Home » , » Σημερινό αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Σημερινό αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 | 6:40 μ.μ.


Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στην σημερινή αντιφασιστική πορεία που είχε κατάληξη το Σύνταγμα όπου πραγματοποιείται συναυλία.

Το συλαλλητήριο που οργάνωσε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, κοινότητες μεταναστών, φοιτητικοί σύλλογοι κ.α ήταν μαζικό με δυναμισμό και το κεντρικό σύνθημα που δέσποζε ήταν «όλοι μαζί, να σβήσουν οι νεοναζί». Εντονη ήταν επίσης η παρουσία μεταναστευτικών οργανώσεων, ενώ στην κεφαλή της πορείας οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με τη φωτογραφία του 27χρονου Πακιστανού μετανάστη που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, από νεοναζί στα Πετράλωνα.


Ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν ή θα γίνουν σε πολλές πόλεις του κόσμου όπως Λονδίνο, Εδιμβούργο, Δουβλίνο, Βαρκελώνη, Παρίσι, Νέα Υόρκη και Σικάγο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η καταγγελία της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί στις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους δυο φασίστες δολοφόνους του 27χρονου Πακιστανού Σεχζάτ Λουκμάν τα ρατσιστικά κίνητρα αποφορτίζοντας με αυτόν τον τρόπο την υπόθεση από τα ρατσιστικά χαρακτηριστικά της.


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
19 Ιανουαρίου 2013 στις 8:40 μ.μ.

Ειδα μερικα βιντεο που κυκλπφορουν απο την διαδηλωση αθηνα πολη αντιφασιστικη.Ειδα ενα σοβαρο ογκο απο μεταναστες προφανως αραβικης καταγωγης αλλα και αφρικανους να φωναζουν κατι συνθηματα να προσευχονται κτλ.Ρε παιδια αυτοι δεν ερχονται εδω ουτε για να συνδικαλιστουν ουτε για να παλεψουν ταξικα ουτε για την αλλη κοινωνια.Φονταμεταλιστες ειναι συντηρητικοι και μαλιστα με εντονα ατομικιστικα χαρακτηριστικα χωρις ιχνος κοινωνικης η ταξικης συνειδησης. Μηπως να τους αφησουμε να κανουν τα κουμαντα τους μονοι τους? Ας κανουν ομαδες περιπολιας ας κανουν κολεκτιβες ας κανουν οτι τους φωτισει ο γιαραμπης.Εγω σαν αγροτης τι εχω να περιμενω(σε ταξικο επιπεδο παντα) απο αυτους?

Ανώνυμος
20 Ιανουαρίου 2013 στις 9:36 π.μ.

Για να αποκτήσουν ταξική συνείδηση οι μετανάστες,πρέπει πρώτα να βγούν ζωντανοί από το μαχαίρι του φασίστα.Και κάποιοι πρέπει να αναλάβουν να τους οργανώσουν στην ταξική αγωνιστική κατεύθυνση.Ο γιαραμπής μόνος του δεν φτάνει.

Ανώνυμος
20 Ιανουαρίου 2013 στις 11:30 π.μ.

Άλλη μια απογοήτευση, ούτε 1000 αντιφασίστες και 2000 μετανάστες, καλά που ήταν οι Αθηναίοι ,πήγαν για χειμερινές διακοπές?

Ανώνυμος
20 Ιανουαρίου 2013 στις 5:02 μ.μ.

@9:36 Για να σωθουν απο το μαχαιρι του φασιστα πρεπει πρωτα τα φτιαξουν ταξικη συνειδηση.Και σε αυτο εγω δεν μπορω να κανω πολλα. Ρε παιδια ειναι απλο το πεδιο που πρεπει να λυθει η οποια αντιπαραθεση με τους φασιστες δεν ειναι το μεταναστευτικο αλλα καθα ρο πολιτικο.Τα αλλα ειναι σαλια μπαλια 10 τσβαλια.

Ανώνυμος
21 Ιανουαρίου 2013 στις 1:05 π.μ.

Το να καθαρίσουμε την Ελλάδα απο τους ναζι είναι υποχρέωση των Ελλήνων και όχι των μεταναστών,αλλά όταν σε αντιρατσιστικές ,αντιφασιστικές συγκεντρώσεις η πλειοψηφία είναι μετανάστες με τα συνθήματα τους και τις πράσινες σημαίες του ισλάμ ,ο κόσμος δεν συμμετέχει
ΥΓ στη διαδήλωση καλούσαν και οι "ελεύθεροι" Σύριοι;;;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger