Home » , » Φαρσοκωμωδία στη Βουλή (3 Βίντεο)

Φαρσοκωμωδία στη Βουλή (3 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 | 8:11 μ.μ.

Αρχικά τα κόμματα της συγκυβέρνησης έκαναν μια πρόταση φαρσοκωμωδία να γίνουν τρεις ψηφοφορίες και να στηθούν επτά κάλπες για το σκάνδαλο της λίστας λαγκάρντ. Τελικά οι κυβερνητικοί συνεταίροι αποφάσισαν να στηθούν τέσσερις κάλπες, χωρίς όμως οι βουλευτές να είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν. Και μόνο αυτή η μεθόδευση καταργεί κατάφωρα τη μυστικότητα της ψήφου. Ο λόγος απλός. Η ψήφος κάθε βουλευτή σε κάλπες των οποίων τα πρόσωπα δεν προτείνονται για παραπομπή από το κόμμα του, τον καθιστά αμέσως ύποπτο «κομματικής απειθαρχίας»! 

 Παρακολουθώντας όλες τις ομιλίες των βουλευτών τις συγκυβέρνησης ήταν ξεκάθαρο ότι όλοι προσπαθούν να κρύψουν τον όγκο (ποινικών ευθυνών) Βενιζέλου, όπως έγραφε ο Κ. Βαξεβάνης στο περιοδικό του Hot Doc.

Και είναι απόλυτα λογικό αυτό γιατί ισχύει η διαπίστωση της Α. Παπαρήγα ότι «Δυστυχώς, ούτε μέσα από τη Βουλή, ούτε μέσα από τη δικαιοσύνη περνάει πάντα η αλήθεια …
Το αστικό πολιτικό σύστημα, είναι καλά θωρακισμένο, ώστε μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις και για ελάχιστα πρόσωπα να μπορεί να περάσει η αλήθεια».

 Απ’ αυτή την συζήτηση στη βουλή παραθέτουμε σε βίντεο τις τοποθετήσεις την Σ. Σακοράφα και Δ. Παπαδημούλη από τον Σύριζα και του βουλευτή του ΚΚΕ Χ. Κατσώτη.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger