Home » » Μεσολόγγι: άγρια καταστολή – Ηρωική Αντίσταση

Μεσολόγγι: άγρια καταστολή – Ηρωική Αντίσταση

Από mitsos175 , Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 | 7:47 μ.μ.

Μ. Σαλμάς
Μάχη εκτυλίχθηκε κατά την διάρκεια φυγάδευσης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας  Μ. Σαλμά από το ξενοδοχείο, όπου βρίσκονταν αποκλεισμένος από πολλούς κατοίκους και φοιτητές οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το Σχέδιο «Αθηνά», στο Μεσολόγγι.

Ο Σαλμάς βγήκε από την πίσω πόρτα και πέρασε με μεγάλη ταχύτητα μπροστά από την είσοδο του ξενοδοχείου, με τους συγκεντρωμένους  να τρέχουν κυνηγώντας τον, και φωνάζοντας.

Το μεσημέρι (12:00) φοιτητές του ΤΕΙ είχαν συγκέντρωση στην πλατεία της πόλης. Στην πορεία προς το ξενοδοχείο, τα ΜΑΤ  έκαναν απρόκλητη επίθεση με δακρυγόνα - χημικά - βομβίδες κρότου λάμψης. Το πλήθος που νωρίτερα (11:00) είχε αποκλείσει τον κόμβο της εισόδου του Μεσολογγίου, προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό, για  να φθάσει στην πόρτα του ξενοδοχείου. Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ πολιτών και αστυνομικών που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 17χρονου κοριτσιού που δέχθηκε ένα δακρυγόνο στο πόδι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Τελικά μετά από ένα ανθρωποκυνηγητό, οι συγκεντρωμένοι βρήκαν τρόπο να περάσουν και να φθάσουν ως την είσοδο όπου φώναξαν συνθήματα κατά του Αιτωλοακαρνάνα Αναπληρωτή Υπουργού.

Στην επιτροπή από φορείς φοιτητές που ζήτησαν συνάντηση δόθηκε η απάντηση ότι  "βγάζει πολιτικό λόγο σε κομματικά στελέχη και δεν μπορεί να τους δεχτεί". Ο κόσμος αποφάσισε να παραμείνει. Το κυνήγι με τους μπάτσους κράτησε ως το απόγευμα που προσπάθησαν να τον φυγαδεύσουν. Στην προσπάθεια αυτήν ο οδηγός του Αudi του Σαλμά  τραυμάτισε έναν διαμαρτυρόμενο και στην συνεχεία έναν δεύτερο!



«Αύτη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Όλος ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος κινήθηκε εναντίον των μπάτσων, εκτεταμένη ρίψη χημικών και βομβίδων αλλά οι μπάτσοι υποχώρησαν προς την είσοδο του ξενοδοχείου, ενώ ένας συνάνθρωπος μας καρδιοπαθής είχε χάσει τις αισθήσεις του, οι μπάτσοι πέταξαν ληγμένα χημικά από το 2005 στον άνθρωπο που κειτόταν στο έδαφος (μισάνθρωποι με όλη την σημασία της λέξεως). Καμιά 15 χρυσαυγήτες που καθόταν σε παρακείμενη καφετερία όταν είδαν τα συμβάντα αποχώρησαν με την ουρά στα σκέλια...»
ΠΗΓΗ 


Συνολικά υπήρξαν 12  διαδηλωτές τραυματίες με κατάγματα κι αναπνευστικά. 
 Στο σημείο επικρατούσε μεγάλη ένταση, καθώς οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι από την στάση του υπουργού. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν και θα κλιμακωθούν.
 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger