Home » » Αγώνας ενάντια στο στρατό του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού

Αγώνας ενάντια στο στρατό του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 | 6:36 μ.μ.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκου περιγράφουν μια νέα φιλοσοφία που φαίνεται να διαμορφώνεται στον ελληνικό στρατό και αφορά το σύνολο της κοινωνίας. Σύμφωνα με το στρατηγό λοιπόν μπορεί σήμερα να έχουμε «μη ύπαρξη απτής απειλής», αλλά «σύγχρονη μορφή ευρέος φάσματος απειλών» που καθιστούν αδύνατες τις περικοπές στις στρατιωτικές δαπάνες. Ουσιαστικά, ο ΑΓΓΕΘΑ Κωσταράκος αναφέρεται στα σύγχρονα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας, στις Ασύμμετρες Απειλές και στις αποφάσεις της Συνόδου Αρχηγών Εθνικής Άμυνας της Ε.Ε., που τονίζουν την ενίσχυση του κατασταλτικού ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων στις καπιταλιστικές μητροπόλεις, μπροστά στο φόβο κοινωνικών εξεγέρσεων εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης και της βάρβαρης ταξικής πολιτικής του σύγχρονου ευρωπαϊκού Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Σε συνδυασμό με την ανάγκη επέκτασης της στρατιωτικής επέμβασης του ευρωπαϊκού κεφαλαίου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο ίδιος ο ΑΓΓΕΘΑ Κωσταράκος, μαζί με τον ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο και το γραμματέα της κυβέρνησης Μπαλτάκο έχουν δώσει δείγματα γραφής, έντασης της κρατικής τρομοκρατίας, τόσο στη Παρέλαση της 28ηςΟκτωβρίου κατεβάζοντας την 71η Αερομεταφερόμενη Νατοϊκή Ταξιαρχία εναντίον των διαδηλωτών, όσο και στέλνοντας Ειδικές Δυνάμεις και Στρατονομία εναντίον στρατιωτικών που διαμαρτύρονταν για τις άγριες περικοπές σε μισθούς-συντάξεις, αντιμετωπίζοντας τους ως Ασύμμετρη Απειλή.

Παράλληλα με τα εξοπλιστικά προγράμματα, αναβαθμίζεται το τρίπτυχο «σχεδιασμός-οργάνωση-εκπαίδευση» για να καταλήξει τελικά το σχέδιο «έξυπνη άμυνα» όπως αυτό που καταρτίστηκε στα επιτελεία του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, που βασίζεται στην ανταλλαγή δυνατοτήτων ανάμεσα στις σύμμαχες χώρες (η μία διαθέτει φρεγάτες, η άλλη υποβρύχια κτλ).
«Έξυπνη Άμυνα Γαλλίας-Βρετανίας με τεράστιες προεκτάσεις

Φυσικά δεν πρόκειται για ελληνική πρωτοτυπία, αλλά πανευρωπαϊκή στόχευση υπό τον παρανομαστή των δραστικών δαπανών στις πολεμικές δαπάνες. Τέτοια μέτρα λαμβάνει ο γερμανικός-ιταλικός-γαλλικός-βρετανικός στρατός, ενώ οι βρετανικές και γαλλικές δυνάμεις συνεργάζονται στενά εφαρμόζοντας το δόγμα της «έξυπνης άμυνας»! Η εφημερίδα Φαϊνανσιαλ Ταϊμς αναφέρει ότι στο πλαίσιο της στρατηγικής ενίσχυσης των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Ευρώπης, Βρετανία και Γαλλία δημιουργούν κοινές στρατιωτικές δυνάμεις "ταχείας αντίδρασης". Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι σχεδιαζόμενες κοινές Αγγλογαλλικές μονάδες 1.500 ανδρών,που θα επιχειρούν υπό την ομπρέλα των Ηνωμένων Εθνών εάν χρειάζεται, θα μπορούν να εκτελέσουν εντός 15 ημερών αποστολές σε οποιοδήποτε έδαφος, για διάρκεια όχι μεγαλύτερη από ένα μήνα. Διπλωμάτες είπαν στην εφημερίδα ότι οι δυνάμεις δεν θα ανταγωνίζονται με το ΝΑΤΟ, αλλά μπορεί να χρησιμοποιούνΔιαβάστε τη συνέχεια στην ηλεκτρονική εφημερίδα μας πατώντας εδώ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger