Home » » Χοντρά ψέματα

Χοντρά ψέματα

Από mitsos175 , Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 | 12:38 μ.μ.

Δε θα πω πολλά για τις βλακείες των δημοσκόπων. Έχω ξαναπεί, ότι οι δημοσκοπήσεις γίνονται από ιδιωτικές εταιρίες που εξυπηρετούν συμφέροντα. Αυτοί που τις έχουν, βρίσκονται σε συνεργασία με τα κανάλια, τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. Επομένως δεν είναι δυνατόν ποτέ να παραδεχθούν νίκη της Αριστεράς, έστω κι αν αυτή είναι ολοφάνερη.

Θα πω μόνο αυτό. Αν ο σαμαράς πιστεύει στις δημοσκοπήσεις, τον προκαλούμε, να κάνει εκλογές. Γιατί άραγε έδωσε μάχη μέχρι εσχάτων, για να κουκουλώσει την υπόθεση με τη λίστα και να αθωώσει τον ένοχο Βενιζέλο; Για να μην πέσει. Αλλά, αν τα πάει καλά δημοκοπικά, είναι στα ίδια με το ΣΥΡΙΖΑ, όπως προσπαθούν μάταια να πείσουν, γιατί φοβάται;

Κι η παρέμβαση του ΔΝΤ, που με θράσος μας λέει, ότι άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνη, δείχνει ακριβώς αυτό. Ότι στην πραγματικότητα η ΝΔ έχει διαλυθεί. Απλά δεν θέλουν να το παραδεχθούν. Φυσικά δεν περιμένουμε να βάλουν τα πραγματικά ποσοστά της Αριστεράς, τα οποία είναι ποσοστά αυτοδυναμίας για το ΣΥΡΙΖΑ και διψήφια για το ΚΚΕ. Πόσο μάλλον όταν τα κόμματα της Αριστεράς έχουν πόλεμο με τους ιδιοκτήτες των καναλιών και κατ' επέκταση με τις εταιρίες δημοσκοπήσεων.

Θα θυμίσω πάλι, ότι την οργή δεν την μετράς με νούμερα. Φαίνεται στην κάλπη. Όλοι οι δημοσκόποι περίμεναν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ή έστω ΔΗΜΑΡ, στις πρώτες βουλευτικές μετά το μνημόνιο. Μάλιστα ήθελαν τη ΝΔ στο 30%, το ΠΑΣΟΚ στο 20%, για να νομιμοποιήσουν έτσι το πρώτο ξεπούλημα. Οι ψηφοφόροι όμως είχαμε αντίθετη γνώμη και τους επιφυλάξαμε μια όμορφη "έκπληξη".

Μεγαλύτερη "έκπληξη" τους περιμένει, όποτε κι αν αναγκαστούν να κάνουν εκλογές. Μας λένε με έκδηλη αγωνία, ότι «οι πολίτες κατανοούν την ανάγκη των μέτρων». Κάντε μια βόλτα στην αγορά δημοσκόποι, και μιλήστε για τα αναγκαία μέτρα, να δείτε τι καρπαζιά θα πέσει.

Εκείνος που πεινά και κρυώνει, εκείνος που δεν έχει να πληρώσει λογαριασμό, εκείνος που κόβεται ο μισθός του, η σύνταξή του συνέχεια, κι ο άνεργος, όσο και να θέλει να ξεχάσει, δεν τον αφήνει η τσέπη και το άδειο στομάχι του, να ασχοληθεί με επικοινωνιακές βλακείες.
Αντί λοιπόν να ασχολείστε εκεί στα κόμματα με τα ψέματα προσπαθώντας να τα αναλύσετε και να τα εξηγήσετε, καταγγείλετε τα ή αγνοείστε τα.

Μάλιστα η μεγάλη πτώση της ΝΔ θα γίνει ακόμα εμφανέστερη στις μέρες που έρχονται, όταν θα φανούν τα τραγικά αποτελέσματα και αυτής της «σωτηρίας». Ήδη λεν για νέα! μέτρα (πόσα ακόμα!;) που θέλει το ΔΝΤ.

Εκείνο που ζητά ο κόσμος είναι σκληρή αντιπολίτευση. Πολύ πιο σκληρή απ' αυτή που γίνεται. Θέλουμε ουσιαστική πολιτική αλλαγή και συγκεκριμένες προτάσεις. Θέλει ο φτωχός κάθαρση του πολιτικού βόθρου, εφόσον κατανοεί, ότι για το κατάντημα μας υπεύθυνη είναι η διαφθορά των πολιτικών, θέλει ουσιαστική ανάκαμψη, δίκαιο φορολογικό σύστημα, ισότητα, ισονομία. Ζητά με δυο λόγια πίσω τη δουλειά του και το κλεμμένο εισόδημα.     
Αυτά δεν γίνονται μόνο με εκλογές. Απαιτούν σκληρή σύγκρουση με τον πυρήνα του συστήματος. Επομένως απαιτούν επίμονους συνεχείς αγώνες με πολλούς τρόπους, που θα φανερώσουν την πραγματική θέληση του κόσμου.

Έχω ξαναπεί για μια "πηγή" μου σε εταιρία δημοσκοπήσεων. Ο άνθρωπος που εργάζεται σε κάποια απ αυτές τις εταιρίες μου είπε, πως το κλίμα για τη ΝΔ σήμερα είναι χειρότερο, απ ότι ήταν το κλίμα για το ΠΑΣΟΚ, όταν κυβερνούσε ο ΓΑΠ, λίγο πριν πέσει. Θυμάστε και τότε, ότι σωτήρα τον ανέβαζαν, ηγέτη τον κατέβαζαν. Κι έφυγε νύχτα...


Για τους αγγλομαθείς, δείτε αυτό το video από μια παλιά κωμική σειρά του BBC. Δείχνει μ έξυπνο τρόπο, πως εκμαιεύονται απαντήσεις.  
Να το ξέρετε, πρώτα κάποιοι βγάζουν τα αποτελέσματα και μετά κάνουν την έρευνα για "επιβεβαίωση...."

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger