Home » , , » Χουλιγκάνοι και εξαρτημένοι από ναρκωτικά στην υπηρεσία του φασισμού

Χουλιγκάνοι και εξαρτημένοι από ναρκωτικά στην υπηρεσία του φασισμού

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 | 10:29 μ.μ.


 Η .. Πέμπτη Φάλαγγα των νεοναζί και η δράση τους στα Εξάρχεια

Από το "Ποντίκι"

Τους τελευταίους μήνες ένα φαινόμενο παράδοξο, αλλά και πρωτόγνωρο για τα μέχρι τώρα δεδομένα της πλατείας Εξαρχείων, βρίσκεται όχι μόνο σε «άνθιση», αλλά και με τρομερά σταθερή περιοδικότητα. Τα βράδια είτε της Παρασκευής είτε του Σαββάτου «ξεχύνονται» στους δρόμους ορδές ατόμων που χυδαιολογούν και συγκρούονται με αντιεξουσιαστές ή επιτίθενται σε στέκια.

Η συγκεκριμένη πρακτική άρχισε να εφαρμόζεται ως αντίποινα, σύμφωνα με όσα συνεκτιμώνται από αστυνομικούς αναλυτές, στις οργανωμένες αντιφασιστικές μοτοπορείες που έκαναν οι αναρχικοί στον Αγιο Παντελεήμονα.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ το «Π» κατέγραψε κι ανέλυσε μια άλλου είδους συνάρτηση που «συνέδεσε» τα Εξάρχεια της αμφισβήτησης και της εναλλακτικής πρότασης ζωής με τον χώρο των ναρκωτικών. Η συνάρτηση αυτή προκλήθηκε από ένα πογκρόμ της αστυνομίας εις βάρος τοξικομανών και την επέμβαση στη Βίλα Αμαλία, που έγινε σε συνεργασία αστυνομίας και Δήμου Αθηναίων με την αστεία επίφαση της διακίνησης ναρκωτικών. Από αυτήν τη συνάθροιση των... συγκυριών έλειπε ο ενδιάμεσος τρίτος συντελεστής: το παρακρατικός.

Πριν από λίγο καιρό η αστυνομία πραγματοποίησε μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση «σκούπα» στην οδό Στουρνάρη και σε αρκετά μεγάλη ακτίνα γύρω από αυτήν, προκειμένου να γίνουν αθρόες προσαγωγές τοξικομανών. Η επιχείρηση είχε οργανωθεί κεντρικά από τη ΓΑΔΑ και η «αναγκαιότητα» της υπαγορεύτηκε αφενός από επεισόδιο προηγούμενων ημερών που προκάλεσαν τοξικοεξαρτημένοι στην περιοχή, αφετέρου για ν' ανιχνευθεί η σκοπιμότητα αυτού του είδους των περιοδικά επαναλαμβανόμενων επιθέσεων.

Τα Freikorps

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η διαπίστωση που προέκυψε είναι πως πολλοί από τους τοξικομανείς της περιοχής με αρχηγικό προφίλ έχουν «προσηλυτιστεί» από νεοναζιστές και χρησιμοποιούνται ως... Πέμπτη Φάλαγγα ώστε να πρωτοστατούν στα πογκρόμ αρχικά εις βάρος μεταναστών  Διαβάστε την συνέχεια στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger