Home » , » Φεστιβάλ Νεολαίας ετών 40 - «Ραβασάκι» ΚΚΕ προς οργανώσεις ενάντια στον «Εργατικό Αγώνα»

Φεστιβάλ Νεολαίας ετών 40 - «Ραβασάκι» ΚΚΕ προς οργανώσεις ενάντια στον «Εργατικό Αγώνα»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 | 2:47 μ.μ.

Αφιέρωμα στα φεστιβάλ της ΚΝΕ καθώς και ένα σημείωμα της Κ.Ε του ΚΚΕ προς τις οργανώσεις του κόμματος που βάλλει κατά της συλλογικότητας "Κίνηση Κομμουνιστών-Εργατικος Αγώνας" δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα των Συντακτών.

Παραθέτουμε το δημοσίευμα:

Φεστιβάλ Νεολαίας ετών 40

Του Πέτρου Γκόγκου

Με την ομιλία του Δ. Κουτσουμπά ολοκληρώνεται σήμερα το πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός με τη μεγάλη ιστορία, που διοργανώνει η ΚΝΕ για 4 δεκαετίες και το οποίο φέτος δέχτηκε μήνυμα από τον Μίκη, ενώ η πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη στον Π. Φύσσα


«Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων». Τα λόγια αυτά από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη, του ανθρώπου με το γαρίφαλο, αποτελούν το κεντρικό πολιτικό σύνθημα του 4θού Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Ενα φεστιβάλ που, σε πείσμα των καιρών, επιδιώκει να αφήνει το στίγμα του στην πολιτική και πολιτισμική ζωή της χώρας και προβάλλει την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για «μια καλύτερη ζωή, χωρίς κρίσεις και εκμετάλλευση».

Το πρώτο φεστιβάλ, ένα χρόνο μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας και τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ, διοργανώθηκε τον Σεπτέμβρη του 1975 στο γήπεδο Ζωγράφου.
«Εκείνη την εποχή δεν ξέραμε τι μας ξημερώνει, ήμασταν λίγοι και καλοί. Οταν γέμιζες ένα μικρό γήπεδο τότε, ήταν μεγάλη επιτυχία», θυμάται ο κ. Αντώνης, παλιό μέλος του κόμματος. Και μετά «μεγαλώσαμε», Ζωγράφου, Καισαριανή, Περιστέρι, Γαλάτσι, μια ιστορική πορεία σε εποχές που «το ΚΚΕ δελέαζε όχι μόνο με την ιστορία του αλλά και με την πολιτική του» στα πιο μαζικά νεολαιίστικα φεστιβάλ. Από τις θηριώδεις τεχνικές κατασκευές στο σήμερα και από τις καταξιωμένες προσωπικότητες του πνεύματος, όπως ο Μόνος Κατράκης, ο Γιάννης Ρίτσος, ο Μίκης Θεοδωράκης, στο σήμερα, με μεγάλους απόντες, όπως και τότε, στο 8ο Φεστιβάλ στο Περιστέρι, που σημαδεύτηκε από την ανακοίνωση του θανάτου του Μάνου Λοΐζου.

Το μήνυμα του Μίκη

Ο αειθαλής Μίκης Θεοδωράκης έστειλε χθες το δικό του μήνυμα: «Η πατρίδα και ο Λαός μας ζουν ξανά δύσκολες ώρες, και γι’ αυτό χρειάζεται να διπλασιαστεί η προσπάθεια και ο αγώνας της Κομμουνιστικής Νεολαίας [...] με κύριο στόχο την οργάνωση ενός παλλαϊκού μετώπου του εργαζόμενου ελληνικού λαού. [...] Σας καλώ να μελετήσετε σε βάθος την πρόσφατη ιστορία των λαϊκών μας αγώνων με τη φιλοδοξία να μας ξεπεράσετε σε σύνεση, οργάνωση και λαϊκή ορμή».

Η «Εφ.Συν.» περιηγήθηκε στον χώρο του φεστιβάλ την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, αφιερωμένη -με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα- στον αγώνα ενάντια στον φασισμό. Παρακολουθήσαμε τις συζητήσεις και τις εκθέσεις και μιλήσαμε με επισκέπτες της... «Κόκκινης Πολιτείας».

Τα τελευταία πέντε χρόνια, το φεστιβάλ γίνεται στο Πάρκο Τρίτση στο Ιλιον. Οπως μας ενημέρωσαν οι διοργανωτές, η επιλογή του χώρου δεν είναι τυχαία. Το πάρκο είναι εγκαταλελειμμένο και υπάρχουν σχέδια ιδιωτικοποίησής του.

Μπαίνοντας στο πάρκο από την κεντρική είσοδο, μας υποδέχθηκε η «Διεθνούπολη». Εκεί οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πορεία του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος σε περίπτερα με εκπροσώπους από κομμουνιστικές νεολαίες από την υπόλοιπη Ευρώπη και τον κόσμο και να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις.

Και πολεμικές τέχνες

Τις δυο πρώτες μέρες έγιναν αθλητικά σεμινάρια και επίδειξη πολεμικών τεχνών από αθλητές παγκρατίου και την εθνική ομάδα τζούντο, σε μια προσπάθεια γνωριμίας του κοινού με το άθλημα, περνώντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός «είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας για  μια ζωή μακριά από τις εξαρτήσεις».

Από το φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να λείπει η έκθεση για τον ΔΣΕ. Η Ιστορία, εξάλλου, δεν γράφεται πάντα από την πλευρά των νικητών, με το βλέμμα του επισκέπτη να πέφτει πάνω σε τμήμα αντιαεροπορικού πολυβόλου των ανταρτών και σε θραύσμα βόμβας ναπαλμ που είχαν χρησιμοποιηθεί πρώτη φορά στις μάχες του Γράμμου. 

Απέναντι φιλοξενείται έκθεση φωτογραφικού υλικού του φωτο-γράφου του ΔΣΕ, Απόστολου
Μουσούρη.

Το Μαθητικό Στέκι την πρώτη μέρα γέμισε από νέους κατά τη διάρκεια της συναυλίας του hip hop καλλιτέχνη Afaza. Λίγο νωρίτερα είχε τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Το «παρών» στη συναυλία έδωσαν και οι Τοτέμ και Μέγας, τραγουδιστές και φίλοι του Φύσσα.

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή μπορεί να έχει χάσει κάτι από την αίγλη του παρελθόντος, τότε που «η ελπίδα ήταν ο σοσιαλισμός», όμως παραμένει «πολιτικό γεγονός» όπως θα το χαρακτηρίσει απόψε το βράδυ στην ομιλία του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

«Ραβασάκι» ΚΚΕ προς οργανώσεις ενάντια στον «Εργατικό Αγώνα»

Του Φώτη Παπούλια

ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ σημείωμα, τo οποίο «κατεβαίνει» στις κομματικές οργανώσεις και την ΚΝΕ, η γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ βάλλει ευθέως κατά της πολιτικής Kίνησης με το όνομα «Κίνηση Κομμουνιστών - Εργατικός Αγώνας», η οποία έχει συγκροτηθεί προσφάτως από αποχωρήσαντα και διαγραμμένα μέλη.

Στο τετρασέλιδο «σημείωμα-οδηγία», η γραμματεία του κόμματος επισημαίνει ότι «έχουν πυκνώσει και έγιναν πιο φανερές οι αντιΚΚΕ παρεμβάσεις  διάφορων οπορτουνιστικών ομάδων, που επικεντρώνονται ενάντια στην ηγεσία και τη γραμμή του... εκδηλώσεις με ομιλητές διάφορους κατά καιρούς διαγραμμένους από το κόμμα, υπερασπιζόμενοι δήθεν την ιστορία του».

Η πολεμική κατά του «Εργατικού Αγώνα», ο oποίος σύμφωνα με το σημείωμα «στοχεύει στον κλονισμό της εμπιστοσύνη μελών και οπαδών στο κόμμα, στο καθοδηγητικό του όργανο και πάνω απ’ όλα στις συλλογικά επεξεργασμένες αποφάσεις του στο πρόγραμμά του», εστιάζει στον χαρακτήρα αυτής της πολιτικής Κίνησης.

Και αναφέρεται ρητά ότι «πρόκειται για οπορτουνιστική ομάδα που συστηματικά διαφωνεί και δουλεύει σχεδιασμένα μέσα και έξω από το κόμμα, ενάντια στη γραμμή και την ηγεσία του. Βρίσκεται σε επαφή  και παράλληλη πορεία με άλλες οπορτουνιστικές ομάδες που δουλεύουν επίσης σχεδιασμένα ενάντια στο κόμμα, όπως η «Νέα Σπορά» και αξιοποιούνται από τον ταξικό αντίπαλο».

Και χρησιμοποιώντας φρασεολογία που θυμίζει άλλες εποχές, συνεχίζει:
«Η συγκεκριμένη κίνηση έχει οργανωθεί με ενιαίο κέντρο, καταμερισμούς και καθήκοντα, δρα έξω από το κόμμα, στις παρυφές μας, αλλά διατηρεί επαφές και μέσα στο κόμμα, επιδιώκοντας να παρασύρει κομματικά μέλη που εκφράζουν επιμέρους ή συνολικότερες διαφωνίες με το πρόγραμμα και την πολιτική του κόμματος».
Ουσιαστικά, η γραμματεία παραδέχεται ότι στο εσωτερικό του ΚΚΕ αναπτύσσεται συζήτηση για την ασκούμενη πολιτική και τακτική του κόμματος, και εμμέσως εκφράζεται ο φόβος της «παραπλάνησης» των μελών.

Οξύνοντας το κριτικό επιθετικό ύφος, η γραμματεία επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Χτυπάνε το ΚΚΕ στο όνομα της σωτηρίας του, φορτώνουν την υποχώρηση του εργατικού κινήματος στο ΚΚΕ... ακολουθούν μια παλιά γνωστή τακτική των αστών και όλων των οπορτουνιστών να παινεύουν τους πεθαμένους για να θάψουν τους ζωντανούς...»

Και αφού επισημαίνεται ότι «ο χρόνος που διάλεξαν να κλιμακώσουν την επίθεσή τους δεν είναι τυχαίος» και ότι «οι ίδιοι ομολογούν ότι το ΚΚΕ αποτελεί εμπόδιο στους στόχους τους», άρα «είναι η γραμμή που οδήγησε στην αντεπανάσταση, στην ήττα του κομμουνιστικού κινήματος», καταλήγει: «Τίποτα δεν πρέπει να υποτιμηθεί από τον ρόλο και τη δράση τέτοιων ύπουλων κινήσεων [...] η επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση των ενεργειών και προσπαθειών τους να κτυπήσουν το ΚΚΕ από τα μέσα πρέπει να συνοδεύεται με δουλειά για μεγαλύτερη αφομοίωση της στρατηγικής μας».

Οσοι γνωρίζουν καλά τα του ΚΚΕ, ισχυρίζονται ότι ένας νέος γύρος «εσωκομματικού ξεκαθαρίσματος» είναι αρκετά πιθανός.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 54 σχόλια

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:18 μ.μ.

οτι να ναι ο κκεδολογος Παπούλιας ....προφανως και το ΚΚΕ όπως όλα τα κόμματα κανει πολιτικη ενημερωση και συζητα στις οργανωσεις του και ζητήματα πολιτικής αντιπαράθεσης με αλλες δυναμεις από τη στιγμή που κάποιοι ανωνυμοι εκαναν πολιτικη κινηση που ειναι αποκλειστικα μαλιστα αντικκε θα υποστουν και κριτική και απο ολα γιατι κλαιει για λογαριασμο αυτων σαν τη μωρη παρθενα o Παπούλιας της μεσημβρινής του ΣΥΡΙΖΑ?

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:19 μ.μ.

η αντικομμουνιστικη επιθεση και ο οχετος καθοδηγειται απο ενιαιο κεντρο μεσα απο το αστικο κρατος με στοχο το ΚΚΕ και την στρατηγικη του. θελουνε το κομμα μας να αλλαξει στρατηγικη να επιστρεψει στο προγραμμα του 1978 με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΣΤΑΔΙΑ που κααστρεψανε το ΚΚ και οδηγησανε στην ολοκληρωση των ανατροπων το 1991 με αφετηρια το 20ο συνεδριο το 1956. θελουνε ενα κομμα που θα στηριζει αστικες κυβερνησεις και ετσι θα εχουμε καπιταλισμο για παντα. πονταρουν στην αναβιωση εκλογικων αυταπατων που καλλιεργηθηκανε μεσα στο κομμα πριν το 1991 και για δεκαετιες. αυτη η λυσασμενη αντικομμουνιστικη επιθεση δικαιωνει τη πορεια του κομματος. Συνεχιζουμε με περισσοτερο πεισμα με βαση την στρατηγικη μας για ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ συνεχιζουμε με επαγρυπνηση αντιμετωπιζοντας την καθε μορφη του οπορτουνισμου σαν ΧΟΛΕΡΑ ΚΑΙ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ. Συνεχιστε αθλιοι μας κανετε πιο δυνατους. ακολουθηστε τον συριζα στον βουρκο. την ευλογια μου τεκνα μου απο τον ΠΑΠΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:32 μ.μ.

χρχαχα!!!η ...εφημεριδα των ...συντακτων και το κυριακατικο βημα του κυριου σταυρου ψυχαρη σε πληρη συγχρονισμο!Σε Τι Κοσμο θα φερουμε τα παιδια μαs γεωργιε γεωργαλα?ελπιζω να περασει,δεν ...βριζω.ΑΔ

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:35 μ.μ.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΕΡΑΜΑ Με το «καλημέρα» έκλεισαν τον μοναδικό βρεφικό σταθμό

Με το «καλημέρα» ο ΣΥΡΙΖΑ στο Πέραμα, ως δημοτική αρχή, αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του μοναδικού δημόσιου βρεφικού σταθμού που υπάρχει στην εργατούπολη. Η αναστολή, που επί της ουσίας είναι κλείσιμο, αποφασίστηκε προχτές τα μεσάνυχτα, από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων του δήμου, γονιών και των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ να κυριαρχούν.
Το σκεπτικό που ανέπτυξε ο δήμαρχος, Γ. Λαγουδάκης, ήταν καθαρή πρόκληση απέναντι στις εργατικές, λαϊκές οικογένειες του Περάματος, καθώς δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από όσα αναφέρουν κάθε φορά τα κυβερνητικά στελέχη περί «δύσκολης οικονομικής κατάστασης για την οποία απαιτούνται θυσίες». Ενώ βασικό επιχείρημα του δημάρχου ήταν ότι με την αναστολή λειτουργίας του βρεφικού σταθμού, οι δύο παιδαγωγοί του θα μεταφερθούν σε παιδικούς σταθμούς και έτσι θα εξυπηρετηθούν περισσότερα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς αφού η αναλογία παιδαγωγών / παιδιών είναι μεγαλύτερη από την αναλογία παιδαγωγών / βρεφών!
Αντίστοιχη ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Καραγιαννάκη, ο οποίος ήταν από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας που εκδηλώθηκε από εργοδότες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης να χτυπήσουν το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά με τη δημιουργία αντισωματείου: «Και εγώ έχω συμφωνήσει με αυτή την αναγκαστική λύση, με την έννοια και το σκεπτικό ότι έχουμε να καλύψουμε περισσότερα παιδιά. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε και διαχείριση και να ασκήσουμε και διοίκηση»!
Η προχτεσινή απόφαση της δημοτικής αρχής άφησε αμανάτι 45 βρέφη. Να προστεθεί ακόμα ότι από τις 250 περίπου αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς, θα γίνουν δεκτές οι 130! Ταυτόχρονα η απόφαση αυτή προαναγγέλλει ποια θα είναι η τακτική που θα ακολουθήσει η δημοτική αρχή και τι περιμένει το λαό του Περάματος που εμπιστεύτηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ως «δύναμη ανατροπής», όπως ήταν και το προεκλογικό του σύνθημα.

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:41 μ.μ.

6.35 μην εισαι αδικος. θα κανουνε τον καπιταλισμο ανθρωπινο με τους υγιεις επιχειρηματιες στην 2α παρουσια

οπορτουνιστικό απόβρασμα
21 Σεπτεμβρίου 2014 στις 2:31 π.μ.

Τρία πουλάκια κάθονταν στου διάκου το ταμπούρι και εκείνος τους απάντησε ότι δεν μπορείς να κάνεις ανθρώπινο καπιταλισμό με υγιείς επιχειρηματίες στη δευτέρα παρουσία. Στη συνέχεια σιχτίρισε τους άθλιους λυσσασμένους αντικομμουνιστές και άνοιξε να διαβάσει για εκατοστή φορά το βιβλίο του "Μια άλλη ματιά στο Στάλιν". Αυτό έκανε πάντα όταν συγχυζόταν.
Μ’αυτό το βιβλίο κοιμόταν σαν πουλάκι και ξεχνιόταν. Ξεχνούσε τους άθλιους οπορτουνιστές που τον κορόιδευαν, τους τρισάθλιους αριστεριστές που καμώνονταν τους επαναστάτες, τους ασφαλίτες προβοκάτορες, τα τροτσκιστικά απολιθώματα και βρισκόταν στα όνειρά του στις Δίκες της Μόσχας. Τι ωραίες εποχές! Ποιος οπορτουνιστής τολμούσε να μιλήσει τότε. Ενώ τώρα!
Το όνειρο όμως κάποια στιγμή τέλειωνε και αυτός ξύπναγε. Άκουγε για Εργατικό Αγώνα, για Νέα Σπορά, για προσπάθεια για μια ακόμη φορά διάλυσης του κόμματος. Άνοιγε την αστική τηλεόραση και έβλεπε τον Τσίπρα, άνοιγε το αστικό ραδιόφωνο (δικό του δεν είχε γιατί το πούλησε) και άκουγε τον Τσίπρα. Το ήξερε! Το 20ο συνέδριο έφταιγε για όλα. Για όλα τα δεινά του κόσμου έφταιγε αυτό το καταραμένο συνέδριο και η θεωρία των σταδίων. Αυτό το μαράζι τον έτρωγε όλη μέρα.
Ευτυχώς που κάθε πρωί αγόραζε το Ριζοσπάστη και έπαιρνε θάρρος. Διάβαζε για τη μεγάλη επιτυχία του φεστιβάλ της ΚΝΕ. Διάβαζε για την πορεία που θα έκανε σε τρεις μήνες το ΠΑΜΕ. Διάβαζε τις εκτιμήσεις του κόμματος που έλεγαν ότι ο κόσμος επιτέλους κατάλαβε τους απατεώνες του συριζα και θα αγκάλιαζαν το κόμμα.
Ευτυχώς που υπήρχε ο Ριζοσπάστης. Αλλιώς θα νόμιζε ότι ο πραγματικός κόσμος είναι αυτός που βλέπει και όχι αυτός που του λέει ο Ριζοσπάστης

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:15 π.μ.

Μαγκες το φεστιβαλ απεδειξε σημερα οτι το κκε δεν τελειωνει στη συνειδηση του λαου . Αντιθετως ειναι κομματι του λαου.

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:52 μ.μ.

6.35 μην εισαι αδικος. θα κανετε επανασταση σαν κκε στην 2α παρουσια!! με ηγετη το μαιλη φυσικα και το γοντικα!!!

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:57 μ.μ.

12;52
H μπαλα στην κερδιδα...Σε λιγο θα κανετε οπως οι φασιστες που μολις τους στριμωχνεις λενε για Σταλιν , γκουλαγκ κλπ

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:30 μ.μ.

Στις δικες της ΜΟΣΧΑΣ δικαστηκανε οι δολοφονοι του σ. ΚΙΡΟΦ το 1934 και οσοι αποδεδειγμενα συνομωτησανε σε συνεργασια με τον ΧΙΤΛΕΡ για την ανατροπη των ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ και την επαναφορα του καπιταλισμου στην ΕΣΣΔ. ητανε η 5η φαλαγγα του καπιταλισμου. και βεβαια κατα την γνωμη των οπορτουνιστων επρεπε να παρασημοφορηθουνε αντι για εκτελεση. Ειναι απολυτα φυσιολογικο αυτος ειναι ο ρολος του οπορτουνισμου. Με νυχια και με δοντια να υπαρχει καπιταλισμος για παντα τη τους νοιαζει ο λαος. Για αυτο πληρωνονται απο τους καπιταλιστες

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:46 μ.μ.

Κουκουεδολόγε. τι σε νοιάζει εσένα τί γίνεται στις οργανώσεις του ΚΚΕ? ΚΚΕ είσαι? όχι, τότε λοιπόν τί ασχολείσαι, και πως τα ξέρεις όλα αυτά "ξερόλα"? Ο επιθεωρητής πουαρώ είσαι? Χα! χα!χα!, ζόρια που σαν έπιασαν, μετά από τον κατακλυσμό κόσμου στο φεστιβάλ της ΚΝΕ!!! Βλέπεις όλες αυτές οι πολλές χιλιάδες κόσμου που κατέκλυσαν εχθές το Ιλιον, που πραγματικά δεν μπορούσες ούτε να κάνεις βήμα από τον συνωστισμό, πόσο γραμμένους σας έχουν!! Κι αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σ αυτά ου γράφεις!! Και ψίτ..... οι πόθοι σου για δήθεν διάσταση απόψεων μεταξύ ηγεσίας και βάσης στο ΚΚΕ΅, ούτε στην 2α παρουσία δν πρόκειται να εκπληρωθούν. ψιτ......κ. Παπούλια, βάζουμε στοίχημα? Μανώλης

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:33 μ.μ.

@Μανωλάκι

Μιας και μίλησες για 2α Παρουσία, εσύ που δηλώνεις σαν νέα Μάρθα Βούρτση "συνοδοιπορος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος" πότε θα αποφασίσεις να γίνεις μέλος του Κώμματος; Στη 2α Παρουσία;;;;

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:01 μ.μ.

Το βιβλιο του ΛΟΥΝΤΟ ΜΑΡΤΕΝΣ ειναι καταπελτης για τα εγκληματα του οπορτουνισμου στην ΕΣΣΔ. περιγραφει με εκπληκτικη ακριβεια τις δολιοφθορες τα σαμποταζ σε εργοστασια κολχοζ και σοβχοζ τις δολοφονιες εργατων σε εκτελεση εντολων παντα απο τον καπιταλισμο. εχει επισης τα εγκληματα που γινανε στην γιουγκοσλαβια απο την συμμορια του ΤΙΤΟ εναντιον των κομμουνιστων που μεινανε πιστοι στους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ. επισης υπαρχει το βιβλιο του αμερικανου πρεσβευτη στην μοσχα που παρακολουθησε τις δικες εχει τα απομνημονευματα του και τις αναφορες του στην αμερικη. βιβλια που αξιζει να διαβαστουνε ιδιαιτερα απο τους νεους για να δουνε πια ειναι αυτη η ταχα μου δηθεν αριστερα.

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:33 π.μ.

@8.33

Δεν κατάλαβα. Δεν είναι ο Μανώλης μέλος του κόμματος; Και τι περιμένει;

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:31 π.μ.

OMAΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗΣ του σ.ΜΑΝΩΛΗ
Σύντροφοι.Είναι κρίμα τέτοια διαμάντια να μην οργανώνονται στο κώμα και να μένουν αναξιοποίητα.Δεν μπορεί ο Μανώλης να μην ανήκει στις οργανωμένες δυνάμεις του τιμημένου και να παραμένει απλώς συνοδοιπόρος.Αν παραμείνει απλός συνοδοιπόρος,θα καταντήσει καλόγερος εις το Αγιον Ορος.
Γιαυτό πρέπει με κάθε τρόπο να τον πείσουμε να οργανωθεί.Τον σκοπό αυτό θα επιτελέσει η νεοιδρυθείσα ομάδα μας,η οποία και την πείρα έχει και την πειθώ διαθέτει και τα απαραίτητα πιστοποιητικά προσφέρει.Εχει οργανώσει κάν και κάν,ο Μανώλης θα της γλυτώσει?
Ο Μανώλης στο κώμα,χιλιάδες στον αγώνα!!.

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:16 μ.μ.

Πέταξε ένα κνιτόπουλο το όνομα Λούντο Μαρτένς και μας αποστόμωσε.Αλλωστε οι σημερινοί απολογητές του σταλινισμού,δεν έχουν και πολλούς ομοίους τους που να ανατρέξουν για να υπερασπισθούν το γραφειοκρατικό τέρας της οικιοποίησης και της διαστρέβλωσης του μαρξισμού
Φυσικά δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει τι σόι πράγμα είναι αυτός ο τύπος.
Πρόκειται λοιπόν για ένα Βέλγο σταλινικό,απο τους πιό φανατικούς και ανιστόρητους,τους ελάχιστους που κυκλοφορούν στην πιάτσα.Τον οποίο σοβαροί μελετητές του μαρξισμού καθώς και αξιόλογοι ιστορικοί,δεν του δίνουν,και δικαίως,καμμιά απολύτως σημασία.Γιατί σταλινικός και μελετητής του μαρξισμού,δεν νοείται.
Οσο για τον Αμερικανό πρέσβη που υπερασπίστηκε τις δίκες της Μόσχας,τα πάντα έχουν ξεδιαλύνει μετά το άνοιγμα των αρχείων της ΕΣΣΔ αλλά και άλλων αρχείων απο διάφορες χώρες,Ανατολικές ή μή.Οι δηλώσεις του Αμερικάνου πρέσβη εντάσσονταν στο κλίμα της εποχής,πού έπρεπε να είναι ''χαλαρό'' προς τον Στάλιν,για να μην διαταραχθεί το αντιφασιστικό μέτωπο μεταξύ των συμμάχων ενάντια στον Αξονα.
Τίποτα λιγώτερο και τίποτα περισσότερο.
Γιατί αν ανατρέξουμε σε όλους τους πρέσβεις,και τι έλεγαν για τον Στάλιν οι πρώην συμμαχοί του,οι σημερινοί υπερασπιστές του στο ΚΚΕ θα πάθουν απανωτά εγκεφαλικά.
Υ.Γ Πάντως πρόκειται για πρόοδο.Μέχρι πρόσφατα το ΚΚΕ αμφισβητούσε τις δίκες της Μόσχας που ξεκλήρισαν όλους τους μπολσεβίκους,σαν μυθεύματα των οπορτουνιστών.Σήμερα παραδέχονται πως οι δίκες πράγματι έγιναν,αλλά έγιναν για το καλό της επανάστασης,και πως ο Βισίνσκι ήταν ένας άγγελος που εργαζόταν για την πρόοδο του σοβιετικού λαού.
Το γράφει άλλωστε και ο Μαρτένς!!

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:12 μ.μ.

Βρε πασοκοσυριζαίοι, στα τόσα ερωτήματα που σας έχουν υποβάλλει δεν θα μπείτε στο κόπο να απαντήσετε ούτε σε ένα? Ολο αναθέματα και τρείς λαλούν και δυό χορεύουν? Σφίγγουν οι καιροί και τελειώνουν τα ψέμματα!! Αυτό είναι γεγονός. Αλλά τί έχετε να φοβηθείτε εσείς, τώρα που κάνατε και τον Πάπα, "πάπα των φτωχών" και το Βατικανό σύριζα? Τελικά ο πάτος δεν έχει τελειωμό. Μανώλης

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:16 μ.μ.

@8.33,@12.33

Ξερω γω μπορει να περιμενει τον Αλεξη να κυβερνησει με τις ευλογιες του παπα και των αγιορειτων μοναχων-ζαπατιστας.Το παρατεταμενο σκουξιμο για τον Πελετιδη ηταν αναμενομενο απο αριστερους που ειναι τοσο αριστεροι οσο αριστεροι δηλωνουν και οι πασοκοι.Κατανοητος ο πονος αλλα τα προνομια και η ευνοικη μεταχειριση τελειωσαν.Χωνεψτε το.

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:51 μ.μ.

3.16 η ζαλαδα σου ειναι μεγαλη σε νιωθω. την εποχη που τα γραφει ο αμερικανος πρεσβης δεν υπηρχε αντιφασιστικη συμμαχια. το ανοιγμα των αρχειων εγινε μετα την πλαστογραφηση απο τον γκορμπατσωφ. στις δικες της μοσχας εκτελεστηκανε οι δολοφονοι του σ. ΚΙΡΟΦ το 1934 και οι συνομωτες για την ανατροπη των ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ και τους λεγανε εσερους μενσεβικους συνεργατες του ΧΙΤΛΕΡ. Παντως το βιβλιο του βελγου συντροφου αξιζει να διαβαστει για να δει ο καθενας τα εγκληματα του οπορτουνισμου

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:59 μ.μ.

3.16 και που εισαι τα ιδια ακριβως λενε για τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ και οι χρυσαυγιτες.

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:32 μ.μ.

4.51
Α! μάλιστα.Τα αρχεία τα πλαστογράφησε ο Γκορματσώφ.Θα εννοείς αυτόν που η Παπαρήγα τότε τον χαρακτήριζε ''ελπίδα της ΕΣΣΔ'' και του χάριζε τσολιαδάκια.Πως γίνεται όταν κάτι δεν αρέσει στους κνίτες,να το θεωρούν πλαστογραφία,ένας Στάλιν μόνο το γνωρίζει.
Σε λίγο θα μας πούν ότι ο σταλινισμός δεν κατέρρευσε,αλλά είναι μιά...πλαστογραφία της ιστορίας.
Οταν κυκλοφόρησε το βιβλίο του ο Αμερικάνος πρέσβης πράγματι δεν υπήρχε αντιφασιστική συμμαχία.Οταν όμως αυτα τα μετέφερε στα υψηλά κλιμάκια της Αμερικανικής πολιτικής και διπλωματίας,για να πείσει πως ο Στάλιν δεν είναι ένας στυγερός δικτάτορας,υπήρχε και παραυπήρχε αντιφασιστική συμμαχία και πολύ σοβαρός λόγος να μην διαταραχτεί το αντιφασιστικό μέτωπο.Εκείνη η εποχή ήταν η κρίσημη.
Για τον Βέλγο Μαρτένς τα είπαμε.Απο κόρακα κρά. Αλλά εκτός απο αυτόν,έχεις να παρουσιάσεις άλλον θιασώτη του σταλινισμού σήμερα??Κάποιον σοβαρό ιστορικό ή μαρξιστή που να εκθειάζει τον σταλινισμό σήμερα?Εκτός απο Γκίκες,Μαίληδες,και τους συν αυτώ,αν έχεις σκοπό να συζητήσεις σοβαρά.
Δύσκολο,αν όχι αδύνατο.Απο την στιγμή που στελέχη του ίδιου του ΚΚΕ που έφαγαν τον σταλινισμό με το κουτάλι,όπως ο Κάππος και εκατοντάδες άλλοι τον κατηγορούν σαν υπεύθυνο για την στρέβλωση του μαρξισμού,δεν είναι εύκολο να βρείς υπερασπιστή.
Δυστυχώς για σένα και το ΚΚΕ.
4.59.
Ο Κάππος χρυσαβγίτης ήτανε?

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:34 μ.μ.

Το 1937 η ιαπωνια ετοιμαζε επιθεση στην ΕΣΣΔ. η σοβιετικη αντικατασκοπεια επιασε τα μηνυματα και αποφασισανε να χτυπησουνε πρωτη. ο στρατα ρχης τσουχατσεφσκι επικεφαλης της συνομωσιας αρνηθηκε να πολεμηση βαση του σχεδιου ανατροπης των ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ που ειχε εκπονηθει στο βερολινο και την αιχμη του δορατος αποτελουσανε οι ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ. αυτα και πολλα αλλα εγκληματα προσπαθουνε απεγνωσμενα να κρυψουνε. για αυτο και γαυγιζουνε με αντικομμουνιστικη λυσσα

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:09 μ.μ.

@ 9:31
Καλα ε φοβερο χιουμορ.Αδικεισαι εσυ.

Συλλογος προστασιας νεοαριστερης κωλοτουμπας με διπλο σαλτο μορταλε
Μελος της Ριζοσπαστικης Συμμαχιας Καθολικων Χιπστερ στα σκαλια του συνταγματος ''Ο Παπας των Φτωχων".

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:54 μ.μ.

ο σ. ΚΑΠΠΟΣ ΕΓΡΑΦΕ οτι ο αντισταλινισμος ειναι ντροπαλος αντικομμουνισμος. Στο ΚΚΕ υπαρχει δημοκρατικος συγκεντρωτισμος πεταξαμε εξω τα οπορτουνιστικα σκουπιδια το 1991 και σωθηκε το κομμα. το βιβλιο του αμερικανου πρεσβη ειναι αποκαλυπτικο για την 5η φαλαγγα μεσα στην ΕΣΣΔ σε εποχη που οι δυτικοι ανεχοντουσαν τον ΧΙΤΛΕΡ το βιβλιο του βελγου συντροφου δεν μπορεις να το απαξιωσεις ειναι καταπελτης για τα εγκληματα του οπορτουνισμου απο δολοφονιες εργατων μεχρι σαμποταζ για να επανελθει ο καπιταλισμος Το οτι 58 χρονια μετα το 20ο συνεδριο εχετε πλαστογραφησει τα παντα παρεα με την αστικη ταξη δεν μου λεει κατι. ειμαστε εδω και συνεχιζουμε στον δρομο των ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ. τα ιδια με εσας λεει και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τιποτα παραξενο

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:57 μ.μ.

6.32 ο σοσιαλισμος ανατραπηκε με σημειο εκκινησεις το 20ο συνεδριο 1956 που ξεκινησε να εφαρμοζει σταδιακα νομους του καπιταλισμου και ολοκληρωθηκε η ανατροπη το 1991

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:24 μ.μ.

ο πανικος και το αγχος των οπορτουνιστων ειναι εμφανεις παντου πιστεψανε οτι θα καταφερουνε να διαλυσουνε το ΚΚΕ με τις αυταπατες αποτυχανε το κομμα ειναι εδω ορθιο με την στρατηγικη του μακρια απο καθε συμμετοχη σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια. αφηνουμε τους οπορτουνιστες στην μοιρα τους να γειφουνε τον καπιταλισμο για κανενα κοκαλακι. αυτο ειναι αλλωστε το καταντημα του καθε προδοτη

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 2:24 π.μ.

7.54 Εκτός απο τον Βέλγο ''συντροφό σου''έχεις να παρουσιάσεις κάτι άλλο.Κάποιον άλλον βρε αδελφέ.Αυτόν τον διαβάσαμε
Με το πάσο σου μην βιαστείς.Δεν μπορεί θα υπάρχει και κάποιος άλλος.70 χρόνια σταλινισμός,κάπου θα βρείς.
Ψάξε.
1024 Οταν λές όρθιο,εννοείς το 4.5%?.Αυτό δεν είναι όρθιο,αυτό είναι πεσμένο ανάσκελα! Ο χαρακτηρισμός προδότης δείχνει εκτός απο εκνευρισμό, έλλειψη επιχειρημάτων,και το επίπεδο των οπαδών του ΚΚΕ.Θα παρακαλούσα τον διαχειριστή να μην κόβει τα σχόλια με αυτούς τους χαρακτηρισμούς.Αποτελούν μνημείο μισαλοδοξίας και παράδειγμα προς αποφυγήν,και πρέπει να παραμένουν για να βγαίνουν σωστά συμπεράσματα,σε όσους έχουν ακόμα αυταπάτες.

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:36 μ.μ.

@2.24
θα σου πω εγω.Για διαβασε αυτο το αποσπασμα:
"....4. Αυτό πραγματοποιείται ήδη, χωρίς κάποια τάξη, ενώ λείπουν βασικά έργα του Μαρξ. Εδώ θα ήταν απαραίτητο να δημοσιευτούν τα Άπαντα των Μαρξ και Ένγκελς, Λένιν,ΣΤΑΛΙΝ και ΑΛΛΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΜΑΡΞΙΣΤΩΝ."

Απο χειρογραφο του che.To πληρες κειμενο θα το βρεις εδω:http://guevaristas.net/tag/%CF%84%CF%83%CE%B5-%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%B2%CE%AC%CF%81%CE%B1/

Περαστικα...

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:47 μ.μ.

το κκε της ηττας συνεχιζει να μιλαει!! το 81 τους καθαρισε ο αντρεας το 2012 ο τσιπρας και επεται συνεχεια!! ο αντεπαναστατικος οπουρτουνισμος τους στι εσωτερικο τους (περα απο το αντικαπιτακιστικο μπλα μπλα) το καθιστα αχρηστο για τους εγαζομενους.

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:51 μ.μ.

4.36
ξέχασες τον Πολ-Ποτ.
Και όταν λέμε σήμερα εννοούμε σήμερα.Μ.Κ.(Μετά Κατάρρευσης)

Κανελλικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ)
23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:19 μ.μ.

Καλά βρε χαζούλι 4:36, αυτό που πόσταρες τι αποδεικνύει εκτός από το ότι ο Τσε θεωρεί τον Στάλιν Μαρξιστή?
Αυτό σε κάνει να πιστεύεις ότι ο Τσε είναι Σταλινικός???

Αλλά επειδή είσαι και αμόρφωτος μπουμπούνας (χαρακτηριστικό όλων των νεοΚΚΕδεων) δεν διάβασες παρακάτω ΤΙ ΑΛΛΟ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΣΕ:

"Τον αδιάλλακτο δογματισμό της εποχής του Στάλιν έχει διαδεχτεί ένας ασυνεπής πραγματισμός."

Συμπέρασμα:
Ο Τσε αποδοκιμάζει τόσο τον Σταλινικό Δογματισμό όσο και την Χρουτσωφική γραφειοκρατία!


Περαστικά σου λοιπόν και -μπόλικο- ξυδάκι....

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:03 μ.μ.

7.47 το 1981 δειξαμε ανοχη στο πασοκ με βαση το τοτε προγραμμα με τα ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ και ητανε λαθος. το 2012 πληρωνοντας της τοτε αμαρτιες πηγαμε στο 4.5%. πολυ μικρο τιμημα μπροστα στην καταστροφη που θα γινοτανε αν καναμε τα ιδια με τοτς. Συνεχιζουμε με βαση το προγραμμα μας για ΛΑ ΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με στοχο αλλαγη ταξης στην εξουσια. και την συνεχεια θα την δεις πολυ συντομα. ουτε στα χειροτερα σου ονειρα

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:46 μ.μ.

Δεν ορρωδούν προ ουδενός οι σταλινικοί.
Ενας απο αυτούς,με το θράσος που τους διακρίνει,πόσταρε ότι του έδωσαν απο τα κεντρικά του Περισσού,χωρίς να μπεί στον κόπο να το διαβάσει!!.
Και ούτε λίγο ούτε πολύ,έβγαλε τον ΤΣΕ σταλινικό!.
Ημαρτον ρέ.

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:49 μ.μ.

Ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα ήταν ένας αντι-ρεβιζιονιστής μαρξιστής-λενινιστής και δυναμικός υποστηρικτής του Ιωσήφ Στάλιν. Και οι δύο ήταν αντίθετοι στις πρακτικές του Τρότσκι και του Χρουστσώφ. Ο Τσε μισούσε την πολιτική του Χρουστσώφ και ήταν χολωμένος με την υποστήριξη που ο Φιντέλ Κάστρο έδειχνε στον σοβιετικό ρεβιζιονισμό

“Θεωρούμε τη δράση του τροτσκιστικού κόμματος ως αντεπαναστατική”, Τσε, 1961

Το Νοέμβρη του 1960, κατά την επίσκεψη του στην Σοβιετική Ένωση, επέμενε στην κατάθεση στεφάνου στον τάφο του Στάλιν, παρά τις παραινέσεις του κουβανού πρέσβη στη Μόσχα ώστε να μην το πράξει. Αυτό συνέβη περισσότερα από τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της περίφημης “αποσταλινοποίησης” της ΕΣΣΔ που ξεκίνησε επί Νικίτα Χρουστσώφ.

Ο συνταξιδιώτης του Τσε, Αλμπέρτο Γκρανάδο, είχε πεί ότι ο Γκεβάρα είχε ανακαλύψει τον Στάλιν (σ.μ: προφανώς εννοεί την πολιτική που εφήρμοσε ο Στάλιν στα χρόνια της ηγεσίας του) στα μέσα της δεκαετίας του 1950 (Anderson, σ.165-166 & σ.565).

Το 1955 όντας στο Μεξικό ο Τσε έστειλε γράμμα στην θεία του υπογράφοντας ως “Στάλιν ΙΙ”:

“Πιστεύω ότι η βασική ιδεολογία στην οποία ο Τρότσκι βασίστηκε ήταν λανθασμένη, τα κρυφά κίνητρα της δράσης του (ήταν) λανθασμένα και τα τελευταία του χρόνια υπήρξαν σκοτεινά. Οι τροτσκιστές δεν έχουν συνεισφέρει τίποτα απολύτως στο επαναστατικό κίνημα – εκεί που έδρασαν περισσότερο ήταν στο Περού αλλά στο τέλος απέτυχαν επειδή χρησιμοποιούν κακές μεθόδους”. (Παράρτημα, όπως αναφέρεται στο κείμενο “Comments on ‘Critical Notes on Political Economy’ by Che Guevara” από το Revolutionary Democracy Journal).

Παρά το γεγονός ότι ο Γκεβάρα βοήθησε στην ασφαλή απελευθέρωση ορισμένων τροτσκιστών από την φυλακή το 1965 (σ.μ: πιθανόν στην Κούβα, δεν αναφέρεται χώρα), ελευθερώθηκαν υπό τον όρο ότι θα σταματούσαν την πολιτική τους δράση. (Revolutionary History 2000, Τομ.7 Αρ., σ.193-195, σ.249).

“Κατά τη διαδρομή μου είχα την ευκαιρία να περάσω απ’ την “επικράτεια” της United Fruit Co., πείθοντας με ακόμη μια φορά πόσο απαίσια είναι αυτά τα καπιταλιστικά χταπόδια. Ορκίστηκα μπροστά σε μια φωτογραφία του παλαιού και θρηνημένου συντρόφου Στάλιν ότι δεν θα ησυχάσω μέχρι να δω τον αφανισμό αυτών των χταποδιών”. (Γράμμα στην θεία του Βεατρίκη, όπου περιγράφει εμπειρίες του απ’ τη διαμονή στην Γουατεμάλα το 1953. Απ’ το βιβλίο Che Guevara: A Revolutionary Life(1997) του Jon Lee Anderson).

“Ο Τρότσκι, μαζί με τον Χρουστσώφ, ανήκει στην κατηγορία των μεγάλων ρεβιζιονιστών” – Γράμμα στον Αρμάντο Χαρτ, 4 Δεκέμβρη 1965

“Ο Τρότσκι έκανε θεμελιώδη λάθη…Οι τροτσκιστές απέτυχαν παντελώς διότι χρησιμοποίησαν κακές μεθόδους” – Άπαντα Κριτική για την Πολιτική Οικονομία, 1964.

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:54 μ.μ.

Ανώνυμο 10.46
Κοίτα τώρα να δείς ποιοί ακριβώς έχουν θράσος και μάλιστα πολύ, πολύ θράσος, για πολλές κλωτσιές.
Συνέντευξη στην Καθημερινή του Πρόντι (δεν τον λες και κομμουνιστή!!!!). Ερώτηση: "Τι γνώμη έχετε για τον Αλέξη Τσίπρα?". Απάντηση: "Τον γνώρισα εδώ στην Αθήνα. Οταν συνομιλεί με ξένους δίνει την αίσθηση ενός μετριοπαθούς ανθρώπου, όχι ακραίου, που σέβεται την οικονομία της αγοράς. Τον πίεσα στη συζήτησή μας για το αν αποδέχεται τα βασικά χαρακτηριστικά της ενιαίας αγοράς, την πολιτική περί ελεύθερου ανταγωνισμού και κρατικών παρεμβάσεων. Σε γενικές γραμμές απάντησε θετικά. Δεν συμφωνεί με την λιτότητα, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι η γλώσσα που χρησιμοποιεί όταν απευθύνεται στην βάση του κόμματός του είναι πολύ, πολύ διαφορετική, Δεν είναι ο μόνος που το κάνει. Σε πολλές χώρες έχουμε δεί μεγάλες μεταστροφές". Τέτοιοι είστε, πολιτικοί απατεώνες, κύριοι "αντισταλινικοί. Και στον αντισταλινισμό, συμφωνείτε απόλυτα με τους φασίστες. Τό σχόλιό σου, άνετα θα το διάβαζα και στην ιστοσελίδα του Κασιδιάρη. Η Εργατική όμως τάξη δεν είπε ακόμα την τελευταία της κουβέντα. και όταν θα την πεί, εσύ σίγουρα, θα χάσεις τον ύπνο σου. μανώλης

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:57 π.μ.

Μανωλάκι. Μας πήρες κλωτσηδόν ρε παιδί!.Πολλές κλωτσιές και χαραμίζεσαι που δεν το ρίχνεις στο φουτ-μπωλ.Να υποθέσουμε πως επι λαικής εξουσίας θα μας ταράξεις στην κλωτσοπατινάδα.Τέλος πάντων,ο καθένας χρησιμοποιεί τα όπλα που διαθέτει.
Νάτος και ο Πρόντι τώρα.Μετά τον Μαρτένς,οι σταλινικοί για να ενισχύσουν τις δίκες προθέσεων,επικαλούντε τον Πρόντι.
Θα ανακαλύψουν κι άλλους.Η πιάτσα είναι γεμάτη απο καλοθελητές.
Αφησε την εργατική τάξη στην ησυχία της.Δεν σου έδωσε το δικαίωμα να μιλάς εξ'ονοματός της.Αυτό που σου έδωσε είναι ενα μεγαλοπρεπές 4.5%,να έχεις να πορεύεσαι.
Υ.Γ Μην διαβάζεις πολύ την ιστοσελίδα του Κλασιδιάρη.Σε επηρεάζει σφόδρα,και αυτό φαίνεται απο όσα γράφεις.Οσο την διαβάζεις θα το πάθεις όπως ο Σιφωνιός στην Χαλυβουργία που μπέρδεψε ο άνθρωπος τα χρυσάβγουλα με τα μπισκότα αλληλεγγύης Παπαδόπουλου.

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:35 π.μ.

Ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή 11:54!

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:11 μ.μ.

@Μανώλης 11:54

Όταν γράφεις ".... Η Εργατική όμως τάξη δεν είπε ακόμα την τελευταία της κουβέντα. και όταν θα την πεί, εσύ σίγουρα, θα χάσεις τον ύπνο σου", θα μπορούσες να προσθέσεις και κάτι του τύπου "Ερχόμαστε και η Γη θα τρέμει" όπως λένε οι ιδεολογικοί σου συγγενείς οι Χρυσαυγίτες!

Απειλεί κιόλας ο Μανώλης! Για δες κάτι "κομμουνιστές"!

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 2:07 μ.μ.

Ανιδεε παρεθεσα αποσπασμα απο γνωστο blog. Με πολιτικα επιχειρηματα και πηγες...Αν μπορεις κατεριψε το, αν οχι μην αυτογελοιοποιεισαι...

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 2:11 μ.μ.

Οταν ο Μαρξ απειλουσε οσους εξοντωσαν τους κομμουναρους του Παρισιου οτι "τους εχει καρφωσει κιολας η ιστορια στον πασαλο της ατιμωσης απ' οπου δεν μπορουν να τους γλιτωσουν μητε ολες οι προσευχες των παπαδων τους" ηταν χρυσαυγιτης?
Ρε χιπιδες της ευρωαριστερας του ΝΑΤΟ ανοιχτε κανα βιβλιο πρωτα και μετα μιλιστε για κομμουνισμο. Τι ειναι οι κομμουνιστες, Παιδια των λουλουδιων νομιζετε?

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:30 μ.μ.

1.11 θα λες σιγουρα για τοτε με τις πλατειες που εισαστε μαζι η στο βερολινο που καταθετετε μαζι στεφανια στα δηθεν θυματα των ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ εχεις απολυτο δικιο

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:31 μ.μ.

Γατάκια συριζαίικα και συνοδοιπόροι πουλημένα κορμιά της ανταρσύας.
Η εργατική τάξη,εκτός απο το ότι δεν πάει στον παράδεισο,δεν κοιμάται και ποτέ.Περιμένει να πεί την τελευταία λέξη,που θα σας κόψει τον ύπνο και θα σας σταματήσει τα ούρα.
Το δηλώνει το Μανωλάκι και μέσα απο την απειλή του βγάζει μια μεγάλη αλήθεια.
Πάρτε το χαμπάρι ρε προδότες! Εργατική τάξη και κώμα,ένα και το αυτό.Δύο κορμιά,μια ψυχή.
Αν θέλετε να μην πεθάνετε απο αυπνία,τρέξτε να οργανωθείτε στο κώμα,γραφείτε στο ΠΑΜΕ και στα ταξικά συνδικάτα που διαθέτουν τα καλύτερα υπνωτικά,κατασκευής και προελεύσεως Περισσού.

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:22 μ.μ.

Ο όρος σταλινισμός καθιερώθηκε απο κάποια κομμουνιστικά κόμματα,μεταξύ αυτών και το ΚΚΕ,και όχι απο αστούς.
Παλιότερα το ΚΚΕ πρόσθετε στον ''μαρξισμό-λενινισμό''και τον όρο ''σταλινισμός''.
Αρα ο όρος υπάρχει,έχει καθιερωθεί απο παλιά,δεν είναι σημερινή εφεύρεση και αντανακλά μια ιστορική περίοδο που είχε πρωτεύοντα ρόλο σαν κυρίαρχη πολιτική,σε μιά σειρά χώρες.
Τα ιστορικά γεγονότα δεν μπορούν να εξεταστούν έξω και μακριά απο πρόσωπα και πολιτικές που πρωταγωνίστησαν σε συγκεκριμένες περιόδους.Αλίμονο.
Τα θετικά ή αρνητικά στοιχεία προσώπων,καταστάσεων και πολιτικών,είναι δουλειά των ιστορικών,και όχι δουλειά κομματικών φορέων.Ιστορικών που μέσα απο την βάσανο της επιστήμης τους,προσπαθούν να παρουσιάσουν τα γεγονότα,όσο γίνεται πιό αντικειμενικά.Χωρίς να λησμονούμε τον υποκειμενικό παράγοντα,που πολλές φορές επεισέρχεται χωρίς ίσως την θελησή τους.

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:04 μ.μ.

@6.22

Και οι ιστορικοι επιστημονες τι ειναι;Πανακεια;Και μονο υποκειμενικοι παραγοντες;Μα αντικειμενικοι παραγοντες ειναι αυτοι που ειπεισερχονται κατα κανονα.Βεβαια μπορει και καποιοι να βολευονται με αστους αναλυτες και θεωρητικους της πολιτικης και ιστορικης επιστημης.Μπορει να στοιχιζονται μια χαρα και πισω απο την κυριαρχη αποψη της ΕΕ.Αυτη τη δουλεια τους ομως και εμεις τη δικη μας.

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:12 μ.μ.

8.04
Και κάποιοι άλλοι να βολεύονται με ιστορικούς σαν τον Μαίλη.
Ο οποίος μόνο αντικειμενικά ''ιστοριογραφεί''ο άνθρωπος.Η αντικειμενικότητα τρέχει απο τα μπατζάκια του.
Ωραία δουλειά βρήκατε να κάνετε!!.

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:19 μ.μ.

4.12 ενω οι οπορτουνιστες ειναι αντικειμενικοι. αντικειμενικα εκμεταλευτηκανε το 20ο συνεδριο την παρανομια και την πολιτικη προσφυγια και εκατσε πανω στην ιστορια ολη η οπορτουνιστικη σκουρια και η ιδεολογικες παρεκλισεις. οποτε μια χαρα δουλεια κανουμε τωρα οτι σε ποναει ουτε που μας νοιαζει

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:15 μ.μ.

Ανώνυμο 4.12
Δηλαδή εσύ ποιούς μας προτείνεις? Τον Μαραντζίδη ας πούμε ή τον Καλύβα? Μανώλης

Ανώνυμος
26 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:33 μ.μ.

7.15
τον Λούντο Μαρτένς.

Ανώνυμος
26 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:57 μ.μ.

Ανώνυμε 4.33
Η απάντησή σου δεν συνάδει με τα γραφόμενά σου. Αφού δέχεσαι τον Μαρτένς, τότε γιατί αμφισβητείς τον Μαίλη? Μανώλης

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:22 μ.μ.

11.57
Ρε Μανωλάκι,το σχόλιο για τον Μαρτένς είχε ειρωνικό χαρακτήρα.Τι στο καλό δεν χαμπαριάζεις τίποτα?
Και μετά θέλεις να κάνεις και μαθήματα ετυμολογίας,παναθεμά σε.
Η ετυμολογία σε μάρανε τρομάρα σου!!.

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:13 μ.μ.

Ανώνυμε 6.22
Σώπα.... είχε ειρωνικό χαρακτήρα? Τι στο καλό!!! Ούτε στο χιούμορ δεν σας βγαίνει? Χάσατε την μπάλα φαίνεται!!!! Και φαίνεται από μακρυά. Γιατί πραγματικά θέλει ιστορικές γνώσεις για να διαβάσεις τον Μαίλη. Εσύ πού να τις βρείς!!!!!! Το δικό μου πάντως σχόλιο, δεν έχει ειρωνικό χαρακτήρα. Μανώλης

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:20 μ.μ.

Ερώτηση δημοσιογράφου προς Σταθάκη (βουλευτή του σύριζα): Αυτά που λέγατε για μονομερή διαγραφή του επαχθούς χρέους?
Σταθάκης:υτά έχουν τελειώσει.... Πάτε πολύ παλιά τώρα.
Ανώνυμε 6.22 και αυτό σχόλιό μου δεν έχει ειρωνικό χαρακτήρα, ελπίζω να μην έχει και η απάντησή σου. Αν λάβω απάντηση, γιατί πάλι κάτι αναθέματα, θα λάβω. Εγώ όμως θα επιμένω. Δεν μπορεί!! Κάποια στιγμή θα βρεθείς, χωρίς .....ειρωνική διάθεση και θα μου απαντήσεις. Σωστά? μανώλης

Όμιλος Προβληματισμού ΜΑΝΩΛΗΣ
28 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:29 π.μ.

Με Χρυσά Γράμματα σε κόκκινο φόντο κάτω από το Σφυροδρέπανο κοσμεί από σήμερα τα από κοινού γραφεία του "Ομίλου Προβληματισμού ΜΑΝΩΛΗΣ" και της "Ομάδας Διαχείρισης Θυμού VLAM-μένων ΚΚΕδων", το μέγιστο τσιτάτο του Σύντροφου Μανώλη:

===="Θέλει ιστορικές γνώσεις για να διαβάσεις τον Μαίλη!====

Υποκλινόμαστε ευλαβικά.............

Ανώνυμος
28 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:05 π.μ.

Ερώτηση Μανώλη προς σχολιαστή.
Ξέρεις ιστορία? Γιατί αν δεν ξέρεις δεν μπορείς να διαβάσεις Μαίλη!!!
Εγώ προσωπικά γιαυτό διαβάζω Μαίλη.Για να μάθω ιστορία.Που θα μου πάει θα την μάθω την άτιμη.
Τον Μανώλη δεν θα τον φτάσω ποτέ όμως.Αυτός διαβάζει Μαίλη απο τα γεννοφάσκια του και είναι πολύ προχωρημένος.

Για τον Σταθάκη να σου απαντήσω ευχαρίστως.Περιμένει το ΚΚΕ να τα διαγράψει όλα.Να φύγει απο Ε.Ε.απο ΝΑΤΟ,απο την ευρωζώνη,απο τους G 20,απο το Τέχας,απο το ΚΟΜΟ και απο τούτο τον πλανήτη αν χρειαστεί.Ο Σταθάκης σαν οπορτούνα μην περιμένεις να κάνει τίποτα.
Αν δεν είχες ψύχωση με τους οπορτουνιστές και σου έμενε λίγος χρόνος να ασχοληθείς με αυτούς που μας κυβερνάνε και μας δολοφονούν καθημερινά, να σε δώ και μιά φορά να τους καταγγέλλεις βρε αδελφέ,θα έπαιρνες είδηση πως όλοι εδώ σε δουλεύουν ψιλό γαζί.
Χωρίς ίχνος ειρωνίας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger