Home » , » Ο καπιταλισμός δεν εκσυγχρονίζεται. Μόνο ανατρέπεται

Ο καπιταλισμός δεν εκσυγχρονίζεται. Μόνο ανατρέπεται

Από giorgis , Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 | 1:11 μ.μ.


 «Μπορεί να σας φαίνεται σχεδόν απίστευτο κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η ψαλίδα της ανισομερούς κατανομής του παγκόσμιου πλούτου έχει ανοίξει σε τέτοιο βαθμό ώστε ένας μόνο δισεκατομμυριούχος να διαθέτει περιουσία ίση με το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν μιας μικρής χώρας», έγραφε χτες μια φυλλάδα.
Σήμερα ο «Ριζοσπάστης» μας πληροφορεί ότι: «Πεντακόσια εκατομμυριάκια κέρδισε μία μόνο εταιρεία επενδύσεων από τα ελληνικά ομόλογα μέσα στους τελευταίους 6 μήνες, σύμφωνα με τους "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς".
Ε, αυτό είναι που μας λένε περί... "μετατροπής της κρίσης σε ευκαιρία". Η αλήθεια είναι πως μπορεί ωραιότατα να λειτουργήσει.
Μόνο που τέτοιου είδους "μετατροπές" δεν μπορεί να τις κάνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Τις κάνουν ακριβώς αυτοί που προκαλούν και διαχειρίζονται την κρίση.
Αλλοι επενδύουν σε ομόλογα, άλλοι αλλάζουν τις εργασιακές σχέσεις στην εταιρεία τους, άλλοι κόβουν μισθούς και θέσεις εργασίας, άλλοι αγοράζουν «κοψοχρονιά». Από ...ευκαιρίες άλλο τίποτε».

Και για το ίδιο θέμα γράφει ο Γ. Δελαστίκ σήμερα στο «Εθνος»:

«ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ» ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ

Πρώτο θέμα χτες η Ελλάδα στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου. Με όχι όμως και τόσο κολακευτικό τρόπο. Κάτι σαν τη λαϊκή ρήση... «Εις υγείαν των κορόιδων!». Η εντυπωσιακή είδηση ήταν ότι ένας από τους μεγαλύτερους κερδοσκοπικούς οίκους του κόσμου ονόματι «Θερντ Πόιντ» του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Νταν Λόιμπ κέρδισε από την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ στην ηλεκτρονική εφημερίδα μας πατώντας εδώ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger