Home » » Αντιπαράθεση μεταξύ «Αυγής» και «Ριζοσπάστη»

Αντιπαράθεση μεταξύ «Αυγής» και «Ριζοσπάστη»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012 | 4:55 μ.μ.

Δεν ξέρουμε τι συμπεράσματα θα αποκομίσει ο αναγνώστης παρακολουθώντας την αντιπαράθεση που υπάρχει μεταξύ «Αυγής» και «Ριζοσπάστη». Εμείς παραθέτουμε απλώς όσα διαδραματίζονται σ’αυτή την κατεύθυνση.

Η πολεμική αυτή είχε αφορμή χθεσινό ρεπορτάζ στην «Αυγή» που υπόγραφε η δημοσιογράφος Αγγέλα Νταρζάνου και αναφερόταν στα όσα διαδραματίζονται στο ΚΚΕ σχετικά με το κλείσιμο της τηλεόρασης του «902» και τις απολύσεις δημοσιογράφων του «Ριζοσπάστη».

Ασχολίαστο ένα απόσπασμα απ’ αυτό το άρθρο της «Αυγής»:

«Την ίδια ώρα, ενώ συρρικνώνει την εφημερίδα του, μετατρέποντάς την σε κομματική μπροσούρα για να μεταφέρει την κομματική γραμμή στα μέλη του κόμματος, το ΚΚΕ επιδίδεται σε επιχειρηματικές μπίζνες, ύψους εκατομμυρίων ευρώ: μετά από επαφές με ενδιαφερόμενους και επιχειρηματίες, βγάζει στο σφυρί την τηλεοπτική συχνότητα του 902, όπως ο πιο επιτήδειος καπιταλιστής. Κι αυτό, γιατί την (πανελλαδικής εμβέλειας) συχνότητα δεν την αγόρασε, αλλά του παραχωρήθηκε ως δημόσια περιουσία, για την εκπλήρωση δημόσιας λειτουργίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την επιχείρηση του 902 TV αγοράζει ο δημοσιογράφος και επιχειρηματίας («Real News», Real FM κλπ) Νίκος Χατζηνικολάου, με κεφάλαια χρηματοδότη που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Οι ίδιες πληροφορίες εκτιμούν το ύψος του ανταλλάγματος σε Συνέχεια στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 16 σχόλια

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:51 μ.μ.

Τσιμουδίά απο τον ριζοσπάστη για την ταμπακιέρα που είναι σύμφωνα με το άρθρο,η πώληση δημόσιου αγαθού και μάλιστα σε έναν κατεξοχήν εκπρόσωπο της αστικής τάξης.Κατά την προσφιλή του τακτική το κκε πετάει την μπάλλα στην εξέδρα και μιλάει περί ανέμων και υδάτων.Τα γνωστά περί της επίθεσης που δέχεται απο τους αστούς είναι τόσο φαιδρά που δεν πείθουν κανένα.Όποιος απολύει εργαζόμενους,είτε το κκε είναι είτε ο συριζα η αυγή ή οποιοσδήποτε άλλος είναι κατακριτέος και πρέπει να καταγγέλεται.Όταν μάλιστα συνδιαλέγεσαι με αστούς όπως ο Χατζηνικολάου και παζαρεύεις δημόσια αγαθά μαζί τους είσαι δυό φορές κατακριτέος και δεν σε σώζει καμμιά δικαιολογία.

Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός
29 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:08 μ.μ.

Κάποιοι στον Περισσό πρέπει να λογοδοτήσουν γι αυτή την ιστορία, αυτό είναι σίγουρο. Για την επιχειρηματικότητα όμως δεν έχουμε κανένα άρθρο στην αυγή, αυτή τη βδομάδα; Γειά σου Μαριάννα Λάτση που έλεγε και ο Τζιμάκος κάποτε...

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:27 μ.μ.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 902TV

Το 1992, όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ ψήφιζαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, παραμύθιαζαν τον ελληνικό λαό για μια νέα λαμπρή σελίδα στην πορεία της χώρας. Εξαπολύοντας μια απίστευτη προπαγάνδα χειραγώγησης του λαού και επιστρατεύοντας τα συγκροτήματα του Τύπου σκόρπησαν ψέματα και υποσχέθηκαν στους εργαζόμενους τον «επίγειο παράδεισο» που θα έρθει μέσα από τους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πίσω από το ψέμα και την υποκρισία τους επιχείρησαν να κρύψουν ότι υπέγραψαν μια συνθήκη με βάση τις γνωστές τέσσερις ελευθερίες –κεφαλαίων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών, εργαζομένων – που εξασφάλιζε στο μεγάλο κεφάλαιο ιδανικότερες συνθήκες για την αναπαραγωγή και συσσώρευσή του, μέσα από την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.
Δεκαεπτά χρόνια μετά την υπογραφή της Συνθήκης, η ζωή επιβεβαιώνει το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που την καταψήφισε. Σήμερα:
Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια μισθωτοί εργαζόμενοι έχουν εισόδημα που δεν ξεπερνάει τα 704 ευρώ.
Το 60% των συνταξιούχων παίρνουν σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
Την τελευταία 10ετία, περίπου 20.000 μικρομεσαίοι αγρότες κάθε χρόνο ξεκληρίζονται, ελέω Κοινής Πολιτικής της ΕΕ.
Με την εφαρμογή των αντιασφαλιστικών νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης έφτασαν στα 67 χρόνια!
Οι ιδιωτικές δαπάνες Υγείας στη χώρα από το 2000 και μετά ξεπερνούν το 50% των συνολικών δαπανών Υγείας.
Οι συνεχόμενες περικοπές στο χώρο της εκπαίδευσης οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.
Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι επωμίζονται το 50,1% των βαρών της άμεσης φορολογίας.
Το δημόσιο χρέος της χώρας έφτασε τα 280 δις. ευρώ, η αποπληρωμή του οποίου βαραίνει τα λαϊκά νοικοκυριά.
Έχουν ελαστικοποιηθεί πλήρως οι εργασιακές σχέσεις με την καθιέρωση της ανασφάλιστης εργασίας των «stage», τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας (65ωρο, εκ περικοπής εργασίας).

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:31 μ.μ.

O.K.
αλλά μέσα σε όλα τα άλλα μια αριστερή κυβέρνηση, της αριστεράς, εργατική κλπ. (αν ποτέ προκύψει πραγματικά) έχει σαν καθήκον την επιστροφή της δημόσιας περιουσίας, που εκποιήθηκε με χαριστικούς όρους στους ιδιώτες και την ανάδειξη όσων έβγαλαν κέρδος από αυτό.
Και τέτοια είναι ατυχώς πλέον και η συχνότητα του 902 και υπόλογοι αυτοί που την πωλούν

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:34 π.μ.

Κυρ πίτουρες, όταν απευθύνετε ερωτήματα στο ΚΚΕ και στο Ριζοσπάστη παρακαλούμε πολύ να είναι δικά σας. Όχι της Αυγής ή της ΚΥΠ. Θερμή παράκληση ορντινάτσες.

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:39 π.μ.

ΧΡΥΣΗ ΜΟΥ ΑΥΓΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΑ ΧΩΣΩ
ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΜΕΝΗ- ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ-ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ
ΑΝΕΡΓΗ- ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ- 902 TV ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ
ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΟΥ.
ΘΕΜΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ Κ ΑΓΕΛΑ ΤΑΡΖΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
Για το 65ωρο
Στις 5 Νοεμβρίου 2008, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την «έκθεση Σέρκας» στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η συγκεκριμένη έκθεση νομιμοποιεί τις πιο αντιδραστικές επιδιώξεις του ευρωενωσιακού κεφαλαίου σε ότι αφορά την οργάνωση του χρόνου εργασίας. Η έκθεση προβλέπει:
Τη διατήρηση (και όχι την άμεση και χωρίς όρους κατάργηση) της «ρήτρας
αυτοεξαίρεσης» από το 48ωρο (ρήτρα «optout») για μια τριετία, δίνοντας χρόνο στο κεφάλαιο να πετύχει την επ’ αόριστον γενικευμένη εφαρμογή της. Η ρήτρα «optout» σημαίνει επί της ουσίας εφαρμογή του 65ωρου. Δηλαδή, δουλειά 65 ωρών την εβδομάδα σε 5ήμερη εργασία, αφού ο εργοδότης απαλλάσσεται από τον όρο να απασχολεί τον εργαζόμενο 48 ώρες κατά μέσω όρο τη βδομάδα και μπορεί πλέον να τον απασχολεί μέχρι και 13 ώρες τη μέρα. Την πρόταση για τριετή εφαρμογή της ρήτρας «optout» είχε καταθέσει και η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου. Το 2005 ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είχε απορρίψει αυτά που ψήφισε το Νοέμβρη του 2008.
Το «σπάσιμο» του χρόνου της εφημερίας σε «ενεργό» και «ανενεργό»
περίοδο. Ο όρος που βάζει η έκθεση να θεωρούνται και τα δυο μέρη σαν χρόνος εργασίας είναι «δώρο άδωρο», αφού το κεφάλαιο πετυχαίνει να νομιμοποιήσει μια από τις βασικότερες αξιώσεις του: Να σπάσει το χρόνο εργασίας στα δυο και μόλις δημιουργηθεί το κατάλληλο έδαφος να χαρακτηρίσει «μη εργάσιμο» και άρα απλήρωτο χρόνο το «ανενεργό» τμήμα της εφημερίας.
Καθιερώνει 12μηνη περίοδο αναφοράς στην διευθέτηση του χρόνου εργασίας
(από 4μηνη και 6μηνη). Δίνει έτσι την δυνατότητα στους εργοδότες να εναλλάσσουν περιόδους υπεραπασχόλησης (65ωρο) και υποαπασχόληση (3ωρα – 4ωρα, άδειες, διαθεσιμότητες, ρεπό) σε μεγαλύτερο διάστημα και να βαθαίνουν την εκμετάλλευση, αποδιοργανώνοντας πλήρως την προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή των εργαζομένων.

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:38 μ.μ.

Όταν μεταξυ λογων και πραξεις δεν υπάρχει συνεπεια τότε ας ψαξουμε να βρουμε που κανουμε λαθος.Το ΚΚΕ αν για κατι διακρινοταν ηταν ακριβως για αυτό. Εδω και πολλα χρόνια εχει απωλεσει την συνεπεια του κι αυτό γιατι ειναι μπλεγμενο στα αδιεξοδα του που δημιουργησε το ιδιο. ΈΝΑ κόμμα που πρεσβευει την επανασταση δεν λειτουργεί σαν μικροαστός νοικόκυρης, ουτε
σανμικροαστός ιδιοκτήτης. Σαν πρωτο μελημα του πρεπει να έχει την αναπτυξη του επαναστατικού κινήματος και την συγκρουση με το σύστημα.
Πισω απ' την αποψη της οικονομικης αυταρκείας των επιχειρησεων, των εμπορικων συναλαγων κρυβοταν οι αυταπατες λεγκαλιστικου χαρακτηρα που ειχε η ηγεσία του ΚΚΕ .
τα υπόλοιπα είναι επακόλουθα.
Ας ευχηθούμε εκεί στο ΚΚΕ να ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΝΟΟΤΡΟΠΊΑ

30 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:45 μ.μ.

Χωρίς να θέλω να κρύψω κάτω απ το χαλί τις ευθύνες της ηγεσίας του ΚΚΕ στην διαχείριση των μέσων του, πάει πολύ για την "ΑΥΓΗ" και το ύφος της να βγάζει ...διαγγέλματα φιλεργατικά για τα τεκταινόμενα στο ΚΚΕ. Ίσως να αποτελεί και ΠΡΟΚΛΗΣΗ.

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:54 μ.μ.

Ουσιαστική και βάσιμη η κριτική στον Συριζα...
Ο δικός μου προβληματισμός είναι, αν η είδηση έβγαινε στην εφημερίδα του κκεμλ θα κάνατε κριτική στο κκεμλ? ή αν έβγαινε στην κόντρα θα κάνατε κριτική στα στελέχη της κόντρα? κοκ αφήνοντας ασχολίαστο το γεγονός, την είδηση...
Ελικρινά λυπάμε αλλά ο σχολιασμός των άρθρων αρχίζει να γίνεται με ποδοσφαιρικούς όρους...
Εύχομαι να κάνω λάθος

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:35 μ.μ.

Αφήστε τη γράφει Η ΑΥΓΗ και ποιούς λόγους έχει να το κάνει. Φιλεργατική είναι οπωσδήποτε κατα την έννοια της φιλευσπλαχνίας. Η ουσία είναι όμως στις απολύσεις της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ /ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ /του 902. Τα οικονομικά του ΚΚΕ δεν τα γνωρίζω, αλλά είναι προφανές ότι υπάρχει πρόβλημα διαφορετικά ένα πολιτικό κόμμα δεν θα περιόριζε ΤΑ ΜΕΣΑ που θεωρούνται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για την πολιτική δουλειά. Εκτός κι αν η σημερινή ηγεσία του κόμματος έχει διαφορετική αντίληψη περί των μέσων δουλειάς, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα και οποσδήποτε δεν θα χρεωνόταν το κόστος απολύσεων σε αυτή τη περίοδο/ εαν μπορούσε να πληρώσει. Απο την άλλη ένα κόμμα κομμουνιστικό, ανεξάρτητα εαν οι εργαζόμενοι ήταν μέλη του ή όχι όφειλε να τους ενημερώσει με όλα τα στοιχεία για την πορεία των οικονομικών στα μέσα του, να τους πείσει και οποσδήποτε να προσπαθήσει να τους εξασφαλίσει δουλειά, οποιαδήποτε, σε επιχειρήσεις μελών και φίλων του κόμματος έστω. Δεν είναι δα και τόσοι πολλοί. Έγινε κάτι τέτοιο; Δεν το γνωρίζουμε, αλλά εαν έγινε, έπρεπε και να είχε ανακοινωθεί.Το ΚΚΕ οφείλει να ανακοινώσει δημόσια, καθαρά και ξάστερα, ώς κόμμα της εργατικής τάξης, τι ακριβώς σημαίνουν όλα αυτά και γιατί γίνονται τώρα.
*Σημ.: Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ ας προσέξουν στα σχόλια τους εδώ μέσα. Με εμπάθεια και φανατισμό δεν προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στο κόμμα.

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:21 π.μ.

Ένα κόμμα που δεν εκπροσωπείται στα αστικά ΜΜΕ και δεν έχει δικό του κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά.

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:30 μ.μ.

..............ΠΕΣΤΕ ΑΛΕΥΡΙ........................
.........ΤΟ ΜΑΣΤΡΙΧΤ ΣΑΣ ΓΥΡΕΥΕΙ..................
...ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΛΥΨΙΜΟ ΟΠΩΣ ΠΑΣΟΚ....
.ΜΕ ΠΑΣΟΚΟ.ΤΣΙΠΡΟΣΚΙ ΘΑ ΦΑΤΕ ΑΡ..ΟΦΣΚΙ ..........

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2013 στις 12:26 μ.μ.

ΠΕΣΤΕ ΑΛΕΥΡΙ.. ΤΟ ΜΑΣΤΡΙΧΤ ΣΑ ΣΓΥΡΕΥΕΙ
ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΛΥΨΙΜΟ ΟΠΩΣ ΠΑΣΟΚ
ΜΕ ΠΑΣΟΚΟΤΣΙΠΡΟΣΚΙ ΘΑ ΦΑΤΕ ΑΡ..ΟΦΣΚΙ
ΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΑΣΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΝΕΧΥΡΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ
ΚΑΙ ΔΑΝΙΟΝ, ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΣΕ Μ.Κ.Ο 54Ο ΕΥΡΟ
ΤΕΤΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΌΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ.
ΛΑΜΟΓΙΑ

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2013 στις 8:10 μ.μ.

ΚΥΡ ΠΙΤΟΥΡΕΣ,ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ.ΤΟ ΠΑΤΕ ΓΡΑΜΜΗ ΕΞΩ ΑΠ'ΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2013 στις 12:28 π.μ.

Τον 902 θα τον πουλήσει το κκε τελικά στον Χατζηνικολάου;Ξέρει κανείς σίγουρα;Γιατί ακούγεται ότι ακόμα παζαρεύουν την τιμή.

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2013 στις 12:51 μ.μ.

O Μπαμπης Παπαδημητρίου εισαι ....?
Μαλλον η Σια κοσιωνη

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger