Home » , , » Κατηγορούνται γιατί «διένειμαν φυλλάδια με αντιμνημονιακό περιεχόμενο»

Κατηγορούνται γιατί «διένειμαν φυλλάδια με αντιμνημονιακό περιεχόμενο»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 | 4:42 μ.μ.


 Πλημμυρισμένο από ασφαλίτες και πάνοπλους άντρες της ομάδας ειδικών φρουρών ΟΠΚΕ., ήταν χτες τα δικαστήρια στα Χανιά όπου δικαζόταν 11 κατηγορούμενοι για το «αδίκημα» τους που διέπραξαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου το 2011. Εδώ να τονίσουμε ότι οι κατηγορούμενοι διαλέχτηκαν – τα κριτήρια τα αντιλαμβάνεσθε- από δύο αστυνομικούς ανάμεσα σε 500 διαδηλωτές και 15 μήνες μετά τους εστάλη από την εισαγγελία κλήση για προανακριτική εξέταση.
Χαρακτηριστικά στο ''υπόμνημα και δικογραφία'' αναφέρεται: «διένειμαν φυλλάδια με αντιμνημονιακό περιεχόμενο» και οι κατηγορούμενοι προέβαιναν σε «συνθήματα κατά της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης».

Εκατοντάδες αλληλέγγυοι στους διωκόμενους βρεθήκαμε έξω από τα δικαστήρια   φωνάζοντας συνθήματα και υπογράφοντας κείμενο με τίτλο “Ήμουν κι εγώ εκεί” προκειμένου να δείξουμε την αλληλεγγύη μας να στηρίξουν τους διωκόμενους, και να δηλώσουμε την αντίθεσή μας.

Οι 10 από τους 11 κατηγορουμένους   κατέθεσαν υπόμνημα στον ανακριτή που έλεγε:

“Προς Πταισματοδίκη Χανίων

Την 28η Οκτώβρη του 2011 η μαζικότατη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της παρέλασης ενάντια στα οικονομικά μέτρα που εξαθλιώνουν τις ζωές μας, χτυπήθηκε από ένστολους με γκλοπς. Υπόλογοι δεν είμαστε εμείς, αλλά οι αστυνομικοί που για άλλη μια φορά σε συγχρονισμό με παρακρατικούς νεοναζί επιχείρησαν να διαλύσουν την πορεία.

Σχετικά με την προανακριτική εξέταση που διενεργείτε δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Θεωρώ ότι η απόπειρα απόδοσης τέτοιου είδους κατηγοριών αποτελεί διαδικασία ποινικοποίησης του πολιτικού φρονήματος και των πολιτικών αγώνων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση κακώς αποδόθηκαν κατηγορίες εις βάρος μου και στους υπόλοιπους και δε θα πρέπει να ασκηθεί δίωξη εναντίον μας για τις διερευνούμενες πράξεις.

Χανιά, Πέμπτη 7/2/2013″.

Το παραπάνω κείμενο μας ήρθε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο και υπογράφεται με τα αρχικά "Ε. Ν" 

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:45 μ.μ.

Όλα ανώνυμα ε......
γιατί;
Ποιός αγωνιστής φοβάται να πει ποιός είναι και γιατι;

Κι εσείς τι δημοσιεύται.. ότι νάναι αρκεί να μας διαβάσουνε;

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:14 μ.μ.

Από τα ορθογραφικά λάθη είσαι ΧρυσΑύγουλο. Σιγά μη σου κάνουμε τη χάρη να σου πούμε ποιοι είναι φασίστα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger