Home » » Δυο δημοσκοπήσεις, πολλά ερωτήματα.

Δυο δημοσκοπήσεις, πολλά ερωτήματα.

Από mitsos175 , Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 | 5:48 π.μ.

Διαβάζω την έρευνα από την εταιρεία Αlco για λογαριασμό του thepaper.gr από το διάστημα 15-19 Φεβρουαρίου. Έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 ατόμων.
Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ με 20,4% έναντι 20%, τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 10,4%. Το ΠΑΣΟΚ μας λένε ότι είναι στο 6,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 5,1%, το ΚΚΕ 4,7%, η ΔΗΜΑΡ 4,1% και άλλο κόμμα το 7,3%. Αναποφάσιστοι είναι το 8,7% την αποχή επιλέγει το 7,5% ενώ λευκό το 4,9%.
Έριξα μια ματιά. Είδα ένα ερώτημα που δεν το είχα ξαναδεί, τουλάχιστο απ όσο εγώ θυμάμαι. Ποιος είναι ο καλύτερος κι όχι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός. Ένας είπε ο ΓΑΠ, επομένως πήραν τηλέφωνο το σπίτι του Γιωργάκη και το σήκωσε η μάνα του.
Ο Αλέξης φυσικά απουσιάζει, αφού δεν είναι ακόμα πρωθυπουργός. Ο Αντώνης, αν θεωρήσουμε ότι μας λένε αλήθεια για το γοβάκι της Σταχτοπούτας, για τις δημοσκοπήσεις ήθελα να πω, είναι στο 3,4% πίσω κι από τον επίτιμο της ΝΔ (4,4%). Ας το κρατήσουμε αυτό, αν και το θεωρώ μάλλον υψηλό το ποσοστό σε σύγκριση με όσα έκανε. Άλλωστε ο κλώνος του επίτιμου, η Ντόρα πήρε μόνο 2,5% στις εκλογές. Να υποθέσω λοιπόν ότι ο Αντώνης είναι στο 1,5% περίπου. Όσοι είναι οι πλούσιοι, οι βολεμένοι, τα λαμόγια κοκ...
Άλλη δημοσκόπηση: Στο Βήτα. Καλά, στον Alpha. Τηλεφωνική κι αυτή; Γιατί το κανάλι το βλέπω σπάνια, την Τρίτη 9:00-11:00 το βράδυ για παράδειγμα. Αν είναι να γελάσω, να γελάσω με το Λαζόπουλο, που έχει ταλέντο, όχι με ατάλαντους παρουσιαστές. Παρόλα αυτά Λάκη, τις μπηχτές για το ΚΚΕ τις ρίχνεις. Τέλος πάντων, η άποψη σου σεβαστή, αν κι όχι πάντα αποδεκτή...
Πέρα από την πρόθεση ψήφου, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,1%, η ΝΔ 22,8%, η Χρυσή Αυγή 10%, το ΠΑΣΟΚ 5,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,3%, το ΚΚΕ 4,5%, η ΔΗΜΑΡ 4,4%, ενώ άλλο κόμμα απάντησε το 6% των ερωτηθέντων, υπάρχει κι η ερώτηση για τον καταλληλότερο. Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Α. Σαμαράς με ποσοστό 50,5% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, που συγκεντρώνει 30,5%.
Μάλιστα. Δηλαδή μας ξαναλένε, ότι οι Έλληνες θέλουμε ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό το Σαμαρά. Πολύ λογικό, όπως και  το ότι ο γάιδαρος πετάει. Δε θα θυμίσω, ότι πριν τις εκλογές έλεγαν ΝΔ 22 - ΠΑΣΟΚ 18 - ΣΥΡΙΖΑ 11.
Θα θυμίσω όμως, ότι ο καταλληλότερος όλων των δημοσκοπήσεων με το μεγαλύτερο ποσοστό ρεκόρ ήταν ο ΓΑΠ, αυτός που σήμερα τον ψήφισε μόνο ένας. «Ο καταλληλότερος πρωθυπουργός χάνει από το καταλληλότερο κόμμα» μας έλεγε η Ελευθεροτυπία στις 14/3/2009. Τότε που ο Καραμανλής ήταν ο καταλληλότερος, ώσπου έγινε η προκήρυξη των εκλογών.  Κι έχασε πανηγυρικά.

Όσο για το ΓΑΠ μετά πέρναγε πάνω από 23 μονάδες  το συμμαθητή του... Για την ακρίβεια λοιπόν, όσο πιο «καταλληλότερος» τόσο πιο μεγάλη η νίλα που θα πάθει στις εκλογές.
Κατά τα άλλα θα παρατηρήσατε ότι έβαλαν ξανά μπροστά το ΣΥΡΙΖΑ. Με μικρή διαφορά μη δυσαρεστήσουν και το Σαμαρά. Έχω πει ότι στις δημοσκοπήσεις δεν μετρούν μερικά κρίσιμα μεγέθη.
Δεν μετρούν από το τηλέφωνο, όσους έχουν κόψει το τηλέφωνο. Όπως κι όσους έκοψαν το ρεύμα. Κι αυτοί ψηφίζουν όμως... Επίσης δεν μετράνε το θυμό, την αγανάκτηση, την οργή. Πράγματα που παίζουν ρόλο στην απόφαση την ώρα της κάλπης.   
Ακόμη είναι πάντα «γαλαντόμοι» με τη δεξιά και «τσιγκούνηδες» με την Αριστερά. Δεν πειράζει, θα τα έχουμε στο μέλλον αυτά που λένε τώρα για να γελάμε...
Μάλιστα ξέρω ακριβώς το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ: 4-5% σήμερα. Με υπολογισμένους αναποφάσιστους, λευκό κλπ. Πως το ξέρω; Απλό και αλάθητο ως τώρα: ο ΓΑΠ είχε με 40 τις εκατό 1.000.000 ψηφοφόρους. Έτσι έλεγε. Ο Βενιζέλος πήρε το ένα τρίτο από αυτούς  300.000 - 330.000 ψήφους.  Έτσι καυχιόταν, κι έλεγε πως τόσους πήρε κι ο ΓΑΠ. Το ένα τρίτο του 40 είναι 13,3 που πήρε στις εκλογές. Σήμερα, πήγαν να ψηφίσουν το ένα τρίτο (110.000) για ο συνέδριο. Το ένα τρίτο του 13,5 είναι το 4,5%... άντε να το στρογγυλέψω 5. Τόσο του δίνει κι η εφημερίδα του σαμαρά η δημοπρασία. Σε άρθρο της γκρίνιαζε ότι το 5% έχει όλες τις θέσεις στη διοίκηση... Μιλάμε για σήμερα έτσι; Γιατί αύριο θα είναι στο 0,5. Γι αυτό κόβεται για συνεργασία των πόλων ο Ευάγγελος. Συνεργασία του πόλου...
Κι ο Φώτης θέλει, είναι εκτός, αλλά τα χαλάνε στη μοιρασιά, ποιος θα είναι πρώτος στη μάσα... Άσε που ο Μπενύτο λερώνει, αν τον πιάσεις. Και δε λέω μόνο για το Μνημόνιο, είναι πολλά τα ράμματα. Μπενύτο, πως τα καταφέρνετε στο ΠΑΣΟΚ, να πιάνετε πάντα το ένα τρίτο από ότι πιάνατε πριν, εσείς το ξέρετε. Αλλά τώρα το τρίτο το μικρότερο θα το πιάσει κι ο Αντώνης παρέα με τον Κουβέλη. Είναι κι αυτό μια παρηγοριά για σένα, δεν είναι;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

27 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:02 π.μ.

Για το καταλληλότερος πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι τεχνικά μία ερώτηση για να αντισταθμίσουν τα ποσοστά των κομμάτων. Δηλαδή, επειδή δεν είναι σίγουροι για τη δημοσκόπηση (τηλεφωνική και όχι βέβαιο δείγμα, άσε που οι πολίτες συχνά άλλα απαντούν κι άλλα κάνουν), έτσι εφηύραν την ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό.
Ωστόσο, η ερώτηση δε μετράει σήμερα όσο άλλοτε, γιατί ο πρωθυπουργός φαίνεται τα τελευταία έτη έρμαιο του υπ. Οικονομικών και των Βρυξελλών. Στην πολιτική ουσία η ερώτηση είναι άτοπη εντελώς και ο κόσμος το φωνάζει συνεχώς.

27 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:55 μ.μ.

Λοιπόν καταλληλότερος πρωθυπουργός σε σχέση με τον Σαμαρά,αν δεν είναι ο Κουβέλης, αν δεν είναι ο Βενιζέλος, είναι, και αυτό απεφάνθη το δικαστήριο, ο Παπαγεωργόπουλο;.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger