Home » , » «Ήθελαν να τους σκοτώσουν επειδή δεν σταμάτησαν στο μπλόκο»

«Ήθελαν να τους σκοτώσουν επειδή δεν σταμάτησαν στο μπλόκο»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 | 1:13 π.μ.


Εχουμε αναφερθεί αναλυτικά στους επίδοξους δολοφόνους μπάτσους στην Κρήτη που εξ’ αιτίας τους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση δυο νέα παιδιά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείου ηρακλείου.. Επίσης για την μεθόδευση που έχει στηθεί για να πέσουν στα «μαλακά» (δεν προφυλακίστηκαν καν και ο εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη  για «βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια» κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και αν δικαστούν θα εισπράξουν κάποιους μήνες φυλάκιση με αναστολή).
Είναι συγκλονιστικό το σχετικό δημοσίευμα από την εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς». Το παραθέτουμε:

«Ήθελαν να τους σκοτώσουν επειδή δεν σταμάτησαν στο μπλόκο»

Μαρτυρία για αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που κλοτσούν εν κινήσει μηχανάκι στέλνοντας δύο παιδιά στην Εντατική

Ακόμα δύο θύματα μετρά η σιδερένια πυγμή της ομάδας ΔΙΑΣ εις βάρος ανήλικων «εγκληματιών» με παπάκια. Στο Ηράκλειο η καταδίωξη δύο παιδιών που δεν σταμάτησαν σε τροχονομικό έλεγχο, κατέληξε σε απρόκλητη «απόπειρα δολοφονίας» τους, όπως καταγγέλλει αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, που είδε τους αστυνομικούς να κλοτσάνε εν κινήσει το μηχανάκι με τους δύο νεαρούς και να τους ανατρέπουν σε ένα τεράστιο χαντάκι βάθους 8 μέτρων(!). Και οι δύο νεαροί, 15 και 18 ετών, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου με τους δύο νεαρούς να αρνούνται να σταματήσουν σε σήμα των αστυνομικών και να ακολουθεί καταδίωξη στα στενά της πόλης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας νωρίτερα οι επιβαίνοντες «επιχειρούσαν επικίνδυνους ελιγμούς χωρίς να έχουν αναμμένα φώτα και πινακίδα κυκλοφορίας» . Αρχικά οι αστυνομικοί έχασαν τα ίχνη τους, όμως λίγη ώρα μετά, το δίκυκλο εντοπίστηκε στην παραλιακή λεωφόρο, κοντά στη δυτική έξοδο της πόλης και σχεδόν δίπλα στο Παγκρήτιο Στάδιο.

«Κλοτσιά στον γκρεμό»

Όσα διαδραματίστηκαν από εκεί και πέρα μοιάζουν με σκηνές κινηματογράφου, με «οργισμένους μπάτσους» να κυνηγούν αδίστακτους κακοποιούς. Όπως καταγγέλλει νεαρή γυναίκα που οδηγούσε στον ίδιο δρόμο με το αυτοκίνητο της (τα στοιχεία της στη διάθεση της Εισαγγελίας και του Δρόμου), τόσο οι νεαροί με το παπάκι όσο και οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ την προσπέρασαν με μεγάλη ταχύτητα. Η γυναίκα καταθέτει εγγράφως πως μπροστά στα μάτια της είδε τον συνοδηγό της αστυνομικής μηχανής να κλωτσάει με το δεξί του πόδι το μηχανάκι των παιδιών στην αριστερή πλευρά και να τους ανατρέπει σκόπιμα και μάλιστα σε σημείο που η πλευρά του δρόμου έχει μεγάλη υψομετρική διαφορά (8 μέτρα). Τα παιδιά κυριολεκτικά εκσφενδονίστηκαν πέφτοντας από μεγάλο ύψος σε εργοτάξιο του δήμου. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των γιατρών και οι δύο νεαροί υπέστησαν βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που καθιστούν την κατάσταση τους κρίσιμη και πλέον δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, διασωληνωμένοι στην Εντατική. Οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ συνελήφθησαν και παραπέμπονται στον ανακριτή για βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια, κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Δικαίωση ζητούν οι γονείς

«Ακόμα και αν δεν σταμάτησαν στον έλεγχο δεν είναι εγκληματίες, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους στερήσουν τη ζωή. Από πότε η άρνηση ελέγχου τιμωρείται με θανατική ποινή;», αναρωτιέται συντετριμμένη η μητέρα ενός εκ των δύο παιδιών, Αθηνά Ζαρκαδούλα, που ζητά την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Για ενδείξεις σοβαρής αυθαιρεσίας εκ μέρους των αστυνομικών έκανε λόγο ο δικηγόρος της μίας εκ των δύο οικογενειών Γιάννης Λεβέντης, επιφυλασσόμενος για περαιτέρω νομικές ενέργειες εφόσον ολοκληρωθεί η προανάκριση και λάβει γνώση του πλήρους φακέλου της υπόθεσης.

ΕΛΑΣ: «Έπεσαν μόνοι τους»

Διαφορετική εκδοχή δίνει σε ανακοίνωση της η Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης αναφέροντας πως οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ «έκαναν επανειλημμένα χρήση της ηχητικής σειρήνας, χωρίς όμως ο οδηγός να σταματήσει και στη συνέχεια την 23.30 ώρα περίπου, επί της Παραλιακής Λεωφόρου, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του μοτοποδηλάτου, με αποτέλεσμα να εκτραπεί δεξιά της πορείας του και
να πέσει από ύψος σε παράπλευρο χώρο». Ωστόσο, η σύλληψη των δύο αστυνομικών διατάχθηκε με βάση την έγγραφη μαρτυρική κατάθεση της γυναίκας οδηγού, ενώ από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δόθηκε εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Υπόθεση «καρμπόν» προ διετίας

Το συγκεκριμένο συμβάν έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αστυνομικές αυθαιρεσίες εις βάρος νεαρών και εφήβων στην Κρήτη. Στις 5 Απριλίου του 2012 ο 18χρονος Κ. Χαιρέτης κακοποιήθηκε βάναυσα από αστυνομικούς με κουκούλες μέσα στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, μετά από σύλληψη του, επίσης για τροχαία παράβαση. Στις 14 Οκτωβρίου 2010 ο 19χρονος Δημ. Πατρικάκης έχασε τη ζωή του στα Χανιά επίσης μετά από καταδίωξη, επειδή δεν σταμάτησε σε τροχονομικό έλεγχο. Σε εκείνη την περίπτωση η ομάδα ΔΙΑΣ είχε καταδιώξει τον νεαρό με αποτέλεσμα να μπει ανάποδα σε μονόδρομο και να τραυματιστεί θανάσιμα από τη σύγκρουση με διερχόμενο όχημα. Μάλιστα, τότε ο πατέρας του είχε καταγγείλει πως όταν κλήθηκε στην Ασφάλεια για κατάθεση, του ζητήθηκε να υπογράψει χαρτί πως δεν θα υποβάλει μήνυση στους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ.

Μάριος Διονέλλης

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger