Home » , » Κακοπαιγμένο θέατρο οι Εξεταστικές Επιτροπές της βουλής

Κακοπαιγμένο θέατρο οι Εξεταστικές Επιτροπές της βουλής

Από giorgis , Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 | 6:05 μ.μ.


 X. Μαρκογιαννάκης: «Μυρμηγκιάζει το κεφάλι μου κάθε φορά που μιλάει η Κωνσταντοπούλου».

Α. Γεωργιάδης: «Αν είχαμε βγάλει πρόεδρο την κ. Κωνσταντοπούλου, θα μας είχε κλείσει όλους φυλακή. Το όνειρο της είναι αυτό».
_______

Μας έστειλε μαιηλ αναγνώστης μας και μας επιπλήττει γιατί δεν ασχοληθήκαμε καθόλου  για τα όσα διαδραματίζονται στην Προανακριτική Επιτροπή για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με τους χειρισμούς του για τη λίστα Λαγκάρντ.

Το έργο φίλε, τον προανακριτικών επιτροπών το έχουμε ξαναδεί. Είναι τόσο κακοπαιγμένο, που πιθανόν μόνο κάποιο παραπολιτικό σχόλιο θα άξιζε για τους δυο κύριους πρωταγωνιστές του. Την Κωνσταντοπούλου και τον Μαρκογιαννάκη.

Επί της ουσίας τώρα. Ολες οι προανακριτικές επιτροπές που έχουν γίνει μέχρι τώρα ένα και μοναδικό σκοπό είχαν. Το αστικό πολιτικό κατεστημένο να ξεπλένει τις λαμογιές του με το «απορρυπαντικό» της βουλής.

Τι να πρωτοθυμηθούμε. Την εξεταστική Επιτροπή για την προμήθεια των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων TOR M-1, αλλά και των αμερικανικών ρανταρ TPQ 37; «Ασπιλοι και αμόλυντοι» αποδόθηκαν από τους συναδέλφους τους, στην κοινωνία ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννος Παπαντωνίου που κατηγορούταν.

Να πάμε στην προανακριτική για το σκάνδαλο Βατοπεδίου; Δεν θυμόμαστε όλοι αυτό το καραγκιοζλίκι εκεί που οι εθνοπατέρες μας θεώρησαν παραγραμμένα όλα τα αδικήματα των πολιτικών;

Να καταλήξουμε στην εξεταστική για την Siemens που για μήνες μας ζάλιζαν για το «άπλετο φως» που θα έπεφτε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων δεκαετιών; Κι αυτό το σκάνδαλο κουκουλώθηκε με καραμπινάτες μεθοδεύσεις.

Ετσι δουλεύει το σύστημα φιλάρα, που μας χρεώνεις παράληψη γιατί δεν ασχοληθήκαμε μ αυτό το θέμα. Πέρα απ’ το ότι κάποιοι αρμόδιοι «χαλβαδιάζουν από την πίτα της εξουσίας», πακτωλός «μαύρου» χρήματος καταλήγει και σε κομματικά ταμεία. (Δεν λέμε κάτι καινούργιο. Η ίδια η Ζήμενς παραδέχτηκε ότι έδωσε 100.000.000 ευρώ σε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ για να «τρέξει» τις μπίζνες της με το κράτος, ενώ και ο Τσουκάτος παραδέχτηκε ότι έλαβε από την ίδια εταιρεία 1.000.000 μάρκα).

Οπότε μάλλον άσκοπος κόπος δεν θα είναι να ασχοληθούμε με τα όσα συμβαίνουν στο καινούργιο θέατρο της προανακριτικής;

Γ.Γ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:30 μ.μ.

Να γράψει ο Μήτσος θέτρο

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger