Home » » Αντίσταση στο ναζισμό.

Αντίσταση στο ναζισμό.

Από mitsos175 , Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012 | 3:28 μ.μ.

Κατ αρχήν αναγνώστες, καλές γιορτές.
Σήμερα όμως, θα είμαι οξύς. Ίσως με βρεις λαϊκιστή. Αφού σου ζητήσω συγνώμη, θα σε παρακαλούσα, αν είσαι απ αυτούς που «καταδικάζουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», να σταματήσεις να διαβάζεις αυτό το άρθρο, που κάθε άλλο παρά στο κλίμα των εορτών είναι.

Συνεχίζω. Ξύλο έφαγαν μέλη της Χρυσής Αυγής στο Βόλο. Αυτό ισχυρίζονται τα καθεστωτικά μέσα. 

«Σύμφωνα με το e-volos, υπήρξαν συμπλοκές το απόγευμα της Κυριακής, ανάμεσα σε νεαρούς Βολιώτες και μέλη της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός 23χρονου, ενός 25χρονου αλλά και ενός 51χρονου...
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμπλοκή έγινε στη συμβολή των οδών Ιάσονος με Γαμβέτα στο κέντρο του Βόλου, με τις δύο πλευρές, να κατηγορούν η μία την άλλη για προκλήσεις.
Η πλευρά των νεαρών, υποστηρίζει ότι εδώ και αρκετές εβδομάδες γίνονται αποδέκτες προκλήσεων με αποκορύφωμα, την επίδειξη του όπλου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, εναντίων τους.
Από την άλλη, η Χρυσή Αυγή, σε ανακοίνωση της, κάνει λόγο για επίθεση σε 5 της μέλη, από συμμορία 50 αναρχικών, με δολοφονικά σύνεργα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 55χρόνου με σιδερογροθιές στο κεφάλι». ΠΗΓΗ 

Πενήντα να βαράνε πέντε και να τραυματιστεί μόνο ένας και άλλοι δυο ελαφρότερα; Σας αρέσει να  ακούτε ειρωνείες για λόγου σας τώρα χρυσαυγήτες;
Κατ αρχήν θα περιμένεις αναγνώστη, στο κλίμα των εορτών, να πω περαστικά στους τραυματίες. Περαστικά σας λοιπόν. Και στο φύρερ σας επίσης. Τα κάλαντα τα λένε σήμερα τα παιδιά, οι κάτοικοι του Βόλου τα έψαλλαν στη Χρυσή Ορδή χθες βράδυ.
Θα μπορούσα να πω κι ένα σύνθημα χριστουγεννιάτικο, όπως «κουραμπιέδες φασίστες ήρθαν τα Χριστούγεννα...» αλλά... ας τ’ αφήσω καλύτερα. Άλλωστε μ’ αρέσουν τα μελομακάρονα.
Θα με πεις κακό, ξέρω. Αλλά, όλο αυτόν τον καιρό μας είχαν πρήξει με τις σχολές που θα μάθαιναν Καράτε, Ζίου Ζίτσου, Χόντα, Καβασάκι, κι άλλες Γιαπωνέζικες λέξεις. Όμως βλέπεις οι αντιφασίστες ξέρανε αντί για καράτε, το «βαράτε».

Ο λόγος που διαφήμισαν την επίθεση στο Στρατούλη, ναι, αυτό έκαναν αν το πρόσεξες καλά, ήταν διπλός. Κατ αρχήν έχουν ασυλία σ' ότι κάνουν, ακόμα και μαχαιρώματα, από την αστυνομία και το σύστημα.
Ο ένας λόγος λοιπόν, ήταν η διαφήμιση ότι «εμείς δέρνουμε τους πολιτικούς». Αν ακούς τις συζητήσεις του κόσμου στην αγορά, τι θέλει, καταλαβαίνεις αμέσως τι εννοώ. Ακριβώς. O κόσμος ζητά σκληρότερη αντιπολίτευση, για να το πω ήπια. Αλλά κάποιοι ακούν τα κανάλια και τα γκάλοπ. Πολύ κακό αυτό.

Φυσικά τα ερπετά της τρικομματικής κυβέρνησης είναι ιερά τοτέμ γι αυτούς. Όχι μόνο δεν τα πειράζουν, αλλά στέκονται σούζα και θα υπερασπιστούν στο όνομα της παρτίδας, της αδέξιας δεξιάς, ή ότι άλλη δικαιολογία βρουν, το Σαμαρά και τους υπόλοιπους δοσίλογους. Χτυπούν μόνο Αριστερούς. Α! και φτωχούς μετανάστες κυρίως, αλλά δεν λεν όχι σε χτυπήματα εργαζόμενων, φοιτητών κλπ, που θεωρούνται επικίνδυνοι για το καθεστώς.

Όπως καταλαβαίνεις θα τους βρούμε μπροστά μας, απέναντι μας, εφόσον θέλουμε ν’ αλλάξει αυτό το σάπιο σύστημα, θέλουμε μια καλύτερη ζωή.
Ο άλλος λόγος είναι ιστορικός και ιδεολογικός. Θέλουν να ενισχύσουν την άποψη της «ανωτερότητας». Τι είπαν στα μέλη τους; - Πρόσεχε, στα μέλη τους! Δε μπορεί να ήταν χρυσαυγήτες αυτοί που βάρεσαν ένα με γυαλιά κι ούτε τα έσπασαν.
Χρυσαλήτες ήταν. Μόνο αυτοί θα επιτίθονταν τρεις εναντίον ενός πιο αδύναμου, ηλικιωμένου, με γυαλιά. Όπως θα το έκαναν σε ηλικιωμένη γυναίκα, σε ζαλισμένο απ' την πείνα μετανάστη, σε κάνα παιδί. Τέτοιο «θάρρος» έχουν. Αυτή είναι η γενναιότητα τους.
Στις συγκρούσεις με αποφασισμένους – θυμωμένους νέους, το ίδιο γερούς, και σε παρόμοιους αριθμούς ή μεγαλύτερους, μετατρέπουν το βάδισμα της χήνας σε αυτό του λαγού, όπως κάτι πρόγονοί τους μελανοχιτώνες...

Αλλά οι προκλήσεις ήταν συνεχείς και διαρκώς εντείνονταν. Απ τη μια οι άνανδρες επιθέσεις σε μετανάστες και μέλη της Αριστεράς, με την ανοχή της ΕΛ.ΑΣ., για να μην πω, με τη «ευγενική χορηγία» των ΜΑΤ, απ την άλλη, η ύπουλη επίθεση σε χώρους, όπως η Βίλα Αμαλίας, που για δεκαετίες, όχι μόνο δεν έκανε κακό στη γειτονιά, αλλιώς οι ίδιοι οι κάτοικοι θα αντιδρούσαν εδώ και πολλά χρόνια, αλλά προσέφερε έργο στους αδύναμους και φτωχούς, δημιούργησαν την ψευδή αίσθηση μιας «αδύναμης να αντισταθεί» Αριστεράς.

Μέγα λάθος. Το ίδιο λάθος έκανε και το σκυλόψαρο, ο Αδόλφος, που ο διαμελισμός και το ξεπούλημα από τους Εγγλέζους «ειρηνοποιούς» της Τσεχοσλοβακίας, του άνοιξε την όρεξη.
Να προσθέσω την πρόκληση με τη βεβήλωση προτομών σε νεκρούς, τις συνεχείς λεκτικές ύβρεις, την συμπεριφορά απλών μελών τους σε μέσα μαζικής μεταφοράς, την αντιποίηση αρχής, την προκλητική αξίωση να διώχνουν παιδιά αλλοδαπών από παιδικούς σταθμούς και να απολυθούν ξένοι εργαζόμενοι και πολλά άλλα που προκαλούν όχι μόνο την Αριστερά, αλλά και κάθε μετριοπαθή άνθρωπο.   

Ο καρχαρίας, ο καπιταλιστής και ο φασίστας όταν βλέπουν αίμα, τρέχουν να δαγκώσουν. Την ίδια όρεξη άνοιξε στην αποβολή του Χίτλερ η σημερινή κατάσταση. Πιστεύοντας ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να επιτεθεί στους Αναρχικούς, αφού οι μέρες των εορτών δεν βγάζουν πολύ κόσμο στο δρόμο, άρχισε το σύστημα ολομέτωπη επίθεση. Αν όχι τώρα πότε; Όταν ο Αλέξης πάρει 40% και το ΚΚΕ πάνω από 10%;  

Ξέχασαν μια μικρή λεπτομέρεια: Ότι, αν πας γυρεύοντας, θα τις φας. Ότι είμαστε ήδη εξαγριωμένοι με την κατάσταση κι έτοιμοι. Ότι ο κόσμος δεν ανέχεται φασισμό στην πλειοψηφία του, παρά τις προσπάθειες των δημοσκόπων και των φερέφωνων των καναλιών.   

Λυπάμαι, που δεν μπορώ να καταδικάσω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, γιατί έτσι  θα καταδίκαζα το Σπάρτακο, που θέλησε να ελευθερωθεί από τους Ρωμαίους, τον Κολοκοτρώνη, τους Λαούς που πάλεψαν για Ανεξαρτησία, τα θύματα απόπειρας δολοφονιών που αντιστάθηκαν, τους Εργάτες που θελαν μια καλύτερη ζωή κι επαναστάτησαν, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν τον εαυτό τους.
Και το θύμα βιασμού, αν γρατσουνίσει το βιαστή στο πρόσωπο «βιαιοπραγεί» μ αυτή τη σάπια λογική. Αλλά η βία του κράτους; Η βία της καταστολής; Η ρατσιστική βία; Πως αντιμετωπίζεις κάποιο ναζιστικό ζόμπι, που έρχεται να σου πιεί το αίμα, μόνο και μόνο γιατί δεν είσαι κι εσύ ζόμπι σαν κι αυτόν; Με διάλογο; Λες να πιάσει; Λες οι μετανάστες κι οι Αριστεροί που μαχαιρώθηκαν, που χτυπήθηκαν, να μη δοκίμασαν να τους αποτρέψουν με τα λόγια;

Ο φασισμός μια γλώσσα μόνο ξέρει να μιλάει, δυστυχώς. Αυτή της βίας. Όταν κάποιος λοιπόν έρχεται κατά πάνω σου, ή έχει σίγουρα την πρόθεση να σε δολοφονήσει, οφείλεις να υπερασπιστείς στον εαυτό σου. Έχει απόλυτη αδιαφορία ο ναζισμός, ακόμα και για τα ίδια του τα απλά μέλη. Απαξιώνει πλήρως την ανθρώπινη ζωή και γι αυτό η δυναμική και βίαιη αντιπαράθεση είναι πάντα (αργά ή γρήγορα) αποτέλεσμα της επίθεσής του.

Ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος. Οι ναζί ποτέ δεν ήταν ειρηνιστές. Πολεμούσαν ακόμη κι αν αυτό σήμαινε την συντριπτική ήττα τους. Όπως έκαναν με το μοιραίο στρατηγικό λάθος της επίθεσης στην ΕΣΣΔ και το άνοιγμα διμέτωπου πολέμου. Όταν σου λέει η ίδια τους η ιδεολογία, ότι ο κόσμος ανήκει στους ισχυρούς, οι αδύναμοι θα αφανιστούν, κι οι "παπ-άρειοι" θα κυριαρχήσουν, περιμένεις λογική ή έλεος;

Δες τι θέλουν:
Ευγονική και «φυλετική υγιεινή», η οποία επιβάλλεται με φυλετικούς νόμους και προγράμματα ευθανασίας ή στειρότητας (Αποτέλεσμα του ρατσισμού).
Απολυταρχισμός - άρνηση της δημοκρατίας μέσω της σύνθλιψης πολιτικών κομμάτων και συνδικάτων και του περιορισμού της ελευθερίας τύπου και έκφρασης. (Παπαδόπουλος - Χίτλερ κλπ).
Μιλιταρισμός, που σε συνδυασμό με το Ζωτικό Χώρο ή Μεγαλοιδεατισμό στη χώρα μας, οδηγεί σε πόλεμο. (Β'ΠΠ - Κύπρος).
Στρατόπεδα συγκέντρωσης, σκλάβοι εργαζόμενοι, "16ωρη εργασία και χαρά" με μεροκάματο πείνας κλπ.

Αυτό θα κάνουν και τώρα, αν έχουν την ευκαιρία. Είναι το πιστεύω τους. Δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουν μόνοι τους. Η Ιστορία τόσο του Ισπανικού Εμφυλίου, όσο και του ΒΠΠ αυτό το λέει ξεκάθαρα. Ακόμα και η σύγχρονη ιστορία με τα ναζιστικά ακροδεξιά χτυπήματα ανά τον κόσμο (Γερμανία, Νορβηγία, Οκλαχόμα κλπ) αυτό δείχνει. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει η κοινωνία και προετοιμαστεί, τόσο το καλύτερο.

Και ένα τελευταίο. Ξέρω φασίστες, ότι λατρεύετε τον «σατανικά υπέροχο τραγόμορφο εωσφόρο». Αλλά τώρα τελευταία κάνετε παρέα με «θεούσες». Δε σας είπε κάποιος «χριστιανός/η» ότι μάχαιρα έδωκες, μάχαιρα θα λάβεις; Δεν είστε και τόσο «ανώτεροι» τώρα, έτσι;...  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:02 μ.μ.

Θα κάνω μια παρακινδυνευμενη πρόβλεψη για τη χρυσή αυγη και θα πω πως δεν ειναι και πολλά ακόμα τα ψωμιά της .πως θα ξεφουσκωσει ,απότομα και ατσαλα,πως θα χαθεί έτσι όπως εμφανίστηκε ,σαν κομήτης.Στο που το στηρίζω αυτό θα το ανάπτυξω αμέσως. Πως εμφανίστηκε ο Ναζισμός στην Γερμανία ; Λόγω Οικονομικης κρίσης.Λόγω κρίσης εμφανίστηκε και εδώ. Ποιοι τον στηρίξανε τότε . Κυρίως η μικρό αστική τάξη που έβλεπε να συμπιέζεται απο από το μεγάλο κεφάλαιο σε σημείο αφανισμού. Το ίδιο γίνεται και εδώ. Πως γιγαντώθηκε τότε και κατάφερε τελικά να καταλάβει την εξουσία με όλες τις γνωστές για την ανθρωπότητα συνέπειες ; Με την αμέριστη οικονομική συμπαράσταση των μεγαλοαστών που του δώσανε τροφή και ύδωρ να γιγαντωθει, με αντάλλαγμα να αφανίσει τους κομμουνιστές . Εδω ειναι η διάφορα του τότε με το σήμερα. Τότε το κομμουνιστικό κίνημα παγκοσμίος ήταν σε ανοδική πόρεία . Τότε υπήρχε μια Σοβιετική Ένωση σε οικονομική, τεχνολογική και πολιτισμική έκρηξη και οι αστοί νιώθανε τον κίνδυνο του αφανισμού. Γιαυτο και χρησημοποιήσανε τον ναζισμό ,για να τους γλιτώσει. Σήμερα δυστυχώς για εμάς ,ευτυχώς για εκείνους Σοβιετική Ένωση δεν ύπαρχει, το κομμουνιστικό κίνημα στην Ελλάδα δεν ειναι ακόμα απειλητικό άρα και οι Ναζί δεν ειναι προς το παρόν και τόσο απαραίτητοι. Απλά υπάρχουν προς το παρόν διότι βρίσκουν έρεισμα σε μια μερίδα της μικρόαστικής τάξης που αφανίζεται οικονομικά και που προσδοκά μέσω της χρυσής αυγής να γυρίσει σε μια πρότερη κατάσταση. Επειδή όμως αυτό δε θα συμβεί διότι ο καπιταλισμός τελικά θα τους αφανίσει και γιατί σε ιδεολογικο επίπεδο οι νέοναζί λένε ηλιθιότητες σιγα σιγά θα τους εγκαταλείψουν και όσοι τους πίστεψαν και θα μείνουν μόνοι,θλιβεροι και ξυρισμένοι.

Κώστας

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:14 μ.μ.

8:02 Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:44 μ.μ.

ξυλο στους ναζι οπου τους βρισκουμε!τελος!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger