Home » , » Η ώρα της μεγάλης μάχης.

Η ώρα της μεγάλης μάχης.

Από mitsos175 , Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 | 3:38 π.μ.

 Είναι καιρός να πέσουν οι δοσίλογοι χουντικοί. Είναι ώρα να βγουν οι μάσκες. Οι απεργοί αγωνίζονται για την ίδια την ύπαρξή τους. Για όλους εμάς. Νίκη στο Μετρό σημαίνει αφετηρία για να σταματήσει η επέλαση των τοκογλύφων του Μνημονίου σε όλους τους τομείς. Επομένως ο αγώνας τους είναι κρίσιμος δικός μας αγώνας.

Οι εργαζόμενοι είναι απαραίτητοι στην κοινωνία. Προσφέρουν έργο τεράστιο, έργο κοινωνικό, χρήσιμο σε όλους μας. Όταν πχ οι βόθροι των καναλιών, οι «ειδήσεις», σταματούν να εκπέμπουν, κανείς μας δε στενοχωριέται, ούτε ταλαιπωρείται. Όταν οι κηφήνες της Βουλής δεν πατάνε στο κυνοβούλιο, τόσο το καλύτερο. Δεν ψηφίζονται άδικοι, χουντικοί, αντιλαϊκοί, φορομπηχτικοί, παράνομοι νόμοι.

Η αντίσταση των εργαζόμενων δίνει ελπίδα σε όλους. Η κυβέρνηση το γνωρίζει καλά αυτό. Επειδή μας θέλει απελπισμένους και τρομοκρατημένους για να περάσει την προπαγάνδα της, περί επώδυνων αλλά «αναγκαίων» μέτρων ξερνά όλο τον οχετό που κρύβει μέσα της.
Βγάζει τη μάσκα του δημοκράτη και φαίνεται το πρόσωπο της πιο αυταρχικής καταστολής. Οι οχιές των καναλιών, που υπηρετούν τα συμφέροντα των αφεντών τους και πληρώνονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για να πουν ψέματα, προσπαθούν να διαβάλουν.

Πόσα παίρνετε εσείς βουλευτές, μεγάλοι δημόσιοι απατεώνες των καναλιών, και τι ακριβώς προσφέρετε σε εμάς; Τις απάτες; Την τρομοκρατία; Την απελπισία; Την διαφήμιση της φτώχειας;

Φυσικά υπάρχουν και οι πληρωμένοι προβοκάτορες, στελέχη της νέας δικτατορίας, που βγαίνουν να παίξουν τους αγανακτισμένους. Τους ξέρουμε καλά. Είναι εκείνοι που έχουν υποχρεώσεις στους βουλευτές, που κοιτάνε να επιβιώσουν παρασιτικά εις βάρος άλλων.

Πόσα παίρνουν οι απεργοί; Λίγα, ελάχιστα σε σύγκριση μ αυτά που προσφέρουν. Όποιος γαλάζιος ή πράσινος «αρσενικός γεννητικός αδένας» διαφωνεί, να πάρει ο ίδιος την ευθύνη, να κάνει τη δουλειά τους, να δει τη γλύκα.

Η κυβέρνηση τρομοκρατήθηκε από τη σθεναρή στάση των απεργών, που δεν έχουν στην ουσία τίποτα να χάσουν. Οι μειώσεις των μισθών, οι αυξήσεις των φόρων, οι απολύσεις θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην απαλλοτρίωση της περιουσίας τους από το κράτος, την φυλάκισή τους για χρέη, την πείνα, την φτώχεια, την εξαθλίωση όχι μόνο αυτών, αλλά όλων.

Που θα σταματήσει ο κατήφορος; Ίσως εδώ. Το φρένο είμαστε εμείς όλοι. Είναι ώρα μάχης. Και η μάχη απαιτεί ενότητα, θάρρος. Προσέξτε λοιπόν. Όσοι συμφωνούμε με τον αγώνα ελευθέρων ανθρώπων για τα δικαιώματα όλων, ας σταθούμε έμπρακτα πλάι τους. Αυτό σημαίνει για όλες τις οργανώσεις που χαιρετίζουν την αντίσταση, η ώρα της δράσης.

Δεν αρκεί να λες καλά λόγια μόνο. Αλλιώς είσαι Κουβέλης. Που απ τη μια καταδικάζει δήθεν στα λόγια, από την άλλη όμως στηρίζει τη χούντα. Φώτη Κουβέλη: Αυτό είναι ένα μείζον θέμα για την κυβέρνηση. Αποτελεί η νοοτροπία αυτή, το DNA του καπιταλισμού, του νεοφασισμού, της οικονομίας της αγοράς. Αν πράγματι καταδικάζεις, αποχώρησε από την κυβέρνηση, ή σκάσε και συντάξου μ αυτή, όπως έκανες ως τώρα. Επειδή ξέρω ότι προτιμάς τα μεγαλεία της εξουσίας, σου λέω, ότι αν δεν αποχωρήσεις, είσαι χειρότερος κι από το Βενιζέλο. Ο λαός σας γύρισε την πλάτη.

Προς τους συνδικαλιστές των άλλων σωματείων κλπ. Είναι ευκαιρία να ξεπλύνετε την ντροπή όλων αυτών των χρόνων, που αφήσατε την κυβέρνηση, να αλωνίζει κάθε εργασιακό δικαίωμα. Είναι ώρα να κάνετε απεργία διαρκείας για συμπαράσταση με αίτημα, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του χουντικού αυτού μέτρου. Αν δεν το κάνετε, ή περιοριστείτε σε στάσεις και μια 24ωρη ή 48ωρη, είστε συνυπεύθυνοι.

Ξέρω ότι είπα σκληρά λόγια. Τώρα θα μιλήσω όπως αισθάνομαι και για όσους στηρίζουν πραγματικά. Την μεγάλη σιωπηλή δοκιμαζόμενη πλειοψηφία:

Φίλες και φίλοι ήρθε η ώρα της πτώσης των δοσίλογων. Έχουμε εξαπατηθεί στο παρελθόν, από αυτούς. Μας έκαναν άνεργους, πεινασμένους. Μας καταδίκασαν στο κρύο, να στεκόμαστε στις ουρές, να αγωνιούμε κάθε μέρα για να πληρώσουμε τα χαράτσια, μας ρεζίλεψαν παγκοσμίως.
Είναι η στιγμή που περιμέναμε. Μας μισούν και τους σιχαινόμαστε. Όλοι μαζί στον αγώνα. Δεν είναι, για να φτιάξουμε την καρέκλα κανενός καθάρματος, όπως ήταν άλλοι αγώνες (πχ. στις εκλογές), είναι για εμάς και τα παιδιά μας. Αν νικήσουμε τελειώσανε, αν ηττηθούν οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να μας τελειώνουν εντονότερα.

Σε περιμένουμε να σηκωθείς από τον καναπέ, που έχεις δέσει ο ίδιος τον εαυτό σου και να γράψεις Ιστορία...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger