Home » , » Το "λειτούργημα" των ένστολων προστατών του συστήματος

Το "λειτούργημα" των ένστολων προστατών του συστήματος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 | 2:29 μ.μ.



«Το κράτος είστε εσείς» είχε πει πριν από χρόνια, απευθυνόμενος προς τους μπάτσους, ο τότε πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. Κι όπως, λοιπόν το κράτος κλέβει με κάθε τρόπο τους πολίτες του, λειτουργώντας σαν συλλογικός καπιταλιστής, έτσι και οι μπάτσοι ανέλαβαν στον «τομέα» τους τα αντίστοιχα «καθήκοντα». Όπως έγραφε χτες και το «Εθνος»:  «Αλλάζουν ρόλο και από αστυνόμοι γίνονται... κλέφτες. Ανώτεροι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας εμπλέκονται σε υποθέσεις εκβιασμών, ναρκωτικών, «προστασίας», εκμετάλλευσης αλλοδαπών, ακόμη και αρπαγών!».

Τα πιο εύκολα θύματα των μπάτσων –για ευνόητους λόγους- είναι οι μετανάστες. Όπως αναφέρει η ίδια εφημερίδα σήμερα άλλοι δυο μπάτσοι συνελήφθησαν γιατί  «ζητούσαν 300 ευρώ το μήνα από Πακιστανό ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ, για "προστασία"». Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα «τους τελευταίους έξι μήνες, έχουν συλληφθεί 11 αστυνομικοί, κατηγορούμενοι για εκβιασμό σε βάρος αλλοδαπών». Φυσικά αυτά που μαθαίνουμε για το «θεάρεστο» έργο των «υπερασπιστών του νόμου» είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Μια παράγραφο από παλιό μας χρονογράφημα απεικονίζει με τον καλύτερο τρόπο το ουσιαστικό «λειτούργημα» των ένστολων προστατών του συστήματος:

«Όταν αποδήμησε ο γέρος εις Κύριον, ο Βάγγος βρέθηκε με πλάκα τα γαλόνια. Επ’ εδώ είμαστε, σκέφτηκε. Τρεις κι εξήντα παίρνουμε, αλλά αυτό είναι το βασικό. Εχουμε το επίδομα της λαχαναγοράς, τα τέλη απ’ τα νυχτομάγαζα, τη μίζα απ’ την μαύρη.
Οσο για ψυχαγωγία δεν είχε παράπονο. Ας είναι καλά οι διαδηλωτές, οι πελάτες του, όπως έλεγε. Αμόκ έπιανε τον Βάγγο αν έβλεπε διαδηλωτή. Ηδονιζόταν αν έσπαζε καμιά μούρη, αν τσαλαπατούσε σαν σκουλήκι κανέναν εργάτη. Σκέτη καύλα….»
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:19 μ.μ.

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, ψεύτικες εντυπώσεις και παράλογες ελπίδες.
Το σύστημα (το κάθε σύστημα για να εξηγούμαστε) δίνει ψήγματα εξουσίας στους μπάτσους.
Ποντάρει ακριβώς σ αυτό, στην ψευδαίσθηση εξουσίας που παραχωρεί και που οι μπάτσοι την αναγάγουν σε πραγματική πάνω μας και κάνει τη δουλειά του.
Συγχρόνως (κι έχει επεισέλθει και τάχει ερμηνεύσει αρκούντως ο Κλεάνθης Γρίβας), κομπλεξικά ανθρωπάκια ακόμα και θα πλήρωναν για νάχουν την ευκαιρία να στολίζονται με φανταχτερό ράμπο εξοπλισμό ρόπαλα και φυσούνες και να εξουσιάζουν διαδηλωτές και απεργούς.
Οπότε, δεν έχουν νόημα συνθήματα όπως "τρεις κι εξήντα παίρνετε και τον κόσμο δέρνετε" ή, "οι μπάτσοι είναι τα παιδιά τωβ εργατών" και άλλα αφελή.
Δικαιολογίες των μπάτσων του είδους κι εσείς μας βρίζετε, είναι του κώλου, γιατί δεν είδα μπάτσο νάχει τ αρχίδια να επιτεθεί χωρίς εξοπλισμό, σε καυγά (μεμονωμένος κι όχι σαν συμμορία) σε κάποιον που τον έβρισε, πόσω δε μάλλον στον προϊστάμενό του, που του βρίζει καθημερινά τη μάνα. Εκεί, σούζα και γαργάρα οι ευαισθησίες.
Οι άρρωστοι που ξυλοκοπούν και δολοφονούν εξαθλιωμένους ανήμπορους μετανάστες, μια χαρά εθελοντική δουλειά κάνουν. Για τη χαρά της εξουσίας πάνω σε κάποιον. Γι αυτό και αυγατίζουν τα χρυσά αυγά τόσο γρήγορα.
Αρχή, άνδρα δείκνυσι που σημαίνει πως αποκαλύπτει τον κρυμένο σου χαρακτήρα και σ αυτό τον τόπο πάσχουμε από αληθινούς άνδρες προφανώς.
Εξ ου και οι πολλοί μικροτσούτσουνοι κάτοχοι τεραστιων 4Χ4...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger