέμαι που βρήκε τα στοιχεία για το νικέλιο ο Παφίλης.

Εγώ πάντως άλλα βρήκα:
http://www.mapsofworld.com/minerals/world-nickel-producers.html

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2012 στις 9:21 π.μ.

ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΠΡΕΩΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΗΜΟΥΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΩ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΗ ΦΩΝΗ ΟΣΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΦΩΝΗ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΚΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΛΛΑ ΕΞΩ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΩΙΚΟΙ ΕΙΧΑΝ 12 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΜΑ ΑΛΛΑ Η ΜΑΧΗ ΕΓΙΝΕ ΕΞΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΙΣΟΠΕΔΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΛΛΙΚΑΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ?ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΝ ΔΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΙΔΕΡΟΒΕΡΓΕΣ ΘΑ ΛΑΚΙΣΟΥΣ ΑΥΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2012 στις 9:32 π.μ.

Από τον πίνακα 2.9, ανάλυσης κατά παραγγελία της ΕΕ "Competitiveness of the EU Non-ferrous Metals Industries", προκύπτει ότι η ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός Νικελίου και βωξίτη στην EE. Προφανώς παγκοσμίως υπάρχουν και άλλες χώρες με πολύ μεγαλύτερα αποθέματα από Ελλάδα. Το τελευταίο ωστόσο δεν υποβαθμίζει σε καμιά περίπτωση τον παραγωγικό ρόλο της χώρας τόσο παγκοσμίως όσο και στην ιδιαίτερα αναπτυγμένη γειτονιά της...


Πηγή: http://ec.europa.eu/enterprise/sectors/metals-minerals/files/fn97624_nfm_final_report_5_april_en.pdf

Επίσης:

LARCO is one of the top leading ferronickel producers in the world and the largest European Ferronickel producer. The company is entirely exporting and the only European Ferronickel producer who mainly utilizes domestic ore. The company is involved in exploration, mining, smelting and marketing of ferronickel. Its clintelle includes most of the world large stainless steel producers such as ArcelorMittal, ThyssenKrupp, Acerinox, Outokumpu, Glencore and others.
LARCO employees over 1100 people, operates 4 large mines in Greece. The total quantity of ore processed per year in its smelting plant is 2,500,000 tonnes, equating to an annual ferronickel production of around 18,000-20,000 tonnes. All nickel mined and smelted in Greece is mined and smelted by LARCO. Globally, Greece accounts for 12% of the $1.4 billion industry.

Αλ

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2012 στις 10:28 π.μ.

φίλε μου δεν μίλησε για παραγωγή. είπε ότι έχουμε νικέλιο, δεν είπε ότι παράγουμε.

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2012 στις 12:11 μ.μ.

Ο χάρτης τους παραγωγούς αναφέρει.
Προφανώς δεν παράγουμε, ο Παφίλης μιλάει για κοιτάσματα.

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2012 στις 12:42 μ.μ.

se ligo peftoun e? kai apo n.d.-p.a.sok-dhm.ar? syriza-pasok-dhmar.giati ta koukia den bgenoun....ektos an psifiste gia anatroph gia laikh ejoysia oikonomia

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2012 στις 1:03 μ.μ.

αυτα ειναι στοιχεια παραγωγης που βρηκες το ζητημα δεν ειναι εαν παραγουμε!!!φυσικα και δεν παραγουμε!!!!!!!!το θεμα ειναι εαν εχουμε????

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2012 στις 4:30 μ.μ.

Παιδιά μισό λεπτό, να μη λέμε άλλα'ντ'άλλων:
Ο Παφίλης ουσιαστικά μιλάει για...μονοπώλιο της Ελλάδας στο νικέλιο!! Τρεις χώρες λέει έχουν στον κόσμο: "Ελλάδα, Κούβα, Καληδονία", οπότε ανεβάζουμε την τιμή όσο θέλουμε!!
Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.
Αν το ΚΚΕ έχει αλλάξει άποψη και θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι χώρα δυνατή, ιμπεριαλιστική που...γαμεί και δέρνει, να βρει και κανένα σοβαρό στοιχείο, ΑΝ φυσικά έχει, όχι να εφευρίσκει φανταστικά μονοπώλια σε σπάνια ορυκτά.

Δεύτερον όταν μιλάει για την γεωστρατηγική της θέση ως στοιχείο εκμετάλλευσης, ουσιαστικά μιλά για διαπραγμάτευση της γεωστρατηγικής μας θέσης με κάθε ενδιαφερόμενο.
Οκ κι εκεί, αλλά να ξέρουμε ότι
1. Δεν υπάρχουν και πολλοί ενδιαφερόμενοι που να έχουν προοδευτικό χαρακτήρα
2. Ότι πλέον υπάρχουν διάφορα μαγαζιά γωνία που πωλούνται όπως είναι επιπλωμένα ή παθαίνουν την γνωστή ασθένεια "Αραβική Άνοιξη". Δεν είμαστε στον ψυχρό πόλεμο όπου οι ισορροπίες ήταν αλλιώς και οι διαπραγματεύσεις πλέον έχουν άλλο χαρακτήρα.

Πρώτος ανώνυμος

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2012 στις 6:01 μ.μ.

Πρώτε ανώνυμε,

Δες το 3ο σχόλιο. Λες ανακρίβειες.

1) Η Ελλάδα είναι είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός Νικελίου και Βωξίτη στην EE. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΡΙΣΗ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ. δες τα στοιχεία που δίνονται στο 3ο σχόλιο.

2)Όλο το Νικέλιο της χώρας μας, που εκμεταλεύεται από τη LARCO, εξάγεται. Το ίδιο και της Κούβας αλλά και την Καληδονίας (που είναι αποικία της Γαλίας...)

3) Κίνα, ρωσία κ.α. που παράγουν Νικέλιο το καταναλώνουν για πάρτυ τους. Για τη δική τους βαριά βιομηχανία. Αυτό το μέταλλο όπως και άλλα είναι ισχυρά χαρτιά τους στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

4) Οι εταιρίες που το εκμεταλεύονται είναι μονοπώλια στο χώρο τους (ξαναδές τι είναι μονοπώλιο και μή λές αστειότητες).

Τώρα που ο Μεταξάς είναι στη μόδα η θεωρία της ψωροκόσταινας καλά κρατεί.

Αν την επικαλείσαι δώσε στοιχεία. Τα στοιχεία που αναφέρει ο Παφίλης και το ΚΚΕ είναι στη φόρα.

Αλ

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2012 στις 9:34 μ.μ.

Ρε φίλε άμα είναι να δουλευόμαστε μπροστά στα μάτια μας, τότε δεν έχει νόημα η κουβέντα.

Ο Παφίλης λέει, συγκεκριμένα στο 11:18:
"...θα σας έλεγα ότι μόνο με το νικέλιο η Ελλάδα θα μπορούσε να εξασφαλίσει τεράστια κέρδη. ΝΙΚΕΛΙΟ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: Ελλάδα, Κούβα, Καληδονία. Αν πεις δεν μουλάω κάτω από 20000, θα το πω έτσι με λογικές αγοράς, από που θα το φέρουν; Από την Κούβα και την Καληδονία; Μόνο τα μεταφορικα το ανεβάζουν στα ύψη!"

Το βλέπεις;
Τρείς χώρες ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Για ποιά ΕΕ μου λες τώρα;
Αυτά είπε ο Παφίλης φίλε. Δεν μιλούσε για την ΕΕ, μιλούσε παγκόσμια και μάλιστα έλεγε ότι θα αναγκαστούν άμα πει όχι η Ελλάδα να το φέρουν από τα βάθη του ειρηνικού ή την Κούβα!
Σύμφωνα λοιπόν με την σειρά κατάταξης που βρήκα, σε 14 χώρες που παράγουν μεγάλες ποσότητες σε νικέλιο, η Καληδονία είναι 6η και η Κούβα 9η. Η Ελλάδα μάλιστα δεν υπάρχει πουθενά.

Το ποιός λέει αστειότητες είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ, όσο και να παίζεις με τις εταιρίες εκμετάλλευσης και τις χώρες παραγωγής.

Υγ: Και η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Βραζιλία (που έχουν μεγαλύτερη παραγωγή από Κούβα/Καληδονία) για πάρτη τους το καταναλώνουν;

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2012 στις 9:43 μ.μ.

Επίσης η θεωρία της "ψωροκώσταινας" είναι μια αστική θεωρία, που λέει ότι στην Ελλάδα είμαστε κακομοίρηδες και φτωχοί και χρειαζόμαστε τον πλούσιο θείο μπας και μας πατάξει κανένα ξεροκόμματο.

Αντίθετα ο μαρξισμός-λενινισμός λέει ότι η Ελλάδα είναι μια βαθια εξαρτημένη χώρα, και πρέπει να παλέψει για την ανεξαρτησία της. Αλλά μάλλον εσύ είσαι οπαδός του Μηλιού, που όμως για κακή σου τύχη είναι στο ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο δεν μιλιέσαι.
Κρίμα. Θα ήταν μια καλή ευκαιρία να υπάρξει κάποια συνενόηση για τα στοιχειώδη τουλάχιστον.

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2012 στις 1:02 π.μ.

Για τον πρώτο ανώμυμο πάλι:

Για το Νικέλιο και το Βωξίτη τα δεδομένα είναι αυτά που αναφέρθηκαν στα προηγούμενα σχόλια με τις αντίστοιχες παραπομπές. Μονοπωλιακοί όμιλοι με έδρα την Ελλάδα έχουν αξιόλογη θέση όσον αφορά την παραγωγή για μια σειρά από μεταλλεύματα στην ΕΕ. Σε Νικελίο και βωξίτη δεν είναι απλά βασικοί παραγωγοί. Είναι οι μεγαλύτεροι. (Στοιχεία δόθηκαν προηγουμένως, επιπλέον εδώ http://minerals.usgs.gov/minerals/pubs/country/2005/grmyb05.pdf). Διάβασε αν δεν πιστεύεις, δες λίγο παραπέρα από τον πίνακα που παρέθεσες, τον οποίο δεν αμφισβητώ, αλλά αναφέρεται σε άλλο από το πραγματικό επίδικο.

Να το ξαναπούμε όμως. Η μονοπωλιακός όμιλος ΛΑΡΚΟ είναι η μεγαλύτερη μεταλλουργική βιομηχανία στην ΕΥΡΩΠΗ σε παραγωγή FerroNickel. (Ο Παφίλης μίλησε στο κοινοβούλιο για Νικέλιο, και όχι για σιδηρονικέλιο, FerroNickel που είναι η κύρια παραγωγή. Ενα τέτοιο μπέρδεμα θα συμφωνούσα ότι δεν θα ήταν επιτρεπτό σε μια εξειδικευμένη συζήτηση σε ένα συνέδριο γεωλόγων ας πούμε.) Ας μη κεφαλαιοποιήσουμε σ' αυτό και να μείνουμε στην ουσία, εκτός αν έχεις και γιαυτό άλλα δεδομένα! Ας αφήσουμε για την ώρα ΚΑΙ τον βωξίτη (S&B Industrials S.A., άλλο μονοπώλιο) που κάλλιστα στην ομιλία του ο Παφίλης θα μπορούσε να έχει ως παράδειγμα αντί του Νι.

Η ουσία είναι ότι αυτού του είδους οι ψευδο-ενστάσεις που καταθέτεις ξαναφέρνουν την "αστική θεωρία" της ψωροκώσταινας αγκαλιά με τη "μαρξιστική-λενινιστική" θεωρία της υπερεξάρτησης. Που σύμφωνα με την "μαρξιστική σου" ερμηνεία η Ελλάδα(πολύ sic) θα πρέπει να παλέψει "για την ανεξαρτησία της".

Παλιά ξινά σταφύλια. Το έργο του Μπάση (εκείνου που εκτελέσανε για προδότη της ΕΛΛΑΔΑΣ) "Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα" αποκτά επιτακτική επικαιρότητα, όπως αποκτά και η λαϊκή εξουσία έναντι της αστικοεργατικής συμμαχίας για την ανεξαρτησία (ποιανών άραγε) από το μερκελισμό!!!!

Και αφού ήθελες να το πας στην θεωρία της βαθειάς εξάρτησης της "Ελλάδας" και στην ανάγκη να φτιάξουμε ένα ανεξάρτητο "Ελληνικό" καπιταλισμό με υπερήφανη Ελληνική αστική τάξη γιατί δεν το 'λεγες από την αρχή να μην ασχολούμαστε μαζί σου;

Αλ

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2012 στις 1:07 π.μ.

προς ανωνυμο με το νικελιο εκει που κοιτας λεει τους παραγωγους - κρατη νικελιου, οχι ποσο νικελιο εχει καθε χωρα στο υπεδαφος τους και φυσικα το ποιο κοντινο κρατος στης βιομηχανιες της ευρωπης ειναι η ελλαδα δεν ειναι ουτε η μπουτσουανα ουτε η ινδονησια

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2012 στις 12:07 μ.μ.

Δεν θα μπω σε εξειδικευμένα θέματα όπως η διαφορά νικελίου-σιδηρονικελίου και κατά πόσο η ΕΕ εξαρτάται από την Ελληνική παραγωγή, η οποία απ' όσο διαβάζω καλύπτει το 6% των αναγκών της. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση, και δεν μπορούσα να μην ρωτήσω, είναι η διατύπωση του Παφίλη, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι η Ελλάδα ορίζει τις τιμές του νικελίου στην Ευρώπη, γιατί οι μόνες εναλλακτικές της ΕΕ είναι η Κούβα και η Καληδονία. Προσωπικά εξακολουθώ να το κατατάσσω (κατ' ελάχιστο) στις υπερβολές, ακόμη και με την γεωλογικού περιεχομένου διευκρίνηση που δόθηκε.

Από εκεί και πέρα το ότι η ΛΑΡΚΟ είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον τομέα της είναι γεγονός, όπως από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον τομέα της ήταν και η ΑΓΕΤ η οποία βρέθηκε -με τον τρόπο που βρέθηκε- θυγατρική της Lafarge, του πρώην ανταγωνιστή της δηλαδή. Κάτσε λοιπόν να δούμε στα χέρια ποιανού θα βρεθεί η ΛΑΡΚΟ και με τι όρους τώρα που η Ελλάδα βγάζει πωλητήριο ως χώρα (ήδη υπάρχουν φήμες για συγκεκριμένους ενδιαφερόμενους). Γιατί η θέση της χώρας στον διεθνή ανταγωνισμό από κάτι τέτοια φαίνεται κι όχι από το αν έχει 2-3 μεγάλες εταιρίες ή αν στέλνει στρατό στο Αφγανιστάν.

Όσο για τον όρο "υπερεξάρτηση" με προκαλεί λίγο ομολογώ (όπως και ο όρος "μικροϊμπεριαλισμός", που -ευτυχώς- εγκαταλείφθηκε τελευταίως, αφού πλέον μιλάτε για ιμπεριαλισμό), αλλά το πρόβλημα είναι ότι με κάτι τέτοιες σοφιστείες ουσιαστικά εγκαταλείπετε κάθε συμμαχία που θα μπορούσε να κάνει η εργατική τάξη, με τα ανάλογα φυσικά αποτελέσματα.

Βολεύει πάρα πολύ να ταυτίζεις την θεωρία της εξάρτησης με την ιστορία της "ψωροκώσταινας", παρόλο που είναι δύο αντιδιαμετρικές αντιλήψεις, αφού στην μία ο λαός μπορεί και πρέπει να παλέψει για την ανεξαρτησία του και στην δεύτερη δεν έχει καν νόημα η ανεξαρτησία, αφού η...φύση και η μοίρα μας έκανε φτωχούς και ζήτουλες κι έτσι θα διαιωνιστεί η ύπαρξή μας: Όχι πολλές απαιτήσεις, όχι πολλές αντιρρήσεις, υποταγή....κι έχει ο "θεός" (με την μορφή των μεγάλων δυνάμεων).
Το να μην αναγνωρίζεις ένα πρόβλημα δεν οδηγεί ποτέ στην λύση του, μάλλον στην διαιώνισή του οδηγεί και μ' αυτή την έννοια εσύ είσαι πιο κοντά στην "ψωροκώσταινα" από εμένα.

Υγ: Και μιας και είσαι και γνώστης του Μπάτση, θα ήθελα να μου/μας πεις ποιά ήταν η άποψή του για τον Ελληνικό καπιταλισμό: Είχε ή όχι εξαρτημένο χαρακτήρα; Επίσης θα ήθελα να μας πεις την γνώμη πάνω στο ζήτημα του συντρόφου του Μπάτση που εκτελέστηκε την ίδια μέρα. Έγραψε κι αυτός ένα βιβλιαράκι όπως θα γνωρίζεις.

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2012 στις 5:52 μ.μ.

H Σύμβαση Cooper & ποιός ήταν ο Δημήτρης Μπάτσης.

H Σύμβαση Cooper
Υπάρχει μια σύμβαση η οποία λήγει φέτος. Σύμβαση αρκούντως σοβαρή που δείχνει ότι αυτή η χώρα από την δουλεία δεν έφυγε ποτέ! Γιατί μα γιατί λείπουν οι Έλληνες πολιτικοί.
Η σύμβαση λέγεται COOPER!

Ο μακαρίτης ο Μπάτσης στο βιβλίο που ειχε γραψει το 1947 με τιτλο "Η βαρια βιομηχανια στην Ελλαδα", αποκάλυψε την υπαρξη της......
λεγόμενης "συμβασης cooper"(υπεγραφη το 1940 και έληξε το 2010!
Υπάρχει στο υπουργείο βιομηχανίας και παραδίδεται-σαν "ιερο κειμενο"-απο υπουργό σε υπουργό!), βάσει της οποίας τα λεγόμενα "στρατηγικά ορυκτά" της Ελλάδας καθώς και ο υδάτινος μας πλούτος, τίθενται υπο την αιγίδα ενος Αμερικάνικου consortium εταιρειών! Το αποτέλεσμα αυτής της αποκάλυψης ήταν να τουφεκιστεί ο Μπάτσης μαζι με τον Μπελογιάννη το 1952! Απο τους 12 που ήταν για "ντουφέκι", επέλεξαν μόνον 3, ένας εκ των οποίων ήταν και ο Μπάτσης! Kαταλάβατε γιατί κανένας πολιτικός δεν αποτολμά να ακουμπήσει τα παρθένα κοιτάσματα ορυκτού πλούτου που βρισκονται στην Ελλαδα. Ειμαστε η μονη χωρα στην Ευρωπη με σιδερο-χρωμιο και νικελιο και δεν παραγουμε ουτε γραμμαριο ανοξειδωτου χαλυβα.
Υ.Γ. Γι αυτό δεν βγάζουμε τίποτε μέχρι να τα δώσουν στους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ;

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2012 στις 7:49 μ.μ.

Οι εκτελεσμένοι ηταν τέσσερις.Μπελογιάννης Καλούμενος Μπάτσης και Αργυριάδης.Η εκτέλεση έγινε ξημέρωμα Κυριακής,κάτι που ούτε οι Γερμανοί κατακτητές δεν είχαν κάνει.

Ανώνυμος
14 Νοεμβρίου 2012 στις 10:40 π.μ.

Για πρώτο ανώνυμο

Είναι σαφές ότι ο Μπάτσης, το ΚΚΕ ολόκληρο το λαϊκό κίνημα αντιμετώπιζαν, εκείνη την περίοδο, τον ελληνικό καπιταλισμό ως εξαρτημένο καιυπανάπτυκτο. Η ανάλυση τους στηριζόταν στα πραγματικά οικονομικά δεδομένα και όχι σε ιδεοληψίες. Ο εξαρτημένος χαρακτήρας του Ελ. καπιταλισμού εκείνης της περιόδου είχε δραματικές συνέπειες και στην βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας καθώς, σχηματικά μιλώντας, η κερδοφορία της όποιας βιομηχανικής ή άλλης παραγωγής υπήρχε στον ελλαδικό χώρο δεν κατευθυνόταν στη διευρυμένη αναπαραγωγή του αλλά γινόταν ένας κανονικός αποθησαυρισμός. Ο Μπάτσης, το ΚΚΕ το ΕΑΜ θεωρούσαν ως αναγκαίο στόχο στην κατεύθυνση της σοσιαλιστικής επανάστασης και οικοδόμησης την ανάπτυξη της βαριάς βιομηχανίας και της παραγωγής ενέργειας (λίγο πολύ στη γραμμή του Λένιν σοσιαλισμός = σοβιέτ + εξηλεκτρισμός). Θεωρούσαν το μεταβατικό στάδιο της λαϊκής κυριαρχίας ως το απαραίτητο βήμα της βιομηχανικής ανάπτυξης με διευρυμένης αναπαραγωγή του κεφαλαίου προκειμένου να πραγματωθεί το άλμα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης. Ο πόλεμος και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ακολούθησαν περιέπλεκαν το ζήτημα. Η εθνική ανεξαρτησία, η αστική δημοκρατία και η διεκδίκηση στοιχειωδών πολιτικών δικαιωμάτων, κάτω από τη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και του πολεμικού αντικομουνισμού της διευθύνουσας τάξης, αντιμετωπιζόταν (συχνά αλλά όχι πάντα) ως διακριτά πεδία δράσης από το πεδίο της οικονομίας και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Κάτω από αυτή την πίεση έπρεπε(;) να δομηθούν ως στόχοι της ταξικής πάλης ενδιάμεσα στάδια και δομές πολιτικής/οικονομικής εξουσίας που να επιλύουν σε διαδοχικά στάδια ζητήματα εξέλιξης του πολιτικού και του οικονομικού εποικοδομήματος.

Η μεταφορά εκείνης της περιόδου στη σημερινή, μέσα κυρίως από "χονδροκομμένες" αλλά κυρίως αβάσιμες, αντιστοιχίες τύπου κατοχή τότε κατοχή και σήμερα, εξάρτηση τότε και σήμερα, υπανάπτυκτος καπιταλισμός τότε και σήμερα θα οδηγήσει, η ιστορία το διδάσκει, την ταξική αντιπαράθεση σε ακόμη χειρότερους συμβιβασμούς και εντέλει σε ήττες. Η υπερίσχυση του εθνικού ή/και του πολιτικού ζητήματος (μέσα από το σχήμα της εξάρτησης) πάνω στο ταξικό οδηγεί σε συμμαχίες της εργατικής τάξης με τμήματα της αστικής τάξης με την κίβδηλο προσδοκία της συνολικής ευημερίας... Οδηγεί σε διεκδικήσεις νέων σχεδίων Μάρσαλ, και λαϊκής συμμαχίας για δίκαιο κούρεμα του χρέους... Οδηγεί στην αποδοχή του μονόδρομου της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της ενίσχυσης των καλών έναντι των κακών μονοπωλίων, με αλλαγές ή παραλλαγές στην πολιτική εξουσία (διακυβέρνηση). Αυτή η γραμμή ταξικής πάλης και συμμαχιών είναι η γραμμή του ταξικού συμβιβασμού... Αυτή τη γραμμή προσπαθεί το ΚΚΕ να αποδημήσει, εκεί στόχευε και η ομιλία του Παφίλη (για να είμαστε και εντός θέματος!) προτάσσοντας την αναγκαιότητα της λαϊκής εξουσίας/οικονομίας σήμερα και όχι στη δευτέρα παρουσία.

Και για να έρθω στο ερώτημα σου για τον σύντροφο του Μπάτση. Ναι, τη γραμμή της ρήξης έναντι του ταξικού συμβιβασμού και των απατηλών αστικοεργατικών συμμαχιών πάλευε και ο Ν. Μπελογιάννης...

Αλ

Ανώνυμος
16 Νοεμβρίου 2012 στις 10:03 π.μ.

Υπήρξε και μία απάντηση από κάτω που δεν δημοσιεύτηκε. Αν δεν υπάρχει άλλος λόγος πιο πονηρός, πείτε μου να την ξαναστείλω.

Ανώνυμος
16 Νοεμβρίου 2012 στις 12:15 μ.μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ ΚΕΑ.

Επιβάλλονται κυρώσεις στα ευρωκόμματα από το Ευρωκοινοβούλιο, εάν αυτά δεν συμμορφώνονται με τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ ή εάν παραβιάζουν τους όρους της χρηματοδότησής τους από τον ευρωενωσιακό προϋπολογισμό. Οι κυρώσεις αυτές μπορεί να είναι η διαγραφή τους από το Μητρώο των ευρωκομμάτων (και επομένως και από την ευρωενωσιακή χρηματοδότηση), η ακύρωση της χρηματοδότησης της ΕΕ και η επιστροφή των χρημάτων που έχουν ήδη πάρει, μείωση της χρηματοδότησης ή πρόστιμα ίσα με το 10% της χρηματοδότησής τους.
ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΤΕ ΟΛΟΥΣ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger