Home » , » ΚΚΕ: Σε θέσεις απομόνωσης

ΚΚΕ: Σε θέσεις απομόνωσης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 | 12:59 π.μ.


  Από την εφημερίδα "Πριν"

Προκλητικός σεχταρισμός της ηγεσίας

  Καμία κοινή δράση, καμία συνεργασία. Μπορεί να προσπάθησε να δώσει ηθικό και πολιτικό έρεισμα στην εδραιωμένη αυτή αντίληψη της ηγεσίας του ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρηγα, κατά την παρουσίαση των Θέσεων για το 19ο Συνέδριο την Πέμπτη, ωστόσο η απάντηση της σε ερώτηση του Πριν για τη μετωπική πολιτική του κόμματος όπως προκύπτει από το ντοκουμέντο της Κεντρικής Επιτροπής, προδίδουν εμπάθεια που αποκαλύπτει τα όρια ενός άγονου πολιτικού απομονωτισμού.

«Με δυνάμεις πολιτικές κι ομάδες που προέκυψαν από διάσπαση του ΚΚΕ, όχι, δεν συνεργαζόμαστε, δεν πάνε να λένε ζήτω η δικτατορία του προλεταριάτου», σημείωσε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα. «Καμιά φορά ο αντίπαλος δεν μπορεί να σου κάνει τη ζημιά που μπορεί να σου κάνει αυτός που είναι μέσα σου», ανέλυσε, μιλώντας αδιακρίτως για μέλη και στελέχη που αποχώρησαν από το ΚΚΕ τα έτη 1989,1990 και 1991. Η άποψη αυτή αποτυπώνεται και στο σημείο 67 των Θέσεων για το Συνέδριο, εγείροντας φυσικά πολύ σοβαρά ερωτήματα για τα κίνητρα που έχει το «τσουβάλιασμα» αυτό απόψεων και πολιτικών ρευμάτων: Η διαφωνία της ΚΝΕ το 1989 για τη συγκυβέρνηση είχε άραγε ίδια ελατήρια με την αποχώρηση του Μίμη Ανδρουλάκη; Μα αυτοί που έφυγαν το 1991 και «γράφανε διάφορα άρθρα, ότι το ΚΚΕ έκανε λαθρεμπόριο όπλων», όπως είπε γλαφυρά η Αλέκα Παπαρήγα, ήταν οι ίδιοι που πρωταγωνίστησαν από ηγετικές θέσεις στην εκκαθάριση της αριστερής διαφωνίας δυο χρόνια νωρίτερα!

Η αυτοτέλεια άλλωστε του κόμματος επανέρχεται ως αυταξία σε πολλά σημεία τόσο των Θέσεων της Κεντρικής Επιτροπής όσο και των παρεμβάσεων της γ.γ. «Χωρίς το ΚΚΕ θα είναι φούσκες οι αγώνες», είπε χαρακτηριστικά την Πέμπτη, δεν ανέλυσε όμως γιατί το κόμμα της έλειπε από κρίσιμες αναμετρήσεις, όπως αυτή του Δεκεμβρίου 2008 και το λεγόμενο «κίνημα των πλατειών». Παρά τη σημασία που αποδίδεται στο ρόλο του κόμματος, υποτιμήθηκε από την Αλέκα Παπαρήγα για μία ακόμη φορά το θέμα της ηγεσίας. Ερωτώμενη σχετικά με τις προθέσεις της, περιορίστηκε να πει πως «δεν έχει το ΚΚΕ πρόβλημα στελεχών και προσώπων», αφήνοντας κατά πολλούς ανοιχτό το ζήτημα της διαδοχής της από την επόμενη Κεντρι¬κή Επιτροπή.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κατά την παρουσίαση των Θέσεων που έκανε η Αλ. Παπαρήγα, στη μόνη αναφορά που έγινε στην οικονομική κρίση, την χαρακτήριζε απλώς ως παράγοντα υποβάθμισης του ελληνικού καπιταλισμού στον παγκόσμιο καταμερισμό. Οι εκτενείς αναφορές που έκανε στα μέτρα και τις «διατάξεις» μιας μελλοντικής λαϊκής εξουσίας, ενώ παράλληλα αποσιώπησε το άμεσο πολιτικό πρόγραμμα για τη μετάβαση στην κατάσταση αυτή, φανερώνουν από άλλη μια σκοπιά το έλλειμμα τακτικής που χαρακτηρίζει την πρόταση του ΚΚΕ. Όπως σημειώνεται με χαρακτηριστική αοριστία, ζούμε σε «εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό», όπου όμως παρατηρείται ένα «ιστορικό πισωγύρισμα».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 17 σχόλια

17 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:04 π.μ.

Το κινημα των πλατειων που στις "λαικες" ΣΥΡΙΖΟσυνελευσεις επαιρνε αποφασεις για εξω τα κομματα και τα συνδικατα απο τις πλατειες;

Το κινημα των πλατειων που οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ανδρωσαν τους αζι της ΧΑ;

Το κινημα της πλατειας που οταν εμφανιστηκε το ΠΑΜΕ οι προβοκατωρες ηταν ισα κατανεμιμενοι μεταξυ φασιστων και ΑΤΑΡΣΥΟΣΥΡΙΖΑ;

Αντε για καρεκλες στο νεοΠΑΣΟΚΙΚΟ πλιατσικο!

Ανώνυμος
17 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:39 π.μ.

Τελικά πείθονται και οι πιό καλοπροαιρετοι όσον αφορά για τους στόχους και το ποιόν αυτου του κόμματος.Αποκομμένο εντελώς απο την πραγματικότητα,επιχειρεί να περιχαρακώσει ακόμα περισσότερο τα μέλη του,με μιά ηγεσία που βλέπει πανικόβλητη να την εγκαταλείπουν και οι τελευταίοι παραδοσιακοί οπαδοί του,με σπασμωδικές κινήσεις μπροστα στην ολοκληρωτική του καταστροφή.Στην εποχή της πτώχευσης και εξαθλίωσης του λαού,είναι πλεονασμός να ασχολείται κανείς με αυτό το σταλινικό απολίθωμα και τις ανούσιες ιδεοληψίες του.

Ανώνυμος
17 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:34 π.μ.

ΜΑΛΙΣΤΑ!!! ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΙΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΑΦΟΥ ΟΙ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΣΑΦΗ ΑΝΤΙΚΟΥΚΟΥΕ ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ,,,,ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ...ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΔΙΩΞΕ Ο....ΠΕΡΙΣΣΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ.
ΑΣ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΥΓΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΄΄ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ΄΄ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΚΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΕΠΕΦΤΕ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΟ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ...ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΕΙΛΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ.
ΑΝΕΡΓΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.

Ανώνυμος
17 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:41 μ.μ.

Όταν διαβάζω τα σχόλια πιστών του Κώματος, με πιανει μεγαλύτερη θλίψη ακόμα κι απ' όταν διαβάζω αυτούσιες τις δηλώσεις των στελεχών του. Λοβοτομή.

17 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:23 μ.μ.

Κι έγω άνεργος φίλος είμαι αγαπητέ φίλε του ΚΚΕ πιο πάνω.Μόνο που εσύ με εχθρεύεσαι χειρότερα,από αστούς και φασίστες.Το ίδιο θα κάνω κι εγώ,όσον αφορά μέλη και φίλους του κόμματος σου.

Ανώνυμος
17 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:14 μ.μ.

αν. 2:41 πως αλλιώς θα μπορούσε να υπερασπιστεί κανείς κάτι το οποίο, λίγο να καθίσει να το σκεφτεί θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια από εκεί; Οι άνθρωποι αυτοί έχουν κάνει μια επιλογή που προφανώς θεωρούν σωστή. Πες μου εσύ λοιπόν, τι διαφορετικά επιχειρήματα θα είχες για να στηρίξεις αυτές τις θέσεις. Βάλε κι από πάνω σάλτσα, την επί χρόνων προπαγάνδα για πράκτορες, αντικομμουνιστές, ασφαλίτες, αγγλόφιλους, αμερικανόφιλους, προβοκάτορες κλπ όλων όσων κάνουν κριτική από αριστερά και πες μου αν περιμένεις κάτι διαφορετικό. Η θλίψη μου είναι ότι αξιόμαχοι και αποφασισμένοι άνθρωποι, πολύτιμοι σύμμαχοι και συναγωνιστές , καταδικάζονται σε απραξία περιμένοντας το ΚΟΜΑ να σφυρίξει την έναρξη του πολέμου. Αντ' αυτού το ΚΟΜΑ σφυρίζει αδιάφορα και από πάνω τους λέει και πως το λαϊκό κίνημα δεν είναι έτοιμο. Κι όμως ρε φίλε η λάμψη στα μάτια τους υπάρχει. Και σίγουρα την είδες κι εσύ στο τελευταίο αντιμνημονιακό συλαλλητήριο όταν άνοιγαν τις γραμμές τους για να δεχτούν κυνηγημένο από μπάτσους κόσμο. Την είδες ακόμα και το Δεκέμβρη του 08 όταν κρυφά απ' το κόμμα, κάποιοι απ' αυτούς κατέβαιναν για μάχη με τους μπάτσους. Θέλει όμως ρήξη με τον εαυτό σου και τις συνήθειές σου για να πεις: Ως εδώ ρε μάγκα. Έκανα λάθος επιλογή και όσα πίστευα ή μου έλεγαν ή έλεγα τόσα χρόνια delete και πάμε απ' το 0. Στο δρόμο και ό,τι γίνει...

Ανώνυμος
18 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:41 π.μ.

Ρε παλικάρια, αφού είμαστε σε διαφορετικούς δρόμους, σε άλλους κόσμους τί το παλεύετε; Διαφωνείτε εσείς με τις θέσεις, την τακτική και τη στρατηγική του ΚΚΕ, διαφωνεί και το ΚΚΕ με τα αντίστοιχα δικά σας. Πώς είναι δυνατόν με τέτοια καχυποψία να γίνει έστω και διάλογος; Και γιατί να γίνει; Ας πάει ο καθένας στο καλό και βλέπουμε, ούτως ή άλλως η ζωή θα δείξει.

Ανώνυμος
18 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:15 π.μ.

Υπήρχαν,μέχρι πρότινος,άνθρωποι που το πάλευαν για κοινή πορεία με το ΚΚΕ.Αλλά μην ανησυχείτε οι του Περισσού,τώρα δεν υπάρχει κανένας αφελής.
Θα λουστείτε το δρόμο σας και τον κατήφορό σας μέχρι το τέλος.
Κι όταν τα καταφέρετε,ύστερα από τόσες και τόσες
προσπάθειες που κάνετε,να ρίξετε το ΚΚΕ στον γκρεμό,τότε οι περισσότεροι από τους σημερινούς γενίτσαρους της ηγετικής κλίκας που έχουνε καταντήσει το Κόμμα Σέχτα,θα την κάνουν σαν τα ποντίκια.Δεν θά'χει άλλο ψητό.
Μ'αρέσει που μερικοί από δαύτους πετάνε και ειρωνειούλες αντί να πάνε να κρυφτούν σε κανα λαγούμι που έχουνε ξεφτελίσει το πιο ιστορικό κόμμα της χώρας.
Πουλάει ειρωνειούλες ποια;Η πιο υπόδουλη στους αστούς ηγετική κλίκα που πέρασε ποτέ απ'το ΚΚΕ,
η χαρά των αντιπάλων (όχι μόνο η χαρά των αστών αλλά και η χαρά των οπορτουνιστών που την έχουν πάρει παραμάζωμα),η κλίκα των σαλταδόρων που κατάντησε το ΚΚΕ σέχτα και γκρουπούσκουλο,η κλίκα που έχει φτάσει το ΚΚΕ ένα βήμα πριν απ'το εξωκοινοβούλιο,η κλίκα που έχει καταντήσει
το ΚΚΕ ανύπαρκτο στο μαθητικό,το φοιτητικό και το εργατικό κίνημα,η κλίκα που ήθελε να κάνει μεγαλοκαπιταλιστικό παιχνίδι στις εκδόσεις και μόλις έσκασε η φούσκα άρχισε να λοιδορεί τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις της επειδή δεν αντέχανε να μένουνε 6 και 8 μήνες απλήρωτοι.
Δεν φτάνει που είναι η πιο άθλια ηγετική ομάδα,
δεν έχει και καμία ΤΣΙΠΑ για να πει ''ρε σεις δεν την παλέψαμε,οι οπορτουνιστές κάνουνε πλάκα μαζί μας,είμαστε άχρηστοι,δεν μπορούμε τα παλικάρια,κάνουμε κακό στο Κόμμα,και γι'αυτό αφήνουμε τη σκυτάλη σε άλλους μήπως μπορέσουν καλύτερα''.
Και φυσικά δεν είναι η Παπαρήγα το θέμα,παρά τις απίθανες δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς.Ούτε μια αλλαγή Γραμματέα θα αλλάξει κάτι.Το πρόβλημα είναι όλος αυτός ο εσμός της φράξιας των σαλταδόρων αριστεριστών που είδαν φως,μυρίστηκαν ψητό σε καλές εποχές,και μπούκαραν ύστερα από πρόσκληση αριστεριστών (στα λόγια,γιατί στην πράξη σκύβανε τη μέση όπου έβρισκαν) που ήδη υπήρχανε στην ηγεσία,για να κάνουνε το Κόμμα σαν τα μούτρα τους.
Καλύτερο θα ήταν να μείνει η Παπαρήγα στη θέση της αν ταυτόχρονα μπορούσε να ξηλωθεί όλο αυτό το ξενόφερτο πράμα,απ΄το να φύγει χωρίς καμία άλλη αλλαγή.

Ανώνυμος
18 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:46 π.μ.

Πολύ καούρα βρε παιδί μου για το ΚΚΕ,
δεν θα πάρουμε κύριοι,
το ΚΚΕ στο βρακί σας δεν το βάζετε ότι και να κάνετε,
πάρτε τα κουβαδάκια σας τώρα και βρείτε καμιά πλατεία να παίξετε.... τις ενωμένες κουμπάρες του συστήματος.

Ανώνυμος
18 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:47 π.μ.

Οσοι καλοπροαιρετοι πιστεψαν οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εδινε μια καπποια λυση,μετα τις απανωτες κωλοτουμπες της ηγεσιας του αρχισαν να αντιλμβανονται αργα και βασανιστικα την πραγματικοτητα.
Οτι ΚΑΙ ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι μια ποα τα ιδια οπως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Ανώνυμος
18 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:46 π.μ.

αντικκεδες εχεται προβλημα

Ανώνυμος
18 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:14 μ.μ.

Ας πάει ο καθένας στο καλό και βλέπουμε, αν έως τότε δεν έχουμε τυφλωθεί απ' τα δακρυγόνα, την πείνα και την ανέχεια, ούτως ή άλλως η ζωή (που θα είναι σίγουρα στην κόλαση, για όλους μας) θα δείξει..
Τις πρώτες napalm δοκίμασε ο "σύμμαχος" στα κεφάλια των Ελλήνων στην Πίνδο. Τον πρώτο ΨΠ (ψυχολογικό πόλεμο), λουσμένο στην τρομοκρατία και τα χημικά, τον δοκιμάζουν στα κεφάλια μας σήμερα. Κι' εμείς, το ντίλι-ντίλι "παπαριγάκιαμ' και τσιπράκιαμ'...
Γιατί βλέπεις, "είμαστε η γεννιά του 60, δίχως κατοχή και πείνα, δίχως ρετσίνα"...

Ανώνυμος
19 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:02 μ.μ.

Πάντως η εμφάνιση του κκε στις Πλατείες και τις διαδηλώσεις είναι για γέλια και για κλάματα. Δεν έχουν έρθει σε σύγκρουση με τους μπάτσους ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. Κύριοι έρχονται, κύριοι φεύγουν.Μακρυά από τους άλλους, μη μιανθούν και πάθουν πολιτικό διάλογο. Όλοι αντάμα κι ο ψειριάρης χώρια.


Ανώνυμος
19 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:21 μ.μ.

19 Δεκεμβρίου 2012 6:02 μ.μ.

Μπα και οι συγκρούσεις του ΠΑΜΕ π.χ στα λιμάνια με ΜΑΤ,ΟΥΚ.λιμενικό και μπράβους των εφοπλιστών και που ο Τσιπράκος τις χαρακτήριζε εξαλοσύνες των ναυτεργατών τι ήταν Συριζομπάχαλε;

Και ξέρεις εκεί δεν έχει να κρυφτώ στα εξάρχια και να παίζω κρυφτούλη μετά με τους μπάτσους φορώντας κουκούλες παρέα με ασφαλίτες και προβοκάτορες.

Εκεί έχει καθαρά εργατικά και φανερά πρόσωπα χωρίς κουκούλες και μπροστα την αγέλη του κράτους και πίσω τι θάλασσα.

Αλλά τι δουλεία έχετε εσείς με τους εργάτες;

Οι αγωνιστές του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ παλέυουν και δίνουν σκληρές μάχές μέσα στους χώρους δουλείας πρόσωπο με πρόσωπο με τα αφεντικά κόντρα στις απειλές της απόλυσης και την τρομοκρατία της εργοδοσίας.

Οι κομουνιστές είναι το παράδειγμα του αγωνα για τους άλλους εργαζόμενους που τους καλούν να παλέψουν στην δουλεία στην γειτονία και στον δρόμο συσπειρωμένοι κι οργανωμένοι γύρο απο τα σωματεία τους και τις λαικές επιτροπές ωστε να μην μέινει καννενας εργάτης μόνος του αυτός και η οικογενεία του απένατι στΗν κρίση και στην επίθεση του κεφαλαίου.


Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τους συμμάχους της σε ρήξη με τα μονοπώλια και σε επαναστατική ανατροπή της εξουσίας της αστικής τάξης.

Για το ΚΚΕ και την εργατική τάξη η πάλη για την λαική εξουσία και το Σοσιαλισμό είναι σήμερα αναγκαία και επίκαιρη οσο ποτέ.



Ανώνυμος
19 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:28 μ.μ.

Περα απο την διαδικασία υπάρχει και η ουσια.....
http://www.902.gr/%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B7/19%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%C2%AB%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%80%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%AD%CE%BE%CE%BF%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B1%CF%81-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2013 στις 1:52 μ.μ.

Έχεις δίκιο!!!
Όπως έλεγε και ο Χαρίλαος «από πίτα που δεν τρως τι σε νοιάζει κι αν καεί»

Καλό κάψιμο σύντροφοι.
Απλά μην λέτε μετά ότι δεν σας τα λέγαμε!!!

Ανώνυμος
10 Μαρτίου 2013 στις 8:58 μ.μ.

το παραπανω κειμενο δεν ανταποκρυνετε σε αυτο που γραφουν οι θεσεις του 19ο συν του κκε. προτεινω, πρωτα οποιος θελει να εχει αποψη για οτι λεγετε να το ψαχνει σε αυτουσια πηγη. αρα να διαβασει τις θεσεις. και εδω να πουμε, πως σε οποια κοινωνικη περιοδο περασε ο αντικομμουνισμος στον λαο ο φασισμος εκανε θραυση. εν παση περιπτωση οσοι δημοκρατες εμειναν σε αυτον τον τοπο ας προσεχουμε τι λεμε αι τι γραφουμε. τελος γιατι τοσο μενος ενεντια σε ενα κομμα και στον κοσμο του, που εκανε οτι μπορουσε και με λαθη του, ωστε να δουμε τι ερχετε. παντος στο σωματιο μας ηταν οι μονοι που ειπαν οι σε μειωσεις μισθων. η πλειωψηφια στους ιδιοτικους υπαλ πουλησε τα παντα. ψαχτε πριν, μπας και προλαβουμε κατι. εχουν την οργανωση, εμεις τι θα κανουμε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger