Home » , » Κανένα "όπλο γροθιά" δεν τους σώζει

Κανένα "όπλο γροθιά" δεν τους σώζει

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 | 3:16 μ.μ.


 Το ότι θωρακίζουν το επιχειρησιακό τους οπλοστάσιο –παράλληλα με το νομικό- οι δυνάμεις καταστολής είναι γνωστό και το παραδέχονται και ΜΜΕ που στηρίζουν την άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση.

«Με καινούργια όπλα που παίρνουν πλαστικές σφαίρες, εμφανίστηκαν χθες  τα ΕΚΑΜ στη Βίλα Αμαλίας, για να την εκκενώσουν. Πρόκειται για τα γαλλικής κατασκευής MR-35 punch gun. Όπλο που δεν είναι και τόσο διαδεδομένο, ούτε στη Δυτική Ευρώπη, ούτε και γενικότερα στις Αστυνομίες διεθνώς. Ως όλα δείχνουν, σε συνθήκες κρίσης, οι προμήθειες (500 με 700 ευρώ το κάθε όπλο, και περί τα 8 ευρώ κάθε σφαίρα) καλά κρατούν στην ΕΛΑΣ. Να σημειωθεί ότι ο μόνος χώρος που τα προηγούμενα χρόνια δεν μειώθηκαν σχεδόν καθόλου οι προμήθειες, είναι για τις αγορές στην Αστυνομία. Έχουν γίνει μάλιστα, κατ’επανάληψη μεγάλες προμήθειες σε διακρυγόνα, ιδιαιτέρως από τη Γερμανία (!), ενώ προ μηνών, όπως είναι γνωστό, η ΕΛΑΣ προμηθεύτηκε και δύο “Αύρες” πυροσβεστικές», έγραφε προχτές το antinews.

«Παρόμοια όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα στο εξωτερικό από τις Αστυνομίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών για την καταστολή επεισοδίων, αλλά και σε συγκρούσεις στην Αφρική. Σε αρκετές περιπτώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς ή και θανάτους πολιτών», μάθαμε επίσης από το «Βήμα»

Και ο «Ελευθερος Τύπος» χτες συμπληρώνει: «Αυτό που γεννά ωστόσο απορίες, για τις νέες τακτικές της ΕΛΑΣ, είναι ότι για πρώτη(;) φορά, άνδρας των ΕΚΑΜ, εμφανίστηκε οπλισμένος και με το όπλο MR-35, το οποίο εκτοξεύει μαλακές πλαστικές σφαίρες.

Πρόκειται για όπλο, της γαλλικής εταιρείας Manurhin, το οποίο όπου έχει χρησιμοποιηθεί έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς, ενώ θεωρητικά είναι σχετικά ακίνδυνο για τους διαδηλωτές  ή εναντίον όποιου χρησιμοποιηθεί εν τέλει, στην πράξη, -σύμφωνα με τους ειδικούς- μπορεί να αποβεί θανάσιμο, ιδίως αν ο "στόχος", απέχει μακρύτερα από 7 μέτρα».


Αντί για δικό μας σχολιασμό -η αίσθηση μας είναι ότι το μπαράζ δημοσιευμάτων τέτοιου τύπου έχει στόχο να περάσει το μήνυμα ότι το τρομοκρατικό μήνυμα ότι το κράτος δεν θα διστάζει μπροστά σε τίποτα για να καταστείλει τις λαϊκές αντιδράσεις- παραθέτουμε σχετικό δημοσίευμα από τον σημερινό «Ριζοσπάστη»

 «Οπλα γροθιά» και η γροθιά του λαού

Ευκαιρία δε χάνει η κυβέρνηση προκειμένου να δείξει όχι μόνο την πολιτική της βούληση να κλιμακώσει την καταστολή σε βάρος του λαϊκού - εργατικού κινήματος αλλά και ότι διαθέτει πλήρως επεξεργασμένο σχέδιο και ετοιμοπόλεμους μηχανισμούς καταστολής.

Μετά, λοιπόν, τις πυροσβεστικές «αύρες» για τη διάλυση των διαδηλώσεων που έβγαλε στους δρόμους τους προηγούμενους μήνες, τις τελευταίες μέρες έκανε επίδειξη στα καινούρια όπλα των δυνάμεων καταστολής, που ρίχνουν πλαστικές σφαίρες!

Πρόκειται για τα γαλλικής κατασκευής MR-35 punch gun («όπλο γροθιά»), τα οποία «φωτογραφήθηκαν» τις προάλλες στα χέρια των ΕΚΑΜ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. έχει προμηθευτεί περίπου 130 όπλα αυτής της κατηγορίας, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι πράγματι έχει προετοιμαστεί για κανονικό πόλεμο κατά του οργανωμένου λαού που υπερασπίζεται τα δικαιώματά του και σηκώνει το κεφάλι στη δυναστεία του κεφαλαίου.

Οπως αναφέρεται στα σχετικά εγχειρίδια, τα όπλα αυτά, που στοιχίζουν περίπου 700 - 800 ευρώ το καθένα - λεφτά υπάρχουν για την καταστολή - μπορεί να εκτοξεύσουν σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα πέντε σφαιρίδια καουτσούκ, τα οποία χτυπούν τους ανθρώπινους στόχους με ταχύτητα περίπου 112 μέτρων το δευτερόλεπτο. Το χτύπημα από σφαίρα καουτσούκ προκαλεί σοκ και έντονο πόνο, ενώ αν το «θύμα» χτυπηθεί στο κεφάλι ή σε άλλο ευαίσθητο σημείο μπορεί να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός, ακόμη και θάνατος!

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση αναγκάζεται να καταφύγει στη δύναμη των όπλων για να περάσει τα βάρβαρα μέτρα, αποκαλύπτει κυρίως την αδυναμία της να υφαρπάξει τη συναίνεση των λαϊκών στρωμάτων στην εφαρμοζόμενη στρατηγική. Κανένα όμως «όπλο γροθιά» δεν τους σώζει αν απέναντί τους βρουν το λαό ενωμένο σα γροθιά, δηλαδή οργανωμένο και αποφασισμένο να έρθει σε ρήξη και να ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων και να πάρει ο ίδιος τις τύχες στα χέρια του.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger