Home » , , » Βίλα Αμαλίας: Από την Αριστερά της ευθύνης και της μεταφυσικής, στην Αριστερά της νομιμότητας.

Βίλα Αμαλίας: Από την Αριστερά της ευθύνης και της μεταφυσικής, στην Αριστερά της νομιμότητας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 | 6:11 μ.μ.


«Αι γερμανικαί αρχαί, εμφορούμεναι από τας φιλικωτέρας των διαθέσεων απέναντι του ελληνικού πληθυσμού, τας αρετάς και τα προτερήματα του οποίου δεν ήργησαν να γνωρίσουν, θα τον συντρέξουν – περί τούτου δεν υπάρχει αμφιβολία – εις πάσαν θετικήν και οικοδομητικήν του προσπάθειαν».

«Καθημερινή», 29 Απρίλη 1941.

 ______
Στις 11 Μάη 2011, ο διαδηλωτής Γιάννης Καυκάς τραυματίστηκε βαρύτατα, κατά την επίθεση των γεννιτσάρων πραιτωριανών των ΜΑΤ εναντίον μπλοκ διαδηλωτών στην αρχή της οδού Πανεπιστημίου, στο ύψος των οδών Βουκουρεστίου και Αμερικής. Μεταφέρεται ετοιμοθάνατος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας στο οποίο νοσηλεύτηκε επί 19 ημέρες, τις περισσότερες από τις οποίες σε βαθύ λήθαργο στην εντατική.

Ένα σχεδόν μήνα μετά και συγκεκριμένα στις 13 Ιούνη πραγματοποιείται έφοδος «ανδρών» της ομάδας ΔΙΑΣ, στο Μοναστηράκι, χωρίς λόγο και αιτία. Τα εν λόγω ρεμάλια, την ώρα που πολίτες βρίσκονται σε εστιατόρια, διέσχισαν με ταχύτητα πολυσύχναστο δρόμο, προκαλώντας πανικό και τρόμο, με μηχανές να περνούν ανάμεσα από τα τραπέζια και με  χειροβομβίδα κρότου λάμψης ακόμα και σε τουρίστες!

Δυο μέρες μετά, στις 15 Ιούνη, ο δημοσιογράφος, Μανώλης Κυπραίος, κάλυπτε τις διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας στο Σύνταγμα. Κάποιος από τα κοπρόσκυλα του Παπουτσή, του πετά μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης, από την ισχυρή έκρηξη της οποίας χάνει την ακοή του και μένει ανάπηρος. Παρά τις δεσμεύσεις της τότε κυβέρνησης, των κομμάτων, της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας, ότι θα βρεθούν οι ένοχοι κι ότι θα αποδοθούν ευθύνες, έως και σήμερα δεν έχει γνωστοποιηθεί το πόρισμα της ΕΔΕ.

Τέσσερις σχεδόν μήνες μετά, στις 20 Οκτώβρη, ο 53χρονος, οικοδόμος- συνδικαλιστής, γραμματέας του παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων στον Βύρωνα και μέλος του ΠΑΜΕ, Δημήτρης Κοτσαρίδης, κατέληξε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αφού Συνέχεια στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger